Я в 6 класі. Ми маємо 30 людей у нашому класі, 25 хто не читає. І в багатьох способах, це вини дорослих. Я знаю від особистого досвіду, які батьки дарують своїм дітям (мирого віку) Три мушкетери, книги про індіанці, Юлі Верн та багато інших книг, які запам'ятовують з дитинства. Вони скаржаться, що діти не цікавляться. Але ці книги навряд чи цікаві підлітки. Про нас Вони можуть бути безпечно відкладені до завтрашнього дня або на тиждень, і це не важливо, що відбувається поруч. А деякі просто дають певну кількість сторінок в день, і дитина швидко намагається позбутися від них, щоб сидіти на комп'ютері або на телевізорі.
Батьки впевнені, що сучасні книги є усіма поверхневими, одноразовими і прочитають їх практично однорідними. Насправді вони неправильні. В останні роки багато книг з'явилися, що набагато цікавіше і літературно цінніше, ніж батьки пам'ятають від свого дитинства. Книги опубліковані, які відомі і люблять у світі протягом багатьох років, і вони з'явилися тільки зараз.
Я не буду йти на астралі і рекомендувати сучасні книги, які здобули нагороди для критики і бібліотекарів. Я хочу рекомендувати книги I vouch. Ті, які затримують і не пускаються до останньої сторінки. Я не мав особливо включити фантазію в мій список, тому що людина прийде до цього жанру себе, але починаючи з фантастики, він може виправити на ньому, і нічого іншого буде цікаво йому.
Так, список книг, які, швидше за все, будуть цікавими для 10-го до 12-річного віку, ніж ті, що батьківський або (ненадалі) районний бібліотекар консультує.Андерс Якобсон, Серен Ульсон, Бертський щоденникКнига смішна про одинадцятий Берта, який описує у щоденному щоденному житті свої проблеми та враження.
Стівен і Луки Гокін, Джордж і Секрети Всесвіту (і секі) Книга про хлопчика Джорджа і його друзів, які за допомогою суперкомп'ютера дізнаються секрети космосу, написані легко і просто про складні теми.
Тимо Парвел "Елла в першому класі" (і стік)Елла і її друзі на кожній сторінці потрапити в смішні ситуації, читання неможливо не зупинити сміятися.
Klaus Hagerup, Marcus і Diana (і sequels)Маркус - це сором'язливий підліток, який постійно потрапляє в любов і потрапляє в складні, незручні ситуації.
Марі-Од Мурай, "О, хлопчик!"Чим більш серйозна книга про відносини абсолютно різних людей, яким доля підштовхнула разом, щоб врятувати один одного в складному періоді життя.
Катерін Патерсон, Magnificent Gilly HopkinsІсторія важкої дівчини, яка зовні бореться, лір, чеф, і всередині вразлива, вид, сниться будинку, де вона буде дійсно любити.
"Я ставлю це хлопчика"Головний герой змушений піти в нову школу під привидом дівчини, де він постійно потрапляє в складно і одночасно смішні ситуації.
Jacqueline Wilson - Всі книги (Осіння для дівчаток)Її книги – це життєпідтвердження, сучасні, розповідаючи про дівчат, їх проблеми та рішення.
Карен Харюнянц, "Я плюс все"Книга про життя одинадцятирічного Гоші, сповненого яскравих подій.
Андрій Жвалевський, Євгенія Пастернак «Час завжди добре»Оля - дівчина з майбутнього переходить в минуле, Вітя - хлопчик з минулого, потрапляє в її час, в першу чергу все виглядає страшно і незрозуміло для них, але вони справляться з усім і розуміють, що час завжди добре.
Валерій Воскобойников «Все буде добре»Яскрава, смішна книга про хлопчика Волод і його друзів, про радість, проблеми і пригоди, які відбуваються з ними і навколо них.
Станіслав Востоков «Вело робить дерева»Дуже смішна книга про шість-річних дітей, які відображають на сенсі життя, про склад віршів за методом китайських чорнильних поетів і про те, які груди додаються до омолиної.
Жвалівський, Митко «Не зашкодить тут»Це дуже смішна книга, і вона порадує кожну сторінку. Не рекомендується читати в підсобі (можна бути спалахами гістеричної сміху).
Також я раджу батькам ознайомитися з деякими великими книгами, які вони обов'язково будуть любити (навчіть дитину в дитячій бібліотеці, візьміть це для себе): Альберт Лиханов – все, якщо ви не читаєтеЙого книги про вічні теми – добре і зло, сміливість і співуді, надії, мрії, породжує, що приносить біль комусь, щастя комусь, про складний вибір їх життєвого шляху.
Крістін Нестлінгер, "Флі, травень Буг"Навесні 1945 р. німецька родина у Відні, сім'я, яка захоплює війну, Гітлер, намагається вижити, коли нац летять і росіяни прийшли.
Heitani Kenjiro, Дивитися КроликДуже емоційна книга про молодого вчителя, який намагається знайти все добре в кожному студенту свого комплексного класу, навчати дітей і дорослих доброти, дружбу і толерантності.
Давид Аммонд "Скельліг"Skellig – харизматичний, втомлений ангел. Михаїл – це підліток, який переходить з батьками та сестрами новонародженого. Міна - це новий, незвичайний друг. Вони зберігають один одного.
Вікторія Бутенко: переваги зелених коктейлів для дітейЦей урок дітей запам'ятається надовго. Пеннак "Подивитися надії"Про те, чому підлітки не читають.
P.S. Я знаю, що слід порадити читати класичні, перевірені часом книги, але ці поради не допоможуть кожному. Насолодіться "Дубровський" потрібно полюбити читати, і полюбити читати вам потрібно почати з захоплюючих книг, з яких не можна розбити на комп'ютер або телевізор. Потім, коли людина передається з читанням, він зацікавить глибоку літературу. І дуже важко зацікавити 10-12 років, тому я вибрав ці книги, які можуть допомогти в цьому.
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Джерело: vk.com/readwithkid?w=wall-46053087_17534