Великий пост: Як вибрати відеореєстратор

За кілька днів тому на сайті я вже опублікував пост, пов'язаний з темою автореєстраторів, де один з користувачів сайту дав ідею писати статтю безпосередньо про вибір реєстраторів. Що я зробив.

В цілому, повідомлення виявилося досить великим, тому буде багато тексту і через особливості сайту дуже мало завантажених фотографій. Десь я спробую вставити посилання на відео, але якщо вони не роблять, то перейдіть на YouTube. Найголовніше, що все, що написано нижче, є моє специфічне бачення питання, тому якщо у вас є власний погляд на це питання, це може бути більш вірним і вірним, ніж шахта. Я не збираюся сперечатися з кимось.

Весь пост ділиться на два розділи або, більш просто, на дві підтопії:

1,1 км Як вибрати відеореєстратор (які параметри та функції варто звернути увагу на)
2,2 км Як купити відеореєстратор (доказ окремих моделей автореєстраторів).
Давайте йти...

На жаль, це в нашій найкрасивішій країні світу, що всі інші країни можуть лише заздрити, DVR став практично необхідним атрибутом будь-якого автомобіля. Ми не будемо сперечатися про переваги відеореєстратора, є досить багато відео на YouTube, які підтверджують свою корисність. Відеореєстратор може зберегти як від сплати штрафів, так і від позбавлення прав, а головне від отримання в місця не так віддаленого. Після того, як люди, які кидаються під колесами, для того, щоб «старі» гроші або навіть гірше свідомо, до того ж, спочатку частина з життям, більше, ніж достатньо.

При виборі відеореєстратора найчастіше звертають увагу на такі параметри як якість відео, кут огляду, наявність GPS. Особливо розумні люди, які звертають увагу на процесор DVR. Люди вважають, що новий процесор, кращий рекордер буде, і реєстратори на старому обладнанні заслуговують місце, можливо, тільки в музеї. Я не погоджуюся з останніми, але про це пізніше.

Якість відео з будь-якого реєстратора може бути візуально оцінена всім на YouTube (не забудьте включити максимальну якість). У той же час обов'язково розглянемо, що відео компреси YouTube, тому оригінальна картина буде дещо краще. Бажано переглядати оригінальні записи при виборі реєстратора, але для загального розуміння і якщо у вас немає спеціальних ручок, відео на YouTube буде достатньо. Обов'язково дивитися як ніч, так і на добу відео. Якщо реєстратор, на вашу думку, напишіть досить пристойно протягом дня, то це не те, що ви будете задоволені нічним записом.

В іншому випадку, будь-який реєстратор видає різні якісні відео. В ідеалі буде одна картина, і вона не може бути поганою. Але в умовах, де сонце знаходиться в чолі або при вході / виїзді тунелю протягом дня, ваш реєстратор може з'явитися перед вами як сліпий безпорадний кошеня.

Приклад виходу з тунелю в день:

Якість відео, особливо в складних умовах, значно впливає на бітрейт. Чим краще. Відповідно, якщо бітрейт реєстратора невисокий, і ви рухаєте уздовж вузької дороги, навколо якої є перевисання дерев, то ви отримаєте відео, в якому іноді неможливо визначити або кількість автомобіля або бренд автомобіля.

Приклад комплексної сцени з деревами вздовж дороги (проглянутий розмір):

З Згаданий бітрейт вище, бітрейт коливається між 9-13 Мбіт/с на більшості нормальних реєстраторів. При цьому не думаю, що чим дорожче реєстратора, тим вище бітрейт він буде мати. Наприклад, BlackVue DR 500GW HD має максимальний бітрейт на заводській прошивці всього 10 Мбіт/с, тому якість щоденного відео з нього далеко від ідеального. Бітрат впливає переважно на щоденну картину і має менший вплив на якість нічного відео.

Люди, які більш-менш в порівнянні з реєстраторами, швидше за все, знають, що найбільш поширені процесори для відеореєстраторів є процесорами від Ambarella. Так сама компанія консультує бітрейт: для A2 процесора - не більше 12 mb/s, A5 - не більше 14, на A7 - не більше 18. Здавалося б, це перевага нового процесора A7. Але ні. Є реєстратори, в яких не встановлені нові процесори, але бітрейт високий.

Наприклад:
Axiom Car Vision 1100 має процесор A2 з бітрейтом 15 мегабітів.
TrendVision TV-Q5NV має процесор A5, з прошивкою користувача 20 мегабітів;
DATAKAM G5 процесор A5L, регульований бітрейт до 20 мегабітів.

Для деяких популярних моделей реєстраторів, користувачі самі створюють нестандартну прошивку з більшою кількістю бітрейтів. Наприклад, для тих же реєстраторів TrendVision або BlackVue.

Головною перевагою процесора Ambarella A7 є можливість записувати відео в більшій роздільній здатності Super Full HD або Full HD дозвіл на 60 кадрів на секунду, або записувати відео з двох каналів одночасно в Full HD роздільній здатності.

Не супер Full HD і 60 кадрів на секунду забезпечують практично не видимі відеопідсилювачі. Але ці два псевдо-адвантеги зарекомендували себе гарним маркетинговим інструментом для просування нового продукту. Здійснено декілька нереальних порівняльних зображень, запустив «пошук» в мережу та продаж olla la.

Якщо людина нічого не знає про реєстраторів і якщо він грамотно наклеюється на вухах, то реєстратор з новим процесором буде легко сквошувати. Використання і просування нового процесора вигідно не тільки виробникам реєстраторів, але і компанії Амбарелла. Після того, як ціна нового процесора вище, вартість майже однакова, відповідно, прибуток вище.

Реальна перевага нового процесора A7 полягає в тому, що він може записатися від двох каналів у високому роздільному здатності. У подвійних каналах вже з'явилися рекорди, де передні і задні камери напишіть в Full HD. Незважаючи на те, що всі ці регіони є вологою, прошивка вигнута, і всі вони вимагають поліпшення, а також всіх поточних одноканальних реєстраторів на A7. З кращих виробників реєстраторів, новий процесор використовується тільки FineVu, дуже скоро або вже VicoVation, дуже скоро TrendVision, трохи пізніше Datakam. Реєстратори на Ambarella A7 люблять Texet, StreetStorm і Advocam я не врахував, на мій погляд, вони не заслуговують особливу увагу. Зручно купити те ж саме на китайських сайтах.

Прошивка - 50% надійності реєстратора. І надійність, мабуть, головне в реєстраторі. З точки зору прошивки і в цілому чисто "ірон" найбільш надійний і модифікований в умовах програмного забезпечення вважається пакетом процесора A2 і матриці OV2710 (одна з найбільш поширених пакетів сьогодні). З точки зору створення прошивки для відеореєстраторів немає рівних даних. Прошивка для своїх реєстраторів написана командою російських інженерів, а росіяни, на відміну від китайської, мають більше мозку. Я не хочу відкликати всіх з останнім вироком, але в реальності, програмне забезпечення Datamov, безумовно, найкращий у світі.
Перегляд кута - параметр, який показує, яка частина дороги впаде в поле зору відеореєстратора (на прикладі прикріплюється внизу цього повідомлення). Кут огляду вимірюється по діагоналі і горизонтально. Найчастіше виробники в описі своїх пристроїв поставляються по діагоналі кута огляду, іноді обидва кути. Кут діагонально більше кута зору горизонтально. Кут вздовж горизонту будь-якого реєстратора можна виміряти самостійно, тому на профільних форумах люди переважно говорять про вугілля горизонтально. Особисто, я просто кут на горизонті, і я процвітаю.

Наприклад, попередній каркам Q2 кут на горизонті становить близько 72 ° - це дуже невеликий показник. Сьогодні для багатьох реєстраторів кут перевищує 100 ° і коливання тільки в 105 °-120 °. Визначені моделі реєстраторів з нижчим індексом вже не знайшли. Є пристрої, які мають кут до 130 °, але це вже специфічне перенавищення !!!

Кожен з вас може мати власний погляд на те, що найкращий кут огляду. Ви можете зробити кілька аргументів на користь більшого або меншого кута. Я особисто вважаю реєстраторів тільки з кута, який впав в межах діапазону, зазначеного мною в пункті вище.

Кут огляду впливає на якість номерів читання. Чим більше кута, тим гірше число читає і навпаки. Це фізика! Деякі люди часто записують щось схоже на цей рекордер "..." (тобто говорять про деякі рекордери з кутом ступенів на 110-120), кількість читає гірше, ніж мій "..." (вони називають древньою регігією з неглибоким кутом або сучасним, але також з меншою кількістю °). Ці слова насправді смішні для читання.

Не менш весело і в той же час деякі занурення викликані коментарями людей, таких як «Я скористався каркам Q2 протягом двох років, якість відео відмінна як день і ніч». Я хочу запитати: про що? Порівняти нічне відео з Q2 і TrendVision TV-Q5NV, яке трохи дорожче, і відчути різницю!

доб.

GPS.
GPS виконує такі функції:
Ви завжди будете мати точний час і дату.
На карті можна переглянути маршрут;
Одержувати швидкість читання;
Завдяки цьому, SpeedCam і Geo-розташника робота.

Чи потрібен GPS в реєстраторі – це спірне питання. Моя думка полягає в тому, що якщо рекордер не реалізує SpeedCam, то для GPS немає спеціального використання.

SpeedCam – функція попередження про швидкісні фотокамери, контроль трафіку та ін. Він працює, визначивши позицію GPS і попереджає про конкретний об'єкт через базу, яку ви завантажили до відеореєстратора.

Геолокатор - показує напрямки поблизу великих населених пунктів.

Останні два функції реалізовані на Datakam G5-Pro (G5-max). Гео-розташник, як я знаю, тільки камера даних, на мій погляд, немає інших регігів. Швидкість кривої або більш-менш зазвичай реалізується в декількох моделях інших брендів (MiVue, Neoline).

Показання швидкості не дадуть Вам будь-які переваги в суді або при розмові з інспектором ДАКР. DVR не є сертифікованим пристроєм для вимірювання швидкості. Так, якщо ви не робили, а інспектор каже, що там була перекидка, то це не брайнер. Єдиний час відгуки реєстратора буде враховані інспектором, якщо він виходить з молону.

У багатьох реєстраторах реалізовано функцію порогу швидкості на відео. Це, якщо ви встановили значення 110 км / год, то якщо ви перевищите цей поріг, швидкість не буде відображатися. Єдине, що допустима швидкість в с. і на шосе, як якщо відрізняється.

Точний час і дата картування, на мій погляд, єдиною перевагою GPS (посереди Speedkam). Але навіть тут, якщо годинник кварц зафіксований в рекордері і є акумулятор або внутрішня батарея, щоб тримати час і дату до дати, то GPS не додасть багато.

Внутрішня пам'ять – дозволяє зробити копію відео потрібно при необхідності. Багато реєстраторів не мають внутрішньої пам'яті на всіх, деякі реєстратори мають невелику пам'ять (256-512 MB), деякі мають кілька ГБ пам'яті на борту (Axiom Car Vision 1100, Procam CX4), і єдиний Datakam G5 замість внутрішньої пам'яті має другий слот карти пам'яті, в якому можна вставити флешку до 32 ГБ і зробити копію на ньому.

Якщо є Wi-Fi на борту, не потрібно вбудованої пам'яті. Приклади записів Wi-Fi BlackVue DR 500 HD, VicoVation WF1 і TrendVision TV-QX3. Останній, до речі, має як Wi-Fi, так і дисплей одночасно.

Батарея (ACB) практично всіх китайських реєстраторів і це не практично всі корейські відеореєстратори. Ємність акумулятора може відрізнятися, при цьому акумулятор може бути знімний або вбудований. В залежності від ємності акумулятора деякі пристрої можуть працювати автономно до 2 годин, а всього 15-20 хвилин, які цілком достатньо для видалення сцени аварії або щось інше.

Є рекордери, в яких акумулятор можна замінити більш містким, а в той же час тривалість акумулятора пристрою збільшиться. Наприклад, для відеореєстратора з дистанційним відеокамерою Axiom Car vision 1100 окремо як додаткова опція продається акумулятор, установка якого рекордер може працювати автономно до 6-8 годин. Чому це необхідно? Для запису датчика руху, коли ви не в машині.

Якщо ви збираєтеся залишити рекордери на датчикі руху в нічний час, рекордери також можуть бути використані безпосередньо від батареї автомобіля, але разом з реле регулюванням напруги, так щоб не повністю висадити акумулятор або ви можете використовувати більш просунуту потужність (Lukas LK-270, 290, 330).

Живий відеореєстратор через кронштейн, швидке видалення.

Реєстратори крадіжки і це факт. У інтернеті в пошукових системах для відповідних запитів можна знайти пучок фотографій зламаних вікон або тут є відео приклад:

Останнім часом на брекеті є тенденція до виготовлення відеореєстраторів, що закріплюється за допомогою кронштейна. Це дійсно зручно, тому що якщо ви постійно знімаєте рекордер з автомобіля, то вам не доведеться тягнути будь-які дроти на всіх. Для мене особисто, цей момент дуже важливий.

Найкраща дата на DVR Datakam G5. Має магнітний поворотний кріплення з кінцевою потужністю через кронштейн.

Якщо ви берете свій улюблений TrendVision TV-Q5NV, то він також має швидкий вихідний кріплення з живленням через кронштейн, а також дріт живлення може бути підключений до самого рекордера.

Автоматична зміна рівня впливу залежно від освітлення.
На декількох моделях відеореєстратора можна встановити рівень впливу (ЕВ) окремо на добу і нічний час. Якщо можливо, рівень EV буде автоматично змінюватися в залежності від освітлення. Наприклад, ви їсти протягом дня і ви встановили значення впливу на день, поїхавши в тунель - EV день буде автоматично змінюватися до EV ніч. На більшості реєстраторів, на жаль, можна встановити тільки рівень впливу на день і ніч в цілому. Але є моделі, які забезпечують окремі параметри EV день і EV ніч. Якщо така можливість надається в реєстраторі, то це її відмінна перевага, і власник може досягати максимально оптимальної і "чистої" картини. Наприклад, всі TrendVisions мають таку можливість, є така «урок» в Vico і Datacama.

Поляризація фільтра знімає відблиск від вітру.
На багатьох автомобілях панель, особливо в сонячній погоді, дуже сильно відбивається в вітровому скелі, завдяки якому якість відео природно падає. Фільтр допоможе видалити всі склянки або мінімізувати їх присутність. Приклад:

Я даю вам кілька корисних функцій і функцій, але я не буду говорити про них детально.

Автоматична активація та автоматична деактивація відеореєстратора після вказаного періоду часу. Автоматичний поворот після заданого періоду часу може бути корисний взимку для деяких моделей відеореєстраторів, особливо з матрицею AR0330. Автоматично закриваючи після заданого періоду часу може бути корисним для тих, хто бажає зберегти запис на деякий час, наприклад, коли ви вирішили запустити магазин протягом декількох хвилин.

Автоматичне вимкнення екрана може бути важливою особливістю автостоянок вночі.

Автоматичне збереження відео з перезапису (G-sensor) та ручне збереження необхідного відео з перезапису, натиснувши кнопку. Майже всі реєстратори мають це.

Вимкніть мікрофон (звуковий запис) натиснувши кнопку під час запису.

Уміння ввімкнути пристосувань до вікна водія.

Набір з всмоктувачем і Velcro. Я ніколи не купую реєстратор, який тільки включає в себе всмоктування чашки.

Деталі про матриці, процесори, лінзи також не будуть описуватися тут. Але знаю, що ці «три китлі» і залежить від якості відео з вашого рекордера (на додаток до прошивки). Якщо ви вже вирішили вибрати реєстратор за допомогою апаратного забезпечення, то слід подивитися на характеристики матриці і характеристики об'єктива!

УВАГА! Я зламав стереотип, що більша роздільна здатність матриці, краще це – це не так! Наприклад, матриця з роздільною здатністю 5 МП - старі матриці, а нові мають меншу роздільну здатність (від 2.1 МП). Детальніше про матриці тут.

Об'єктив вирішує занадто! Я колись бачив повідомлення на форумі, де людина сказала, що ParkCity HD 710 є великим об'єктивом. «Чому ви вирішили?» Він був свого роду «так, як він гарний. й

Зовні, це дуже красиво і дорого, насправді сором'язливі. Більшість виробників, особливо китайці, заощаджуйте на лінзах. Кращі та найяскравіші лінзи в даний час доступні в двох моделях TrendVision (TV-Q5NV і TV-QX3) і двох моделях Datakam (G5 і G9). Цей об'єктив 6 разів дорожче, ніж лінза, встановлена на більшості китайських ясен, продається тут під різними відомими брендами; і 2 рази дорожче, ніж деякі гідні моделі відеореєстраторів.

Ну, у висновку першої частини я витягнув картину з одного сайту; картина показує корисні, умовно корисні і непотрібні функції. Я майже погоджуюсь з усім (в повній мірі):

Який відеореєстратор повинен придбати?

Найвідомі бренди, під етикеткою яких виготовляються автомобільні відеореєстратори, мабуть, каркам і BlackVue. Karkam - категорія середньої ціни, BlackVue - преміум. Популярність Каркама в зв'язку з випуском в далекому минулому першого автомобіля DVR Q2, що дозволило отримати відео в високої роздільної здатності. BlackVue отримав свою популярність завдяки своїм мініатюрним розмірам, а рекордери цього бренду відрізнялися дуже гідною якістю відео в той час (особливо вночі), сьогоднішні моделі мають Wi-Fi.

Крім того, через рекламно-мережевий розподіл, реєстратори стали відомі: Advocam, ParkCity, Texet, StreetStorm, Highscreen, Mio, Qstar, Cansonic, Inspector, ProCam та інші.

ТОП: FineVu, TrendVision, Datakam, VicoVation, Lukas, Axiom, Fuho.

Каркам заслужено вдалося виграти довіру і користь тисяч автолюбителів, які сьогодні активно використовуються. Насправді, Каркам сьогодні далеко від торта. Вони мали декілька успішних моделей Q2, QX2, Q4. Заключення цих моделей виконано інженерами з сучасних тенденцій Але після того, як ці інженери створили власний бренд, компанія «Каркам» почала відхиляти. Сьогодні моделі Каркама є традиційними моделями з традиційних китайських заводів. Не приносили розум і не пристосовані до російського ринку. Багато сучасних моделей каркама мають сиру або навіть просто прошивку «клети». І ось чому інженери TrendVision залишили Каркам — це ще одна історія.

Популярність корейського виробника BlackVue сьогодні я не можу особисто пояснити. Точно я поясню, що тільки одне – ігнорування потенційних покупців про ринок реєстратора. Найвідоміша модель сьогодні BlackVue 500 має тільки WiFi, gps і хорошу якість відео вночі. При цьому ціна БВ в російських магазинах невисока (близько 12,000 рублів), а якість відео не настільки хороша, особливо в день. У той же час є кращі альтернативні реєстратори з однаковим Wi-Fi і дешевше: TrendVision TV-QX3 і VicoVation WF1.
Двоканальний Чорний Модель Vue досить популярна (тільки один Full HD канал, другий HD канал).

VicoVation - Тайванський виробник відеореєстраторів, які мають три популярні моделі в їх арсеналі (не всі моделі голосуються): Vico-TF2 Premium (5,900 рублів), Vico-TF2+ (6,900 рублів), Vico-WF1 (9900 рублів). На жаль, ні з цих моделей має GPS; перші два не мають акумулятора взагалі, немає внутрішньої пам'яті, не закріплюється. Але модель WF1 є прямим конкурентом BlackVue DR500GW і перевершує його. Всі три моделі мають відмінну якість відео вночі! Детальніше про регіони.
Двоканальна модель буде випущена на двоканальному процесорі Ambarella A7 Vico-Marcus5.

TrendVison є російсько-китайським виробником, який об'єднав інженерів, які займаються розробкою найпопулярніших моделей Karkam Q2, Q4, QX2 в минулому. Сьогодні в своєму арсеналі багато цікавих моделей в середній ціновій категорії. У найближчому майбутньому перший відеореєстратор світу в дзеркальному корпусі очікується, що дозволяє записувати з двох каналів в Full HD, а також одноканальну модель на процесорі Ambarella A7. TrendVision має одну з найбільш лояльних технік-підтримок.

Сьогодні телевізор має (не всі моделі):
- кращий рекордер в кузові дзеркального телевізора-103 (5500 р.)
ТВ-100 (4300Р), телевізор-102 і телевізор102 міні (4600 і 4900 рублів)
ТВ-Q5NV (6400 р.м., все крім GPS і Wi-Fi) Відмінний робочий день і ніч, внутрішня пам'ять, невеликі розміри, поляризуючий фільтр на магніті, швидкий вихідний кріп з живленням через кронштейн; потужність від 12V, тобто ви можете живлення безпосередньо; тримач металевих лінз, так що влітку немає дефокусу (!), три варіанти монтажу, акумулятор, кращий лінз і пучк функцій. Я рекомендую.
ТВ-QX3 (7900 рублів, все те ж, як вище, тільки є GPS і Wi-Fi, але не обертається і живлення не від 12V, невеликої ємності акумулятора).
TV-107 (5900 рублів, новий Квітень, є абсолютно все, крім Wi-Fi, а саме: найкраща якість відео протягом дня, вночі дуже гідний, полярний магніт, gps, живлення через кронштейн, швидкий знімний, поворотний, внутрішня пам'ять, є користувальницькі прошивки з підвищеною бітрейт).

Найкраща і найпотужніша лінза власного розвитку TrendVision встановлена на моделі TV-Q5NV і TV-QX3.
Детальніше про регіони.

Дивитися на дзеркало TV-103:

Кошик Vu і Lukas - Корейські виробники без екрана, немає акумулятора, немає Wi-Fi. Найвідоміші і популярні моделі LUKAS Lk-7900 (10,000 R) і FineVu CR-500HD. Відмінні надійні варіанти, але, на жаль, не дуже функціональні, як практично всі корейські реєстратори. Кошик Vu нещодавно випустили двокамерну модель на A7 – модель CR-2000S (20,000 рублів).
Русский Українська English

Axiom - китайський виробник. У ній є одна з найпопулярніших моделей з дистанційною камерою Axiom Car Vision 1100. Це найдешевший і, ймовірно, кращий рекордер з віддаленою камерою. Ціна: 8500 p.minus: без GPS. Є вбудована карта пам'яті для 8 ГБ, які можна замінити більш ємним флеш-накопичувачом 32 ГБ. Аксіом відомий своєю лояльною технологічною підтримкою. Перевага такого рекордера: стаціонарна прихована установка, можливість залишити рекордер на записі датчика руху. Детальніше про рега.

Короткий огляд:

DATAKAM є виробником тайванської продукції, яка має в своєму арсеналі мега-популярну модель G5, G5 PRO і G5 МАКС (частково найпопулярніша модель цього року). Кінець ПРО МАКС вказує на повноту пристрою. Це, найпростіший G5 не має GPS, PRO і МАКС мають GPS + Glonass. За допомогою GPS в DVR G5 реалізовано дві функції: SpeedCam і Geo-розташник.

З особливостей і основних переваг Datakam G5: SpeedCam, найкраща прошивка в світі, найкраща і найзручніша поворотна магнітна кріплення з кінцевою потужністю, користувацького бітрейта (ви можете встановити будь-який 1 до 20 мегабітів), два слоти карт пам'яті, мініатюрні розміри.

В даний час існує одна версія G5, G5-Pro, G5-Max з назвою CITY. Datakam скоро запустить ще дві версії REAL і ROAD. Основна відмінність міста, реальна і дорога буде в різних кутах огляду. Це, сам покупець обирає реєстратор G5 з прямим кутом огляду для нього. Детальніше про рега.

Сьогодні G5 є найбільш функціональним реєстратором.
У майбутньому планується звільнити інші моделі, включаючи процесор A7.

Відеопоказ G5 кріплення:

І у висновку (війшов на початку) я виведе невелику пластину, яка вказує на наявність або відсутність деяких функцій на деяких моделях реєстраторів (повний розмір):