Транспортна інфраструктура в Кіото

Японія має одну з найсучасніших і ефективних транспортних інфраструктур у світі. Сьогодні ви дізнаєтеся про ситуацію з транспортною системою в античному японському місті Кіото. Ми спеціально обрали готель в центрі міста, але відносно близько до Кіотського центрального вокзалу. Розрахунок було правильним, головними пам'ятками було розташовано в межах пішохідної відстані навіть з урахуванням коляска з дитиною, а таксі їздити з речами з станції і назад вартість не більше ніж дев'ятсот ян (тобто дешевше 300 рублів) в будь-якому випадку, на практиці це не вийшло більше восьми сотень.
З Я згадав таксі, дайте мені закінчити цей вид транспорту. Збереження автомобіля на вулиці в Кіото легко. По-перше, на магістральних трасах в центрі є зупинки таксі, а по-друге, автомобілі постійно очляться вулицями. Я ніколи не мав стояти з моїм рукою більше двох або трьох хвилин. Зрозуміло, що на вузьких алеях, побудованих переважно приватними будиночками, цей трюк не пройде.

У Кіото є щонайменше два види таксі: дешевше на середніх автомобілях і трохи дорожче на великих автомобілях. По суті, я не помітив багато різниці між двома, добре, трохи більше місця для пасажирів, які сидять у спині. У дорогих таксі вартість посадки 660 л. і включає в себе два кілометри пробігу, потім кожні 263 м лічильник нараховує 80 л. Таксі «шап» оцінюють посадку в 550 л, що включає в себе 2,5 кілометри доріжки, а додаткові 300 м вартість 75 л.
Всі автомобілі обладнані приводом для відкриття пасажирських дверей, салони часто прикрашають досить безглуздими мереживними шторами і корпусами з мережива. Після того як ми пішли на машині, де водій, як звичайний в Китаї, огороджена з кабіни з пластиковою стіною. Для Японії, з надзвичайно низьким рівнем злочину, це рідкісна спадщина. Крім того, камери були встановлені у всіх автомобілях, які знімаються в салоні.
Драйвери були дуже полоненими і чесними. Навіть старші драйвери таксі, манжети, допомогло мені складати коляска, намагалася подрібнити її (і важкий валізу при поверненні до Токіо) в багажник і вийти з нього. Водій на картці (звичайна практика в Японії, як і в багатьох інших азіатських країнах - я думаю, що це більш розумне правило) перетворилася на лічильник тільки після того, як ми перетворилися після декількох блоків, так як я спійману машину в протилежному напрямку до нашої цільової смуги.
У туристичній Мекі Японії, звичайно, не було мовних бар’єрів при спілкуванні з водіями таксі – кожен знає англійську, принаймні в межах своїх професійних обов’язків, тому в половині випадків можна обійтися без нарахування пальця на карту або візитну картку готелю.
В цілому цей вид транспорту залишив краще враження: швидко, зручно, салони чисті і не копчені. Ціна дуже висока. Якщо ми не проживали в центрі, таксі, поїздки будуть зроблені великими отворами в бюджеті відпочинку. Середня поїздка в центрі Кіото коштує близько 1,5-2000 рр.

Дорога мережа в Кіото добре розвинена, принаймні до поверхневого ока туризму. Стан дорожньої поверхні магістральних доріг практично ідеально підходить, розмітки і ознаки добре прочитають. Потоки широкі і надійно відокремлюються від пересувної дороги.

Ситуація досить відрізняється в вузькому алеї, і є велика кількість з них в місті - вони, як капіляри, переплетені практично всі основні квартали, в які, як сітка, міські ділянки розрізаються. Тут і асфальтобетонні шпаклівки знаходяться в дусі ремонту котів, а ширина дороги, не кажучи вже про схожість тротуарів, депресування. Прогулянка з дитячою коляскою дуже, дуже незручно. Ми спробували пересуватися по конях менше, навіть якщо нам довелося зробити невеликий гачок. Однак, нехай вони все ще не вдалося, тому що іноді тур занадто довго.

Японські водії в перевантаженні більшості на дорогах пололюють і виправжують (це було так!), але розмотувати автомобіль в алеї, блокуючи спосіб для пішоходів і зробивши його важко для інших учасників руху, очевидно, для особливо великого гріха не вважається. У 1990-х роках і навіть на початку 2000-х рр. в Хабаровську, це часто покарало з гвоздикою на дошці.

Я бачив відгуки про джемів Кіотського трафіку, але я не особисто бачив їх. Невеликі лінії перед світлофорами не підраховують. В цілому, я не бачив нічого важче, ніж що Хабаровськ буде називати тільки щільний трафік, а не кажучи вже про Москву, який постійно перебуває в джемах трафіку.

Для автомобільних доріг і великих перехрестя моніторуються безліч відеокамер. Припустимо, що вони не тільки частина системи управління трафіком, скоригуючи дорожні ліхтарі, але також можуть виправити порушення трафіку, з'являються штрафами.

Підземні пішохідні переправи в Кіото, як такі я не бачив, крім того, ви можете спробувати отримати в іншу сторону вулиці через метро. Але черезводи надземних перехрещувань часто зустрічаються. Я ніколи не бачив, що вони обладнані ліфтами, тому користувачі коліс і люди з інвалідними кріслами в таких випадках повинні вибрати довгі способи навколо. Однак це так само, як і з станціями метро - ліфти часто оснащені тільки одним входом з поверхні три або чотири, тому вам доведеться запустити. Я розумію, що за стандартами, скажеш, московський метро або навіть потоки на Хабаровському проспекті 60-річчя Жовтня, це меле тріфлі, тому що зазначені побутові об'єкти для людей з обмеженими фізичними можливостями в принципі неприпустимо.

Найбільша загроза (це свідчить про сумну статистику) для пішоходів в японських містах, непарно достатньо, зовсім не авто, але велосипедисти, які люблять халяти на тротуарах навіть у випадках, коли забороняється. У деяких місцях, циклісти і пішоході відокремлюються, але знову, японці не дотримуються занадто строго до цих правил – вражаючий контраст загального високого рівня правопорушуючих мешканців Земельного Сонця.

Щодо того, як я знаю, в більшості випадків край вагонетки призначений для велосипедів, але, як правило, місцеві жителі набагато більше готові перегони на тротуарах.

Паркінг є окремою і досить цікавою темою, особливо якщо пам'ятаєте, що територія японських островів невелика, і значна частина його займає гори. Це означає надзвичайно високу щільність населення з широким дефіцитом земель. Тому не дивно гаражі, побудовані на перших поверхах багатоповерхових будинків.

Я навіть мав враження, що часто такі кімнати гаражі не задумані, і були дуже пристосовані для цих цілей безпосередньо під час роботи.

Найкращий приватний сектор. Найчастіше жителям таких будинків кладуть авто в алеях на ділянках, позначених білою фарбою (як в дозволених паркових місцях, так і на території Великобританії). У житлових будинках ситуація ще цікавіше: як мешканець Токіо розповів мені, власники і оренда житла кидають багато разів на рік, які отримають місце для автомобіля. Це пояснюється тим, що не всі паркувальні місця зручні: десь автомобілі захищені дахом, а десь вони знаходяться в відкритому повітрі, і т.д.

Кількість платних автостоянок в Кіото вражає. Вони часто використовують практично будь-який вільний від землі, як це крихітна стіна між двома будиночками, перетворена в паркомісце тільки для двох автомобілів.

р.

Відкрита парковка більша. Я не бачив всіх великих людей – висока вартість землі, ймовірно, впливає на них.

Ціни на паркувальні послуги дуже високі. Щодня за 20 хвилин коштує 200 ян, в вихідні та святкові дні за годину витрати 400 ян, а вночі за 20 хвилин метр лікує сто. Іншими словами, за ніч стоянки доведеться платити більше тисяч рублів. Однак, це ще дешевше, ніж оплатити парковку штрафом 15 тис. грн.

Великі паркувальні лоти виготовляються таким чином, щоб вони зайняти якомога менше дорогоцінних земель - як це вертикальна парковка.

Звісно, не всі японські платять більше трьох тисяч ян за ніч, щоб укриття їх залізним конем. Якщо квартира придбана або орендована під договором, то, як правило, до неї прикріплюється одна парковка, плата за яку невелика - близько трьох до п'яти тис.грн в місяць. Однак, якщо ви орендуєте автокрісло додатково (наприклад, для другого автомобіля в сім'ї), він буде коштувати тиди суми. Наприклад, в Токіо, в залежності від площі, такі витрати на задоволення від 20 до 50 тис. на місяць.

Дуже цікаво, скільки часу займає в середньому, щоб залишити багаторівневу парковку, використовуючи ліфти і токарні круги. Ускладнення питання полягає в тому, що ви повинні залишити будівлю, переправивши тротуар часто переповнених вулиць, а пішоходів не на всіх загартах, щоб дати шлях до автомобілів.

588286

Парковка велосипедів перед входом до багатоповерхового житлового будинку.

Р

Іноді в приватних гаражах, транспортних засобах різних форматів, як кажуть, для всіх випадків - від велосипеда до дорогих європейських спортивних автомобілів.

На дорогах Кіото, але не так часто, як в Токіо. До складу автотранспорту зрозуміло, що старий японський капітал живе набагато більш скромніше, ніж поточний.

Час переїзду на громадський транспорт. Я відразу ж визнати, що ми не використовували безкінечні погляди на це - візерунки трафіку розміщені всюди тільки в японській мові, яка неминуче зрізається величезною кількістю туристів. Тим не менш, я хотів би згадати, що в міському автобусному обслуговуванні в Кіото є досить розвиненою, і подорожувати в центрі в комунальних автобусах витрати 220 л для дорослого пасажира і 110 л для дітей віком від 6 до 12 років. Для приватних компаній, я думаю, що ціни однакові.

Поруч з метро, що я розповім про пізніше, роль громадського транспорту в Кіото грає залізниця, що належить різним компаніям. Я захопив їх над землею, хоча станції часто підземлюють і в деякій мірі інтегровані в міський метро та національну залізничну (JR) систему.

Тут ви можете побачити накладний канал Кеханської залізниці в центрі міста.

Якщо на станціях в метро принаймні одна квиткова машина може похвалитися меню англійською мовою (в Токіо вони більшість), приватний поверх менш дружній для іноземців. Я змогла купити квитки тільки за допомогою залізничного працівника, що сидить в офісі в турнікетах. Він не говорить англійською мовою, але за допомогою карти я зумів пояснити в якомусь чином, де нам потрібно йти, після чого добрий молодий чоловік замість того, щоб я зустрівся з японською машиною, що показує його пальцями, скільки грошей потрібно погасити до монетного приймача. До речі, ні найменші монети, ні банкноти над тисячою ян прийнято.

Спочатку я радий, що подорож до місця призначення, яке було чотири станції з переказами, вартість лише 300 років (вартість двох дорослих квитків, Олексій пройшов безкоштовно у світлі юного віку) для всіх.

Алас, виявилося, що 100 рублів були взяті з нас лише на одну протяжку до станції трансферу з приватного підземелля до лінії муніципального метро Тозай, а по вулиці довжина цієї протяжки була лише пара або три сотні метрів. Дуже незручна система, коли квитки не є «проривом»! У Токіо, до речі, однакова картина. У цьому сенсі британський громадський транспорт не є прикладом зручніше, хоча є також цілий купаж компаній-власників.
У мене є враження, що муніципалітет не любить своїх приватних конкурентів. Щонайменше на офіційному сайті Кіото в розділі внутрішньо-урбанних зв'язків мовчить про «мерчани», а схема залізничного громадського транспорту відображається в дивно чіткій формі.

Залізнична станція метро. Тип поїздів, які показали тут, використовують перенаправлення декількох приватних ліній. Крім висувних поїздів, є також дачні та міжміські поїзди інших типів, але вони здаються обходити більшість містобудівних станцій на поверхні.

Автомобілі дуже комфортні, ніж їх аналоги з метро. Підкреслюють сидіння на сидіннях, стільці оббивають чимось схожим оксамитовим переважним, широкі дивани встановлюються на початку і кінці автомобілів.

Станція метро. Не художнє захоплення, як знайоме нам в старих станціях московського метро, але дуже чисто, яскраво і досить просторе.
До речі, я не зустрілася з ескалаторами в Кіото (тільки на міській станції) - станції лежачи неглибоко.

Найчастіше доріжки пропускають по краях платформи загальними для обох напрямків, але є винятки. Не можна загубити всередині - тут всі написи обов'язково дублюються англійською мовою, а тостери вішуються в великій кількості. Нерідко на платформах є лавки, вендингові машини для продажу напоїв або газет, іноді п'ють фонтани.

Деякі станції обладнані дверцятами, які щитують платформу з треків. Законодавство японської мови при заїзді (і інтервал поїздів в Кіото набагато вище, ніж в Москві) зазвичай підкреслюють в акуратній черзі.

Основною відмінністю вагонів метро і переземного рухомого складу є явний акцент на перевезенні стоячих, не сидячих пасажирів. Навіть на підставі мого досвіду, я можу сказати, що пасажирський трафік в метро значно вище. Чистка і акуратність вагонів метро не поступаються колегам зверху.

З Я не їхав на Кіото під час пікових годин, я не можу сказати нічого про дуже поширену непристойність до інших пасажирів Токіо. У будь-якому випадку, у Старому столиці Японії, я не з'явився, щоб побачити здорові чола, які займають місця, призначені для людей похилого віку, пасажирів з дітьми та інвалідами, щоб підштовхувати інших на турнікетах та ін. У цьому контексті повернення до Токіо був реальним ударом. Однак я сказав, що це багато разів до.

Джерело: dkphoto.livejournal.com