Художник з Альцгеймером писав самопортрети, поки він може тримати щітку

Автопортрети як клінічна картина

У 1995 році американський художник Вільям Атермолен діагностував хворобу Альцгеймера. Зважаючи на те, що хвороба неминуче впливає на його живопис, Вільям вирішив провести решту часу з максимальною користю і почала писати самопортрети, щоб краще зрозуміти себе і принести це розуміння аудиторії.

Завдяки унікальній серії картин ви зможете побачити своїми очима, як змінюється сприйняття художника світу навколо нього. Як прогресував його хвороба, його творіння стали спотворені, втрачені перспективи і стали більш абстрактними і менш детальними. Атермолен здавалося зрозуміти, що його техніка була застарілою, але не можна її виправити. «Я думаю, що він поступово втратив своє просторове мислення», – згадує Патриція, вдова художниця, фахівець з історії мистецтв, «Найпопулярніші картини зображують спроби Вільяма описувати свої особистісні зміни, його пасови та страхи з серцем. й

Як відзначається Брюце Міллер, невропатолог в Університеті Каліфорнія, хвороба Альцгеймера впливає на паріталовий лок мозку, що значно знижує здатність візуалізувати і перенести зображення на полотно. Ми бачимо, що картини стали більш абстрактними, розмитими зображеннями, їх сюрреалізмом, тоді як художник використав більш тонкі і складні кольори.

У 2000 році Вільям Атермолен припинив живопис. У 2007 році, у віці 74 років, а після його смерті, як часто справа, популярність його творів зросла помітно – про дотик історії Атермолен почав говорити, а самопортрети та інші картини експонувалися в багатьох музеїв по всьому світу.

"Це завжди був позашляховиком", - говорить Патриція, "Це свого роду, щоб стати відомими, тому що ви відчуваєте себе погано." Я б сказав, що він помер не в 2007 році, але набагато раніше, коли він зрозумів, що він не міг більше фарбувати.

р.

Веб-камера