Смарт Ростита Redmond SkyPlug RSP-100S

У цій статті я хочу поділитися з усіма важливою інформацією про аналіз та схему такого пристрою, як REDMOND Smart Plug SkyPlug RSP-100S, які можна підключити бездротово через інтерфейс Bluetooth до спеціальної програми, встановленої в смартфонах на базі операційних систем Android та iOS, і дозволяє дистанційно керувати включенням приладів в електромережі освітлення ~ 220 В (або 230 В).

Після того, як в одному з фірмових магазинів на продаж я придбав два таких розетки для того, щоб використовувати їх для призначення: для контролю освітлення акваріума і управління потужністю WiFi маршрутизатора, в якому підключено 4G-USB модем. Буває, що Інтернет від операторів стільникового зв'язку перетвориться так, що відключення підключення і відключення не допомагає, але тільки повне відключення живлення USB модема або, можливо, живлення маршрутизатора WiFi в цілому, допомагає. Так як така проблема виникає часто і мій маршрутизатор з USB-модем встановлюється на другому поверсі (відбувається більш впевнений прийом), і я користуюсь інтернетом на першому поверсі, після чого працює на другому поверсі і коротко відключається WiFi-роутер нудно, тому що людина затишна тварина. Таким чином, ідея виникла для керування «інтернетним скиданням» віддалено через Bluetooth за допомогою такого виходу.

Відповідно до характеристик, зазначених на упаковці і в інструкції, оскільки навантаження може бути підключена до будь-якого побутового (за принципом і не тільки побутового) приладу потужністю не більше 2.3 кВт. Але, звичайно, щоб переконатися, що цей випуск витримуватиме таку потужність, необхідно проаналізувати дизайн, схеми та компоненти, які використовуються в розетці і визначити недоліки пристрою, які хочу звернути увагу на цю статтю. І зробити все більш чіткіше, буде приємно виглядати за схемою цього розетки. Я спробував знайти схему в Інтернеті, але після перекопування протягом тривалого часу я не знайшов цю інформацію в будь-якому місці і в результаті мені довелося малювати її самостійно.
Але чому б мені потрібна ця розетка, якщо я адаптував її до таких простих потреб? Я поговорю про це в своїй наступній статті, нехай буде трохи інтригу.
Як це відбувається? Під катоком, докладніше.

1 Розумне будівництво Розетки

Перше, що приваблює в цьому розетці - це компактний дизайн, він не об'ємний, справа бездоганна, все гладко і естетично.

Малкa 1 - Зовнішній вигляд смарт-розетки

Але, як кажуть, зовнішність можуть бути сприйнятливими, і ви завжди хочете виглядати всередині і подивитися, якщо все красиво, як зовні.
Таким чином, ми відкрутимо ті гвинти з шпильками під «зіркою», таким чином, що насадка викрутки для таких шурупів в моєму інструментальному клітці. Відкритий і годинник:

р.

Малкa 2 – Внутрішній вміст смарт-розетки

Карти показують друковану плату з електронним контуром. Друкована плата виготовляється за розмір розетки, досить компактна, але не без недоліків. Перший недолік, який ловить око, полягає в тому, що дошка після установки і складання не змивається від потоку, в деяких місцях був тільки такий міцний шар флюсу, який китайці (так, вона була китайська, ця розетка була зроблена в Китаї) не вимивала. Ви не можете бачити флюси на фотографіях, оскільки я зізнався, що я промив її до зйомки, тому ви можете побачити всі деталі дошки краще. Також проявляється черговий недолік: дошки не покриті лаком або іншими спеціальними покриттямами, які оберігають провідники, компоненти та раціони компонентів на дошці від вологи, солі, жирів та інших речовин, пари яких можуть бути на кухні, санвузлі та інших кімнатах. І якщо, скажеш, хтось хоче використовувати цей випуск в гаражі, може бути більш агресивними середовищами. Але я не впевнений, що цей випуск можна використовувати зовні житлових площ, і це не відомо, чи можна витримати негативні температури навколишнього середовища.
Знімки показують, що з підстави (нижня частина гнізда з контактними контактами) до розетки ( верхній частині розетки з розеткою під заглушкою навантаження) розтягувач відносно великого поперечного зрізу - це дріт з земних контактів, це незрівняний і підключений паяльником і для видалення розетки, цей дріт повинен бути пропалений.

Малкa 3 - Монтаж навантажувального кронштейна

На малюнку гнізда можна побачити спосіб закріпити застібки мелених контактів. Здається, що китайці, зношуючи латунь на місці, закріпіть її, плавивши виступи з звичайною паяльною праскою. Чи можна зробити деякі спеціальні пристрої для розтоплення цих виступів? Звичайно, це не впливає на роботу, але все ж, є можливість, що цей кронштейн з'явиться з невдалим підключенням до розетки електричного приладу і в результаті він буде доторкнутися до плати, де може виникнути фазана напруга і коротка схема, яка, безсумнівно, відключить гніздо, і, можливо, навіть електричну проводку в приміщенні.

І це те, що комісія, встановлена в підставі розетки, виглядає так.

Малкa 4 – Встановлення плати на основі розумного роз’єму

Я спробував відокремити плату з бази, але це не вдалося на першому етапі. Тоді, дивлячись на проміжки між комісією і підставою, стало зрозуміло, що вона тримає плату. Він безпосередньо пропалюється до контактів, що йдуть від шпильк до друкованої плати, і вони пропалюються в місцях, позначених на дошці, як X3 і X4. Візьміть паяльник і всмоктування жерсті і випустіть ці контакти від пайки, ретельно, без особливих зусиль, піднявши плату для його відокремлення і не руйнувати металізацію отворів під цими контактами. Отже, дошка відокремлюється, і всередині вона виглядає як малюнок нижче.

Малкa 5 - Виправлення контактів роз'єму smart

На підставі відразу ж вловлює око, що латуні контакти, що працюють від штифтів до дошки, прикріплюються до самих штифтів, на мій погляд - не дуже надійний з'єднання. І ще одна замітка: корпус розетки виконаний з світло-розплавного полімеру, в результаті чого, якщо під навантаженням високої потужності контакт штифтів смарт-розетки з контактами в розетці не вистачає, міцне опалення можливо в цьому місці і смарт-розетка може розтопити в місці шпильк, що призведе до його пошкодження. Також видно, що кронштейн земляних контактів в центрі має отвір і стійки (в складі конструкції пластикової основи) під шнеком або шнеком видно під отвір. Знову китайці обманюють - зберігаються на гвинтах. В результаті цієї економіки я визначив, що цей кронштейн можна зігнути, якщо він натискається ззовні з боків пружинними контактами, що заземлюють настінні виходи (або шнури розширення мережі). Кінці зовнішніх контактів кронштейнів повинні впадати в спеціальні слоти, з яких контакти під впливом весняних контактів можуть з'явитися через те, що кронштейн не викручується до основи і тому не має достатності преси.

Перейдіть і подивіться на друковану плату.

Рис. 6 – Друкова дошка – верхній вигляд

На верхній стороні дошки ще невелика плата відразу зловживає очей. Він відразу стає зрозуміло, що це модуль Bluetooth, виготовлений на окремому шарфі і на цьому шарфі можна побачити встановлену чіп, позначену N51822 і антену у вигляді друкованого провідника зигзаг. Шукаємо дані на цьому чіпі. Мій улюблений сайт для пошуку таблиць на імпортних компонентах alldatasheet.com не давав результатів, відразу є думка, що, ймовірно, чіп не від відомого виробника, який не зробив списку цього відомого сайту. Потім ми шукаємо опису через пошукові системи, в результаті він був знайдений і чіп вийшов з компанії Nordic Semiconductor, який я не чув раніше, і може зіткнутися з його продуктами, але не прикріпив значення. Повне найменування цього чіпа є це: nRF51822, відповідно до таблиці даних, є багатопротоколовим контролером Bluetooth 2.4 ГГц з низьким споживанням енергії.
Дошка також показує одну кнопку, яка дозволяє контролювати / вимкнути навантаження вручну, поряд з кнопкою SMD-LEDs, одна з них зелений – вказує на роботу, а другий червоний – служить для позначення режиму авторизації над Bluetooth з смартфоном.
Крім того, існує варістор для захисту від перепадів в мережі і деякого елемента диска зеленого кольору, який, як виявилося, є аристистором, судячи позначенням на дошці - TC1. Ви все ще можете побачити діодний міст, а на ньому позначені терміналні стовпи.
Також на верхній стороні дошки можна побачити два досить великі отвори, позначені як X1 і X2 - вони пропускають навантажувач і з іншого боку дошки, заглушка навантаження підключена до розетки контактів, припалених до дошки.
На дошці є сидіння XP1, в якому нічого не встановлено, швидше за все, роз'єм під запрограмованим кабелем можна припаяти тут, для внутрішньоконтурного програмування контролера Bluetooth, так як контактні колодки XP1 асоціюються з заголовками модуля Bluetooth.
Решта елементів, встановлених на верхній частині дошки, можна знайти на схемі нижче.
Ми закрили дошку і дивимося, що на нижній стороні є електромагнітна реле типу Y32F-SS-112HM від Yuanze Electric, також невідомо мені раніше. Увімкнути в Інтернет, специфічний опис на цій реле не знайдено, але знайшов аналогічний дизайн і ім'я, і виявив, що котушка цієї реле призначена для напруги 12 В, що означає, що пристрій повинен бути живленням про таку напругу. Добре, є сумніви, що таке невелике реле дозволить переключати такі потужні навантаження (10 A / 230 V), я думаю, що це недовго, контакти будуть або прогрівати і пластикові елементи реле дизайн буде плавати, або контакти будуть спалювати.

Малкa 7 - Друкова дошка - нижній вигляд

З обох сторін реле, мідь (або мідь, але сталь) зв'язуються з навантаженням. Як я дізнався спочатку, як тільки я почав використовувати цей випуск, ці контакти не досить весняно-завантажені, тобто вони не повертаються до свого первісного стану досить після використання навантажень, які мають Euro штепсель, штифти яких мають діаметр 5 мм, контакти в розетці розширюються час і в результаті не вдасться використовувати електроприлади з штепсельною штепселькою, контакти яких мають діаметр 4 мм, наприклад, зарядні пристрої для смартфонів. Я для більш надійного підключення на моєму розетці трохи натискав ці контакти, за деякий час.
Також ви не можете пропустити два досить великі конденсатори SMD, позначені як C3 і C5. Очевидно, що ці конденсатори побудовані безперешкодне джерело живлення для всіх елементів схеми розетки.
Також тут можна побачити інші елементи схеми, функції та програми в цьому розетці стануть чіткими після аналізу та побудови діаграми розетки.

2 Електричний принцип Смарт Розетта схема

Після детального аналізу друкованої плати всі поточні друковані провідники та елементи, встановлені на дошці, я звернув основну схему цієї смарт-розетки.
Нижче наведеться схема схеми смарт-розетки за винятком заголовків модуля Bluetooth, оскільки є, швидше за все, схема включення IMS nRF51822 буде характерним і його можна переглянути в таблиці даних на цьому IMS.
Слід зазначити, що прошивка контролера nRF51822 смарт-розетка я не знімала, тому що у мене немає технічних засобів для цього, а в той час як я не зацікавлений у прошивці, я не збираюся копіювати такі розетки, тому якщо хтось його потребує – спробуйте самостійно, але потім відписати про результати, якщо що-небудь.

Розумна схема розетки не так складна, як вона здавалася на початку і складається з:
- варистор, який захищає від перепадів напруги в мережі як сам розетка і навантаження;
- запобіжник;
- Трансформаторне джерело живлення на основі високовольтних керамічних конденсаторів, гасіння резистора, малогабаритного випрямлення діодного місту, двох стабілізаторів 1.3 Вт на 12 В, лінійний стабілізатор 3.3 В для живлення модуля Bluetooth;
Модуль Bluetooth, який в своєму складі має контролер з інтерфейсом Bluetooth на основі IMS nRF51822, в якому можна мити прошивку для виконання будь-яких дій як вручну, так і віддалено через інтерфейс Bluetooth;
- ще одним важливим компонентом є електромагнітна реле, яка управляється Bluetooth-модулем через транзисторний ключ, реле забезпечує або знімає напругу електричної консультативної мережі, яка збирається на навантаження;
- кнопки управління ручним навантаженням;
- схеми режимів відображення на основі світлодіодів, які за допомогою транзисторних ключів контролюються таким же модулем Bluetooth.

Малкa 8 - Схема електричний принцип смарт-роз'єм

У висновку я хочу сказати, що я звернув схему як це, з точністю до позиційних позначеннях і деномінацій використовуваних елементів. На перший погляд, те, що на схемі позначені позначення занурюються, але це так сталося - Я звернув схему, як, на мій погляд, буде зручніше читати, і я не знаю, як це було зроблено розробником, можливо, він повернувся назад, тому число він має такий. Я не нумерував компоненти, тому що після цього буде незгодні з позначеннями на друкованій платі. І до речі, всі помилки розробника в схемі я також зображений як це. Що ж, я знайшов одну помилку, якщо є ті, хто теж побачить її - напишіть у людини, не відразу його ідентифікувати. Перша людина, щоб відправити правильну відповідь - це приз, нехай буде 50 рублів. на рахунок мобільного телефону, наприклад. Ми обговорюємо цю помилку в коментарях, якщо ви хочете.
P.S. Я заготував писати прямо, що контактні номери заголовків Bluetooth-модуля занурюються мною умовно, це не терміналні числа самої IMS контролера, це вихідні номери для паяльництва самої дошки, я підрахував їх проти годинникової стрілки, починаючи з групи виходів, які з'єднують 5 шт в рядку до загального замикання (GND).

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: geektimes.ru/post/278262/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное