Від Crocodile.

Почати писати журнал наприкінці 70-х років, В’ячеслав Яковльевич Поліаков зібрав перші проблеми видання в цілому. Стек кімнат швидко зріс і захопив більше простору. Тому він вирішив вирізати і вставити свої улюблені мультфільми, ноти і анекдоти в окремий, саморобний альбом. На протязі багатьох років робота стала вражаючою і неповторною в своєму роді.

«Я завжди подобалась хомма», - долучився 85-річний Сергійович. - Я розумію тонкий гумор. Верхній ноч. Всі 80-ті, 90-ті я ріжу і приклеїла. І у мене є «Посмішки різних широт» тут, і «Ви не будете робити це з метою».
Сьогодні мало хто пам'ятаю, що сатиричний журнал Crocodile був одним з найпопулярніших в СРСР. І в 30-х роках це тільки допускається сатиричне видання в країні. У різних періодах поет Володимир Маяковський співпрацював з ним, відомі карикасти Куприянов, Крилов і Соколов (все - Кукиницький), сатиристський письменник Михайло Зощенко та багато інших. Журнал піддається бюрократії, п'ятниці, паразитів, хабарів, спекуляторів і хаків, позбавляється «потенним капіталізмом» з його моральним розпадом, класною нерівністю та іншими проблемами. Ось один приклад, який взяв В’ячеслав Поляков у своїй приватній колекції:
«Американська подорож в Італії порушила правила дорожнього руху. поліцейський припинив машину і просить роз'яснення.
- Але я можу ледь говорити італійською. Як писати? й
до У цьому випадку я повинен тримати вас, поліцейський шпигував.
- Ой мій Бог! Американський зважений. - Гаразд, дайте мені шматок паперу, я спробую.
Американський лист приймав в нього десять доларових векселів і подав його в поліцейський.
до - Ви не можете писати. Половина них вже написано.
Як бачимо, після багатьох років, приклади радянського сатину не тільки стають більш цінними, але й не втрачають свою актуальність, а й щодо нашої реальності. В’ячеслав Поляков, який об’єднав майже два десятиліття випуску журналу «Крокодиль», може добре знайти гідне місце в бібліотечному фонді Серпуховського історико-мистецького музею.

-img2---

Джерело: balmax.wordpress