704
Завитий діамант - Чорний Орел або Око бюстгальтера. . й
У смертних легендах, які привертають нас більше, ніж краса самого мінералу. До таких кристалів відносяться чорний орел діамант. Назва «Чорний», як багато ювелерів вірять, не прийшли з кривавої легенди, а з незвичайного сіро-стеляного кольору, який не характерний для діамантів. Невідомо, де був знайдений камінь і чи є інші аналоги.
Легенда, яка охоплює цей містичний діамант починається в Індії, де за легендою, чернець натягував потім 195-карат «Око Брагми» (латий «Чорний орел») з очей ідола Брагми в якомусь закиненому храмі в районі Пондичеррі. Вважають, що цей камінь вилікував Богом. Однак ні індійські літописи згадують діамант такого незвичайного кольору, який вважається негативним в цій країні.
Але, в майбутньому, «Стон смерті Девіла» був замінений кількома власниками, які, після того, як він володів цим кристалом, вчинив самогубство. Так, в 1932 році дилер назвав J-Double Paris приніс діаманту в Америку і, позбавляючи продати камінь, зануривши себе з одного з найбільш високих хмарочосів в Нью-Йорку. Проте, причини його самогубства значно ігнорували і погано розслідувалися, оскільки суспільство вирішило, що це вплив «Сприяння Брагми».
Після 15 років, згідно з легендою, Чорний Орел приніс до могили двох князів, які приймали своє життя. І якщо ім'я Принцеси Галицько-Барянської, які володіли кам'яним каменем, історія принаймні відома, зазначена надія Орлова не міститься в будь-яких історичних літописах. До речі, деякі заяви, що вона на її честь, що діамант названий «чорними орелами». Але, після її смерті, камінь випило на три частини, щоб видалити з нього кісточки, а найбільший кристал придбав цю назву і квадратний крій, при цьому зменшуючи до 67.5 карат. Що сталося з іншими двома історіями мовчить.
Згідно з набагато більш помітною версією, діамант отримав свою назву завдяки незвичайному кольору і графу Григорію Орлову, який дав чудовий камінь Катерини II. У цій красивій легенді більш придуманий відлякутися від тих, ніж сталося в реальності. Або вона була складена, щоб підвищити ціну незвичайного кристала, тому що діаманти цього кольору дуже рідкісні, а камені з історією цінуються колекціонерами більшості всіх. Особливо якщо вони знаходяться в великій формі.
Не кожен джевелір береться за такі незвичайні діаманти, але майстер Winston з Нью-Йорка не злякався страшною історією «бродків». Він кладе його на громадський дисплей як дуже незвичайний і дорогий curiosity, а потім вставив "чорний орел" в платиновий намисто разом з іншими діамантами. Цей ювелірний прикрас багато разів змінив руки, а останній раз проданий на аукціоні Sotheby в рідному місті Нью-Йорк.
Поточний власник каменю говорить: «В середині ХХ століття газети назвали його Камінь смерті Девіла, але я не відчуваю нервових судів через те, що я володів Чорного орла». За минулий рік я намагався відірвати все про мелодраматичну долю каменю, і тепер я майже переконаний, що кістка піднялася. І я додаю, «як був один на всіх. й
З часом камінь експонується в деяких музеїв. Так, порівняно недавно «Чорні орли» експонувалися в Великобританії в лондонському музеї природної історії, де кожен міг захопити незвичайний сіро-стельський колір розкішного діаманта. Куратор Лондонської виставки Алан Харт вважає, що інтригуюча легенда «Чорного Орла» свідчить про владу, вплив на людину, яка на тисячі років мала діаманти.