Тиф.

Цікава історія. Я думаю, що це гарна тема для обговорення.

Університети "Москва" в півдня. Метал іржі з візок, іржі ніг, тихий, низькопитна розмова. Всі ці звуки, що зволожують в монотонну гумку, нагадують баблінг води кип'ятіння в величезному котлі. І люди тут ходити, як кип'ятять - повільно, обтягуючи від цінного тегу до цінного тегу. Поранчево, над вікнами, покритими запатентованим антирефлективним склом, над акуратними пірамідами фруктів і холодильників з пивом «при спеціальній літній ціні», пронизливий крем. Голоси чути:
- Тиф!
- Пережити її, тримати її!
І в центрі цієї фузи, натискаючи її очі і посміхається плутанно, стоїть вісімнадцятирічна гірчиця стара жінка, в її щільно пригнічена чорна пальто з хутром коміром, схожа на велику бліду. Взявши її під руки, вона ведеться, ніби через кумедно контемптуозні погляди і сидіння в кімнаті безпеки. Незабаром настає зморшок кицька поліція, втомлюється від нічного зсуву і тому дратівлива.
«Авгоризований капітан Зімін», він з'являється сухим чином.
Потім він втирає втомно на стілець, знімає кришку, розширюючи його рум'яні волосся, і, вийняти кілька штук паперу з товстої шкіри папки з фігурними куточками, приступає до подроги.
- А-а-к. Прізвище, ім'я, прізвище.
“Я Сондаков, – стара жінка каже, випрямляючи її назад. І швидко додає, торгуючи після кожного слова - Сондакова Марія Михайлівна.
Поліцейський писав, покладає ручку, і, худаючи руки на столі і в пошуках великогабаритних очей, просить:
Розкажіть мені, Марія Міхальна, як ви прийшли до життя, як це?
до Де я пішов? «Не зійшов, – стара жінка відповідає, натискаючи очі. Впевнений зовнішній вигляд поліцейського рубає її, вона починає лангушувати і зануритися на стілець.
Так, але у мене є чорна і біла. T-a-a-a-a-k ... Він забирає папір і читає його. - У 12:20, тому камери спостереження за номером вісім і номер одинадцятого записано, як в молочному відділі ви прийняли два глазуровані сир Danon з вікна, відразу вони таємно з'їли і намагалися залишити без оплати. Ну? Що?
- Я взяв сир, але таємно, це не правда, що ви сказали. Я не приховує від будь-якого. Який тиф я? Чому я можу приховати?
- Чи ви берете його без запитань? - Задає плутанний капітан.
- Ну, без запитань, я не заперечю, що. Але ви вирішили. Я діабетична, мені потрібна молочна дієта, лікар призначив. Стара жінка піднімається в її кишеню і витягує поліетиленовий пакет, і вже вона витягує обпалений, нарізаний шматок паперу з нього. Шукаю себе, показав її офіцеру поліції.
до Це досить! - Це досить. - Що робити з цим?
до Що таке? Пряме ставлення! У мене є пенсія тисяч п'ятисот рублів, і можна дотримуватися дієти? Без сім'ї, ніхто не допоміг мені. Дочка була і вона тепер живе в Києві, десять років від неї не листові новини. І ви повинні платити за номер і купити ліки? Де я заощаджу стільки грошей? Виконайте або похиліть. І я просто ходив цей магазин, і я бачу цей знак, що говорить: "Ми вдячні за старі люди." Ну, я думаю, що є хороші люди, не залишають бабуся. Ну, я зробив.
Ми зробили це на дев'ятому травня. «Старі люди всюди ми маємо честь!» – сказав з кута менеджера супермаркету. Продано спеціальні файли cookie, а частина доходів була відправлена до соціальних програм в районній державі.
"Ахтія у них є", "стара жінка болить. - Це місце для крадіжки. Як пити добре відомо. Вони сидять там жирні обличчя, цегла і підшивка. Сертифікат - це пенні - і потрібно сидіти на години. А на дев'ятому травня, якщо вони пам'ятають, хто, то принесуть шоколадну соєву або пасту, а потім на краще. Моя пенсія була настільки перерахована, що вона була вдвічі більше, і ви не доведете нічого до них, незалежно від того, скільки ви скажете. По-перше. А якщо у вас є паводка з стелі або у ванній кімнаті, то принаймні зателефонуйте їм і ви не будете чекати. На третій день мій сусід Олександрський газ витікав, тому вони тільки прибули в день, але Бог забородав весь будинок міг потрапити в повітря.
- Зачекайте хвилину, - поліцейський зрізається Сндакова. Скільки разів ви прийняли сир?
Я не буду лежати, але я п'ять тепер. Чи гірше вони з одного сиру? Що таке один сир? Маленька зміна! Вони все ще мають багато. Я не хочу їсти цілі гори. Я не збирав найдорожчих – вісім рублів. Я мав десять і дванадцять. Що таке магазин? Це багато грошей! І ці сири можна сказати, врятувати життя! Я діабтика, я не можу йти без дієти. Чи не це? Чи не це? - Стара жінка, що сидить на стільці і повертаючи голову навколо, шукаючи підтримку в присутніх. «Чи не хтось коли-небудь припинив тебе?» він продовжував.
- Чому слід затриматися? Я злочинець? Щойно я пішов, ніхто не сказав мені слово. І тут і там, цей друг тут, вона потілює її пальця в сторону менеджера, бере мене руку і бере мене тут. З усіх чесних людей, як я вбивця або бандистів. І я старий, я працював на п'ятдесят років на заводі. «Не один, але майстер», – каже менеджер.
до Що ти? Я твоїй слугі? Я ніколи не був майстер в моєму житті, і тепер, не знаю! Шукаємо майстер! Дивлячись, що стара жінка не жартує, поліцейський втомився кинути ручку на столі, отримувати і кілька разів ходити по кімнаті. Потім він сидить і серйозно виглядає на бабуся в обличчі. Вона просто зупиняється.
- Все право, Марія Міхальна. Люблю їздити, любити їздити і лоскати. І, відповідаючи на дивний погляд старої жінки, суворо додає: - Вам доведеться накласти штраф. Тут візьміть чек на шість сотень рублів, оплачуйте в банку. Протягом місяця не встигнуть, відлягати себе, в суді буде підведено підсумок. Закон, ви знаєте, один для всіх.
до І все це для п'яти млинців? - Скаржена стара жінка проголосує. - Де я отримую гроші? Що таке закон про позбавлення від старих жінок? Я не маю одного для позичальника! Я не маю молочної дієти. Шість рублів!
У міліціонера виходить, і стара жінка все ще сидить на довгий час, сяючи її рот, погладивши її голову і змащуючи в невисокому голосі: "Ай-я-яй". Шість сотень рублів! На ганку супермаркету затримується поліцейський. Через хвилину менеджер приєднується до нього. Вони стоять там і курять в тиші.
«Для того, що бабуся – це чавунний ковпачок, не стара жінка», – коментує менеджер, у намірі розпочати розмову, шукаючи випадково на Зіміні. Він не відповів. Після того, як зробити пару більш манжетами, він випромінює сигарет, повільно говорить про заспокоєння і листя.