Фото шедеври

Поцілунки фотографів працюють по всьому світу захоплюючих заходів, місць, людей і тварин щодня, виготовляючи сотні тисяч фотографій. Але лише деякі стають всесвітньо відомою для багатьох, багато років, репліковані, використовуються в сучасному культурі і називаються сучасними фото іконками.

Найчастіше, на жаль, статус культу набуває особливо страшних і шокуючих фотографій з вій, катаклізмів і терористичних атак, але є багато хороших у світі, і тому фотографії, що славляться любов'ю, веселощі і радість, також стають всесвітньо відомими і активно реплікуються. Включаючи рекламу.
На сайті зібрано в цьому матеріалі два десятки найпопулярніших фото ХХ і XXI ст. Хтось лякає серце теплом. Але кожен - символ. Символ епохи, символ події, символ людства у всьому його різноманітності.

Геррірол Геройко Парисан

Фотографія Ернесто Че Guevara в чорному береті визнана символом XX століття, найвідомішою і найбільш відтворена фотографія в світі. 5 березня 1960 року в Гавані під час меморіальної служби жертв вибуху корабля La Coubre, його автор, Альберто Корда, потім офіційний фотограф Fidel Castro, заявив, що в той момент він був шокований.
На обличчі 31-річної чешки, яка була написана в той же час "недостатній переїзд", гнів і болю. З'явився на перегляд фотографа лише через кілька секунд після нагрітого виступу Фідель (в якому вперше використовуються відомі слова «Патрія О Муерте», а потім знову відступили в тіні.
Фото було відхилено редактором журналу Революції, і він скасував Корду, переконаний потужність роботи. Він висадив картину, роздрукував його в декількох примірниках, по одній вішці на стіні в домашніх умовах, і давав відпочинок друзям. Ось де все почалося. До речі, Корда ніколи не попросила роялті для використання і відтворення цього фото, але проти комерційного використання образу Че. Особливо в рекламі товарів, які Comandante ніколи не підтримуються. Alberto Sued Lowe Lintas і Rex Особливості, коли вони почали продавати горілку Smirnoff. Він завоював 50 000 доларів, які він відразу пожертвував на кубинську медицину.

Це як виглядає фото в оригінальному, але світ набагато більш відомий своєю обрізаною версією без пальмових дерев і незнайомців.

Альберт Ейнштейн

У день цього фото було прийнято, Ейнштейн був 72-річний. 14 березня 1951 р. він фотографував майже всі публікації, і він був дуже втомлений і знебочений. УП фотограф Артур Сассе був одним з останніх, і він спробував дуже важко переконувати Ейнштейн посміхатися. Але найбільший погляд ХХ ст. замість того, щоб продемонстрував фотографську мову.

У 2009 році на аукціоні було продано оригінальну картину неоднорідного Ейнштейна 74 тис. 324 дол.

Winston Churchill Winston Церква

Найвідоміший фото одного з найвідоміших і відроджених політиків Великобританії був прийнятий за досить переконливими обставинами. Церковник ніколи не взяв участь у його сигарі, навіть у фотографіях. І коли фотограф Юсуф Карш прийшов, щоб стріляти його, він не збирався обдурити на себе. Юсуф вперше делікатно помістив притулок перед прем'єр-міністром, але він ігнорував його, і фотограф мав сказати «соррі, сер» і витягнути сигар від Церкви.

"Коли я повернувся до камери, він виглядав, якби він хотів їсти мене, - Карш, автор одного з найбільш виразних портретів всього часу, згадував.

Afghan дівчина afghan дівчина

Національний географічний журнал у 1984 році вирішив слідувати генетичному шляху зелених очей, які розпочалися в часі Генгіса Хана. Під час дослідження та збирання матеріалу для проекту Green Eyes фотограф Steve McCurry фотографував Afghan дівчина імені Sharbat Gula 17 років пізніше. Картина терористичної краси з широким відкритими очима стала кришкою Національної географічної пам'яті 1985 року і з часом стала всесвітньо відомим символом африканського конфлікту і стражданням біженців по всьому світу. Фото тепер відомий як «Афган Мона Ліза».
На той час Національний географічний колектив знайшов Схарбат, вона була в своїх серфах, повернулася до рідного Афганістану, і ніколи не бачив цього фото до зустрічі НГ і був ненависним у всьому світі.

Збір прапора на Іво Джима

23 лютого 1945 р. Джо Росентхал. Шість членів У.С. збройних сил, які приймали прапор У.С. на горі Сурибати, найвища точка дуже маленького острова, для якого бій боровся більше місяця.
Цікаво, що момент, захоплений в картині, не був першим прапором, який захопився в цій точці. На ньому помістили гору дві години, а потім «зірки і смужки». Але прапор був невеликий, і вони вирішили замінити його більшим. Цей момент був захоплений Joe Rosenthal, який забезпечив цю фотографію не тільки премію Pulitzer для себе, але і довели існування Морського корпусу, ефективність якого була тоді сумнівана.
Три солдатів, які звернулися до бою на острові, що тривав місяць і три дні після підняття прапора. А три вижили стали знаменитості в США через це зображення. У музей Морського Корпусу, р-ну і шеббі тепер зберігся прапор.

Лояліст Мілітіаман на перевалі смерті

Фото Роберта Капи, знятого 5 вересня 1936 року, був символом кривавої та безтурботної іспанської громадянської війни. Зображує озброєний бойовик в цивільному одязі, знизився назад після смертельного ворожого пострілу. Фото дуже емоційна, драматична, записана жахливим моментом - тому вона відразу отримала популярність, але при цьому сумніви частини суспільства. І тепер майже ніхто не сумнівається, що культова рама була виробництвом.
По-перше, не було зроблено на сцені бойових дій, але в кілька кілометрах. І по-друге, трагічно загинув на фотографію в чіткому полі, а потім ідентифікував Федеріко Боррелл Гарціа фактично зняв спробу приховати за дерево.

Генеральний Nguyen Ngoc Кредити виконує в'язниці Viet Cong в Saigon Генеральний Nguyen Ngoc Кредити, що виконує в'язниці Viet Cong в Saigon

І ця картина не є виробництвом, і більше 40 років люди переглядали нескінченне виконання Viet Cong Nguyen Van Lem by General Nguyen Ngoc Кредити. Фотооператор Едді Адамс задокументував події тринадцять війн, але його найвідоміший фотограф це прийнято 1 лютого 1968 року. Який йому довелося переробити

Про це розповідали, багато хто з репроачами і зануренням - це занадто страшно, що на ньому.

Едді заявив, що це не було запланованого пострілу, що це був своєрідним рефлексом, і він не знав, що він був прийнятий до тих пір, поки він показав фільм. І після показу я зрозумів, що це не може бути замочений. Але він пізніше писав в часі: "Справедній загинув Віце-Конг, я загинув генерал з камерою." Фото все ще найпотужніша зброя світу. Люди вірять їх, але фотографії брехні, навіть якщо вони не мають наміру зробити це. Це лише половина. Яка фотографія не була, "Що б ви робили, якщо ви це були загальними в той час і розміщуєте на цьому гарячому день, коли ви половили так званий поганий хлопець після того, як він кинув один, два або три американці?"

У той час як Генеральний Нгуйен ще живий, Адамс очолився йому і його сім'ї для незрівнянного пошкодження фотографії зробили до загального.

Napalm удар

Ще одна всесвітньо відома фотографія В’єтнамської війни далеко неоднозначна як попередній. Це символ жаху і страждання невинних людей, які подаються разом з військовими. Зображення, взяте Південно-в’єтнамським фотографом Nick Ut, показує людей, які лягли напал, що Південно-в’єтнамська армія заливається в село. Логічний центр композиції - гола дівчинка, яка кричить в жаху і біль. Це дев'ятирічний Kim Phuc, який має жахливі сторонні опіки на спині і назад на її ніжках, і намагається втекти.
Зібравши картину, Нік підібрав дівчину і забрав її і інших поранених дітей до лікарні. Лікарі були впевнені, що вона не виживала, але через 14 місяців в стаціонарі та 17 операціях Кім Фрукт став практично здоровим. Фотограф побував у лікарні і після її розряду до тих пір, поки він пішов з Саігоном через три роки.
Кім все ще живий, і присвячує її життя в медицині і допомагаючи дітям жертвам війни. Вона іноді дає інтерв’ю та бере участь у розмовних шоу: «Напалм – найгірший біль, який можна уявити». Вода кипить при 100 градусах, а температура напалу становить 800 до 1200. Занурення мене з ненависті. Я все одно маю багато рубців на моєму тілі і я переживав сильний біль практично постійно, але мій серце ясно. Напалм сильний, але віра, прощення і любов сильніший. Ми не будемо жити з любов'ю, надії та прощення. Якщо що маленька дівчина на малюнку зробила, попросіть себе, можна?

Людина та танки Танк Людина

Фото є символом протистояння між силою зброї та силою людського духу. Одна людина ступила перед колонкою танків біля площі Тяньаньменів Пекіна під час червня 1989 р. Він мав два поліетиленові пакети в руках, які загрожують танки, коли вони зупинилися. Перший танк зробив спробу обходити чоловіка, але він знову стояв на своєму шляху. Після декількох невдалих спроб охопити його, цистерни закривають двигуни, і командир першої спиці наполягати миротворця. Тоді він спробував знову їздити, і людина знову стояв перед танком. Чотири фотографи захопили момент, але всесвітньо відомою фото стала Джефф Широке, довгий заборонений в Китаї. Не визначилися, але він був перерахований Журналом Часу як одного з 100 найважливіших людей ХХ століття.

Вультури дитини

Цей шокуючий фото не тільки показує страждання дітей в Судан під час 1993 року голоду, але й розповідає історію моральних страждань фотографа, який взяв фото. Кевін Картер завоював премію Pulitzer для цієї фотографії, а через два місяці він дасть витяжний купа автомобіля в салон.

Маленька виснажена дівчина, яка тягнеться в бік гуманітарної допомоги, припинила відпочивати, при цьому голодний вультури, що подається в очищання і ходиться в колах, чекаючи дитини вмирати. Кевін чекав 20 хвилин до того, як постріл був достатньо для нього. І тільки потім половила відляку, і дівчина кинулася. Картер потрапив на хвилю критики і найпрестижніших журналістів. Але він не міг жити з усіма фінансовими проблемами, які він бачив в Судані, і всі речі, які він був залучений. У липні 1994 року він чинив самогубство.

Номадик матері Мigrant мати

Великий Депресія представлена Флоренцією Овенсом Томпсоном, який був фотографований з дітьми Доротеа Ланже в 1936 році. Бібліотека Конгресу описує Флоренцію як "обрані пікери гороху, мати сім дітей, 32, Ніпомо, Каліфорнія."
Один з шести фотографій сім'ї, знятих Доротею, став символом тих років і навіть надихнув письменника Джона Стейнбека за його знаменитий роман Виноград Врата. Назва Флоренції прийшла до світла більше 40 років після того, як фото було взято, і вона розповіла про Accosiated Press, що вона глибоко розчарувала дія фотографа: Я хотів би, що фото. Я не можу отримати копійку для цього. Вона не запитала мене. Вона сказала, що вона не продає фотографії. Вона сказала, що вона надсилала мені копію. Але вона не була. І три роки тому, дочка Катерина (ліворуч) Вона сказала в інтерв'ю, що фото зробило їх, захопивши їх бідність. Слід зазначити, що Ланж потім працював на державній організації, і тому ніколи не отримали роялті на фото, яка зробила її знаменитим.
могила Флоренції, яка загинула онкологічних захворювань в 1983 році, читає «Флоренс Овенс Тхомпсон». Чоловіча мати - це легенда сили матерів Америки. й

The Falling Людина The Falling Людина

11 вересня 2001 року було проведено величезну кількість фотографій та відео, що демонструють одну з найбільш неординарних дій терористів та її наслідки. Але це лаконічна картина особи, яка знизилася на фоні вежі Всесвітнього торгового центру, яка може бути викликана символом фотознімка подій. Він показує не тільки трагедії міста, країни і світу, але і трагедії і розпад кожної людини, яка загинула в ВТС. Людина знизився з Північної вежі був фотографований Річардом Дрю, який працював на Accosiated Press більше 40 років, в 9:41 хвилин і 15 секунд. Таким чином, неідентифікований чоловік ще дві сотні людей віддали перевагу смерті від диму, пожежі або краху веж смерті від падіння з верхніх поверхів хмарочосу.

Саме тому Джонатан Брайлі, 43-річний звукорежисер в ресторані Windows On World на першому поверсі Північної вежі, але це не було підтверджено.

«Фаллінг людина» вважається найбільш потужним образом людського розпаду двадцять-першого століття.

Земельна

У 1968 році НАСА прийняла перший рейс на орбіту місяць з екіпажем, а Астронаут Вільям Андерс взяв один з найкрасивіших і відомих образів нашої планети, підкреслюючи свою красу і ламкість.
НАСА записав діалог між Андерами та його партнером Френком Борманом:
Борман: Мій Бог! Дивитися тут. Земля піднімається. Довгий, так красивий.
Він, не втрачаючи, це не на списку завдань.
БОРМАН: (луги) Чи є у вас будь-який кольоровий фільм, Джим?
Тексти пісень, а це означає: Чи буде ви мене, що колір стрічки швидко?

Обід у верхній частині хмарочоса

У 1932 році під час фінальних місяців будівництва були фотографовані Чарл С. Ебббець. Авторство фото, яке було найчастіше підписано «Невідомим фотографом», було створено лише 8 років тому. З 11 чоловік, що сидять на балці, було виявлено лише сім.

Поцілунок на площі Times Square V-J Day на площі Times

Найвідоміший поцілунок у світі був вистрілений Альбертом Ейзенштадтом на площі часів Дня Перемоги над Японією 14 серпня 1945 р. Під час переповненої гучності Eisenstadt не встиг попросити імен персонажів картини, а отже, довгий час вони залишилися невідомими. До 1980 р. медсестра на фото була редагована Шане. Але ім'я моряка все ще таємниця - 11 людей сказали, що це було, але вони не змогли довести його.
Згідно з Eisenstadt, я побачила вітрильника, що працює внизу вулиці і захопивши будь-яку дівчину, яка була на його погляді. Він не доглядав. Я пішов перед ним з Leica, шукаючи на плече, але ніхто з картин я хотів. Тоді раптом я побачила його захопити когось в білому кольорі. Я повернувся і зняв момент, що поцілунав медсестра. Я ніколи не фотографував їх. Якби моряк були в білій формі. Я взяв 4 фотографії в кілька секунд, але тільки один задоволений мене.

Burning Monk Malcolm Браун, 1963

Тенісист Мартін Елліот, 1976

Прапор за Рейхстаг Євген Хальдей, 1945 р.

Buzz Aldrin на Tranquility Neil Armstrong, 1969

Алі в. Список Neil Leifer, 1965

Матеріал не може містити всіх фото іконок, які захопили події, які змінилися або змінюють світ.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

номінальний #image628005