Я нещодавно читаю на Gigtimes, що Google збирається купити компанію, яка розвиває веганське м'ясо і мету всього проекту, щоб зробити гамбургер смак не відрізняється від реальної, але зробив абсолютно штучно. Так як моя професія пов'язана з харчовою галуззю, я відразу пам'ятав про таку цікава, недосвідчена і однакова корисна реакція Майара, і вирішив спекулювати на тему як зробити штучний гамбургер.
Суть процесу, що відбуваються в поштовій реакції, полягає в реакції амінокислот і цукрів. Я чесно не можу описати цей процес докладно, ми не мали фізичної хімії на факультеті. Це коротко написано на вікі, але навіть там говорить, що реакція не повністю зрозуміла.
З кожним днем ми готуємо щось на кухні (куратура, яловичина, овочі) і маємо дуже складний синтез величезної кількості речовин, які відповідають за смак смажених, варених, запечених і т.д. Але як зробити це знову? Для того, щоб пояснити, що відбувається в курці, коли ми її обсмажимо, поки ніхто не може, так як дуже важко передбачити, в якому напрямку процес буде йти і які речовини будуть сформовані. Але експериментально, люди довгоїлися, що реакція смаків (техніка) і використовуються в харчовій промисловості. На цьому ринку були перші кубики Maggie.
Суть виробництва полягає в тому, що в реакторі (на малюнку показано) ми розміщуємо водяний розчин, що складається з води, цукру і амінокислот. Пропорція становить близько 60% води і 40% сухої речовини, але це необхідно експериментувати з тим, що більш сухі речовини в розчині, чим більше речовин не відреагують, але просто спалюють. Далі розчин підігрівається до температури 200 до 230 градусів і кип'ятять протягом 20-40 хвилин. Все в домашніх умовах, тільки в лабораторії. Також необхідно враховувати активність цукру в реакції. Вони йдуть про це замовлення: пентоза -> гексоз -> disaccharide. Фруктоза, наприклад, набагато активніше, ніж глюкоза, і глікоза мальтодекстин. Далі буде багато роботи при визначенні температури, що нам потрібно, і головне, компоненти амінокислот. Фенілаланін, наприклад, з глюкози і фруктози дає смак від шоколаду до квіткового, і цистеїну з різними цукрами - куркою.
Але ми говорили про смак і смак. Що ми зробимо з білком тварин, який набагато краще вбирається в організмі, ніж білок рослинного походження? У м'ясці гамбургера і найчастіше яловичина.
У зв'язку з цим я бачу перспективний розвиток видобутку білків з комах. Звичайно, це звуки розсмоктуються до середньої особи, але якщо ви дивитеся на речі раціонально, комахи є одним з найбільш високо протеїн-багатих істот. І вони невибагливі у вирощуванні.
Для того, щоб перетворити креветки істоти в корисний і поживний продукт, нам буде потрібно багато мух, подрібнених в однорідну масу. Додайте 0.01-0.5% розчин лугу, постійно помішуючи. Температура 40-80 градусів. Фільтрувати всю суміш від нерозчинних частинок. Таким чином, протеїн сам преципітатує, пригнічує екстракт кислотою і дорогоцінний продукт осідає. Після відокремлення чистого білка висушіть його на розпилювальному висиханні і отримайте білий порошок, який не схожий на його обрешітку.
У цьому проекті, наприклад, творець пропонує їсти личинки, оскільки вони і призначені тільки для домашнього господарства для вирощування личинок.
http://player.vimeo.com/відео/70515034
Так, я погоджуюсь, що багато людей в світі їсти комахи, але я народилася в європейській частині світу і така гастрономічна велика кількість буде викликати мені психологічну травму, якщо в Москві вони раптом починають продавати смажені таргани. Але тенденція чітка, навіть цивілізована людство, завдяки збільшенню населення, вже шукає комах. Але з порошку можна зробити котлети, ковбаски або стейки будь-якої форми.
Тож я впевнений, що в найближчому майбутньому ми побачимо продукти, які реплікують властивості своїх історичних попередників, але в собі буде хай-тек, промислова їжа. Всі технології доступні, і стандарти будуть продаватися в дорогих магазинах і набуватимуть етикетку статусу. Я не бачу нічого неправильного з цим явищем, є більше нас – є менше їжі, все природно, нам потрібно спинитися. Видання
П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!
Джерело: geektimes.ru/post/259546/