Діти СРСР

Вибрані проходи з робіт про СРСР, написані дітьми, народжені після 1991 року

1 травня ми завжди пам'ятаємо наших дідів, великогабаритних і просто людей, які мешкали в СРСР, щоб ми були жити краще, ніж вони, і що ми не знали таких страждань, як вони знали. (В. Скосирєва)

... Юля Соколова буде 11 років цього року. Вона народилася, як і всі її однокласники, в 1991 році. У році, коли СРСР загинув. Виявляється, що Юлія та її однокласники є першим поколінням, яке не живе на всій радянській епоху.

Для них СРСР вже є історичною концепцією. А ще не історичні (так вони не знають історії), але деякі казкові. Тому есе, що журнал «Огонек» запропонував писати дітям по 1 травня на тему «Що країна СРСР» перетворився в композицію казок. І починається казка...

« » » » » » » » » » » » » » » Після того, як час Радянського Союзу. Вона була утворена, коли Ленін прийшов на країну. Неправдивого царя, а Леніна прийшла до влади. (Юлія Соколова)

« » » » » » » » » » » » » » » Люди працювали, працювали, працювали... Вони не думають про себе. Люди не подбали про те, що вони їдуть, де вони сховали, як вони відпочивали. (Вадим Худяков)

При утворенні Радянського Союзу люди не звертали увагу на одяг. Ми не одягалися добре. Чоловіки одягнуті в галоші, балкон, легкий капелюх і рукавички при роботі. А жінки кладуть на светр, рукавички, шарф на голові (так що голова не видно) - а також в галошах. Цей одяг був максимально зручним для роботи. (Вадим Худяков)

Радянський Союз мав червоний прапор, тому червоний був модним. Червоний колір вказує на кров, який ви повинні прокидати, коли ви працюєте важко. Діти люблять червоні краватки, жінки завжди носать червоні сукні на святах, автомобілі виготовили червоний, будинки мали червоні шпалери. (Ім'я перекреслений)

«Кожно одягатися таким же чином. З'явилася форма. У цей час діти носили уніформи: дівчата люблять темно-коричневі спідниці, блузи і червоні зв'язки, а хлопчики носать темні брюки, білі сорочки і червоні зв'язки. (Ім'я перекреслений)

У селах мешкали найщасливші. Вони мали власну ферму і могли завжди забою і їсти свою свиню. І в містах, люди завжди голодні. (Не вказано ім'я)

Продукція в СРСР не була якісною. За сосискою були 20-кілометрові черги. ковбаса одного заводу іноді була навіть зеленою. Народи не мають телевізорів. (Дари Ракова)

У СРСР Леніна, який тепер лежить в Маузолі. На заводах, заводах, заводах. Вони зробили бомби, танки, автомобілі, але не продукти харчування. Так було мало їжі. Люди використовували купони для покупок, не гроші, бо люди не мали грошей. (Юлія Остроушко)

У СРСР завжди працювали і відмовилися відпочивати. Вони приїдуть додому від роботи і йдуть прямо до ліжка, оскільки вони дуже втомилися на роботі. Люди не мріяли. (Юлія Остроушко) У вільний час люди пішли в Маузолей. Там люди зустрілися, відвертають чай, обміняються новинами, вішали. У маузолі знаходиться мертвий Ленін. Радянські народи люблять дивитися на нього. (Лайт Каминін)

«Радянські діти розповіли про ранній вік, що вони повинні навчатися і працювати, і вони не повинні грати в усі. Діти не грали, але тільки навчалися і працювали. Всі діти одягнуті в одному одязі. Хоча в принципі я думаю, що це добре ... У СРСР було дуже мало (Юлія Остроушко)

«Я шкода для радянських дітей». Вони не мали комп'ютерів, немає іграшок. Дорослим завжди сказали, що вони працюють важко. А коли їм довелося відпочивати, дорослі сказали їм піти на прогулянку. Діти постійно ходили на вулиці. Це єдиний розваг для дітей. (Alexandra Mishahin)

Вони читали в повітрі, прогулялися. У будинку, коли вони не працювали, вони нічого не робили. І ось чому вони завжди ходили. Парки були зроблені для людей, людей задоволені. (Ім'я перекреслений)

День народження відзначили скромно, Новий рік теж не дуже... Найголовніше свято було свято праці. Не існує такого свята, як День праці в будь-якому місці. (Юлія Соколова)

У СРСР мешкали більшість людей (три квартали світового населення). І всі ці люди постійно працювали. У СРСР була найбагатша країна, хоча люди були зірвати. Природно, інші країни закріпили СРСР.

« СРСР завоював війну, бо в цій країні були більш тверді праці. Німецькі німці – лінь і тому втрачені. (Незваний)

«Війна почалася в 6-му, і перше, що робити було літати літаки. У СРСР всі запалювали і не готові до війни. Таким чином, німці майже досягали Москви на той же день, але росіяни все ще відступили атаку і виграли війну. Після війни було багато загиблих, а також героїв. Плани та танки розстрілялися в лісі, а водню бомбу можна знайти в річці, а міномети загиблих німців кладуть глибоко під водою. Після війни всі хлопці шукали зброї в лісі. Побачити, що ви повинні бути війні. (Ігор Польщук)

«Суспільна. Вони були бідними, але їхні думки були багатими. (Дари Ракова)

« » » » » » » » » » » » » » » У СРСР мешкали дуже цивілізовані люди. Вони мали хороші роботи (інтерестові). Вони не використовували образи. Вони допомогло один одному, не відійшли, не зустрілися. Ми відрізняємось від них. Вони відрізнялися від всіх людей на планеті. (Дари Сусаніна)

«Особливі люди мешкали в неопаливних квартирах, оскільки чиновники взяли на себе всю спеку. Люди отримали зарплатні зарплати, але при цьому залишилися чесними... Я не знаю, чому... ніхто не знає, чи розуміли радянські народи. (Маргарита Едена)

«Мій дід має багато медалей, залишених... Діти одягалися дуже погано в часі і ледь заробили гроші, щоб годувати себе. Навіть так, люди хотіли допомогти один одному. А потім все змінилося, а СРСР пішов. Люди не хочуть працювати і допомагати один одному. Ті, хто ще живий відчуває себе дуже сумним. Моя бабуся тепер живе в Краснодарі, як мій дід. Вони завжди думають про Радянський Союз і самотні. Моя дід виконає на травневому день, і коли він прийшов до Москви влітку, взяв мене до Маузолуму. Я дуже пишаюся ним. (Ігор Мельниченко)

«Так, що СРСР згорнувся і не існує. Але я не вірю, що. Нехай ця країна все ще існує. Люди працюють там, 1 травня щороку відзначається. (Лайт Каминін)