451
10 відомих персонажів, написаних від реальних людей
Ми іноді сприймаємо героїв відомих книг і фільмів, як добре друзів, але ще пам'ятайте, що це фантастичні персонажі. І цікаво знати, що письменники надихалися справжніми людьми. Вони запозичили зовнішній вигляд, звички та навіть улюблені слова.
Редакція Веб-сайт Я збирав прототипи відомих героїв фільмів і книг - це просто неймовірний, що вони насправді живі.
Маршак - академік Іван Баблуков
Виявляється, що «люда, що розкинулася з вулиці Басеяної» з вірша Самуеля Маршака насправді існувала! Він був відомий ексцентричним, академіком Іваном Каблуковим, який був відомий своєю непрактичністю і неоднорідністю. Наприклад, замість слів «хімія та фізика», професор часто розповів студентам «хімія та фізика». А замість фрази «пляжуться цибулина, а шматочок скла впав в очі», він може виявитися: «Соок лобе, а шматочок очей вдарив скло». Висловлення «Мендельшуткін» означав «Менделеєв і Меншуткін», а звичні слова Івана Алексеевича були «не на всіх» і «Я, що не мене».
Прочитав поему, і один день пам'ятав брата Маршака, письменника Ільїна, злодій пальцем: «Ваш брат, звичайно, вказував мене!» У проектах Маршака є варіант початку вірша, в якому герой був безпосередньо названий ім'ям і прізвищем прототипу:
Він живе в Ленінграді.
Іван Баблуков.
Він називає себе.
Іванов каблук.
Джерела: Мирон Петровський «Книги дитинства», «Москва Комсомолець»
Доктор Томас Болт
Доктор Томас Болти, який був нікабельним “The Real House”, також є ексцентриком. Так він кинувся до хворого, під спідницею джемів руху.
творці серії про д-р Хаус зацікавили історію лікаря Томаса Болті з Нью-Йорка, який вилікував власника галереї, 40 років страждання від мігренів. Людина обходила кілька десятків лікарів, які закрили його пучок ліків для головного болю. І зловив Томаса Болти на те, що пацієнт не переносить яєчний жовток. Він ще раз ретельно вивчив тести і зрозумів, що хворий страждав від важкого отруєння металів протягом 40 років. Після лікування людина забуває, що мігренін. І це не ізольований випадок - талант і ерудиція дозволяють Bolty брати на найскладніші випадки. Він ще називають «медичним детективом». й
творці будинку надихнули справи від практики Bolty та його дещо ексцентричної поведінки. Він сказав: Так, є деякі подібності між нами, але я не люблю кіно. Я впевнений, що будинок, щоб зробити діагноз. Але до речі, після того, як кар’єра д-р Bolty відійшло і тепер він офіційний лікар MTV.
Джерело: HistoryTime, RealDoctorHouse
Доріан Сірий як поет Джон Сір
Англійський поет Джон Сірий, який Оскар Дикий зустрівся в кінці 80-х XIX століття, став прототипом Доріана Сірого. Він надихнув письменника з зображенням вічно молодий і красивий Доріан Сірий. Після релізу відомого роману багато почали називати Джон Сір після героя, а сам поет підписав хоча б одну з своїх листів на дику «Доріан». Упродовж 30 років Джон Сір дав богемний життя, став католицьким священиком і навіть отримав парафії.
Джерело: Людина, що Was Dorian Grey, Вікіпедія
Шерлок Холмс, професор Джозеф Bell
Шерлок Холмс має багато спільного з Університетом Единбурзького професора Йозефа Белла, для якого Конан Дойл працював асистентом лікарні. Автор часто запам'ятався свого вчителя, поговорив про свій профіль, невиліковний розум і дивовижну інтуїцію. Белл був високий, сухий, гострий в рухах і куріння труби.
Він зміг точно визначити професію і характер своїх пацієнтів і завжди заохочувати студентів до застосування знецінення. Він запрошував студентів, щоб розповісти їм, які вони були, і де вони прийшли. Одного разу він приніс чоловіка в капелюшку в аудиторію, і коли ніхто не міг відповісти на питання Bell, він пояснив, що так як він забутий, щоб зняти капелюх, швидше за все, він служив в армії. Для того, щоб спуститися. І тому, що у нього є Західна вмирає, вона з'являється, що цей чоловік прийшов з Барбадоса.
Джерела: Школа життя, історична правда
Джеймс Бонд – “куріння шипів” Сідней Релі
Є суперечки про прототип Джеймса Бонда, і це зображення є великим колективом (колишній scout Ian Fleming дав героя власні риси). Але багато хто погоджується, що персонаж дуже схожий на «куріння спій», британський скаут і пригодник російського походження, Сідней Релі.
Неймовірно ерудит, він говорив сім мов, любили грати в політику і маніпулювати людей, прикрашених жінками і перекручував численні романи. Реліміт не вчинив ніяких операцій, довірених йому і був відомий, щоб знайти вихід з практично будь-якої ситуації. Він здатний миттєво перетворювати в абсолютно іншу людину. До речі, він мав великий “спадок” в Росії: його запис навіть включає підготовку до засвоєння Леніна.
Джерела: «AiF», книга Робін Бруце Lockhart «Sydney Reilly: легенда шпигуна XX століття»
Пітер Пан як Майкл Девіс
Чудова книга про письменника Петра Пана Джеймса Баррі надихнула сина друзів письменника, Сильвії та Артура Девіса. Він був відомий Девіс протягом тривалого часу, був друзями з усіма їхніми п'ятьма синами, але це був чотирирічний Михайло (великий хлопчик, як вони сказали, що він був), який став прототипом Петра Пана. Він написав свої риси характеру і навіть кошмари, які крутилися швидко і сміливо, але чутливу дитину. До речі, скульптура Петра Пана в Кенсінгтонському саду має обличчя Михайла.
Джерела: Щоденна пошта
Крістофер Робін як Крістофер Робін Мілн
Крістофер Робін Алан Мілне Вінні-Поог книги є сином письменника Петра Робіна. У дитинстві стосунки з батьками не розвивалися - мати була зайнята тільки з себе, батько - з його творчість, він провів багато часу з нянькою. У мене були два речі, які потемніли життя і з яких мені довелося втекти: слава мого батька і Крістофера Робін. Дитина зростала дуже добрим, нервовим і сором'язливим. «Прототип як Крістофера Робіна, так і Piglet», – каже психологи. Його улюблена іграшка була Тедді, ведмедя, що його батько дав йому на перший день народження. І ведмедя, як ви здогадували його, це найкращий друг Робіна Вінні Поох.
Джерела: BBC Новини, незалежно
Вовк стіни - Йорданський живоптик
На лівому — Йорданія Белфорта, і про його біографія, яку ми навчимося з успішним Голлівудським фільмом. Життя підняв пантера до верху і впав в бруду. Спочатку він занурився в гарне життя, а пізніше перейшов на в’язницю майже 2 роки за шахрайство на ринку цінних паперів. Після свого релізу Белфорт легко знайшов використання для своїх талантів: він написав 2 книги про своє життя і почав проводити семінари як мотиваційний динамік. Основні правила успіху: «Дія з необмеженою вірою в собі, а потім люди вірять тебе». Якщо ви вже досягали успіху, то ви дійсно досягнете успіху!
Джерела: ІсторіяTime, Forbes
Анна Кареніна як Марія, дочка Пушкіна
Лео Толстого ніколи не приховав дивовижне походження його героїні, прототип якого був Марія Александровна Хартунг, дівчина Пушкіна. У своїй великій батькові, і її життя приготували дуже важко.
Шукаєте портрет Марії, ви можете зрозуміти, що Анна Каренана виглядала як у презентації Лева Толстого. А Арабські волосяні локони, і несподівана легкість товстої, але витонченої фігури, інтелектуального обличчя - все це характерно для Hartung. Її доля була ускладнена, і, можливо, Толстий спійманий протоки майбутнього трагедії в її гарному обличчі.
Джерела: Журнал "Огоніок"
Остап Бендер - Осип Шини
Доля прототипу Остап Бендера не менш дивно, ніж історія «великий комбінатор». Осіп Шор був людиною багатьох талантів: він відігравав футбол відмінно, працював кілька років в кримінальному розслідуванні і був у багатьох неприємностях, з яких він вийшов за допомогою митця і невичерпної фантазії навпіл з аудитством.
Його великий сон був піти в Бразилію або Аргентину, тому Осіп почав одягатися особливим чином: він ставить легкий одяг, білий капітанський ковпачок і, звичайно, шарф. Письмені і торгові фрази запозичені з нього, наприклад, "Я даду є турецькою жінкою". Це була перша шампана Шора - щоб уникнути запису, він вирішив знеособлювати Турку і ковані документи.
У 1918-1919 рр. в Одесі, для того, щоб отримати життєдіяльність, він подарував себе як художника, потім як шахи велич, потім як представник підземної антирадянської організації, тоді він продала місця для бандитів в рай. І попросив Ilf і Петров за гроші - "для образу" (допущено, що це жарт). Про ці події розповідає у своїй книзі «Дямонд мій корона» Валентин Катаєв.
Джерела: Російська планета, Вікіпедія
Дивитися також.
СМС з літературних героїв
15 Дісней персонажів, які намальовувалися від акторів Голлівуду
15 фотографії, які показують, що персонажі мультфільмів серед нас
www.adme.ru/tvorchestvo-kino/15-fotografij-o-tom-chto-geroi-mulfilmov-sredi-nas-1306165/
10 чіпсів в зачісці і макіяжі, які краще залишити в 2016 році
Головний майстр написав лист студентам. Це те, що кожен батько повинен пам'ятати.