Лист з жирно ранених резервуарів

Я поховав Василь Орлов у березовому гаї. Це було світло. Василь помер, не маючи часу, щоб розповісти мені одне слово, не давайте що-небудь до свого красивого Зое і білого-волоського Машенка, який виглядає як кульбабабаба в нижній частині.
Ось як один з трьох танкерів залишився.
Я поїхав в ліси. Ніч пропущений у сні, багато крові втратили. Тепер з якоїсь причини біль, що прогорає через весь грудей, має підборіддя і душа спокійна.
Ми не робимо все. Але ми зробили все, що ми можемо. Нашими порадами буде захоплювати ворога, який не повинен ходити в наші поля і ліси.
Я ніколи не жив, як це без тебе, Варя. Ви завжди допомогли мені: на Халкіні Голь і тут. Хто любить людей, Спасибі, мед! Людина виростає старий, і небо завжди молодий, як ваші очі, які тільки виглядають і милуватися. Вони ніколи не виростуть старе або попадання.
Час буде проходити, люди зцілують своїх ран, люди збудуть нові міста, зростуть нові сади. Уже буде ще одне життя, інші пісні будуть співати. Але не забуваємо пісні про нас, про три танкери.
Ви будете мати красиві діти, ви все ще будете любити.
І я щасливий, щоб залишити вас з великою любов'ю для вас.
Іван Колосов.

У Смоленській області біля одного з доріг радянський танк з хвостом No12 піднімається на тумбу. На цій машині всі перші місяці війни боролися юніори лейтенанта Івана Сидоровича Колосов - кар'єрний танкер, який почав свій бойовий шлях від Халкін-Голь.
Команда - командир Іван Колосов, механік Павло Рудов і навантажувач Василь Орлов - не може бути краще, як персонажі популярної довоєнної пісні про три танкери:

Три танкери, три веселі друзі
- екіпаж бойового транспортного засобу ...
Бої з гітлерітів були жорстокими. На всіх кілометрах радянської землі з сотнями трупів своїх солдатів та офіцерів, десятки зруйнованих танків, гармат, кулеметів, кулеметів. Але ряди наших бійців були плавлені. На початку жовтня 1941 року восьмий з наших танків розморожують один раз на підходи до Вязми. Також пошкоджено танку Івана Колосова. Павло Рудов загинув, сам Колосов був шокований. Але ворог припинився.
Після того, як темний, двигун почався і ємність No 12 зникне в ліси. Зібрані оболонки з зруйнованих танків, приготовані для нової битви. Уранці навчилися фашистам, захопивши цей розділ переднього, все ще просунувся на схід.
Що робити? Боротьба Або кидати збитий автомобіль і зробити свій шлях до вашого? Командир консультував з вантажником і вирішив вичавити все можливе з бака і боротися тут, вже в задній частині, до останнього оболонка, до останнього падіння палива.
12 жовтня танк No 12 зламав з амбаша, раптово на повній швидкості перетворився на ворожу колону і змітив її. Про сто гітлерітів загинув цей день.
Тоді битви переїхали на схід. На шляху танкери багаторазово атакували колони і конвої противника, і один раз подрібнили «опель-captain», в якому переїхали деякі фашистські органи.
24 жовтня — день останнього бою. Про нього розповів І. Колосов. Вара Журавльва, який жив у с. Іванівка, біля Смоленського. Живий до війни ...
У глухому і віддаленому від сіл бурної скатертової коробки колись надійшло через сільський танк, накрите товстими лапами ялинкою і навпіл вийшов в землю. Три відступи на передній броні, розірваний отвір на боці, нездатний номер 12. Туга Luke. Коли танк був відкритий, вони побачили залишки чоловіка на важелях - це був Іван Сидорович Колосов, з револьвером з одним картриджем і планшетом, в якому була карта, фото своєї коханої і декількох літер до неї.
23 лютого 1971 року. Знаходив Варвара Петровна Журавльов і передав свої листи, написані Іваном Сидоровичом Колосовом у жовтні 1941 року.
Яскрава пам'ять цієї людини збереглася, і ми, нащадки, повинні пам'ятати, що наше існування є результатом тих подяків, які такі люди, як Іван Сидорович Колосов.
Це історія.