3270
Король підробок
Віктор Баранов став найбільш легендарною людиною в історії підробки радянських грошей. На рідному Ставрополі, вважали підробки доларів нижче його гідності. «Використовувати їх, як зробити каву,» Він спеціалізується тільки на радянських карбованцях. І це все почалося так.
У середині 70-х років у 105 містах, працівники банку визначили 46 підроблених банкнот із п'ятдесятирубних деномінацій та 415 підробок 25 рублів.
На Гознацьких експертах також зображені саморобні 25 50-річних шматків паперу. І тільки останній дав категоричний висновок: представлений для обстеження грошей зразка 1961 є унікальними дублікатими і зроблено таким чином.
Секретні та оперативні послуги, в тому числі КГБ, були ангітовані: на території СРСР працює банда підробників? Багато переконані, що вся група кримінальних органів, компетентна в грошима друку, видала гроші. Коли підробки були повідомлені у верхній частині партії, слідчі підрозділи були поставлені з пошуку та нейтралізації банди.
Проаналізовано операційний штаб слідчої групи, в якому міст СРСР були виявлені найбільш підроблені квартали та півволодіння? А потім було повідомлено, що на території Ставрополя в період з 14 лютого по 12 квітня співробітники банків і торгових точок, що посіли з обігу 86 підроблених 25-розрядних рахунків. Залишилося прийняти версію, яка працює в цій області.
Баранов зробив багато винаходів, які він запропонував підприємствам, але вони, як правило, залишалися непроголошені. Про це заявив Віктор, щоб заробити гроші, щоб затвердити себе і мати кошти для фінансування власних винаходів.
Віктор Баранов став відомим винахідником, але його ідеї не потрібні нікому. І він став найвідомішим підробкою в СРСР.
Життя Віктора Івановича Баранова – радянський «українець No1» виявився абсолютно по-різному, якщо країна виявила використання таланту.
12 квітня 1977 р. Черкесськ. Ринок колгоспів. Продавець-Адигей просто поінформував міліцію, як кілька хвилин тому покупець попросив його обміняти двадцять п'ять рублів паперу. За проханням звертати увагу на те, що хтось запропонує квартали або половину квитків на ринку? Так він зробив. Так, обов'язково покаже покупця. Один з брекетами.
Документи підозрілого покупця були в порядку: Віктор Іванович Баранов, мешканець Ставрополя. Але як він був дрібним з готівкою, поліція не мріяла. У брифінгу Віктора Івановича кладуть 1925 рублів в четверті квитки. За даними 77 банкнот став для Баранова, які 33 праски були для професора Плейшнера - знак невдачі.
«Чому ти?» Про це заявив слідчий, коли поліцейський взяв власника підозрілих грошей до поліцейської станції.
«Я підробку» відповів царя підробок.
«Коли я приніс мене до слідчого, я відразу оглянув все — хочу викинути вікно. Але це мало, другий поверх. Якщо тільки був четвертий. . . ?
Ми сидимо з Віктором Івановичем Барановим в класі Ставрополь, де він зазвичай влаштовує зустрічі для людей, так як невелика квартира в гуртожитку, де крім 64-річного Баранова, його 32-річної дружини і спадкоємця до двох і піврічних років не підходить для зустрічі журналістів.
Перед Віктором Івановичем на стіл викладають дивні предмети: цегла приклеюється до чіпа скла, пляшка з написом «Глубна паста». Останні винаходи Баранова. Як він став найвідомішим підробкою СРСР.
Too хороший підробки
З точки зору правоохоронних органів ця історія почалася в середині-70-х років. 1977 р., у 76 областях СРСР, з Вільнюса до Ташкента, 46 підроблених банкнот з п'ятдесятирубного деномінування та 415-twenty-five-ruble denomination були виявлені, які, згідно з експертами, мали єдине джерело походження. Виключно високу якість зародків, які виготовляли контрінтелекту, підозрюють КМД, які, звичайно, можуть легко друкувати рублів на заводському шляху в США, а потім розподілити їх до СРСР через агенти. У зв'язку з розширенням, традиційна версія була перевірена - припускала, що підробки отримали технологію безпосередньо від Goznak. До другого іспиту встановлено, що Гознак не мав нічого спільного з ним - тільки хтось на дачі занадто добре розірвав в процесі друку грошей.
Континентеллоуїнство кинули ідею пошуку американських соверів у СРСР, які кидали гроші, а Міністерство внутрішніх справ зосередилися на пошуку групи підробок всередині країни.
Поступово, було встановлено, що на півдні Росії з’являються високі підробки, частіше, ніж в інших регіонах. Після чого коло пошуків звужилися до Ставрополя, де протягом трьох місяців 1977 р. виявлено 86 підроблених двадцять п'ять рублів. І, нарешті, завдяки пильності продавця-Адигея, першим членом кримінальної групи, як приймали сили безпеки.
Виникнення провини
«Я вирішив собі довго, - каже Баранов, «якщо вони ловлять мене, я не скручую і спиниться». Я ніколи не відповіла до міліції. У поліціях, однак, не знаю про це, а вважалася Віктор Іванович кур'єром підробок, які вирішили взяти все полум'я на себе, щоб захистити свої акомпаси. Тому що ніхто не може зробити підроблені гроші такої бездоганної якості!
«Я приймав до Ставрополя як генерала», - згадує Баранов. - Ведуться два автомобільи GAI з ліхтарями.
Він відразу привів поліцейських до своєї худоби, де під час пошуку були знайдені компактні друковані будинки, пачки друкованих грошей і п'ять блокнотів, що характеризують багато років досліджень. У той же день Міністр внутрішніх справ Щелоков отримав звіт, а в черговий ранок група московських експертів вилетів на Ставрополь.
Під час слідчого експерименту Віктор Іванович, перед високими гостями створили водяні знаки на папері, розкочував високий і глибокий ущільнювач, нарізаний листом і наносимо скарбничку номеру. По закінченню презентації ще не було скептиків. Кожен вірив в диво і що магія повинна розкачати гідний час.
Після цього, відповідно до рішення Головного слідчого відділу Міністерства внутрішніх справ СРСР, в кримінальному справі No 193 було залучено сотні подібних справ. Зйомки в СРСР також були вироки за менші злочини.
Митець може відхилити будь-якого.
З точки зору Віктора Івановича Баранова, ця історія почалася в дитинстві, коли вперше він з захопленням розглядав апробації царської Росії. «У мене кров художника» пояснює Віктор Іванович. Моя дядька, яка випала в танк на фронті, стала художником. І перед армією розписали картини – «Алонушка», «Три мисливці», пішли на відкрите повітря, звернулися з життя. Але Художній талант Баранова не так страшний для Гознака як талант для винаходів. Перед тим як забрати гроші, він вже спробував запропонувати Комітет з питань винахідництва при Раді СРСР елегантне рішення задачі сортування картоплі. Він був відмовлений на прикладі заповнення форми неправильно. Тоді він спробував поставити складні коробки в виноробні для транспортування скляних контейнерів, але головним інженером безпосередньо розповів винахідник: «Не потрібно це». І ви не повинні. Тоді Баранов прийшов з одноколісним автомобілем, будівництво якого, за його підрахунками, потрібно 30 000 рублів. Згідно з іншими підрахунками, виявилося, що потрібно зібрати таку суму до старого віку. Без сумніву ви починаєте друкувати себе самостійно. «Я був впевнений, що я не досягла успіху. Але я все ж вирішив спробувати. Як це було розпочато. Ми попросили Баранов, якщо він зробить гроші, якщо держава відразу оцінила свої винаходи. «Якщо вони не були, то він сказав.
Для всіх.
Починався шлях до високого звання царя радянських підробок Віктора Івановича з тим, що занурився на чорнило і кладе його на папері. Що було в 1965 році. Після того, як мислити отримане враження, він пішов на регіональну бібліотеку ім. М. Я. Лермонтова, мислити там цікаві книги на друк. Ні там, ні в одноручних магазинах, ні в розмовах з колективом друкарня газети «Ставропольська Правда» Баранов придбав секретні знання м'яти, атласу. Тоді Віктор Іванович брав у відпустку і летіти до Москви.
У той час Ленінський бібліотечний бібліотечний хоспіс відкрив двері будь-якому радянському громадянину, який прагнув знання, і дуже скоро Баранов вже взяв ноти книг на друк. Виявляли багато книг, час не був достатнім, тому гість столиці припинив кілька рідкісних видань. «Я не здивився, грішник», Віктор Іванович розповідає про його безсмертний акт. Він був єдиним крадіжкою в житті. Тоді він пішов до другої книги і збагачував себе з книгами німецького автора Ґінаксу «Фундаментали сучасної цинкографії», співробітник Державного видавництва Крилов «Продукція Клює» в 1921 році і «Фундаментали репродуктивної техніки» Шульца. З цими дорогоцінними знахідками Баранов повернулися додому.
Після вивчення літератури Баранов зрозумів, що він повинен ретельно освоїти майже 20 спеціальностей. По суті, завдання неможливе: він повинен повторювати самостійно, що створив весь виробничий об'єкт, який мав у своєму розпорядженні класифіковані технології, важкодоступні матеріали та унікальні людські ресурси. Але Баранов якось не пристосував важливість цього - він заблокував себе в ячміні і займався експериментами.
Взяв його чотири роки, щоб дізнатися, як зробити водяні знаки і папір правильної якості, два і півтора роки, щоб зробити фарбу для глибокого друку, рік пішов фарбувати для високого друку. Деталі для обладнання він замовляє частини майстрів на різних заводах Ставропіль. Хімічні реагенти, придбані з рук на трансформаторному заводі. За роки експериментів в ячміні він вивчав офорт і фото роботи, освоєно копіювання на альбутин, желатин, ПВА і ПВА, навчився зробити дерев'яні і гумові кліше. Це зроблено Баранов-технологом. Рам-артист займався відтворенням захисної сітки на банкнотах - дивних орнаментів, що накладаються один на одного (результат вродженої праці художників, гравюрів і майстрів гульоширів Гознака). До зовнішнього ока вони виглядали відхилені розлучення, але шар Баранов шаром «розбирання» захисної сітки, здивовані для пошуку образів левових мордочок і міфічних тварин. «Я носила кілька сорочок, які мають лише обертати минулі 12 років пошуку», – розповідає цар підробок. Я можу сидіти в баран на добу або два. Він відреставрував від водіїв kraikom і пішов на роботу як пожежник, щоб бути в три дні.
Баранов не було друзів, бо друзі люблять відвідати без збивання. Для підозрих сусідів він регулярно провів «відкритий день». Вишукані старі жінки, які дивилися в майстерні, мали вигляд фіксатора, збільшувача і цистерни для розвитку - все найцікавіше Баранов з'явився в розібраному вигляді під полицями. Тільки підозрний сусід-мисливець продовжував вірити, що Баранов заливають дроби в ногу.
Нарешті, в 1976 році, видрукувавши ще один зразок п'ятдесят рублів, він не міг знайти в ньому відмінності від реальної половини. Заробляв тільки Ленінем на водяній знакі. «Я зробив його п'ятнадцять років молодшого», - пояснив Баранов. - Я не схожий на старий. Ви можете почати отримувати багаті. Але, дивно достатньо, Баранов не поспішав друкувати валізи грошей. Навіть поліція подала, що Баранов використовував його гроші дуже скромно. Єдина велика покупка протягом багатьох років була авто. І, за словами Віктора Івановича, вся сума була оплачена до них від чесних трудових заощаджень. «Я не ходив в ресторани, я не курила, я не пив, я не дівчині. Не було телевізора, просто невеликий холодильник. Я не хочу - Я зробив роботу. Всі гроші пішли, щоб зробити нове обладнання. Він не дав своїх рідних підроблених законопроектів. «Дружина колись запитала, куди з'явилася гроші», - згадує Баранов. Я сказав, що я пропоную свої винаходи на заводи. Я не даю дружині багато грошей – 25, 30, 50 рублів.
Паралельно з вивченням монетного бізнесу Баранов спостерігали поведінку продавців на ринках, щоб зрозуміти, як відбувається «гроші». Наприклад, рибні торговці завжди приймають векселі вологими руками, м'ясні дилери часто мають кров на руках. кавказькі кавказькі візьмуть нові каси. В результаті Баранов побудував 70 півметрів, після чого він вирішив кинути з ними. Подрібнити обгортки.
TWENTY-FIVE ЖИТТЯ
Король підробок вирішив гойдалитися на четвертий - найбільш захищений і, відповідно до Баранова, найкрасивіший скарбнички СРСР. «Якщо рубль був найбільш захищеним, я б зробив рубль», - розповідає Віктор Іванович, і ми віримо його. Він не привітав, що загинув царя підробок, але гордість.
Згідно з вже знайомою технологією, він майстерно відтворив законопроект і, видрукувавши достатню кількість грошей (за міліцією, близько 5000 рублів), відправився продати їх до Криму. А потім був інцидент. Придбавши томата в Сімферополі на вулиці від деяких бабусях він пішов на телефонну кабіну, щоб викликати, забути бюлетеню з грошима. Він зробив, що сталося і кинувся назад. Але ні бабуся, ні портфоліо. Таким чином, торгівля в томатах приніс, що день мешканець німого Сімферополя 5000 рублів чистого пива. А гранат Баранов повернувся до Ставрополя, щоб запустити нову машину.
При створенні нової партії кварталів, що маестро зробило смертельну помилку. У фіксуванні кліше створити захисну сітку, Баранов не звертав увагу на те, що кліше було інверторовано. В результаті після друку грошей він знайшов, що в місці, де хвиля повинна мати підйом, був спуск. Помітивши, що ніхто не помітив, він вирішив не марити партії. Тим не менш, в одному з банків, які в кінцевому підсумку отримали таке вексель, різкий касір помітив різницю і підняв тривогу. З того моменту, як вони писати в трилерах, Баранов мав лише кілька місяців, щоб жити у свободі.
арешт Баранова
«У той час мій арешт, у мене було все обладнання, демонтовано», – каже він. Я збираюся їздити по водоймах і озерах і розсипати його там в деталях. Ви не просто відкинути його, тому що ви не можете отримати через Квітень, бруд. І спасибі Богу. В іншому випадку, диверси повинні шукати ці частини в нижній частині водойм. й
З Ставропольського SIZO Баранов перевозився до Москви, до Бутирки. Він побував щодня спеціалістами, до яких продемонстрував перемогу розуму людини над Гозноюк протягом дванадцять експериментів з розслідування.
«Виготовлений Баранов В. I. підроблені грошові квитки до 25 і 50 рублів зовні близько до автентичних банкнот і важко визначити в обігу. Саме тому, що корм був дуже небезпечним і може призвести до публічного недовіри справжньої валюти. й
Віктор Іванович поділився своїми досягненнями. Упродовж останніх років люди змогли оцінити свій талант і тітанічну роботу. Король підробок щасливо видав рецепт його розчину, офорту мідь кілька разів швидше, ніж це було зроблено в Гознаку (під назвою «Баранова розчинник» його використовували в виробництві на наступні 15 років). Міністр інтер'єру Щелоков Баранов на десяти аркушах позначені рекомендації щодо поліпшення захисту рублів від підробки. З огляду на те, що він був замінений колонією, при цьому на три роки менше, ніж максимальний строк. «Я роздрукував трохи грошей», «Баранов» пропонує своїм поясненням людства суду. - Ви повинні бути зняті. Але ви знаєте, що я буду сказати вам: Я досить буде постріл. Я не постраждав одинадцять років, коли руки стругані з голодом, снігом, мокрими ніжками і десять машин з бетоном, які повинні бути подрібнені. Щодня. По суті, Баранов роздрукував багато - близько 30 000 рублів, але тільки невелика дробиця цього грошей він вніс в обіг, більшість з них залишалася в брусі.
Термін Баранов подається в спеціальній колонії Димітровграда, Уляновської області. Як справжній пристрасний, він показав свої таланти і там: Я писав в газеті. Виконайте конкурс на кращу статтю на всіх ТКК. Я отримав приз 10 рублів. І я був директором - Я під керівництвом аматорської діяльності. Ми мали більше трьох сотень людей в хору, перші місця сім років поспіль. Сценарій для своїх виробництв, чи це кулемет "Максим" або герб СРСР, миготливий світлові цибулини в збитих поемах, Баранов також зробив себе.
Колісний і клейовий інвентар
Повернувшись після позбавлення волі в 1990 році в Ставрополі, Баранов знову почав винахід. «Стомат життя людини – творча робота», – каже він, чистка 11 років з калом. Що я дали, я зрозумів, навіть якщо я мав закінчити багато страждань і витрачати час.
Він ще не мав друзів, його перша дружина розлучала його в дев'ятий рік позбавлення волі, тільки винахідити. На аналоговому заводі, де він незабаром оселився, Баранов запропонував новий метод побудови нікельної сітки в батареях. Вони сказали мені, що ви? Ось експерти з Німеччини прийшли, нічого нового! І я пообіцяв їм, що вони дадуть мені коньяк. Що сталося.
Тоді Баранов відкрив компанію «Франза» для виробництва парфумів. Виготовлено шість бочок парфумів 200 літрів. Але через кілька років компанія закривала, не в змозі витримати конкуренцію з валом дешевих сторонніх парфумів. «Коробки були красивими, і всередині вони були крадіжки. й
Серія нових винаходів слід: керамічна автомобільна фарба стійка до кислот і лугів, меблі з паперових відходів, лак для водних меблів, клейова паста, легка цегла, лікувальна бальзам. Деякі винаходів вдалося прикріпити, для чогось отримати роялті... Сьогодні Віктор Іванович – у гуртожитку з дружиною та дитиною. Наймодніші, але з надії визнання.
- Зачекайте, ми скажемо. Де знаходиться легендарний уніцикл? Покажіть мені, що він виглядає так.
«Це секрет,» Баранов відповідей. - Ти-на! Одне колесо, завищене, ніж людина, може зайняти два або чотири людини. Нормальне паливо. І є інший спеціальний пристрій.
Детальніше не знайдено.
Що я хочу поговорити про вас. Віктор Іванович серйозно шукає нас. Бажаєте запросити мене до останнього винаходу? У відділі магазини носять предмети і товари. Магазини страждають величезні втрати. Є системи з магнітами, які кільце, але вони можуть бути легко захищені. Ніщо не можна робити з системою. Починати потрібно 300 000 рублів. Ви надаєте гроші, ми запатентуємо систему та виписуємо документи.
Яйця власному бізнесі
James Stephen George Boggs малює гроші і викликає його мистецтво. Він не продає свої “богноти”, але обмінює їх. Намалюйте сотні доларів - обмін в магазині на товари в кількості сто доларів, а якщо менше сотні, то зробіть зміну. Цікаво, що багато хто погоджується змінити. Тільки арт-дилери Boggs відмовляється продати свої "гроші" безпосередньо, змушуючи їх купувати чеки з нього з магазинів, де він недавно зробив обмін. Саме тому він живе. У 1984 р., а у 1993 р. продано переважно тис. дол. США.
Митець робить їх одностороннім, щоб він не звинуватив підробки. З іншого боку він залишає свій відбитк і підпис. У 1986 році арештував в Англію за звинувачення в підробці грошей. Але швидко випустили. Він був заарештований в Австралію в 1990 році (через те, чому), але знову вийшов. Навіть у рідних США богс не відпочиває. У 1990 р. агенти спецслужби захопили купівля грошових коштів з нього, повторили його в 1991 р., а потім в 1992 р.! Яйця не змогли стояти її: не тільки що він спорожнений більше 1 300 «богноти», в цей час спеціальні агенти приклеюють навіть штани! Відхилений художник подав на спеціальні послуги в суді, а з тих пір він був у стані судового розгляду. Він очікує, щоб засунути мільйон доларів. Реальні.
Гарні гроші
Віктор Іванович Баранов з естетичних причин омолоджений Володимир Ілліч Ленін на п'ятдесят-рудному векселі. Бо він не схожий на старий Ілліч. І ми прийшли до висновку, що ми не любимо чоловіків на гроші. Ми любимо дівчат. І багато молодших, ніж Королева Єлизавета на фунтах стерлінгів або Golda Meir на шельках. Ми обрали три найпривабливіші дівчата, які ніколи не з'являються на гроші.
Ви можете дізнатися більше про історію Віктора Баранова з документального фільму «Фінансова валюта». Геніус і вілли.
Джерело тексту на посилання. .