浜у 涓 蹇
Не так довго, газетні епітафії вважалися найяскравими рубриками, для яких ніхто не хотів взяти, і сьогодні вони читають з інтересами мільйонів людей. Парафія Про свою роботу і як змінився меморіальний жанр. «Коли я виросту, хочу написати обітуарі». Я не хочу ні. Моя кар'єра почалася в Нью-Йорку Times Book Review, де я працював редактором. Я любив людей, які люблять книги і здатні читати багато. Але з точки зору роботи було більш подобовим технічним редагуванням. Якщо я продовжив це зробити, то він був вписаний на могилі: «П'ятдесят тисяч разів замінив кому з півколоном». І це сталося, що мало, я почав співпрацювати на фрілансових засадах з декількома іншими публікаціями, які необхідні для слухових письменників. Після того, як я переїхав до Нью-Йорка Times, і це стало моє основне заняття.
Звісно, люди мають дуже сильний страх смерті, але насправді 98% примирення про життя. Є лише два вироки, де і в якому віці помер людина. І решта тексту є тлумаченням життя цієї людини. Насправді, мабуть, обітуарі є найбільш життєрадісним стовпом нашої газети.
Звісно, 95 відсотків моєї роботи написано про померлих в перспективі. Неможливо зібрати інформацію про всіх людей, які завадять заздалегідь. Іноді ви почуєте іржі, що знаменита людина є обов'язковою. Так ви кинути все, ви починаєте читати все, що ви можете про нього, і він не думає про помирання. Герой моєї першої заготовки, яку я зробив 20 років тому, ще живий.
Так як у більшості випадків ми не маємо докладного файлу на покійної людини, ми повинні викликати його або її родичів. Весь час я працюю, можливо, три сім’ї відмовилися говорити мені. Нерідко родичі називають себе. Якщо мова йде про публічну особу, яка мала агента, то, звичайно, дзвінки агента. Якщо я зателефоную себе, після того, як запроваджувати себе, я чую людину, що охоплює телефон, що говориться в шезпері, «Це з Нью-Йорка Times!» У більшості випадків люди дуже вдячні, що людина, яка була дорогою до них, буде написана.
Як правило, дуже важливо для родичів, що обітуарія містить фразу «померли в оточенні теплоти рідних і друзів» або «зліво світиться в житті кожного, хто знав її». Я ніколи не кладаю такі фрази в тексті, бо я думаю, що вони непотрібні Вікторіянські кліше. І головне завдання обіту більше не захистити сім'ю.
Читання обітуарів в сучасних газетах стало набагато цікавіше. Вони використовуються для того, щоб бути надзвичайно формальними. Кожен вважає їх дуже нудним, тому написання обітуарів був своєрідним покаранням в редакції. Що всі змінилися під час Alden Whitman, Mr. Bad News. Він зумів повністю змінити стандартний жанр газети епітаф. Завдяки своїй роботі, обітуарі не тільки стають персоналізованими - вони навіть стали соромно використовувати гумор.
Я часто запитую про використання еуфемізму в моїй роботі. Якщо мова йде про заготовки, то великий Вітман, звичайно, вони були. Коли він збирав інформацію в такому досері, він сказав, що це було «для майбутнього використання» або просто називається і відразу ж сказав: «Ми оновлення вашої біографія». Я використовую їх іноді, і вони завжди працюють.
Найголовніші мовні зміни, які прийшли до нашої практики, що ми зараз називаємо причину смерті. Сьогодні, ніж до. Коли я був у школі, газета описала смерть у Вікторіїні кліше: «подарунок швидко» замінила «серцевий напад», а «задоволений після довгого захворювання» – «каманець». Покраїнска газета все ще тримає цей своєрідний код.
У першій половині ХХ ст. замість «людини, які чинили самогубство», було призначено для написання «люда, що загинула своїми руками». Сьогодні ми говоримо про те, що саме сталося. Якщо мова йде про те, як ВІЛ або самогубство.
Я ніколи не знаходжу знайомого тону при розмові з родичами мертвих, але той момент вона підібрала телефон, я сказав: «Хоне, як це сталося? й
Оскільки наша газета колись опублікувала обіту людини, яка ще жива, ми тепер маємо правило: текст публікується тільки після того, як факт смерті підтверджено однією з родичів. Я побачила вдову поета, яка забрала своє життя до дня. Немає порад про те, як поводитися в такій ситуації, ніхто не може дати вам. Це абсолютно неприродно: ви зателефонуєте незнайомцю, яка просто мала найгарячі події в житті і скажете, що завдяки вам мільйони більше дізнаються про це. Я ніколи не знаходжу знайомого тону при розмові з родичами мертвих, але той момент вона забрала телефон, Я сказав: "Хоай, як це сталося?" Виявилося, що вона не почула постріл у ванній кімнаті: захистити її від принаймні цього жаху, чоловік виявився на кондиціювання в її приміщенні на повній потужності.
Суїциди, особливо при виконанні молодих людей, нестерпно важко писати. Не можна закінчити текст про чоловіка, який вирішив вбити себе і відразу припинити мислення про нього. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Одного разу ми насправді опублікували обітуарія про чоловіка, який ще живий. У кількох європейських газетах згадка про смерть російської балерини. Він був п'ятий ніч і він не міг досягнути європейських аналогів. Так з'явився обітуарія наступного дня. Не дивно, що ми отримали багато сердитися дзвінків з родичів. Не тільки вона жива і порівняно здорова, вона також проживала в годівлі будинку в Манхеттені.
Джерело: теоріяandpractice.ru