Abraham Lincoln's Letter to His Son's Вчитель

Прочитати цей лист, наповнивши батькам любов і турботу про дитину. Це дійсно важливі речі, які ми часто забуваємо про те, особливо коли навчання:

... Я розумію, що не всі люди є справедливими, не всі щирі. Але навчити його також, що для кожного скрабу є героя, що для кожного самопізнього політика є приурочним лідером.
Навчіть його, якщо є ворог, буде друг. Я знаю, але якщо ви можете, навчити його, що заробляв один долар, набагато більше цінних, ніж п'ять доларів, знайдені. Навчіть їх, як втратити і насолоджуватися виграшем.
Якщо ви можете, зверніть його від заздрості, вчіть його секрет тихого сміху. Нехай він знає рано, що поразка биків і халатів є найпростішим. Якщо ви можете, навчіть його зацікавити книги.
І дати йому вільний час, теж, щоб він міг ставати вічні таємниці: птахи в небі, бджіл в променях сонця, а квіти на зелених схилах пагорба.
Коли він знаходиться в школі, навчіть його, що вона набагато більш шанована, щоб не обдурити. Навчіть його, щоб довірити свої ідеї, навіть якщо хтось говорить його невірно. Навчіть його, щоб бути ніжним з м'якими людьми і жорстокими з жорстокими.
Спробувати сина, не слідувати натовпу, коли кожен знайдеться на виграші. Вчити його слухати всім людям, але навчити його також те, що він чує, розглянути з кута правди і вибрати тільки добре.
Якщо ви можете, навчіть його сміятися на сонці. Навчіть його, що немає сором'язливості в сльозах. Вчити його сміятися на циніках і виявляти зайву солодкість.
Навчіть його, щоб продати свої мозок і м'язи за найвищою ціною, але ніколи не продати своє серце або душу.
Навчіть його не слухайте, як слухати натовп, але стояти і боротися, якщо він думає, що він правий.
Обробити його акуратно, але без зайвої ніжності, адже тільки випробування вогню дає високу якість сталі. Нехай він має відвагу бути непереборним. Нехай він має терпіння бути вибраним.
Вчити його завжди мати високу віру в себе, для того, щоб він завжди мав високу віру в людство.
Це не просто, але подивитися, що ви можете зробити. Він так хороший, мій син!

Абрахем Лінкольн, 1855