405
Правильне харчування для здоров'я зубів
Правильне харчування необхідно в першу чергу для оптимального здоров'я всього тіла, але не всім відомо, що правильне харчування дає нам багато додаткових бонусів: тонка фігура, красива шкіра, і ще більш здорові зуби і ясен.
Ігор Лемберг, доктор медичних наук, стоматолог Ідеальна дієта для здоров'я зубів, згідно з стоматологами, повинна бути наступним. Дуже важливо пити достатню кількість чистої ще питної води-1,5-2 літрів на добу, а чай, кава, соки, незважаючи на популярну віру, не підраховують в цьому нормі. З водою фториди вводять в організм, які важливі для міцності емалі і профілактики карієсу. Також, коли питна чиста вода, ми відмиваємо залишки їжі, які особливо важливо після вживання легко перетравлюють вуглеводи, такі як цукерки. Вода, крім того, є одним з кращих засобів для схуднення. Надає нам енергію і очищає тіло токсинів і шкідливих речовин.
Для того, щоб зуби були міцними і здоровими, здатні протистояти карієсу, їжі, багатих кальцій, фосфором і фтором, повинні бути присутніми в щоденній дієті: молочні продукти, горіхи, бобові, крупи і морепродукти. Не забудьте про свіжі овочі та фрукти, особливо тверді: крім того, щоб бути багатими клітковиною, необхідними для здорового харчування, вони також стимулюють випуск слини, які змивають наліт і нейтралізують дію кислот. І, звичайно, в раціоні завжди повинні бути присутніми продукти, багаті вітамінами. Вони важливі не тільки для здоров'я ясен, але і для загального імунітету: зелені овочі, фрукти, ягоди, зелень. Для зубів і ясен особливо корисні ті, які містять вітаміни А, С, Д: яйця, риба, хребта, цільні продукти зерна, м'ясо птиці, сухофрукти. Витрата солодких і борошняних виробів, крім значно зіпсує фігуру, призводить до руйнування емалі, а з часом до розвитку карієсу і ясенних захворювань: завдяки легко засвоюваних цукрів, які містяться в них, обробляються бактеріями в кислоти, які знищують зубну емаль. Здоров'я зубів також несприятливо впливає на небалансовані дієти, які можуть призвести до розвитку карієсу, запальних процесів і навіть втрати зубів. Важливо в цьому випадку компенсувати нестачу вітамінів і мікроелементів в щоденній дієті через вітамінно-мінеральні комплекси. Вони повинні містити вітамін D (податки для зміцнення зубів), вітамін А (зміцнює ясна), вітамін С (заражає кровообіг), вітаміни групи В (заражає стан слизової оболонки), а також кальцію, фтору і фосфору.
Застосування цитрусових фруктів, завдяки високому вмісту вітаміну С, корисний для організму, але через велику кількість лимонної кислоти, вони можуть викликати підвищену чутливість зубів, тому соки для захисту зубів краще пити через соломку, а після фруктів, наприклад, банани або виноград, бажано полоскати рот фторо-тримання полоскання.
Джерело: zdorv.ru