Як ви отримуєте обсесивну мелодію з голови?

Я не знаю про вас, але я часто дратував обсесивних мелодій в голові. І вони з'являються швидко і раптом, і позбутися від них не так легко. Але останнім часом професори Західного Вашингтонського університету все ще знайшли спосіб боротьби з такими «випадками». Виявився досить простим, а також цікавим і дуже корисним для загального розвитку. Для того, щоб позбутися від вже нудної мелодії в голові, вирішіть пару анаграм, або прочитайте дуже цікаве книгу.

Звичайно, висновки вчених не придумуються з стелі. Вони, як очікується, провели дослідження, в якому люди звикли до звуків найбільш популярних у всіх композиціях, які вирішуються проблеми. В першу чергу учасники вирішили забарвлені вади, але вони не дають ніяких результатів. У той же час, розв'язуючи пазл Судоку має деякий ефект, але він дуже швидко знижується до нуля, якщо проблема трохи складна. Найкращі з усього, в такому розумному процесі були анаграми (найефектніше з п'ять слів) і читання.
р.

Музичний психолог Іра Хайман, який також є автором дослідження, говорить про те, що елементарні завдання роблять наш мозок менш відкритим для інтриктивних мелодій. Ще один експерт говорить, що коли ми робимо щось на машині, наша свідомість в певній точці може перетворитися на аудіоплеєр. Це те, що наш мозок працює, якщо ми фокусуємо нашу увагу. Він не може обробляти завдання, тому мелодія повертається назад. В кінці можна сказати - потрібно шукати середню землю. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Головний принцип тут: якщо ви хочете позбутися від дратівного мотиву, зайняти голову чимось цікавим, але не складним. Але дослідження допоможуть не тільки в цьому. У майбутньому ця методика може бути успішно використана навіть при лікуванні обсесії та різних видів хворобливих думок.

Джерело: /users/147