Пил на матрицях цифрових дзеркал є загальним місцем. Якщо ви, скориставшись камерою, періодично змініть лінзи, то незалежно від того, наскільки ретельно ви виконуєте цю операцію, рано чи пізно пил на матриці з'явиться ... звичайно, краще, що це відбувається пізно :
Як правило, якщо матриця спочатку чиста (і так я думав, що вона повинна бути), перші ознаки пилу, коли ретельно обробляється, стають помітними після близько половини року ... а потім якщо ви знаєте про своє існування :
Цей неприємний розсмоктування стає помітним з апертюрами менше, ніж f/8, якщо ви не використовуєте апертюру менше, то, можливо, ви ніколи не будете звертати увагу на це «проблемний», і ви будете робити це прямо!
«Я спак пила» Я помітив після зйомки світанку в Ялті, коли шукаю фотографії в Lightroom. Зверніть увагу на назву фото (апертура f/13), зліва, трохи над горизонтом лінії, невеликий сірий шип. Так, так! Це її!
Спочатку я думав, що це може бути середина, яка летить і була порушена на малюнку. Але не тут це було, це "середина" було видно у всіх фотографіях.
Закриття апертури f/36 (мінімальна апертура на мікрометрі Nikon AF-S 40mm DX), відключати автофокус, встановити мінімальну відстань фокусування і зняти картину стелі.
Це пил! Це пил на новій фотокамері ... що таке шамінь :
До цієї точки я вже знав, що очищення матриці можна зробити в сервісному центрі, справа пилу на датчикі не гарантія, і вам доведеться платити за процедуру очищення. Ви також можете очистити датчик самостійно.
Я дізнався, що в Донецьку (центр обслуговування близько до мене) сама процедура не виконується, але камера направляється в Київ. Інформація про цю процедуру не була абсолютно новою, запис на форумі з 2007 року. Чи можливо щось змінено на краще зараз?
Проспект решти без фото на невизначений час був абсолютно не щасливим, і я не хочу платити за прибирання в цілому.
Визначено багато інформації, що міститься в Інтернеті, 3 способи самоочищення матриці DSLR:
За допомогою гумової груші або бані з стисненим газом можна спробувати відірвати пил від поверхні датчика;
- за допомогою спеціальної «оп» і очищення рідини можна зробити вологе прибирання датчика;
- і досить барбаричний, за багатьма учасниками форуму, спосіб - очищення датчика з пилососом.
Найбезпечніший і ефективний метод вологого очищення. Для його реалізації на eBay було замовлено набір очистки бруків і пляшки очистки рідини, вартість такого набору з доставкою, що призвело до $ 33.
До речі, замовлений комплект ще не прибув, хоча що я хочу від eBay? Здійснено лише 10 днів з моменту замовлення.
Я взяв гумову грушу з мене ...
У відпустці я не хочу почати цю делікатну процедуру, вона вирішила відкласти її до тих пір, поки я повернувся додому.
І ось ми У перший день, після повернення, це не до тих пір, поки очищення, але на другий день.
У суботу я думаю про пил на датчикі. Ви повинні відірватися з грушею!
На ближньому огляді пляма пилу не одна, але чотири.
59032
Що б не було написано нижче, НЕВЕРЕТЕ це з вашої SLR камери!
Видаліть об'єктив, знайдіть в меню пункт "Виберіть дзеркала, щоб очистити матрицю", виберіть його і натисніть кнопку вниз. Є, датчик. Це перший раз я бачив датчика дзеркала. Звичайно, було хвилювання, раптом я б зробив щось неправильно, внутрішній голос сказав: «Не робити це, почекайте чарівних мотивів, щоб прибути!»
Що таке? Я збираю груші і продув її до передбачуваного розташування пилу. Вимкніть камеру, з'єднайте лінзу, зробіть тестовий постріл.
О, диво! Замість чотирьох штук пилу, є тільки один! Великий, перший метод дуже хороший! Я мав мої сумніви.
- Внутрішня голос, замкнено! Продовжуємо процедуру, потрібно позбутися від дратівливого пилу.
Повторити процедуру знову!
Пиріг залишився на місці, але...
Здавалося б, що загальне почуття повинно бути запропоновано, що ви не повинні намагатися продовжувати використовувати перший спосіб, і ні! Це був великий перший раз.
- Давайте!
204082р.
- Оопс. Ще раз!
- Ааах! Що робити?
Такий пил вже видно на апертурі f/8. Гарні фотографії!
495762.
Я взяв картину груші на f/3. Не можна побачити пил.
Але ви не будете фотографувати весь час з цим діафрагмом.
Трохи спокійно проаналізував ситуацію. «Чому він працював першим часом і погіршився?» Відповідач вийшов з курсу фізики вищої школи.
Згадуємо негритну паличку, яка була натерта на шерсть покриття, а потім приваблює дрібні шматочки паперу, волосся та інші нещільно.
- Статична електрика! Та-дам!
Повітря лопається з груші кинув матрицю, яка була нейтральною. У той же час відійшли 3 частинки пилу, залишалися. Удар, повітря «миється» на поверхню датчика, тим самим заряджаючи його. Зарядний датчик почав приваблювати будь-який пил, який потрапив до його електростатичного поля, як і ту ж паличку викиду.
Шит. Краще почекати «магнітних» мопсів! Допомогти.
Опція з пилососом була негайно відхилена, так як разом з повітрям і пилом, іноді, запірні шторки впали в сміттєвий мішок. Крушель!
Здавалося б, варто зупинитися... Захоплення інженерних мозків! Я пам'ятаю, що я мав комплект очищення лінз. Цей набір включає в себе спеціальний олівець з щіткою, яка неодноразово допомогла мені при очищенні зовнішніх поверхонь об'єктива, і очищення з ним було дуже добре!
Невелика технічна уточнення: пил не висаджує на самому DSLR датчика, але на інфрачервоному фільтрі, розташованому безпосередньо перед матрицею і захищаючи фотографії з зовнішнього вигляду. Фільтр виготовлений зі скла з особливим покриттям, тому ймовірність пошкодження датчика під час очищення практично недбалий.
Якщо об'єктив "кінець" очищає один-два, то скляний фільтр необхідно очистити в два рази! Як неправильно я був...
Наконечник олівця виготовлений з пористого матеріалу, покритого (я думаю) з чимось схожим на соот. У старі дні об'єктиви полірувалися з кіптявою.
Як один недбалий голова районної адміністрації нещодавно писав - "Дамн мій голова з ясеном".
І я висаджу матриці...
Може бути з олівцем я натерти масло на поверхні матриці і це не кіптяв на всіх.
- Чи можна збити на фото з молотком?
Соот залишає таку позначку на фото.
На триденну поломку. На третій день, а точніше, вночі, в інтернеті знайдено рецепт, а не без використання пилососа.
Метод очищення матриці дзеркальної камери в домашніх умовах.
Якщо ви використовуєте цей метод, ви будете робити його на власний ризик.
Релакс, щоб ваші дії призводять до смертельного розбиття, потрібно мати дуже кроковані руки :
Щоб зібрати блок, нам буде потрібно:
- пилосос з вузьким соплом;
- медична крапельниця (покупка в будь-якій аптеці);
- невелика щітка з бродками білої вовни (купе в магазині канцелярії);
- стрічка (у оригінальному рецепту) або пластикові гамутіки (використані мною) для проводів (купе в побутових товарах).
Ми збираємо цю структуру.
Р
На каналі (місце, де голка ін'єкцій кріпиться до крапельного) ми закріплюємо щітку кальмарів за допомогою ізолюючих або хомутиків, як показано на фото нижче.
Зрізаємо крапельний фільтр і прикладіть одну сторону до насадки пилососа.
Підключаємо сопл до пилососа. Дядько!
Тепер трохи про очистку приміщення. Найкраще чистити у ванній кімнаті, є менше пилу, підвішений. Щоб зробити пил ще менше, необхідно включити гарячий душ протягом декількох хвилин до прибирання, щоб туманні форми у ванній кімнаті. Це ще краще взяти душ самостійно, щоб гаряча вода не тікає в вагу і в той же час приготуйте себе для очищення, також бажано добре мити голову - лупа, якщо це можливо, краще подруга пилу :
Після душової кабіни потрібно почекати про годину, щоб надлишок вологи з повітря можна облаштувати.
Другий стан полягає в тому, щоб влаштувати гарне освітлення, настільна лампа досить підходить для цієї мети, не забудьте видалити пил з неї вологою тканиною. Пил також слід видалити з поверхні, на якій буде розташовуватися камера (У мене є кухонний стіл).
Далі пилосос залишає стічних вод ванної, всередині ми простягаємо тільки всмоктувальний шланг з прикріпленою структурою!
Увімкніть світло і пилосос, від'єднайте лінзу, перенесіть камеру в режим очищення матриці.
Ретельно провести щітку (не повинно бути чистою і нежирною!) через фільтрувальну матрицю видалити пил.
Не варто турбуватися про те, що ви можете подряпинити фільтр. Для цього з щіткою або пластиковим наконечником крапельниці практично неможливо, скло набагато важче. Але все ж, обережність повинна спостерігатися, металевий ріжок щітки, в якому палька фіксується цілком здатний викликати подряпини, тому її край слід зафіксувати над пластиковим кінчиком системи, після чого її контакт з фільтрувальною поверхнею буде виключено.
У моєму випадку я мав намагатися важко, кіптяв спочатку рівномірно розподілявся над поверхнею матриці і не хочу відійти на всіх.
В цілому, ми повинні виконати 5 очисток, близько 2-3 хвилин.
1-й хірург.
2-й хірург.
р.
3-й хірург
4-й хірург
, Україна
5-й хірург
р.
Після п'яти процедур на датчикі залишалися кілька крихітних частинок пилу. Нижче наведено зображення, взяту на f/13 апертуру.
Яй! Чистий () ()) ()) () ()) ()) ()
Це інструктивна історія. Щоб описати весь процес, з усіма недоліками і помилками, я вирішив, щоб захистити інші недосвідчені аматорські фотографи від виконання моїх помилок, а інформація про очищення матриць повинна бути зібрана трохи від різних ресурсів. Я спробував його систематизувати.
Метод сухого очищення, використовуючи щітку кальмарів і пилосос, є дуже ефективним і безпечним. Ймовірно, коли настає моя очистка рідиною з мопсами, я спробую мокрий процес очищення, який дуже добре повідомляє, але, з серцем я не бачу об'єктивних причин для виконання цієї процедури.
-img27---