Астронаут Марша Івінс: Що таке життя

«Не можна описати відчуття виходу власної планети. Ви дивитесь на Землі і ви усвідомите, що не там. Це подих. Не реально. Що таке почуття, "То, ми ще не в Канзасі". Я провів загальну 55 днів в космосі на п'ятьма місіями НАСА, і я зрозумів, що за межами Землі не просто серія цікавих моментів. Це поєднання трансцендентальної магії та глибокої прози. Іноді це непристойна, непристойна і некомфортна. Я не можу бути впевненим. й

Провідний журнал спицями на астронаут Марша Івінс. Ось її історія.

Кожна людина вважає, що, коли ви сидите на пусковому майданчику, їзда 7 млн. фунтів вибухового палива, ви отримуєте нерви і турботу; але правда, небагато робити протягом двох годин. Багато астрономів просто спати. Ви перев’язали як мішок картоплі, а система проходить через тисячі попередньо встановлених перевірок. Іноді ви повинні прокидати і сказати Роджер або щось. Але сам запуск відрізняється. Ви йдете на орбіту в 8,5 хвилин, постійно набираєте швидкість до 28 тис. кілометрів на годину. Це поїздка.

р.

Коли ви перебуваєте на орбіті, невагомість приносить деякі позитивні емоції. Без тяжкості, боділі рідини переходять на голову. Ви відчуєте обличчя, підтягнувши і живіт стає рівним. Ви розтягуєте дюйм або два. Також є недоліки до безваги. Як рідина рухається на північ, ви відчуваєте головний біль. У перший день або два ваше тіло намагається компенсувати це і втратити про літр рідини – ви похилите головний біль в туалеті. Як ви відчуваєте краще? Вам необхідно переконувати систему зору, яка “до” – це те, що ваша головка, і “завдяки”, де ваші ноги. Коли ви робите це, ви адаптуєте до мікрогравітності. З кожним польотом ця адаптація швидше, оскільки тіло запам'ятовує, що це означає бути в просторі. Але іноді це займає кілька днів до того, як шлунок заспокоївся і просить, «Що ми маємо на обід? й

Не їсти багато на перельоти. І на Землі я не маю багато апетиту, але через брак ваги і рідких зсувів, речі отримують різний смак. Я спробував принести смачний шоколадний бар зі мною, але він смакував, як віск - це згасити мене. У номері немає місця для гурманів. Ви не можете варити щось там. Космічна їжа вже варена, заморожена і упакована в вакуум - потрібно лише додати воду і нагріти. Добре, або нагрівається при видаленні пакету, як військового раціону. Так як немає холодильника на борту, практично немає свіжої їжі. У просторі можна їсти свіжі фрукти: яблука, апельсини, грейпфрут, а потім на початку місії.

Один з дивних переживань в космосі є найпростішою дією на Землі: сон. Під час трансферу ви закріпите спальний мішок на стіну, стелю або підлогу, де ви хочете і сну. Як намет. У сумці є дверні прокладки для рук, за допомогою яких можна застібати мішок. Ви закріпите її на Velcro і помістіть голову на блок піни, щоб розслабитися шию. Якщо ви не кладете руки в сумці, вони будуть дратуватися перед вами. Коли ви прокидаєте і подивитеся на вашу руку, що пливе перед обличчям і думають, "Чому, що це таке?" до того, як ви зрозуміли, що це ваш.

На більшості рейсів я прокинувся в аероблокі посередині трансферу. До тих пір, поки ми не пішли в космос, тому повітряний замок був моїй приватній спальні. З недоліків - це найхолодніші частини маршруту, є близько 20 градусів. Я приховувати руки в сумці і покласти на чотири шари одягу; іноді я б нагріваю сумки і кинути їх в сумку, як нагрівальний майданчик. На останніх двох ночей мого останнього рейсу я прокинувся на палубі польоту, мій мішок прив'язував під вікном верхнього вигляду. Посада трансферу була в тому, що я міг бачити Землю через це вікно, тому коли я прокинувся, весь світ був перед мною — і в ці моменти я був окремо.

Найдивовижніше про мої рейси, як вони розслаблені. Астронавти дуже хвилюються про виконання своїх обов'язків, постійно переглядаючи сонце, хоча він піднімається 16 разів на день на орбіті. Перельоти Shuttle завжди беруть участь в постійному бюстлі - експериментах, обслуговуванні, локаціях, операціях з роботами. Важко працювати, напружено і лякати - якщо ви закручуєте, ви будете викручувати перед усіма людьми на планеті. Але в той же час я знайшов літати дуже спокійно. Коли ви подорожуєте на Землі, ви постійно контактуєте з чимось. Ви можете дістатися до будь-якого, що вам потрібно. Але в космосі ви ізольовані. Ви можете написати листа до Землі, звичайно, але це не має нічого спільного з повсякденними враженнями: Чи можу я сплатити рахунки? Кормувати собаку? На межі атмосфери з’являється ціла рутина. Я був абсолютно безкоштовною з Землі. Але всі враження повернулися в атмосферу. У той час я висадив, мій мозок вже написав собі список речей, щоб зробити.

Я ніколи не був хворий в космосі, але я ніколи не відчував себе гарним приходом додому. Коли ви повертаєте, ваш внутрішній вухо – який відповідає за баланс на Землі, і який практично відключається під час поїздки – починає відчувати тяжкість і стає неймовірно чутливим. Ваш баланс знову закриває і потрібно дізнатися, як прогулятися під вагою. Поверніть голову і ви будете впади. М'язи, які ви не використовували для декількох людей, повинні знову зробити прості речі для вас: стенд, прогулянка, ліфт. Займає днів або тижнів до того, як ви спиниєтеся на ногах.

Це було важко, захоплююче, лякає і неприпустимо. І я не розумію, що він повторює.

Джерело: hi-news.ru