Брошури

Мій брат пішов з трійця років тому. Він навіть не мав нікель. Я не прокинувся. І це був його останній форель, який він випадково прокинув, який випробував нервові системи родичів і друзів.
Ми любили це окслалон, наша Ринокка, і тому ми боїмося для нього. Його персонаж пішов до Батії - він належить до породи божевільних людей. Як і мій брат.
Коли він все ще був досить хлопчиком, він був хрещений Котовський для всіх сортів шкіл (для того, що він завжди був голий, німбл). І коли мама остаточно припинила ріжучу голову, Рінат раптом отримав розкішне, кучеряве волосся. У той час всі радянські газети писали про американський Анжела Девіс, переслідували органи влади, які боролися за щось там або проти чогось. Моя братка мала однакову зачіску. І дав плащений ніс, він був як Анжела Девіс. Це те, що він був викликаний.
І коли Ріната виросла від мишого хлопчика в блокнотну бульву, яка любила своїх супротивників, щоб "зберігати до калгана", він почав називати Баран. Ну, баран не є вівцем, і бро звикли до своєї клініки з часом і ніхто не взяв «ми калган», коли він був названий. Він не потребував капелюха, і він ходив до найгарячих заморозків з незакритою, часто засніженою головою, яку він шуок, як собака, коли він пішов кудись з вулиці.
Коли вони припинили боротьбу з ним в с., він почав їздити пригоди на Іж-Джупітера на сусіднє село Мойсеївка, через дев'ять кілометрів. Чинники цього села називали «Всі» тому що тут мешкали багато німців. Вони мали хороший клуб і танці. Саме там, де брат забрав душу.
Неважливо, як я прийшов з районного центру, де за цей час я жив і працював, до батьків за вихідні, я завжди знайшов мого брата вдома з подряпиним обличчям, або з новим фінгом.
Після того, як він був навіть пострілом в тому ж Мойсеївці. На жаль, вони завжди бажали відлякати і розголошувати цей непросвітлений шагба Татар з села і від своїх дівчат. Правда, картридж був одним. Але Рінатка не знаю цього, і досі коричнева ручка на місцевому Мойсевському "санкціоні", спрямованому на нього з подвійної бочки.
Зарядка стрибка шока безпосередньо в лобі від дистанції двох або трьох метрів і перевернула його на спину.
«Сторінка, я ніколи не думав, що простий стрибок може заповнювати такий стрибок!», сміхаючи, він сказав мені після того, як виділивши цей дуже бамп. Потім він отримав серйозний, обережно змащував глянцевий лоб. - Ви можете вибити око, дупу! Ну, нічого, я зловив його знову...
Він і після того, як армія була такою ж хутрюмою, породженою навколо села з роком або двома, майже одружився вчителем, навіть пішов зустрітися з батьками в Балхаші. Але він зумів боротися з ним з майбутніми родичами і був заборонений від своєї сім'ї і не зробив наречену з хустом. Вона була боїться повернути з ним назад до свого села і перебування в будинку в Балхаші.
І брат, пішов один раз. нудьгувати і подумати з другом Миколаєм Писегов назвав Мирзу (не одне пам'ятає, хто і за що він, російський, присуджував такий розкішний прізвик, який він добре не відповідає) піти на віважу.
Їх план був таким чином: щоб заробити більше грошей, щоб дістатися до Находки, щоб дістатися до порту перших докерів, а потім моряків. У нашому державному господарському відділі висувають всі запаси худоби. Це завжди було зроблено сільськими жінками - двадцять з них, стоячи на сцені, з жартами і піснями, могли провести тижні, зануренням з карнизами, збитими в білому кольорі, на грязьових стінках скосів і телят. І ці буфети пообіцяли менеджеру зробити роботу набагато швидше і за менше грошей.
У менеджера з'ясували, що це заощадження дасть йому, і хоча він сумнівав, він погодився. І вони це робили! І весь секрет був, що я отримав для мого брата в районному центрі від знайомих будівельників обприскувачів, це з його допомогою нові оздоблювальні машини і побілили всі бази в відділенні. Два шари!
Вони відрізають гроші, не в дитинстві, виплачені в державному господарстві, нічого не п'ють від зароблених, які вказали серйозність своїх намірів, і посунули після своєї мрії.
Після того, як перший лист прийшов з Рінат. Про це заявив, що вони працювали в порту Находка, як докери, це відповідало оригінальній частині плану. Тоді листи пішли довго.
Ще одне повідомлення надійшло від мого брата через три місяці. Він написав з Риги, що в Находці вони і Мирза не вдалося, не взяв їх до моряків, але в Балтійських країнах все повинно вийти. І знову тиша - місяць, три, шість місяців.
«Наші хлопці пішли по всьому світу!» Так, пішли! Моя мама приречена і попросила мене шукати мій маленький брат Про зникнення родича переїхала до відділення кримінального розслідування Єкабастузького міського відділу міліції (Я переїхав до Єкібаса у 1980 р.) і написав заяву про зникнення родича.
Ринат знайшов в колонії Новокуйшева. Він сидить там завагу - це було легко. Звертаємо увагу, що він ходив по країні з останнім місцем проживання в Находці. У Ризі вони і Мирза не призначалися, синя мрія стати моряками довгоїдних пробігів відірвав, як ранок туману над Балтією, і вони вперше заварилися і розсіюються.
Мирза з кінцями - і зникла десь відсутній, хоча він також проголосував бажати, і Рінат, служив свій рік, повернув додому тонкий, як Косчей, і як серйозний. З'їсти від своєї матері в домашніх гарах, він подивився на свого колишнього однокласника Німецького Катерини, який підняв двох дітей, і вони зціли разом. Тож Рінат нарешті став дорослим, і нарешті заспокоївся, навіть Баран він перестав називатися.
Але в тих же вісімках наша сестра Роза одружилася і залишилася з чоловіком на БАМ. У селі Лісвенни на півночі Хабаровської території та заробили хороші гроші на залізниці. Вони тягували маму, яка була вдоволена цим часом, щоб нянь її бабуся. І з кінця восьмого села почав приїхати Кірдик (совходів розпадалися, а єдиним джерелом доходів залишався власний садиба), БАМ вирішив на хвилі і Рінат.
Він послав дружину і дітей. Після того, як закінчився весь бізнес на побутовому господарстві (вибираючи залишки тварин і ягняти), він пішов після себе. Він відправив телеграму, щоб послухати, що він пішов на Омськ (звідти на тиждень поїздом в Хабаровськ), і ... зникнув. В тиждень пройшов на дорозі, а другий пішов. І він ніколи не продемонстрував в Лейфі. Не дзвонити або писати.
Його дружина Katya, мати і сестра були worried: можливо на дорозі що сталося? Знаючи свою вибухову природу, вони думали, що десь по дорозі вони не могли стояти і потрапити в боротьбу. Вони приїхали з поїзда. Яка небезпека чекає самотній мандрівник на наших дорогах?
І взяв заяву до міліції про зниклу людину. І через два місяці він раптом оголошує себе в листі. Тонкий, перерослий своїми кучерявими гребінцями на плечі, але життєрадісна. Після того, як щасливі жінки перетягували його за волоссям, поховавши його і давали йому пити, брат знепалий, щоб розповісти йому, де він загинув протягом двох місяців і чому він мовчав весь цей час.
У Омську, чекаючи свого поїзда, він сідає на станці лавку з пляшки холодного пива в руках. Я не мав часу, щоб закінчити його, коли хлопець оселився поруч. Я просив для сигарети, ми говорили. Як сказав він, він збирається в Хабаровськ. Потім він витягнув пляшки горілки з мішка, заварений джгут. Я пропоную пити, щоб почати з: "Ми закінчимо відпочинок на поїзді, можливо, ми додамо більше!" Брашов цей палі, пам'ятаючи, що він копчений... І провал.
Я прокинувся на тій же лавці. Моя голова зволожує, я не можу її розібратися. Сумка під лавкою - це не було. У скриньці кишеню куртки було грошима, п'ять сотень рублів - там кінь теж скидається там. Навіть квиток на поїзд Хабаровськ, який витяжний клон, витяг з паспорта (в тому році залізничні квитки все ще можуть бути придбані і вийняті без пред'явлення паспорта). Спасибі, хоча я не взяв мого паспорта, я поставив його назад в кишеню жертви, що він кладе до сну.
Ситуація - хоча б повернутися на поїздки в село дві сотні кілометрів і нехай шапка в колі для з'єднання з сім'єю. Але це не варіант. Але що ми робимо? А потім брат, як кажуть, був глухий щасливий. До нього прийшов рекрутер (вони йдуть на залізничні станції) - фіксатори потрібні для роботи в приватному холодильному магазині. Погоджено брата, хоча умови були майже незрівняні. І ще за два місяці він знову заробив як квиток, так і невелику «дорожню» суму грошей.
Але я не пам'ятаю його за свої пригоди. Рінат був пластиковим, пропорційно складним, дуже легко і швидко переміщається. І це природне, що зробив його великим танцюристом. Коли я побачила його танці на шиї в нашій державній клубі, поломивши його тіло і кінцівки від самих незрівнянних кутів, я був буквально обрізаний. Це був щось дивовижне! А танцюристи, які знаходились у своїх родах, більше, ніж вони були зайняті своїми партнерами.
Я прийшов в село, як це для вихідних, і з яких причин ми пішли з Рінаткою на Іжак в інший, прилягає до нашого села, районний центр Іртишського. Що таке? Так, мабуть, пиво... Я. У Іртишську вперше відкрився лише пивоварня, пиво було дуже добре.
Перед ним було закрито - п'ять кілометрів в цілому. Але через Іртиш. Було б взяти на пором. Зараз я не знаю, що один, і в ті роки SP-6 пішов на десятки автомобілів.
Тут ми подали мотоцикл на носі на поромі, стоячи на боці, палити, посипати в піну воду - на поромі, засихати з сиром і вже почав залишити.
А потім з «Волги» стоячи під коляскою, чутно гучну мелодію «Леженки». У айслі між двома рядами автомобілів (зазвичай він був зайнятий, але цей раз він був вільним) відразу ж звернув племінність Джиги - в появі Чеченів, і почався, манерально кинути руки тут і там, щоб зобразити цей красивий, в цілому, танець.
Але в їх виконанні він не був успішним. І як танцюристи не спалювалися глядачами моттлі порома, незалежно від того, скільки вони занурилися з шаутами "Асса!" - вони не мали "Леженка", і все тут!
Я не знаю. Звісно, якщо це відбулося в наші дні, аудиторія з Чеченами відразу ж почне боротьбу, оскільки Лезгінка для деяких стала своєрідним боджейманом, для інших - символом агресії і безмежності. Я повторю, в наші дні, коли міжетні зв’язки повністю погіршилися.
Але в ті роки ще не було, що запеклість, нездатний поділ людей в незнайомці і їх власний, корінний. А «Леженка» для всіх був просто красивим, захоплюючим танцем, який був щасливим, щоб взяти участь у його виконанні в ресторанах, фестивалях, всіх, хто не ледачий. Не знаєте, як танцювати.
Якось ці чеченці не змогли. І не хочу, щоб відкрити цей танець.
Рінатка, що плавиться, змащений: «Так, вони здавалося б, мають проблеми з яйцями!», сплітають сигаретом, але не перевертаючи, а в двох стрибках він знайшов себе серед jigit. Вони навіть припинили сюрпризом.
І Рінатка вперше розтягувала як рядок, з невеликим відхиленням з його цілим клаптявим тілом спиною, кинула руки боковини від себе, одна сторона від себе, інший, стояв на його наконечниках, і пішли, ходили, прогулявшись, погостривши музику з його жакетним головою. Захоплюючі чеченці розбивають щось ґратно і нерозривно і почали рясно збивати в руках.
На невеликому поромі патч між автомобілями була щільною, і люди сходження на кузови автомобілів, на місті колісниці, щоб краще спостерігати, що сталося. І в центрі все це, в зборі Лезджинки, мій брат прокинувся навколо, якось натискаючи його підбори особливим чином, що дав цей древній танець якийсь особливий шарм, введений ноти сучасних ритмів.
На повній швидкості, що йде на протилежний берег порома, був щось незліковне: хтось, наповнюючи свої щіки і смажений, збитий, хтось з надлишок почуттів просто кривавий, хтось повернув руки на каюті автомобіля, як барабан.
Але потім музика припинила грати, і бездихлива рінатка повернулася на пором, де я, як і всі інші, заморожують своїм танцю.
- Ну, ви зробили, бро! - Все я сказав. - Де ви навчилися танцювати?
до Де, де - за хвилину думав Рінатка. - На танці. Армія, теж. В цілому, я якось отримати все по собі...
Це право. Він народився танцюрист. І як самовідданий музикант, граючи всі ноти на льоті, і Рінатка будь-який танець може відтворювати практично перший раз. Він був таким талантом, що він не міг знайти гідного використання в його житті.
Він був тільки зап'ятою, коли Катерина, його дружина, не прокинув його вранці. У мене є раптова зупинка такого неспокійного, як сердечка мого брата.
Він не був з нами за тринадцять років. І я маю перед очима всі цю незабутню сцену чарівно виступали ним "Леженка" на поромі в середині Іртиш.
Танець один раз прикрашений багатьма і зачарованими сьогодні.
(Сибірське)

Джерело: