Життя в СРСР - "двір" і "джентль" культура

« » » » » » » » » » » » » » » У ті дні, включені, тепер майже епічна,
Коли терміни були величезними на стадії. ?
В.С. Висоцький. «Для дитини».

Ні, звичайно, я не знайшов ті часи - Я народилася вісім років після смерті Сталіна. У будинку ми ніколи не обговорювали тридцять років, політичні репресії та інші «чарства» тих часів. Можливо, саме тому вони не обговорювали те, що мої батьки не особисто постраждали від репресії – Сибірської дикого, невеликого села, збирача тривала до їх народження (шкіра – 38, мати – 39), що таке репресія. Ми не говорили про це «на вулиці», на подвір’ях – ми не зацікавлені в будь-якій «політики». Але тут «Зонов», не політична, але просто «Зонов», «блатна» романтика в дворі досить.

У дворі дитячого садка, в одному з альтанок. Підводять спирт і обов'язково гітару. Одне з моїх перших спогадів такого роду є те, що ми, нігер, сидять навколо мого сусіда, Татар Райс, граючи гітару і співати. Він санг тільки сечовий міхур. Наприклад, ця пісня: «Поведінка в Одесі хлопчика, він пішов до Херсона для кавун. Він не купував кавунів, але й опинився і підібрав його кишені. Пісня «Пігони літати над нашою зоною» була неймовірно популярна в його виконанні. У своїй репертуарі була ще одна пісня про прокурора, який звинуватив сина, щоб збити і повісити себе після випробування (прокуратура, звичайно, не судить всіх, але хто зацікавився такою тріфл...). Ми послухали його на години, навіть якщо більшість текстів в нашому 12-13 років просто не розуміли. Але це романтика «протесту», романтика «іншого життя», «різноманіття» вона сильно змащена ...

Наступна пам'ять полягає в тому, що я тринадцяти років, я збираюся побачити генерали Sand Quarries з нашим локальним рюкзаком, і я фактично витрачаю всі мої часові читання книг, але це березень, теплий вітер, сніг плавиться, і є іржі, що це прохолодний фільм. Цей фільм шокував молоді всієї країни. Нещодавно я спробував дивитися його знову, важкий і досить нудний фільм. А ось він був близьким до нас всім: навіть якщо ми не розпустилися і не живемо в печерах, але в фільмі був благородний герой, «блатенський князь», і був любов до блондної дівчини, і там була драма, як і в улюблених «блатанових» піснях. Я ще пам'ятаю пісню з цього фільму - для нашого неприпустимого смаку підлітків «пролетарського» району Красноярськ, поезії найвищого рівня.

У віці 16 років батьки дали мені рекордер стрічки для мого дня народження – Примітка 203. Це був дуже дорогий подарунок - він коштує 180 рублів - щомісячна заробітна плата висококваліфікованого працівника (або двох і півмісяця заробітної плати мою чистою матір'ю). І подарували мені родзинку з піснями «блатан» Володимира Семеновича Висоцького. «Мої Матері Let’s Weep», «Не беру мене з весни», решта не пам’ятаю. Я провів пару місяців в домашніх умовах, слухаючи ці пісні, поки не запам'ятовував їх. 10 років Володимир Висоцький став для мене найбільшим поетом ХХ століття - до тих пір, поки я потрапив в університет "партія" і ознайомився з світовою поетичною культурою. Але все ж я вірю, що поезія В.С. Висоцького є найвищим стандартом. Він сказав про це в одному з своїх віршів:

«На золоті блятарі
Вівчарка, Росія!
Який час знаходиться на дворі Месія.

На додаток до суспільства соціалізму, гуманізму та яскравих ідеалів комунізму, СРСР також був суспільством «доброї культури». Глибина любові до Блатняка показує колосальний успіх фільмів про благородних, а також пісні або стилізовані, які іноді звучать з екрана. Наприклад, перший радянський звуковий фільм «Подорож до життя» заснований на протистоянні двох персонажів благородної Русі Жигана, відіграний чарівним Захаровим, а людина невідомого націоналізму Мустафа. Жиган-Жаров користується дикою популярністю серед людей - навіть в кіно показало « малиновий», сян благородні пісні. Навіть як дитина, я трохи від «мотивів» цього фільму «Мустафа побудувала дорогу».
Ґіган прогулявся на ньому.
Мустафа пішов над ним,
Ґіган загинув його.

Випадково написана, стилізована як блатняк, пісня «Східники, повні мульти» була улюблена пісня радянських народів різного покоління протягом десятиліть. І як вони любили благородну пісню, яка виступала Юрієм Ніколіном «Вайт, локомотив, не збиваючи коліс... й

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8

Джерело: