Як я був відправлений на Норвезькі курси. . й

Я вирішив створити ще одну індустріальну тему. Я не знаю, що прийде з нього, тому що технічні теми зазвичай не дуже цікаві для всіх. Але я спробую поділитися думками і враженнями від короткої поїздки в Норвегії. Я планую додати близько 35 фото.

Трохи уточнення: минулий тиждень на роботі, я був викликаний офісом мого боса, який дав мені деякі дуже несподівані новини. Лінія дна - це те, що вони вирішили надіслати мені на дослідження «КЕМППІ зварювального обладнання та технічного обслуговування». Ось мені потрібно уточнити трохи, що компанія, де я працюю, багато всіляких подібних одиниць. І вони часто не виходять.

Я не маю своєї роботи. Точно, зміна навантаження дуже багато. Що таке, якщо, наприклад, сьогодні і завтра ви повинні працювати з часом (разом з ранку до наступного ранку), то, буває, що ви можете пройти весь день і стібок хрінових груш. Багато хто з боредом беруться в зал (Я довго помітив, що Норгам, до речі, це не дуже погано) або зробити щось для підприємства, наприклад, забивають деякі полки для інструменту. Наприклад, я намагаюся ремонтувати електрообладнання. Так само, як і заняття по колу технічної творчості (для реальної капотної заробітної плати одночасно). На жаль, для мене все ще цікаво і навіть корисно. (Симулятори можна зробити щось.) й
В принципі нічого особливо цінного і корисного в своїх хобі влада не спостерігала, адже сьогодні в Норвегії немає особливої необхідності ремонту електроприладів. З невеликою поломкою багато відправляються на полігон, так як ремонт іноді дорожче, ніж покупка нової. Причиною цього є не стільки високий рівень життя як висока вартість праці людини. Наприклад, Болгарія може мати ціну близько до годинної заробітної плати кваліфікованого фахівця. Питання, чому ремонтувати його, якщо він дешевше купити новий?
Тим не менш, в нашому виробництві є обладнання, яке коштує досить серйозні гроші. (на прикладі, вартість близько півмільйона російських рублів, (як правило, це не гарантує можливого випадкового падіння від походу в море ... і що). Це сталося.
Якщо гроші не можуть купувати все. У нас є якось покритий дизельною мобільною електростанцією - зварювальний пост (у вигляді причепа на колесах R14). Італійський крафт GENSET, всередині якого є двигун Lambordini (не плутати з Lamborgini!) Я був мій перший постріл! Узагалі кілька місцевих фахівців намагалися піднятися до цієї принцеси. З якоїсь причини вони змінили паливний фільтр, всілякі датчики і все, що було достатньо знань і уяви. Коли він прийшов до мене, я просто вимірю напругу заряду акумулятора (відповідно, що лампа управління генератором була горіння) і знайшов, що не було зарядки. Далі через простий провадження виявилося, що обмотка в вбудованому генераторі спалюється. Власне, половина обмотки безпосередньо charred. (за рахунок короткого замикання вихідних проводів через вібрацію) (за одиницю є контролер, який контролює всі електричні параметри, і якщо є з'єднання, то двигун замочений через 10 секунд. Це була несправність: двигун затримував коротко після початку.
Ну, босів розкажуть мене-холодильник, причина зрозуміла, тепер приїжджаємо, принесемо намотування в офіс, ми будемо «звернути дилерську фірму Genset-Norge і замовити». Тим не менш, під час пошуку виявилося, що це обмотування не можна замовити окремо (це не зрозуміло, що для мене на всіх ... не вага деяких видів, схоже, статор автомобільного генератора, тільки більший в діаметрі, легко демонтується від двигуна), дилери сказали: «Це невід'ємна частина двигуна», тобто, вихід, як змінюється двигун повністю. У будь-якому випадку, мій бос був сумний. І я розповідав, що якщо ми не знайшли обмотки, я можу спробувати перемотування себе. Звісно, в перший момент я сміхався, як, «Ху, людина, що, це незмислимий і міцний по дизайну». В короткий час, в кінці, мій бос прийшов до мене і сумно попросив мене, якщо я був готовий спробувати виправити дефект, як було запропоновано раніше. Так я взяв на себе шматочок паперу, накресивши структуру, напрямок і кількість обмоток. Залишилося знайти правий обмотки дроту 1,5 мм в діаметрі. Я пішов на вирощене місце, де громадяни відкинути електричні відходи і знайшли там великий трансформатор від деяких джерел живлення. Акуратно вирізати її болгаркою, витягнувши дріт. Потім він загорнув нову обмотку, зафіксував вихід. (до речі, він не переходив так довго, повільно, з поломками диму, зайшов час або два для всього.) Я на роботі, гроші дріппінг, ніхто не приводить план, як в попередній роботі на Ford. Я шукав епоксиду, бос пішов в місто і приніс його. В цілому я запечав все і просочила обмотки смолою, зібраним, стартував - цей блок працює в цей день. По дорозі, після того, як зникнув колишній залізо деяких співробітників про мої візити до електроприводу. До питання - де ви знайшли намотування дроту?, Я відповів - "Так, у вас є все, що лежить під ногами, ви можете знайти багато корисних речей." Ми довго дивилися.
Ого, назад до зварників.
Крім того, як я розумію, компанія має деякі вимоги до гарантійного обслуговування. (Компанія нещодавно придбали багато нового обладнання) Вимагали, що технічне обслуговування обладнання «виготовлено уповноваженим працівником». Так сталося, що було прийнято рішення поставити мене в ролі цього працівника. Це було, як, довіра.
Я не можу сказати, що я дуже щасливий. Упродовж трьох років життя тут, з Норгса, я дізнався трохи, в першу чергу, здоровий похуізм. Для мене було дуже корисно і вигідно для нервової системи. А потім рейс був в неділю, і останнім часом вихідні я дуже ціную. Так, це свого роду руйнував свої вихідні плани.
Але в будь-якому випадку я отримав можливість проїхати на м'яч, на іншу частину Норвегії. (після всього, за свою Північну Усть-Перепіддуйську в ці три роки я не ходив в будь-який час, і крім олень і риби, я бачив трохи). А потім я замовив рейси, зарезервований номер готелю, виділені кошти на харчування та інші витрати. гріх був відмова...

У той же час я думав, що я дізнався щось інше. Так, на призначеному добу я отримав рано вранці і зламав в місто в 150 км.
До відправлення до аеропорту до вильоту. Після прибуття в аеропорт був паркований автомобіль. (Оплачується після виїзду з автостоянки.) Вартість години не слабка. У три дні мене захопили близько $100. Норвезькі ціни. Ну, я не боїться. Фірма сплачує. й

До речі, при використанні вашого автомобіля на кожен кілометр, компанія також сплачує близько 20 рублів (російський еквівалент). В кінці я мав їздити туди і назад 300 кілометрів. Я спалю близько 16-18 літрів бензину. На Норвезькій ціні за 1 л 95 в 75 рублів все одно виходить не так погано.
До цього минулого разу я пролетів літаком в 1988 році з міста Пенза до Москви.
Я не мав ідеї про норвезький флот. В результаті я був майже пізно для посадки. Спочатку це було дуже рано, і я ходив назад і вперед, шукаючи літаки, що надходять і йдуть. Я не знаю, чому, але один з цих літаків все ще зачаровує мене.

У Норвегії є багато таких літаків. (На жаль, я ніколи не кинувся на Boeing і не бачив його жити) Я дивлю, що модель літака це?

Цей аеропорт має досить короткий прохід. До речі, він був побудований прямо з берега моря, так як є тільки гори навколо і це було єдиною можливістю - штучно залити плоску довгою платформою. Здавалося б, що це було досить коротким, тому що під час зльоту літак прискорив трохи більш динамічно, у порівнянні з, наприклад, з іншого аеропорту, де зліт і скелелазіння були гладкими. Тут, щоб отримати висоту, ймовірно, мати більш різко, тому що навколо гори і форди. В цілому, як я відчував, я відчував кілька цегли всередині мене трохи перемістив до виходу.

Напевно, не варто думати, що провідник повинен обов'язково виглядати як модель з авіарекламою авіакомпанії. Звісно, це звичайні жінки. Не завжди молодий і красивий. Ця дівчина є найпоширенішим норвезьким керівництво. Я не можу зробити картину її належним чином, тому що весь рейс, який дрочить навколо кабіни і постійно продемонстрував догляд за пасажирами.

За 2 години ми приземлимося в головному норвезькому аеропорту Гардемоен. За часів, що проживає за залізною завісою, під Радянським Союзом, ми мали маленьку ідею зарубіжних країн. Я зізнаюся, в дитинстві і молоді я був повним від усіх помилок. Наприклад, столичні міста розвинених країн, здавалося мені свого роду зосередження максимальної крутості і просунутості. Я маю на увазі, я підозрював, що це було просто сулі дельусіон, але моя уява ненароджено звернула красиві фотографії хмарочосів і міфів неонових вогнів.
Так я був трохи дивився і трохи розчарував, коли я проходив в цей аеропорт будівлі і побачив звичайний зал дуже помірного дизайну. Про нього нічого особливого. Я не був до московських аеропортів, і я не знаю, що вони виглядають, але я підозрю, що це набагато яскравіше і стильніше, ніж Gardemoen.

І пішов з залізничного вокзалу до Толнсберга, де я відправив. Але прямі поїзди в ці дні не пішли звідти через ремонт трас. В короткий час я вирішив приїхати через Осло. Аеропорт Гардемоен знаходиться приблизно в 60-70 км від готелю. Тому найбільш поширеним транспортним сполученням міст на таких дистанціях є поїзд. (приблизно, автомобіль, звичайно) До речі, мені сподобалося, що фартух з доріжок знаходиться праворуч під живіт аеропорту. Дуже легко літати і дістатися до поїздів. Квитки також продаються в аеропорту. Крім того, черга була тільки в касі квитка зі звичайним живим продавцем квитків на звичайні поїзди. Поблизу в найближчому квитку офіс був нудний молодим чоловіком, який продає квитки на швидкісний (і більш комфортний) поїзд. Ціни на квитки були вже двічі на рік. Але на будь-якому поїзді з'явився купаж вендингових машин. Немає черги. Я купив квиток на регулярний поїзд. (На поїзді, на поїзді, на мене, що я був, що я не купив квиток на дорогий і швидкий поїзд.) Я забув, що фірма сплачувала всі мої витрати. й
Я ніколи не їхав на наш Сапсан, тому я шукав на норвезькому поїзді з інтересами.

Під час поїздки я помітив, що вони були досить тихими на поїзді під час руху.
Це не те, що вони довший, ніж ми робимо. Це просто те, що перевезення мають досить м'яку підвіску. Важко вимити шум з суглобів. (хоча, якщо ви хочете, ви можете почути удар коліс.)
У салоні є досить кілька місць, але вони здаються досить гідними в дизайні і комфорті. Всі види кавових машин і содових машин в автомобілях.

Коли я приїхав в Осло, я був дуже дивний, щоб не помітити щось особливо яскраво. Я не мав багато часу перед поїздом, тому я трохи прогулявся центральною вулицею, яка простяглася з центру.
Він досить скромний. Багато будівель давньої архітектури, вузькі вулички. На кожному перехресті на тротуарних гіпсах з пластиковими келихами перед ними.

Більшість великих міст - вуличні музиканти... вони працюють свої гроші, інакше від звичайних вуличних ставок. Вони сидять там, щоб твої гроші. Не дайте мені це!

Я думав, чому варто столицю державного блиску з розкішю і багатством? Що має бути це вуличне багатство? У той факт, що невеликий пучок сумок незаконно підпорядкований всім національним скарбам і тепер виставляє все це розкіш на дисплеї? Прості і законотворні люди живуть більше, ніж скромно. Є ще багато людей, які з'їдають останній рик без солі.
Чи не є підставою для моїх очікувань, які ми вже звикли до способу в нашій країні в столиці відварили величезну вершину, створюючи зовнішній вигляд красивого фасаду, а всі інші міста скромно стоять поруч, тихо смоктаються кокерелі на 20 см?
Ви можете побачити столицю Норвегії. Не так красиво і насичено на зовнішній фасаді. Але в той же час основна маса населення країни живе з гідністю і в повній впевненості в майбутньому. Звісно, у них є багато проблем. Але їхнє основне досягнення не те, що вони мають багато грошей і нафти. Я завжди бачу турботу та відповідальність норвезької держави до її громадян. І я також бачу людей, які відчувають себе і відповідальність. І вони заважають таким же чином перед собою. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я часто чую міф про те, що вони скажуть, « росіяни вирішили псувати через всілякі Голлівудські посмішки, всілякі шоу з насильством і дебажурами. й
Але норвезькі є стільки (або, можливо, більше, ніж ми) споживачів цього американського псевдокультури. Я помітив. У спеціальних магазинах вони продають різні продукти ще більш вільно.
Я довго помітив, і я ставу більше і більше переконаний, що Норгс має дуже низьку ступінь агресії один до одного. Це дуже очевидна після Росії.
Звичайно, є багато речей про них, які здаються дивним, незрозумілим, і поганим нам росіянам. Це океї. Ми маємо абсолютно різні психічні здібності.

Я пам'ятаю, що вона дещо дивилася, коли норвезька жінка поховала її молодий син, і після кількох днів прийшов до роботи і, як би нічого не сталося, продовжував працювати. Коли російська колега спробувала висловити якусь шкоду, «У вас є такий гранат!» Що стосується вас, то вона повинна бути крихітною!, норвезька відповів з сюрпризом: "Не, це океї, я спокійний, як і раніше не назад."
Це виглядає дуже жорстоко ззовні, це не так? Все правильно, скажемо.
Але в пам'яті є такий нетиповий факт для Росії. Я пішов на норвезький торговий центр (поки моя дружина була прогулянка годинами в багатьох відділеннях всіх видів жіночого одягу), я постраждав від боредом, блукаючи по всьому магазину і просто голодуючи на всіх і всіх.
І так в одному з відділів, які продають свого роду стильних і модних ганчірок, я бачив, як продавець в цьому відділі працювала молода жінка віком від 25 років. Для жінки вона була дуже молодий. Якщо вона не була для своєї вагітності, я кажу, вона молода і гарна дівчина. Вона добре виглядала, але вона не була лівою рукою. Смуга граціозні лінії її жіночої руки зламали в області зап'ястя. Я не хочу переходити в деталі. Я просто кажу, що вона ніколи не зможе носити годинник або браслет на цій руці. Не буде триматися.
Вона працювала тут, хоча. До моїх очей вона взяла обраний пункт від магазину, який прийшов, прийшло тривогу, впакувавши її досить акуратно в пакет, і поставте його в поліетиленовий пакет з логотипом магазину. Так просто, спочатку повісити одну ручку сумки на зап'ясті, потім покласти покупку там і дав її покупцеві, при цьому посміхатися цілком природно. Поки вона була такою ж юною дівчиною, яка з'явилася, і все ще посміхалася як звичайною, як, приїхати до нас знову. І ніхто не збирався допомогти їй. Все було рівно.
Уявіть і запитайте питання: чи можливо в Росії для молодої дівчини без рук працювати в бутік модного одягу, де, скажемо, різні покупці йдуть? Чи погоджується власник магазину? І в цілому, можливо, для інвалідної особи в Росії, щоб жити повноцінним життям в той час, коли держава, таким чином, як правило, ігнорує потреби людей з інвалідністю, навмисно зауважити, що немає проблеми взагалі? У Норвегії я ніколи не бачив туалету без зайвих речей.
Ось вуличний туалет. Широкий для колісного крісла.

А потім є занепокоєння для сліпих.
Я дуже доторкнувся і вразив.
Нерідко це сильний волі держави, виражений в суворих вимог до облаштування, наприклад, поїздів або поромів. Я не дуже впевнений, що це легко потрапити на російський залізничний автомобіль в колясці. У Норвегії кожен використовується для того, щоб мати місце для людей з обмеженими можливостями. У будь-якому автобусі, наприклад, виділяють 2 квадратних метрів платформи під стілець. Все. В цілому населення має тверде розуміння необхідності врахувати свої потреби. Від усього цього я особисто маю один висновок: все починається з рішення органів влади. При строгому виконанні рішень всім. Так, коли деякі політики починають з'являтися, що "вічно громадянин повинен почати з себе", - Я подумав його на Ю. Для права необхідно бути первинним, не індивідуальним. І наша жорстокість один до одного стебла, перш за все, від руїлевого поху до окремого громадянина.

Джерело: http://