Головна побутова техніка від СРСР. Як це було (17 фото)

радянські народи не складалися з точки зору побутової техніки. Холодильник і телевізор – це мінімум. Більш досвідчені громадяни мали пральну машину, електричний залізо, електрочайник і радіо.

28 березня 1797 року запатентовано першу пральну машину. Вона була структурою у вигляді дерев'яної бочки з хрестиком на вертикальну вісь. Заливаємо воду всередину, прокладаємо пральню, а потім вісь обертається, а хрест натирався і перевертався по льону. По суті, цей блок став прототипом машини типу активатора.

Рік після року пральні машини стали більш і більш досконалими – навчаються відварити, полоскати, відштовхувати, відключати себе, мати кілька режимів прання, знизився за розміром. Важко уявити життя без пральної машини. Але попросіть матері: коли вони позбавляють від ручного миття? Вона була найкращою 20 років...

Швейна машина "Тула", одна з перших швейних машин в СРСР з електромеханічним приводом. Виготовляється в корпусі хромованої сталі. На німецьких трофейних копіях розроблені штифти та розетки.

Радіоприймач "Стар-54"

Стрічка Боббі, дуже крута машина - ніколи не не не вдалося. Після цього касетні стрічки пішли, які «червоні» і затягували плівку, і ще пам'ятаю бобіни з теплою.

Я думаю, що це електричний waffle вафель зважився тонна, метал не був запасний. Не вдалося тримати його однією рукою. Але вафлі вийшов дуже смачним і хрустким.

Я ще не пам'ятаю бренди: холодильник ZIL (до речі, він все ще працює на родичах в країні і заморожує потужно); Веселка-705 TV (включився дуже щільно, крихкий пластик швидко зламався, тому канали були переключені плоскогубцями, перевага тільки трьох програм була); пральна машина Aurika напівавтоматична (при перетворенні відцентру, здавалося б, що космічних апаратів було запущено - так все shook і зроблено шум).

Моя бабуся мала диво пральної машини "EAYA-3", яку ми любимо назву "Zaya". Як працює робота. Гумовий шланг був вставлений в нього, і трюк був зафіксувати його після того, як вода збиралася через шланг так, щоб він не ковзав і затопив квартиру. До «Зайї» прикріпили ролики, між якими необхідно «злимати» свіжозмивальну білизну. Ми рідко робили це, простіше просто вичавити його руками.

Р

Пізніше всі почали розводити модну «В'ятку». Це була величезна залізна бочка з електродвигуном, що подає гвинт. Щоб зробити пральню, господині довелося залити воду в машину з відро, а потім вручну злити. Купити «В'ятка» можна тільки в Москві, підписавши в чергу і стоячи в ній 3-5 років. Потім прийшла напівавтоматична «Аврикі», «Квії». Ну, «В'ятка-автомат» стала мріям радянської господині. Вони були гордими і гордими, щоб показати його своїм сусідам. Автоматичне пресування було просто чудовим! Я все ще пам'ятаю невеликий машинний активатор типу «поганий», так компактний, який був поставлений в ванну, а приглушення – промивається жахливо.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми ще не були. Вони вже були випущені і досі працюють і заморожують.

Хороші старі телевізори. Я не знаю, хто, але я дуже любила дерев'яні коробки. Чи можна назвати сучасні телевізори? Але в селах і натюрморт неробочий телевізор бабуся використовується як тумбочка, декоруючи їх мереживними серветками.

р.

Багато сімей мали легендарне Латвійське радіо Рігонда. Я хотів би купити цю родзинку зараз - стильно!

Побутовий символ «роаринг 60-х» – пилососи «Бурань», «Тифун», «Рокет». Вони розводять як космічні кораблі, і якщо ви всмокталися в щось зайве, ви не можете відірвати назад. Вони використовуються в даний час, в основному під час ремонту: опущена штукатурка і бетонна крихта «Бурана» і «Рокець» легко ковтати.

, Україна

У мене все ще є Буран в гаражі, машина добре очищає, все пил і бруду від усіх тріщин смоктати.

Джерело: live-imho.livejournal.com