Почему ВАЖНО читать маленькому ребенку

- Мама, що це?

до Це книга, син!!!!

- Kn-i-i-i-i-i-i-i-i-i? Це так пилосос, жовтий і неприємний запах.

до Так, син, в мансарді протягом років. Книги прочитали до того, як ваш чудовий і великий Ця книга була прочитана мені своїм бабусям, коли я був маленькою дівчиною, я любила його, коли я прочитав. Тоді ваш бабуся буде сидіти поруч з мною, повісити мене з однією рукою, її голос стане м'яким і спокійним, ми будемо зануритися в інший світ... це було так рідко і так довго. І тепер ніхто не робить його, не читаючи, і ніхто не витрачає час разом, кожен зайнятий власним бізнесом.

- Мама, читаю мені цю книгу !!!

Приїжджаємо, син, не витрачаємо час разом

Садовий діалог між матір'ю і сином. Це своєрідний діалог, який може виникати у генерації, у дітей з дітьми. Ось перспективи, які чекають нас дуже скоро.

Читання стає щось диким, неймовірним, навіть дивним. Якщо кілька років тому в міському транспорті в великих містах, де відстані досить великі, можна спостерігати людей з вибросовісними обличчями, закопаними в книзі або газеті, сьогодні в транспорті всі сидять, поховані в гаджетах. Як молодий, так і старий, кожен сидить на соцмережах, просто мухається через одну сторінку після іншої. Ми живемо в житті інших людей, розливаються гігабайти один за одним.

Всі діалоги, проблеми, навіть внутрішній світ кожного з нас стали власністю інтернету та електроніки. З будь-якої проблеми, втома, труднощі можна легко дістатися, зануривши в електронний пристрій. Це свого роду втечу з проблем, можливість знімати і не думати. Втеча від реальності, яка може бути досить складним і розчаруванням.

Дуже процес читання, якщо ви аналізуєте втечу від реальності і його можна віднести до захисної форми відповіді. Але, На відміну від непотрібного перегляду інтернету, процес читання має безліч переваг. Що?

Читання – це своєрідний, досить складний інтелектуальний процес, коли людина бере участь у синтезі кодів (листів) та аналізі впізнаваного матеріалу. Цей процес вимагає достатності, концентрації, в залежності від напрямку літератури, може вимагати витрати емоцій і почуттів. Читання розвиває мислення в цілому.

Цей процес є новим і досить складним для дитини і вимагає максимальної участі батьків. З розвитком науково-технічного прогресу, «живих» книг, з обов’язками та фотографіями, які захоплювалися на фоні, стали своєрідним сміттям. Але якщо дорослий, який вже здатний аналізувати, синтезувати, абстрактні форми мислення, має критичний розум, достатню уяву, фантазії, тоді маленька дитина не здатна до цього.

Один спосіб навчити дитину, щоб навчити їх читати і наполягати любов до цієї майстерності.

Дорослі втратили дух залучення і стають рабами до технології. Що таке небезпека такої ситуації? Чому люди перестають читати книги? Чому наші діти хочуть читати? Чи можна я прочитати або як мотивувати читання? Це питання, які багато батьків вже хвилюються. Намагатися зрозуміти їх і спробувати врятувати ситуацію в наших сім'ях.

56809509

Чому важливо читати молоду дитину? Що розвивається читання?

Для дуже юної дитини, починаючи з двох років, важливість читання не в самому читанні, малюк ще не зможе повністю зрозуміти сенси і не вміти концентрувати, його увага дуже невагома і тільки триває на кілька сторінках. Важливість читання для крихт в першу чергу в контакті з дорослим, який сидить поруч на деякий час, не зайнятий, нічого не відволікається, очі його доступні дитині.

По-друге, батьки дають емоції, адже дитячі книги дуже прості, банальні, але завжди вимагають великого включення, в першу чергу емоційні. Навіть така ж казка про Колобка, кожна мама прочитає дуже натхненно, в ролі, і, можливо, навіть супроводжуючі дії. І нарешті, дитячі книги завжди барвисті, яскраві, вони живлять малюка з зображеннями, розвивають уяву і дають нові ідеї.

Як навчити дитину читати?

Багато мами маленьких дітей скаржаться, що їх діти не хочуть читати, не люблять, не запускати.

Намагайтеся дати ідею, яку ви будете читати для вашої дитини. Читання дітям молодше 3 років можна сміливо назвати читанням. Дзвоните до неї гру книги. Привербіть увагу з яскравою картиною, покажіть, що ви берете участь в цій "гра", голос, що ви бачите там, посміхатися, сміятися, дивувати. Побачте, що ваша дитина вперше зазирнеться, залишається лише кілька секунд і працює, щоб вивчити світ.

Не спрей !!! Головне, малюк повинен розуміти, що це буде обряд кожного дня, що мати в цей час повністю його, нехай йому вибрати книгу. Згадуємо, що увага молодої дитини дуже розсіюється, він завжди відволікається і проходить десь. Встановити завдання, підібрати книгу регулярно, і просто збільшити час від декількох секунд до декількох хвилин. Це буде великий виграш.

Читання молодої дитини є одним з способів отримати прямий контакт між дитиною і батьками, обміном емоцій, важливість яких нездатне!

Викладання дошкільників для читання.

Якщо дошкільник прочитаний дорослим, і це розвивається в його наполегливості, уяві, здатності чути, можливість спілкування з дорослими, запитати питання, емпатіювати персонажами разом з батьками, потім початкова шкільна дитина може відчути задоволення і гордість від того, що він робить щось себе як дорослим. Найчастіше діти, які навчаються читати, не розуміють, що вони читають, але вони неймовірно пишаться новими навичками.

Дитина, яка йде до першого класу, згідно з шкільними стандартами, повинна вже мати можливість читати і тут найчастіше батьки починають мати проблеми. По-перше, у віці 4-7 років діти з одного боку неймовірно проактивні, з іншого боку, досить протестовані.

Як мотивувати дошкільника читати?

За 4-7 років, найкращий спосіб мотивувати їх, щоб зробити читання власної ініціативи дитини. З нормальним розвитком, з хорошими сімейними відносинами, з достатнім контактом дитини з батьками, з задоволенням всіх базових потреб, приблизно у віці 5 років, кожна дитина висловлює прагнення до навчальної діяльності, вони люблять грати в школу, хочуть писати і спробувати скласти листи.

Таким чином, найбільш неоднозначним способом є вступати до найбільш чутливого періоду дитини і почати грати в школу, викладацьке написання і намагатися навчати читання. У той же час, неважливо, що метод підготовки батьків вибирає, важливо, що емоції як учасники процесу будуть відчуватися. Дуже часто, не скакати! Прайси, похвали і навіть намагаються читати: Я думаю, що ви хочете підібрати його! Якщо вам потрібна допомога, я з радістю приєднуюся до вас.

Ви можете сказати: "Ви читаєте слова так радісно і гучно сьогодні, ви вже вийшли дуже добре." Ваша дитина потребує ваших емоцій і позитивних арматур. Читання не повинно бути обов'язкового або покарання. В жодному разі не варто покарати читання за поганий проток, не варто позбавляти щось приємне в назві читання. Ознайомтеся з цією метою та отримайте винагороду, а не інший спосіб навколо: «Подивитися 20 хвилин і я буду купити подарунок!»

Виберіть книги, які легко, зрозуміло, фотографії все ще важливі для дитини в цьому віці, хоча вони відволікають від процесу навчання, але вони є відмінним стимулом, щоб взяти книгу в руці. Також важливо, щоб дитина і батьки побачили читання, зацікавлених, навіть якщо це не кожен день, дитина приймає приклад від своїх батьків, хоче імітувати його в усьому, щоб бути «як тато» або «як мама». Шановні друзі! Які вони дивляться в нас, вони самі роблять.

молодший шкільний вік. Що розвивається читання і як підключитися до процесу?

Можливо, найскладніший і нездатний в навчанні - вік від 6 до 10 років. Як це складно?

Як тільки дитина пішла в школу, батьки миттєво починають лікувати його як дорослий, роблять багато вимог «Ви повинні навчатися, ви повинні прочитати», звернення до совісті «покоївка на вас, кожен вже читає великі книги, і ви...?», «Ви будете імітувати, ви не зможете зв'язати два слова, коли ви виростите», і т.д.

Варто пам'ятати, що в цьому віці ваша дитина ще є дитиною, для нього все ще актуальні ігри. Мислення дітей ще не в змозі зрозуміти, чому він читає на всіх, і особливо, як це буде корисно протягом 10 років. Він хоче грати з друзями, весело, але давайте пам'ятати, що отримання дозволу від дорослих все ще важливо. Як допомогти дитині зрозуміти себе і продовжувати наполягати любов до читання?

Якщо до цього віку, читання вже стала частиною щоденного обряду, якщо мама регулярно читається вночі, якщо процес навчання читати пройшов більш-менш безболісно, то ви не будете привезти нічого нового, крім того, щоб залишити цей обряд зараз. Для дитини цього віку також важливо звернутися з батьком, продовжити читання з ним перед сном, обговорити те, що він читає, дати дитині запитати питання і отримати відповіді на них.

Підбір цікавої літератури, наприклад, дитячої енциклопедії, яка багато сюрпризів або оповідання про дітей, з пригодами, з деякими моральністю. Дозволити дитину вибрати книгу, запропонувати її як приємний і вільний процес.

Але, врахувати, що в цьому віці, студент завжди віддає перевагу цікавому фірмі або дієвому фільмі в будь-яку книгу, тому цілком можливо включити читання в список щоденних завдань, які повинні бути виконані, але з посиланням на безкоштовно буде, наприклад, «Ви обираєте, коли читати, зараз або після прогулянки, але перед сном кілька сторінок повинні прочитати» і ви можете обговорити після читання, послухати думку дитини і дебатів.

Продовжити читання для себе, нехай ваша дитина бачить вас зачарований книгою, не біля екрана телевізора або телефону. Продовжувати похвалити дитину, ви вже можете похвалитися цікавими думками під час обговорення книги або для гумору, або для фантазій: “Що ви думаєте, що сталося далі...?” або “Так, ви дивилися мене з цією ідеєю, я не знаю про це... й

Підлітковий вік

Це майже неможливо отримати підліток, щоб зробити все, правильно? Все більше, щоб зробити вас читати! Якщо до цього віку ви встигли зануритися у вашій дитині любов до читання, якщо у вашій родині це ритуал, якщо батьки хоча б іноді читають, можливо навіть сперечають про те, що вони читають, якщо книги є спосіб життя, а не покарання у вашій родині, то в більшості випадків підліток буде читати себе.

У цьому віці діти воліють бути вже в одному з себе або з однолітками, вони люблять думати про життя, будучи, філософизація, література може бути хорошим способом малювати ресурс для фантазій, емпатизувати героями, показати критичність розуму, здатність до абстрактного мислення, розвивати почуття правосуддя, додаткові цінності, дізнатися про культури різних народів, як вони жили раніше.

Саме в цьому віці діти попросили писати есе на роботі, які вони прочитали. У складі підліток мав можливість викинути свої емоції, поділитися думками, висловлювати себе в певній мірі, і його критик, як це було, викликати автора на дует.

Підліток - це все, що батько, викладачі, його безпосереднє оточення вдалося вкладати в нього в минулі роки життя від народження. Весь досвід, який отримав, проявляється, використовується в цей період. Якщо у дитини було добре, приймаємо, помірно суворі батьки, якщо сім'я довіряє один одному, якщо є діалог, обговорення, якщо батьки є нездатними і цікавими, витрачаючи час читання, то для підлітка це може стати нормою його внутрішнього життя.

Чому не діти хочуть читати? ?

Наша суть полягає в тому, що ми завжди віддаємо перевагу емоціям будь-якій іншій діяльності. Мультфільми, комп'ютерні ігри, телефони все, що заповнює нас фотографіями, дає ілюзію контакту з чимось простим і не вимагає уваги. А діти люблять все яскраве, де є багато фотографії, де просте, але швидко змінюючи історії, звичайно, вони воліють все це для читання, по суті, структура нашої психіки.

творці всіх сучасних ігор і мультфільмів добре знають, що чим більше кадрів будуть спалахувати, тим менш контрольований об'єкт стає, а психіка дитини повністю нездатна критичного мислення і здатності контролювати себе. Обмеження дитини в гаджеті ви не позбавите його життя, ви скоріше допоможемо йому. І прочитавши пару сторінок казки з ним, ви помітите його живими емоціями, розробите мовлення, мислення і розвідку в цілому.

Щастя є побічним ефектом звичайного життя

Столиця для вагітних

Словник Єльочки, канібал, характер із сатиричного роману «12 стільців», був 30 слів, вона могла вільно висловлювати себе і висловлювати будь-яку думку з ними і вона зрозуміла іншими. І, можливо, вона була досить щасливою жінкою. Але ми хочемо, щоб досягти рівня, де наші розвідники та мови стають непотрібним елементом існування? І без читання, гарне, насичене, наповнене мовлення не може бути розроблене. Видання

Автор: Марія Гринва

Джерело: psy-practice.com/publications/vzroslye-i-deti/chitat_ili_ne_chitat/