Малюнок-диаграммометр 1890

Деякі винаходи щасливі, інші не є. Це був непристойний, хоча це може бути різним. Ідея була крута, тому що нумератор був розроблений для роботи з діаграмами, насправді представляє механічні версії Excel. Не дивно, що його друга назва є діаграмометром.

Ось це, нумер, у всій своїй славі.

Особисто нагадує мені старого комп'ютера з інтерфейсом, заточений для розміщення. Однак, якщо ви дивитеся всередині механізму, ви не знайдете натискання комп'ютера.

Дивитися всередину.

При відсутності технічної освіти важко описати принцип роботи приладу, дам підлогу спеціалісту.

Принцип роботи діаграмометра

Р

Опис, взятого з книги: Ігнатиєв Є.І. У царстві Савви або арифметичного для всіх. Книга 3. 2-й ред. 1915.

У приготуванні матеріалу Ігнатиєв чітко використовується стаття від Niva (No 4 від 1891). Стаття невелика, крім того, що відноситься до винахідника пристрою - Віктор Семенович Козлов - Я також дам його.

Авторський опис схеми р.

Після 1915 р. нумератор був повністю забутий, так як якщо він не існує. Цей винахід не відомий навіть фахівцям в галузі комп'ютерної історії, в будь-якому випадку книги сучасних авторів не згадують про нумерацію-діаграммометра. У десятку інтернет-посиланнях на діаграмометр, що видається зараз пошуковими системами, по-перше, не містить зображень пристрою (припустимо, що гравюри з "Niva" є єдиними, які збереглися), по-друге, не містить його технічних описів або спроб використання, згадуючи пристрій в наступному контексті: кооперативний активіст В. Козлов також придумав пристрій діаграмометра.

В інших словах Віктор Козлов відомий як співоператор, але не винахідник. Це добре, що принаймні в цій ємності.

В. Козлов присуджено окремі глави. Останні книги: Двірник В.А. Харківське об’єднання споживачів. Харків, 2011 – це коротка біографія винахідника.

Народився в 1842 році в сім'ї землевласника, неподалік від м. Полтава. Закінчив Полтавський гімназій. Вивчався в Харківському університеті, одночасно в Санкт-Петербурзі та Казанському університетах на фізико-математичних факультетах (Я дивую, наскільки це можливо?). У 1861 р. брав участь у студентській нересті, за яку він був виведений з Санкт-Петербурга до Полтави.

Далі – військова кар’єра: військова школа, послуга з намірів. На момент публікації в "Niva" Козлов був в ряді полковника. Паралельно з військовою службою (це так) займалася винахідництвом та соціальними діями в галузі співпраці, є автором декількох друкованих творів (в тому числі конфіскованої гри «Шелтер для надпотужних людей» – hello, колега, hello!).

І так, в праці і догляді, до кінця свого життя Віктор Семенович Козлов помер в Одесі в 1920 році.

Ось два фотографії я знайшов з нього: юнака і старша людина.

Garnius є клаппером, це не так?

Друга фото запозичена з вищезазначеної книги В.А. Двірник, а перша була на моєму сайті довго: Я пам'ятаю його з роботи: Марков В.І. Піонери Південно-російського співробітництва. Харків, 1919 р. Незважаючи на те, що я можу бути невірним.

Я зустрінемо з листа Н.П. Баліна (це старший і більш відомий комрад в співпраці) Д.І. Менделєєв:

Якщо ви побачили схему В.С. Козлов у Парижі, то цей апарат є першою і сирою спробою, і він має більше майбутнє, ніж логічною машиною. Пропонується можливість відкриттів, які здаються випадково, або допоможуть схоплювати графічні зображення, різні серії чисел арифметичного трикутника, так як номери цього трикутника можуть бути отримані психологічно в перших лініях.

Пропозиція береться з статті О.С. Сидоровича «Фундер українського співробітництва» (журнал ZMICT, я не можу вказати рік і номер, вони не вказані в файлі, завантаженому з Інтернету).

Я не розумію, які числа арифметного трикутника і як ці цифри можуть бути отримані психологічно, але я люблю зовнішній вигляд діаграмметра нумератора. Він надихає.

Джерело: geektimes.ru/post/250684/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное