Колишні оперні хости 270 біженці

Цимлянськ Ростовської області відомий не тільки по всій Русі, але і далеко за її кордони в першу чергу для його ігристих і бременів. «Літні корми взимку». З весни туристи по всій країні розблокувати тут: незвичайна природа, рибальство і свіжа повітря. Саме тому багато земляків перетворюють свої храми, говорять про Дмитра Юшковського.
Колишній кримінальний дослідний оперний будиночок майже трьохсот біженців на його восьмикутній туристичній базі в центрі міста, живить їх, носить їх, як письмовий барбекю, медсестри і не віддає відступу. Хтось жив тут з квітня, і хтось йде до родичів і друзів – до Мордовії, Мурманського, Краснодара, Ставропольу.

«Що я витратив, я не рахую, і я ніколи не зробив. й
Сам Цимлянськ майже чотири години від Ростова. Ми їздимо по трасі Волгодон минуле місто ядерних вчених. На шляху ми познайомимося з назвою поселення «Нове життя». Символічно, для багатьох біженців, він починається практично на боці.
48-річний ретиредний лейтенант полковник є небажаним говорити про його минуле. Впродовж 16 років працював у опері кримінального розслідування в Іркутську. Свою дружину загинув, з двома синами в своїх руках переїхала до своїх батьків в Білорусі, звідти до Ростовської області. Я зустрілася з Юлію, впала в любов, як хлопчик, купила основу. Душа живе в душі - вона народила хлопчика і дівчину Прасковея. Молодь зараз грають з українськими дітьми. І зробити його нудним, Дмитро зробив їх пісочницею, а місцеві жителі привозили іграшки.

«Перші біженці попросили мене в квітні», – згадує жировий чоловік з живоплотом на голові, в шортах і ляпасах на босоніж. - Я не бачу всіх. Ви повинні жити. Тоді вони почали приходити, родичі. Так, на таких автомобілях - джипа, закордонні автомобілі! Я прогулявся і сказав: "Гуїс, немає злочину". Якщо є гроші на такі автомобілі, то буде оренда приміщення. З тих пір, щоб жити тільки жінки з дітьми. Чоловіки тільки мають три або більше дітей. Мій батько, який пішов через Велику Вітчизняну війну і знає, що голод, все ще не кидає навіть крихти з столу. Це фігура для мене. Що таке дитина? Вони повинні знати доброту і прихильність від дитинства. Вони повинні мати дитину. І насильство і війна не для них!

- Ви не приймаєте нічого? Проживання в своїх номерах в сезоні 700 рублів за людину в день...
- Не завадить Богу! Зима зима замовляє кімнати. А коли 270 українців опинилися в той же час, він назвав зворотними відпустками і скасував бронювання. Люди в погоді! Вам гроші! Я також можу сказати, що я оплачую себе. Багато людей допомагають нам і ми не робимо нічого. Дружина в інтернеті звернулася до допомоги. І носимо - хто курчат, хто злаки, хто паста. Подруга шахти, яка зараз працює в Москві, оплачується за морозильну камеру і відправила її. Але діти хочуть солодощі, а какао, вершкове масло в каші, і морозиво або сир для сендвіча. Я купую його самостійно.

до Де ви отримуєте гроші?
до Де це? Я мріяв про ремонт квартири з Юленою. А потім ми вирішили: ми не можемо залишити від чужих неприємностей. Як тільки це сталося, ми переїхали сюди, спочатку в номері, а потім давали його біженцям. Зараз п'ять (дружина, Дмитро і три діти — близько ред.) живуть в офісі. Я не думаю, що я коли-небудь зробив. Але я підкажу вам це: завжди повинні бути людські стосунки. Це дуже важко для одного, звичайно.
Кухня повна роботи.
- Дмитро Володимирович, тут привезено свіжі огірки, - охоронець викликає власника. Як ми пішли, хороший відвідувач залишив.

«Лок, три ящики», власник бази перевіряє положення. Ми не можемо принести нас, але на ринок і продаж. Зараз вони будуть маленькими – це не відомо, як довго все триватиме в Україні. Ми вже прокочували вишневий джем з дівчатами, замазки є всі сорти - зима довга.

Виявилося, що коли Сігул перетворився на свято для біженців, кухарі практично всі муки.

до Для готівки безкоштовно пішов тільки один - Ольга Усольцева, - продовжує Дмитро. - Вона виходить на дев'ять. З днем починається три ранку. - Це жарт: нам потрібно варити кашу на 217 осіб (нині є стільки біженців на підставі), і наш перший сніданок о 6:00. Далі ми йдемо в магазин і ринок.

«Для обіду сьогодні салат свіжої капусти, борщу, пшеничного каша і компотів», - розповідає помічник, помішуючи вміст каструлю. - По-перше, головний золото. Я не хочу залишити. Ми повинні допомогти людям, перш ніж вони готові. Вони не поспішають допомогти собі, але вони все ще в ударі. Ми просто повинні допомогти їм зробити це.

На добу на українських гостей придбано майже 90 хлібних рулонів, 80 літрів супу або борщу, 50 літрів другого і 30 літрів кукурудзи, але компот – понад сто літрів.

«Діти люблять, і мати повинні бути лівими пляшковими,» У нас є 80 дітей і наймолодші два місяці.

«Не має сто рублів. . . ?
«Ми тут у відпустці», – говорить біженець з Луганська, Аліса, утримуючи маленьку сестру в руках, а її маму – подрібнити на кухні – допомогти встановити і мити на столиках. Я не був на відпочинку протягом двох років. Але тепер ми йдемо на пляж, щоб плавати, в багатьох кімнатах телевізор. Клоуни приходять грати з дітьми, їздити на конях.

- Так, - скромно Дмитро. Не маю сто рублів, але мати сто друзів. Я хочу, щоб діти забути жаху, які відчувають себе якомога швидше. На ніч припинили кричу і кричущий.

до Ви думаєте, що ми хочемо це? - Ірина, жінка 45 років, прийшла до мене. - Ніхто не хоче бути тягаром. У нас є квартири, і робота, і життя – все залишилося, все було зруйновано. Ви думаєте, що це так? Це було б різним – в житті вони не втекли.

Багато долі і історії втечу схожі один одному. Можливо, тут немає однієї особи, друзі чи родичі не вмирали, в Україні. Ось трохи десять років Даша. Її бабуся пішов, щоб зробити папір і ніколи не вийшло назад. Вона тепер живе тут з матір'ю.

«І моя сестра загинула під час обстрілу», Анастасія з Луганська розповіла їй історію. Поговорили з нею лише пара годин до її смерті про необхідність летіти до Росії. Я поховав її і приніс її з собою.

Людмила Сафарова живе на Сігулі з п'ятирічною лізою. Вони, можливо, ви можете сказати, старіші тут. Ми приїхали з чотирма сім'ями на пару місяців тому. У будинку є старші сини і чоловіки. На телефоні вона дізналася, що вони не були вдома. Небезпечно залишити підвал.

«Коли ми приїхали сюди, багато пенсіонерів приїхали до нас», – згадує вона. - Один тисяч, два. Після того, як ми вже закривали українські гроші, а обмінні відділення вже закриті. "Ми не знаємо, що ви хочете." Ви довгий шлях від пенсії, але у вас є діти. Не відмовляється. У перші дні, якщо ми не були вдома, їжа з нотами залишалася під дверима. Ми з радістю привітаємо. На День Росії ми пішли на парк з дітьми. Коли ми дізналися, що ми були біженцями, діти їздили автосалони безкоштовно. Хтось сказав, що це ваш день теж. Ми всі!

www.kp.ru/daily/ 26249.5/3132278