Друге життя материнських плат

Peter McFarlane – оригінальний канадський художник, який вибрав старі материнські плати та інші металобрухту як його «полотно» за свою зелену роботу. Нагадуємо, що технології лише кілька років в цьому віці змін вже вважаються безнадійно застарілими - практично динозаврів серед ультрасучасних технологій.

Коли я був підліток, я вирішив взяти участь в роботі і знайшов роботу в якості працівника на монтажну лінію в заводі. Цей досвід, це перше близьке знайомство з технологією, зробило глибоке враження на мене – досить негативно. Ми ранні роботи, створені в шкільні роки, були сповнені довіри таких заводів і їх продукції, символізували їх нелюдство і відступають від природи. І все ж, незважаючи на (час) скептицизм технології, я повинен визнати величезне значення цього «з'єднання» у творчій еволюції.

І як я отримав старше, я дуже збуджусь про екологічні проблеми, і я зацікавив, як мій мистецтво впливає на вуглецеву дошку людства. Пристрасть для утилізації зайвих речей і сортів для цієї мети до полігону поступово згортається вгору. У країнах, що розвиваються, багато відходів перевикористають, які не вірні з процвітання Канади, де так званий сміття все ще обробляється контемптом – ідеєю сучасного середнього класу. Коли я чую речі, які називаються відходами, я розумію, що люди просто не мають уяви.

За останні три десятиліття ми працюємо над різними об’єктами, які раніше були у використанні. Більшість зібрань – це «покрадання» від друзів і прихильників, які цікавляться навколишнім середовищем і процесом моєї роботи.

Ще одна половина йде від полігонів і маркерів: як стрілка, я прей на блискучі металеві речі! Все, що я зустрічаюсь, є можливості для мого мистецтва, все, що я бачив потенціал. Найменша пасма дроту може мати відчуття, якщо правильно поміщається.

Дошки є невід'ємною частиною глобального села і виявляються в так багато наших споживчих товарів, які ми вже спираємось на них практично на все – в повсякденному житті, в бізнесі, в медицині.

Кожна така робота вимагає унікальних, часто дуже складних маніпуляцій, щоб реалізувати свій потенціал і перетворитися з шматка масового виробництва в предмет ручної роботи. Визнання матеріалів дозволяє створювати універсальні, багатошарові оповіді, наповнені яскравими, переконливими та «розбірними» зображеннями.

149277 р.

Джерело: /users/104