Причини, чому українці повертаються додому

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року українські жінки та діти змушені залишити свої будинки. Вони втекли з оболонок, які знищують українські міста. Чоловіки військового віку залишились захищати свою країну від агресора. Для багатьох українських чоловіків, які були за кордоном на старті війни, повернення в Україну було Повернулися до України, зайняли руки та захистили землю. Серед них є професійні винищувачі, і ті, хто ніколи не займав гармату в руках.

Мільйони українських цивільних осіб змушені шукати притулок в країнах ЄС. На ранні дні війни люди летять в паніку з бомбардування, зуміли захопити дитину і паспорт, не знаючи, що чекали їх. На залізничних евакуаційних станціях люди кидають валізи і іноді вихованці, тому що на поїздах не вистачає місця. Для того, щоб отримати безпеку, ви повинні стояти на кордоні протягом днів без їжі. Не всі змогли залишити: у кого-небудь є старі батьки, хтось живе в порівняно мирних регіонах, хтось не хоче залишити свій будинок і намагається допомогти всім, хто потребує його в цей непростий час.

Військовослужбовці закликали мирного населення евакуювати, щоб люди не постраждали, а українська армія могла захищати її кордони. На захист України може бути простіше, оскільки вони не турбують про своїх дружин, мам і дітей, але могли б зосередитися на захисті України. Тільки через місяць після того, як відірвати знаряддя, люди, які залишилися за інші країни, почали повертатися додому. Яка причина? Війна не надходить і будинок все ж небезпечний. Не знаю, що станеться поруч.

У мирний час кожен мріє про подорожі, тільки евакуацію на іноземну країну, де немає родичів і знайомих, де люди спілкуються в іншій мові, не подорожують, але катування. Багато хто переїжджає до іншої країни і переповнено себе за те, що інші українці небезпеки.

На заході взяли близько 11 мільйонів українців, які покрили війну. Надання допомоги людям, які здійснюють тепло і житло. Головне, що ракети не літають накладні. Але багато хто має родичів в домашніх умовах, і досвід не пішли. Таким чином, краще бути близьким до коханої людини в проблемних часах, ніж втратити його, будучи сотнями кілометрів, не маючи можливості говорити про заспокоєння.

Після 40 днів протистояння агресора, люди все ще йдуть за кордоном. Але тепер статистика змінюється. На жаль, більше людей повертаються в Україну, ніж виїхати. Багато людей знають, що ніхто не чекає на них за кордоном. Не один очікуваний так багато біженців в Європі, це гуманітарна криза. Після того, як люди не залишають байдужими, вони потребують не тільки їжі і одягу, але і притулку і матеріальної підтримки. Велике місто в Польщі не приймає біженців, оскільки в країні немає місця. Польща, як хороший сусід, дала притулок більш ніж 3 млн українців.

У багатьох країнах є закони, за якими біженці не можуть зайняти роботу. Люди повинні отримувати офіційний статус біженців і лише через кілька місяців або років можуть вивчати і працювати. До тих пір отримують мінімальні платежі. Навіть країни з хорошими економіками тероризуються як впоратися так багато людей. Багато спрощують правила перетину кордону, вносять зміни до законодавства, щоб допомогти українцям. Але ресурси і можливості різних країн обмежені, з усіма прагненнями допомогти. У світі не бачив такого гуманітарного катастрофу з часів Другої світової війни.

Бажання допомогти патріотам Українці – це неймовірно об’єднані люди. Коли війна прийшла, підприємці, зірки, звичайні мешканці стали волонтерами і приєдналися до лав територіальної оборони. Вони готують їжу для бійців, збирають гуманітарну допомогу, надають психологічну підтримку людям, які прийшли з гарячих плям, допомагають кинутих тварин.

Актор з Дніпра Олексій Суровцев зберігає вихованців в Ірпені, ризикуючи його життя. І Даша Астафієва закочувала свої рукави і почала очистку картоплі для військових. Андрій Хливнюк, Олег Фагот, група «Антидії», Юрій Ткач та інші відомі співаки стали захищати свою країну в рядах термозахисту.

Відвага і відвага українців надихає мирних людей так багато, щоб вони хочуть приєднатися до захисту країни, щоб підтримати людей в слово і дедалі. Так, повернення в Україну стає очевидним. Серед цих людей було перукарня Тетяни, який залишив своє місто, коли оболонка потрапила до сусіднього будинку.

Тепер жінка вирішила повернути додому: Незважаючи на те, що село в Молдові неймовірно красиве, люди дуже чуйні, я не можу стояти те, що мій хлопець залишився там. Коли ми почали запитати, якщо я був в Україні, то це стало зрозуміло, що я мав повернутися назад. Це весняний час і дівчата хочуть бути красивими. Хороша стрижка змушує посміхатися. Тепер, крім тривожної валізи, я впакував валізу своїми улюбленими інструментами просто в разі. І сніться тут під сильком сиренів і вибухів спокійніше, ніж в іншій країні, — не тримається спинці Тетяна.

Багато українців не допомагають військовим, це пояснює їх повернення в Україну. Але цивільне населення є задньою, і якщо у вас є робота, будинок, і ваш регіон є відносно мирним, зберігаючи те, що ви робили до війни. Це ваш внесок у підтримку вашої країни. Ведуться більшого сенсу перебування в домашніх умовах і роботи дистанційно, поліпшення економіки держави, ніж стояти на фронтових лініях без військового досвіду. Не буде жертвувати людей, кожен повинен залишатися на місці і не втратити серце. Віра в перемогі і вірі в людей, згуртованість і підтримка є дуже важливим для кожного з нас.