Янін Шеферд: Не означає, що людина зламаний.

Гірськолижний гонщик Жанна вівчарка мріяла про Олімпійську медаль до тих пір, поки вона потрапила в ван під час тренувань. Вона ділиться яскравим сюжетом про людську здатність відновлювати. Вона переконана, що ви не ваше тіло, надаючи стару мрію, дозволить вам слідувати новим.

Життя про можливості, про створення і задоволення від них, і для мене це мрія Олімпійських ігор. Визначте мене. Це моє щастя.

Як гірськолижний гонщик і учасник Австралійської лижної команди, в бігу до Зимових Олімпійських ігор я пішов на тренувальний велосипедний їзд з однодумцями. Ми їздили вгору, виходячи з мальовничих блакитних гір на заході Сідней, це був чудовий осінній день: сонячне світло, запах евкаліпта і мрії. Життя було красивим. Ми поїхали близько п'яти-і-халф годин, і ми отримали до частини їзди, яку я кохав - це пагорби, бо я любила ті пагорби. Я отримав від велосипедного сидіння, почав гасити жорсткий, і, дихаючи в холодному гірському повіті і відчуваю, що вона горить легені, я шукав відчувати сонячні промені на обличчі.

Зроблено все чорні. Де я? Що відбувається? Біль споживає тіло. Я потрапив на швидкість ван 10 хвилин до закінчення поїздки. Я був забраний зі сцени аварії, і взявся рятувальним вертольотом до великого хребта в Сіднеї. Я постраждав величезні травми життя. Його шия і хребта були розбиті в шість місцях. П'ять ребер на лівій стороні зламали. Його права рука була порушена. Зламати колорбону. Кілька кісток в нозі зламалися. Уся права сторона була рівна, наповнена гравієм. На голові затірилися, шкіра набрякла, розширюючи череп. У мене були травми голови. У мене були внутрішні травми. У мене була масова втрата крові. Насправді, я втратив близько п'яти літрів крові, що все, що повинно бути в тілі людини мій розмір. За час існування вертольота привітав до князя Генріха лікарні в Сіднеї, мій артеріальний тиск був 40 до нуль. Я дуже поганий день. (Дочка)

Я провів більше 10 днів між двома розмірами. Я знаю, що я був в моєму тілі, але я був також з мого тіла, десь ще, спостерігаючи над тим, якби це сталося до когось іншого. Чому я хочу, щоб повернутися до цього тіла, який так зламаний?

Але голос витримував мене, "Нехай, залишатися з мене!"

Ноп. Це занадто важко. й

Приходьте Це наш шанс.

Ноп. Це зламане тіло не може служити мені. й

«Коме на». Про нас Робимо це. Ми можемо зробити це разом. й

Я був на перехресті. Я знав, що якщо я не повернувся до мого тіла, я повинен назавжди залишити цей світ. І це моя боротьба. Після 10 днів я вирішив повернутися до свого тіла, а внутрішня кровотеча припинялася.

Тоді я почав хвилюватися, якщо я прогулявся знову, бо я був паралізований нижче талії. Мої батьки розповіли, що перелом шиї був нерозміщений, але спина була повністю переломлена. Л1 вертебра нагадує арахісу, які скинули, ступали на ньому і розсипалися на тисячі штук. Я повинен працювати. Вони прийшли до мене, вони кладуть мене на боб поро, вони вирізати мене, вони буквально вирізати мене навпіл, і я мав рубець, який зачаровує весь тіло. Вони витягували стільки штук з мого спинного мозку, як вони могли. Я був два зламаних ребра, і мій назад відновлений. Л1 було відновлено, було видалено ще один зламаний ребр, а Т12, Л1 та Л2. Я зшиваю. Займав час, щоб пришити мене. Я прокинувся в інтенсивному догляді, і лікарі були дуже збуджені, тому що операція була успіхом: на цьому етапі я мав невеликий рух у моєму великому пальці і я думав, "Коло!" Я збираюся на Олімпіаду! Я не мав ідеї. Я думав, що це станеться іншим, але не до мене.

Потім лікар прийшов до мене і сказав: Янін, операція була успіхом, і ми витягли стільки частин кістки з вашого спинного мозку, як ми можемо, але пошкодження незворотна. Не відновлювати нерви центральної нервової системи. У вас є частковий параліч нижніх кінцівок, і ви будете мати всі супутні захворювання. Ви не маєте чутливості нижче талії, а краще буде відновитися на 10-20%. Для решти вашого життя у вас будуть внутрішні розлади. Ви повинні використовувати катетер для відпочинку вашого життя. А якщо ви робите, то це буде тільки з шинами і прогулянкою. А потім вона сказала: "Ян, вам потрібно переосмислити все, що ви зробили в своєму житті, тому що ви ніколи не будете в змозі зробити це знову."

Я спробував зрозуміти її слова. Я був спортсменом. Все я знав. Це все я зробив. Що робити? І попросив мене це питання: якщо я не можу це зробити більше, то хто я?

Я був переданий з інтенсивного догляду за хребтом. Я лежав на тонкому, твердому хребті. Ніжки не рухалися. Я надягаю щільні панчохи так не застою крові. У мене була одна рука в литі, другий під IV. Я мав ортопедичний пристрій навколо шиї, мій голова покритий піском, і я бачив світ через дзеркало над головою. У мене було п'ять інших людей, але що дивно, що ми не бачили один одного, бо всі паралізовані в хребта. Як дивно це? Як часто в житті ви зробите друзів без поглядів, тільки на основі духовності? І не було надприродних розмов, ми просто поділимося нашими внутрішнє думками, нашими страхами, і сподіваємося на життя після хребта.

Я пам'ятаю одну ніч медсестра прийшов в, Джонатан, з пучком пластикових соломок. Він помістив соломи на кожну гору і сказав: «Попереду з'єднуючи їх». Ну, ми нічого не робили, тому ми слухали. А коли ми зробили, він мовчазно прогулявся по всій нас в поворотах і з'єднав всі соломи, тому закрите коло і сказав: "OK, всі захоплюють соломкою." І ми робили. Він сказав, "Великобританія" Зв'язатися з нами Як ми проїхали, ми вдихали в неісоні - ми не знали, ні з нас були тільки на цій дорозі. І навіть, як я був в хребті, паралізований, я переживав неймовірно глибокі і яскраві моменти автентичності і єдності, що я ніколи не відчував раніше. І кожен з нас знав, що після виписки ми не повернемося до нашого колишнього життя.

Через шість місяців я розрядився. Я пам'ятаю мій тато водіння мене в стілець, всі литі, і я пам'ятаю почуття сонячного світла на обличчі вперше в цей час. Я всмоктував його greedily і думав: як я можу прийняти це надані раніше? Я дуже вдячний за життя. Але перед тим, як я пішов з лікарні, головний медсестра сказав мені, "Яна, хочу, щоб ви були готові, тому що коли ви отримаєте будинок, щось станеться". Я сказав: "Що?" І вона сказала: "Ви збираєтеся опресувати." І я сказав: "Не з мене!" Не автомобіль Жанна! Що був мій прізвик. Вона сказала: "Ви збираєтеся занадто, тому що кожен робить." Все дрібно в хребта. Ви в колясці. Це нормально. Але коли ви отримуєте будинок, ви усвідомлюєте, скільки змінився ваше життя. й

І прийшов додому і щось відбулося. Я зрозумів Сестра Сама. Я дуже починав отримувати депресію. Я був в колясці. Я не маю чутливості нижче талії, я був з катетером весь час. Я не можу ходити. Я втратив стільки ваги в лікарні, що я тепер зважився близько 36кг. І я хотів відмовитися. Все, що я мав зробити, щоб зробити взуття і запустити зовні. Я хотів, що мій старий життя назад. Я захотіла мені тіло назад.

І я пам'ятаю мами, що сидять на краю мого ліжка і говорячи: "Нехай ми коли-небудь будемо океї знову?" ?

І я думав: «Як це зробити? Я втратив все, що я цінув, все я хотів. Я втратив все. Я тримав питання, "Чому мене?" Чому?

А потім я пам'ятав своїх друзів, які перебували в блокі, особливо Марія. Марія була в автомобільній аварії і кинулася на 16 день народження, щоб знайти вона була повністю паралізована. вона не могла рухатися з шиї вниз, її вокальні шнури були пошкоджені, і вона не могла говорити. Вони сказали, "Ми доведемо вас до неї, це може бути добре для неї." Я був загиблим. Я не знаю, як я відчуваю себе поруч. Я думав, що це було б завдання, але він був благословенний, оскільки Марія завжди посміхалася. вона завжди була щасливою, і навіть коли вона знову говорив, хоча вона була важко зрозуміти, вона ніколи не скаржалась, не раз. І я дивився, як вона могла взяти її все.

Тоді я зрозумів, що це не просто моє життя. Саме життя. Я зрозумів, що це не просто мій біль. Це був загальний біль. Тоді я зрозумів, як і раніше, що мав вибір. Я міг би тримати його, або я можу дати і приймати не тільки мій тіло, але обставини мого життя. «Чому мені?» І вона сказала: "Чому не мене?" Тексти пісень, а це означає: Потім я думав про підніжжя гори було дійсно велике місце, щоб почати.

Я ніколи не подумав себе творчою особою. Я був спортсменом. Моє тіло машини. І тепер я збираюся почати найбільш творчий проект, який хтось коли-небудь почав: перебудувати своє життя. І хоча я не знаю, що я збираюся зробити, є почуття свободи в цій невизначеності. Я не був обмежений чітким призначенням. Я мав свободу вивчити безмежні можливості життя. Про те, щоб змінити життя.

Сидіння в домашніх умовах в колясці, оштукатурений, я бачив літак, що летить і думав собі, "Це це!" Якщо я не можу ходити, я міг літати. Я сказав: "Мама, я збираюся вчитися літати." Вона сказала, "Окай, дарлінг". (Дочка) Я сказав: "Дякую мені книгу." Вона подарувала мені телефонну книгу і я назвав льотну школу. Я зробив замовлення, сказав, що я хотів би літати. Вони сказали, що «Дів у вас є дата?» Я сказав: "Я повинен дізнатися, який друг може приїхати мене, тому що я не можу приїхати." Ну, я ходив, теж. Чи є проблема? Я замовив і кілька тижнів пізніше мій друг Кріс і мама взяли мене в аеропорт, всі мої 36kg вкриті шини і комбінезон з баггі. (Дочка) Я можу розповісти вам, що я не шукав, як ідеальний кандидат на ліцензію рейсу. (Дочка) Я тримую на стенд, тому що я не можу стояти. Я сказав: "Хі!" Я прийшов до уроку польоту." Вони дивилися на мене, ходив і почали лити лоти. "Зробити її." "Ні, ви берете його." Нарешті один хлопець вийшов і сказав: "Хі." Моя назва - Андрій і я буду інструктором сьогодні. Я кажу, "Коло". У мене була поїздка, кладемо на бетон, і там був цей червоний, білий, синій літак. Він був красивим. Я був введений в кабіну. Вони повинні перетягнути мене вниз крила, подрібнити мене в кабіну. Я сидів. Тут були кнопки і ваги всюди. Я сказав: "Дуже!" Як ви знаєте, що всі ці кнопки та ваги? Інструктор Андрій взяв шолом, почав літак. Він сказав: "Ви хочете їздити?" Тут ви повинні натиснути кермовий педаль, щоб контролювати літак на землі. Я сказав: "Ні, ноги не працюють." Він каже, "Ох ...." І я сказав: "Зроби руки." І сказав він: "Окай".

Він перехрещував пробіг, додану потужність. Коли ми вийшли на зліт, шасі почали підніматися з поверхні, і ми вийшли з землі, відчували неймовірну свободу. А як ми залишили навчальний аеродром, Андрій сказав мені: "Ви бачите, що гора над там?" Я сказав, "Так". Він сказав: "Увімкніть, потім візьміть шолом і полетіти до цієї гори". Я знову виглядав, і я зрозумів, що він був вказом на Сині гори, де почалася моя подорож. Я забрав шолом, і я туш. Тепер я був далеко, далеко від хребта, і це коли я знав, що я був пілотом. Я не мав ідеї, як я збираюся отримати через мед. Але я не хвилююсь про це, бо у мене була мрія. Тоді я прийшов додому, я підготував щоденник навчання, і зробив план. Я навчився ходити так само, як я міг: спочатку я був підтриманий двома людьми, потім один, потім я зміг ходити, приклеїти меблі тільки якщо він був близьким один одному. І я зробив багато прогресу: Я дізнався прогулянку по будинку, що тримається на стінах - Моя мама сказала, що вона стежить за мною всюди, протерла мій друк. (Дочка) Але принаймні вона завжди знає, де я був.

Так, як лікарі продовжили працювати на мене, збираючи своє тіло, я продовжив запам'ятати мій матч, і нарешті, дивно, що я пішов до медичної дошки, і тепер шлях до літа був відкритий. Я провів весь вільний час в цій льотній школі, хоча у мене був жорсткий час: всі ці хлопці, які бажали стати пілотами Qantas і я - завжди стрибаючи на одну ногу, спочатку в литці, потім в сталевих шинах, в сумці комбінезон, з сумкою ліків і катетери, конопель ... На мене дивилися і думали: "Дуже, хто намагається фольго?" Вона ніколи не зможе зробити це. Іноді я думав себе. Але це не важливо, тому що я мав щось спалювання всередині мене, і це було набагато важливіше, ніж мої травми.

Я продовжував рухатися вперед з невеликими цілями, і нарешті я отримав ліцензію приватного рейсу, потім я дізнався, щоб літати і почати їзда друзів по Австралії. Тоді я дізнався, як літати літаки, що близнюки і отримував їх клас. Тоді я навчився літати в погану погоду, а також в хорошій погоді, і я отримав клас приладів. А потім я отримав комерційну ліцензію. Тоді я отримав мій інструкторський клас. Після чого я закінчився в тій же льотній школі, де я вперше летю, тільки тепер я навчав інших людей, як літати. Просто рік і половина після хребта. (Додаток)

А потім я думав, "Чому не ми йдемо далі?" Чому не навчаються літати вгору? І я навчився літати вгору, і я став інструктором аеробіки. І мама і тато? Ніколи не приходять побачити його. Тоді я зрозуміла, що навіть якщо мій тіло може бути обмежений, мій дух нездатний.

Філософ Лао Цзю сказав: «Коли ви пустили те, що ви могли б бути.» Я тепер знаю, що поки я не можу створити все нове життя. До того, як я побачила життя, я не міг жити життя. Тепер я розумію, що моя справжня сила ніколи не була в моєму тілі. Незважаючи на те, що мої фізичні здібності змінилися багато, я залишився однаковим. Подарунок пілота був мій подарунок, той же подарунок ми всі маємо.

Я знаю, що я не мій тіло. Тексти пісень, а це означає: І що ви не ваші тіла. Неважливо, що ви шукаєте, де ви зробите життя. Єдине, що питання полягає в тому, що ми продовжуємо фанатів полум’я людської можливості, що живе таким чином, що максимізує наші справжні здібності, адже ми всі пов’язані мільйонами соломок. Тепер час зібрати їх разом і слухати. І якщо ми хочемо, щоб перейти до нашого спільного щастя, нам необхідно зупинити фокусування на фізичному та замість використання наших духовних якостей.

Отже, підніміть соломи, якщо ви приєднуєтеся до мене.

Дякую. (Додаток) Дякую.

Джерело: www.ted.com/talks/janine_shepherd_a_broken_body_isn_t_a_broken_person? мова=