Як виглядає російська людина через очі японської дружини

Нещодавно отримала незвичайну книгу. Вона була написана простою японською жінкою, Кіко Іванова, і тому одна кришка була достатньо, щоб відірвати шаблони, щоб подрібнити. Книга називається Harasho-na Hibi. Або, якщо російською мовою і з збереженням гри слів – «Гарозні дні». Він написаний у вигляді комічної книги, яка розповідає про складне життя Кейко Іванова з її російським чоловіком. Відповідаючи з теми, я зауважу, що японська може зробити комікс з усього, навіть з підручника з цивільного права.

По суті, знання середньої японської про Росію досить мало вперед від Herodotus і його Hyperborea. У японському ментальному Всесвіті на північ від Hokkaido починається чорна діра, яка різко поширюється на східні кордони Німеччини, де вогні знову перетворюються. Коли я зустрілася з японською, я іноді запитую їх, щоб здогадати, де я прийшов. Це найближча країна в Японію. Неприйнятна операція і занадто закрита. «Корея», «Китай» і «Тайван» не ходять з моїм поглядом. Варіанти "США", "Австралія" і "Нова Зеландія" - з курсом географії школи. На момент, коли вагові спогади про географічний ризик стає флімним астрономам, я небачувана граціозна і кажу Росію.

Росія холодна і горілка. Питання, як «Ви маєте літо?» Це Путін, Чебурашка і КГБ, нарешті. Для того щоб не дати співрозмовника остаточно втратити обличчя, обережно зауважити, що для середньої російської Японії є де самураї в компанії гуші їсти суші. Але факт залишається те, що японська не знає про найближчий сусід, навіть найближчий сусід переходить на них. У нас є сусіди з Норвегії до Північної Кореї, ви пам'ятаєте всіх? Японка так близько. Це шампан, джинс.

Незважаючи на те, що цей блог є дуже популярним у Японії: більше мільйона користувачів відвідали його в рік. Так хто ці дивні росіяни?

Кетч вгору і перезапуск Shinkansen
Перш за все, виходить, що незважаючи на стереотипи строгих людей в Ушанці в Японії, росіяни є прямими і непристойними людьми. У Японію прибув до залізничної станції, де вона повинна сидіти на японському суперекспресі shinkansen. Ну, вона не приїжджає, звичайно, але вона працює, тому що росіяни пізно. На Шинкансені не прийнято пізнати: "Чи обережні, двері закриваються" - поїзд летить на відстань бузку. Хати горять, коні жовчі - що робить російську жінку в цій ситуації? Право, що працює після найшвидшого поїзда світу на платформі і намагається відкрити герметичні двері. Працівники японської залізниці, які долають пізнавальну диссонанс і швидкість звуку, на ходу намагаються запобігти цій углості, але за квиток гроші важко. Позбавлення субтитрилової японської, мама-в-права продовжує отримувати швидкість і вибити на дверцятах і вікнах Shinkansen.

Коли мої японські друзі чули історію, вони зробили великі очі: «Небезпечний!» Я мав пояснити, що в далекому радянському минулому, мій тітка, взявши її дітей і чоловіка в руках, припинив літак струменя таким чином. Тексти пісень, а це означає: І я припинив, мій слово на честь!

Далі ці дивні росіяни приводять дивні автомобілі. Коли вони не знають дорогу, росіяни зупиняються поруч з таксі або автобусом і запитують! З навігатором. Іванва-Сан розповідає про те, як її чоловік, втратив, поїхавши до водія таксі таким чином і просить допомогти. Добрий водій таксі, побачивши перевал іноземця, сказав: «Зовні мене». На першому кроці раб, зведений краєвидом, забули про керівництво і перевернулися в іншу сторону. Водитель японського таксі, вірний в обов'язок ваги, потім в півдня промовив його.

У давні часи росіяни мешкали в будинках «комунарука», бо занадто багато живого простору погано. Так "комунарука" коли незнайомці живуть в одній квартирі з вами, можна уявити?

Необхідний ліричний відступ. Японська людина цінує свій особистий простір. Нехай вони будуть 8 квадратних метрів, але своїми руками. Я жив у студентському гуртожитку. Так, з місцевим натовпом, у мене була практично моя квартира: спальня, кухня, душ і туалет. Всі в гуртожитку. І жити в одному номері з незнайомцями – що це, Курірофу-сан?

Повернутися до комунаро. Ураіміру-сан отримав юний чоловік Іванова-Сан від сусіда Урахіміру-сан, найважливіший урок російської людини: як боротися з похміллям. Слово «хановер», до речі, також в японській мові – «фуцука йоя», буквально – «невинність другого дня». Але слово «дрінк» не було, я повинен пояснити його дескриптивно: «Це такий довгий фуцука-йо.» Щоб пояснити, як росіяни досягають такого ефекту, і найголовніше – чому вони роблять це, ми повинні розводити в дослідження країни, говорити про «лікування таких як Булгаков». Так, російський напій, щоб позбутися від "другої інтоксикації". Це діалектичний, ваш рух.

Тепер знову відчуйте свою країну. В рамках боротьби з Фуцука Єй, Урахіміру-сан зіткнувся з неприпустимою перешкодою – своїми руками були гоління. Все ще працює, але донести в рот - не більше. Розчин було знайдено вродженим. Uradzimiru-san загорнув праву руку зі склянкою рушника, вішуючи рушник навколо шиї і... витягнув вільний кінець ліворуч. Рука зі скляною трояндою, а шия стабілізувала небажані взаємні рухи.

Не на відміну від Японії сьогодні. Ви купуєте, наприклад, консервовані боби - і є голубці! Або навпаки. Купуючи квасолю, знаючи, що є обов'язково квасоля, ймовірно, не цікавий для росіян. І сам консервований продукт, до речі, був у великій кількості. Хтось називає мами Іванова-Сан на роботу, то кажуть, що шортаж був доставлений в магазин, тому весь відділ працює на стенд в лінії, і – неприпустимо для японського – зупинки роботи!

Більше стереотипів
Але це жарти, і книга написана великою любов'ю для Росії. Кінгіко Іванова розповідає про те, як Радянський Союз згорнувся і як важко жити, коли країна зникне. Як радянська молодь найбільше мріяла про джинси. Як і вулиці Москви йдуть дивні автобуси з рогами. І про багато інших речей, які значно розширюють стандартний набір «водка-баляр-балалайка».

Звісно, японці цікавляться незвичайними, і тим, що ми досить нормальні люди в інтервалах між довгими «фуцука-йо» залишається з питання. З іншого боку, якщо ми не були незвичайними, ми не будемо цікавими для інших. І ніхто не напише коміксу про життя з російським чоловіком, оскільки вони не пишуться про життя з американським чоловіком, наприклад. Таким чином, деякі стереотипи можуть бути легко перетворені в бренд. Все, що вам потрібно, це маленька самоіронія. Звичайно, у нас є особливий спосіб в усьому, особливо в лікуванні похмілля, але не варто брати його так серйозно.

Це остання колекція «йок». Під час війни десятки тисяч японських в'язнів війни закінчилися в радянських таборах. Серед них був мій студент У співвідношенні він спостерігав своїх співвітчизників від голоду один за одним, і зрозумів, що для того, щоб вижити, потрібно вивчити російську мову і стати перекладачем в таборі.

Він зараз 90 років і забутий не тільки рідною японською, але і імен його родичів. А радянський табір Yoshio Tsugawa не забуває російської мови! І живе він в Хокідо, оскільки це занадто тепло в Токіо. Японська і я ближче, ніж ми думаємо.

й

Джерело: