Інтернет щоденник з космосу

Sandra Magnus, 44, провів 133 днів на низькоземному орбіті з 14 листопада 2008 по 28 березня 2009 року.
У 18-й експедиції до Міжнародного космічного вокзалу взяли участь у космонавтиці Юрія Лоранчакова та Михайла Фінкова.

У 2002 році вона взяла участь у виставці Atlantis STS-112. Тим не менш, на ІСС вперше зберігся інтернет-видання.

Не існує постійного підключення до Інтернету з станцією, тому Magnus відправив свої ноти і відповіді на питання читачів електронною поштою - іноді з великою затримкою - до Землі, до університету науки і техніки Міссурі, де редактори розмістили їх на книгу в блозі.mst.edu.

Як літати на простір

Добре, я повернувся в космос. По-перше, поговоримо про запуск. Я сидів на середній палубі, тому я не мав доступу до вікон. Ми послухали відлік, і це було лише тоді, коли було оголошено, що нам було дев'ять хвилин, щоб піти, що ми знали, що ми пішли кудись. Ми відчували пропелерні суспензії струменевого двигуна, які перевіряють і чекали на головний двигун. Важна вібрація, наші стільці почали шейкувати, а через шість секунд вона різко серйозно, і ми відчували себе дуже «поїхали на стілець», що всі астронавти говорять про. Ми вийшли на пускову колодку. Після першого етапу відокремився, він став помітно тихим, і курс став більш м'яким. Перед тим як відокремити головний двигун, ми відчували перевантаження досягло 3г. Здавалося б, вона тривала назавжди. Відчувається, як 100-парна горілка висаджувала на грудях. Але насправді головний двигун відокремився практично відразу, а перевантаження завершилося. Коли ви йдете на орбіту, головне - перемістити повільніше.

Перше сильне почуття, що я отримав, коли я не згасив мій стіл. Здавалося б, якщо я не захоплю щось, я б літати на стелю. Моя вестибулярна апарату ще не зрозуміла, що сила тяжіння не була там, і була повністю переповнена мене з його сигналами. У нас є багато речей, щоб зробити на середній палубі, тому не можна було слідувати правилам, за допомогою яких на перший день на орбіті потрібно тримати 1г орієнтацію в космосі (тобто підтримувати так звану вертикальну спрямованість відносно основних елементів маршруту). - Вимагати. Я був wobbling з боку в сторону, обертаючи вгору і вниз, вгору і вниз. Дуже важко контролювати тіло, довелося рухатися дуже повільно, але ноги і інші кінцівки заплутані як вони радують. Я був вилучений, коли я нарешті зумів вийти з гарячого і фаршого костюма. До кінця дня я вже пам'ятав, як переїхати в нульову тяжіння, і, як звичайно, оселився на стелі.

Як піти онлайн і дивитися телевізор в космос

Ми не маємо телевізора, хоча центр керування рейсом іноді надсилає нам файли з телевізорами та кіно. Наша експедиція експериментує з Інтернетом. На даний момент працює тільки електронна пошта і IP телефонія, коли є супутникове сполучення з Землі. Експеримент передбачає тільки один комп'ютер, який не підключений до будь-якого з наших систем і отримує інтернет-сигнал від MCC через супутник. Дуже важливо, щоб цей комп'ютер повністю ізольований, щоб ми не ловили будь-які наземні віруси.

Як спати в космосі

Завдання непросто, відверто. Ви не можете реалізувати це, але ми всі звикли до того, що коли ми падають, ми вражаємо силу атракціону. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Коли я вперше впав дупа в нульову тяжіння, я завжди відчув, як я був падаю, і я тримаю чеки мене, щоб вдарити підлогу. Після того, як я дізнався, як правильно закріпити в спальні і звикли до плавлення в повітрі під час сну (і не відчуваючи важкої поверхні, як ліжко).

Як одягатися в космосі

Уявіть, що ви живете в місці, де нічого не можна покласти або покласти. Якщо ви кладете щось десь або поставте його, вона зникне і зникне. Немає стабільності. Подумайте про те, як часто протягом дня ви повинні поставити щось десь. Ви прокинулися і вийшли з ліжка. Ваше ліжко знаходиться на підлозі, де проводиться сила тяжіння. Ви йдете в шафу, щоб отримати одяг. Одяг висить в шафі, тому що він тримається гравітаціями. Ви відключите свою піжами і киньте їх на підлозі або в пральній кошику. Він залишається там, тому що він тримається від ваги. В цілому, ви, ймовірно, розумієте і може самостійно продовжити експеримент думки. Проблема полягає в тому, що ми тут без розкоші ваги.

Вранці я прокинувся і вийшов з спального мішка, який прив'язаний до стіни. Коли я відкрив контейнер для отримання мого одягу, вони, як правило, літати по всьому відсіку, всі одночасно. Коли я зняв свою піжами, вона також летить, ви повинні подрібнити її, щоб приклеїти до стіни Велкро. Звісно, чим складніше завдання, тим сильніше потрібно думати перед тим, як взяти його. Все. Якщо вам потрібні інструменти для чогось, то вам не потрібно лише знайти їх, але поставити їх в контейнер, з якого вони не злетять (повторіть мене, ви будете мати жорсткий час, якщо хтось невеликий інструмент зникне в космосі!). Немає нічого простіше, ніж втратити щось на МІС! Саме тому Velcro є найкращим другом астронату.

Як піти в туалет в космосі

Проксимус Ви довго чекали - отримайте його. Насправді, якщо ви думаєте про це, це досить цікава інженерна проблема. Що відбувається, коли ви йдете в туалет? На Землі працює тяжіння, завдяки чому все потрапляє в туалет. Уявіть, що відбувається, коли немає ваги. Дизайнери давно боролися над космічним туалетом, тому що їм довелося виявляти шлях до ізоляції сечі і плодів і поставити їх в спеціальний резервуар. Виявилося, що повітряні струми можуть впоратися з цим, тому в кінці туалет працює за принципом пилососа. Коли ви йдете в туалет в космосі — будьте на маршруті або на ІСС — по-перше, щоб зробити це ввімкнути вентилятор, який перекачує повітря в спеціальний шланг, в якому ви будете робити всі ваші справи. Повітрові струми переносять сечу, а через шланг його передається в бак. Це те ж саме з дефекацією. Увімкніть вентилятор, щільно прикрийте вихідний отвір шланга, а повітря забирає все. Це працює просто відмінно!

Чому потрібно тортилій в космосі

Тортилла в космосі є фундаментом основ, першим. З'їсти торцили замість хліба, тому що вони не розсипаються. Уявіть, що станеться, якщо у нас є хліб на орбіті, постійно падають на дрібні шматочки і крихти! Вони не падають на підлогу, немає - вони будуть досить літати по вокзалу і навіть потрапити в очі, яка надзвичайно неприємна. І тортриллі стають своєрідним універсальним носієм для будь-якої їжі. Я не можу думати про все, що не можна загорнути в тортилі або змащувати на ньому, і що ми не кладемо або змазуємо. Відповідно, основна мета будь-якого екіпажу полягає в тому, щоб забезпечити необхідний запас цього виробу на борту, щоб всі буквально купили в тортиллах (за вимогою вони є другим тільки кофеїном).

Цей факт полягає в тому, що навіть 16-денний цикл годування, адаптований до наших вподобань, отримує нудну в певній точці. А з tortilla речі отримати набагато більше задоволення: ви можете, наприклад, змащувати його з чорною квасолею, додати трохи розтоплений cheddar, пряний соус і - voila, абсолютно новий смак! Що я не змащував на тортилі: яблучне пюре і арахісове масло, яловичина з помідорами, артишоками (негідратовані) і сальса, тунець з майонезом і гірчицем, ванільний пудинг з полуницею ... Справжня, улюблена страва нагрітий cheddar, tortilla і трохи сальса - виходить на простір сир кесаділля. Цей рецепт навчався мені Пеггі Вітсон (американський біохімік, астронаут, учасник 5-ї експедиції до МІС в 2002 році і командир 16-ї експедиції в 2007 році. – Вимагати) коли я був в космосі вперше.

Що робити в космосі з цибулею і часником

І ось ще трохи хитрощів, що Peggy Whitson навчив мене: як зробити смажену (запечена? рагу?) часник в російській харчовій нагрівачі (це зазвичай прогрівається консервована їжа і всілякі банки). Фрукти, цибулю і часник приносять нам російську "Прогрес" і наші трансфери. Щоб зробити часник (і додати цибулю до неї), візьміть мішечку фольги — в якому росіяни зберігають їх зневоднену їжу — кладуть часник і грубо подрібнюють цибулю в ній, додайте оливкову олію, підігніть фольгу, щоб влаштувати мішечку в нагрівач, і переверніть її. Пристрій працює лише за 30 хвилин, тому кожні півгодини потрібно плавати і знову повернути його. При повторенні процедури 4-5 разів ви будете запечені часник з цибулею.

Використовуючи ці інгредієнти і деякі спеції, наприклад, я зробив два види туни: один з запеченими цибулею і солодкою гірчиці, інший з цибулею, часником, імбирною пастою і майонезом. І на Різдво я зробив білі тунські стейки, texas-fried з лимонними та часниковими соусами. Я навіть зробив російський салат крабових паличок, кукурудзи та яйця (Я повинен використовувати яєчний порошок, з якого ми робимо омлети, хоча нормальні варені яйця хороші). Для задоволення я додав трохи сором'язливого. До речі, яєчний порошок і кукурудза є справжнім кошмаром космічного варіння, бо у них практично немає вологи. Кукурудза любить приклеїти все навколо, в тому числі ложку, а яєчний порошок є життєздатним прихильником ентропії (скатертів в кожному явному напрямку!). У мене є кілька планів напередодні Нового року і Різдво Росії, але вони досить вагові.

Р

Як душ в космосі

Ми насправді не беремо душ - ми протираємо себе вологою губкою. Гравітність є дуже корисним, якщо потрібно взяти душ. Ви просто сходження в ванну, перетворите на воду, і вона тікає на вас, а потім вона йде в каналізацію. Але якщо не існує сил, що тягне воду вниз, це не працює дуже добре. Якщо ви повернете на душову кабіну в космос, вода буде витікати з неї, і вона залишиться, збираючи в одному величезному краплині. Якщо ви керуєтеся відокремити цю краплі від душу і вона також плаває в своєму напрямку, вам потрібно бути дуже обережним і переконайтеся, що вода не потрапляє в ніс і рот (інше ви не зможете дихати). І навіть якщо все добре йде, то потрібно буде позбутися від всієї води - до останньої краплі, або з особливим рушником або за допомогою повітряних струмів, які приводять його до безпечного місця.

(Багато)

364910Р. 4200Р.

р.

Джерело: trasyy.livejournal.com