Як створювалися музиканти Бремена

Музична фантазія на теми казки братів Грімма з однакової назви, дуже популярна в СРСР, не менше завдяки музику, написаному Геннадіем Гладковим з елементами скеля та ролу.
Режисер: Inessa Kovalevskaya
Сценаристи: Василь Ливанов, Юрій Ентін
Оператор: Олена Петрова
Композитор: Геннадій Гладков
Художник: Максим Жеребчевський
Країна: СРСР
Виробництво: Союзмультфільм
Рік: 1969
Прем'єра: Квітень 1969
Роль голосовано: Олег Анатолійович

Більше 40 років тому екрани великого і могутнього Радянського Союзу випустили абсолютно нетиповий мультфільм для цього часу - «Бременські музиканти». Цей мультфільм так вразив аудиторію, яка пізніше, з легкою рукою музиканта Ростислава Бойка, вона була названа «маряною для дітей».
Але, як ми зараз розуміємо, що смілива історія чотирьох музикантів Beatles, під керівництвом їх лідера, Бубадуора, походженого цілого царства, не так багато дихання свободи для дітей, як для радянських дорослих.
За словами поета Юрія Ентіна, яка складається з віршів для всіх пісень, які звучать в «Бременських музикантів», ідея створення цього «анімованого музичного» прийшла до творців раптово і повністю спонтанно: «У дворі стояв 1960-ті роки, іноземний світ був нормований хіппіями, навіть у нас є нереальний запах свободи.

Ми також були дуже молодими і щасливими, щоб зробити щось. І сьогодні після майже половини століття з моменту появи мультфільму ми можемо сміливо сказати, що творча «енергія душі» була 100% успішним.
Спочатку мультфільми викликали жаху.
Режисер фільму, Inessa Kovalevskaya, коментує: Коли я прочитав сценарій про чотири бости, що розводять світ, зустрічі роббер, рубаючи їх, а потім монтував в їх салоні, я був захоплений.
Але така нещільність ще не була знята, а мультфільм повинен був зробити незвичайний - у вигляді музики. І я вирішив, що я взяв його! Я просто збираюсь трохи. Василь Ливанов ретельно кладемо руку на чергування, як сценарист. Він був, хто запропонував зробити художній керівник ансамблю «animal» – людина – Trubadur.

А композитор Геннадій Гладков раптово здавав: «Для закоханих в казку!» Так князі з'явилися в мультфільмі. Ну, що про принцесу без царя, його відступи і гвардії? Так поступово всі герої цієї історії народилися. Коли готовий сценарій був показаний до керівництва Союзмультфільму, він не помітив нічого з звичайного і мультфільму пішов до роботи.

Як розфарбовувався тробудор
У проектній версії всі персонажі мультфільму виглядають більш ніж пристойно. Принцеса в пишній мережі, Пубадор в шапці буфету, претенсивні палацові камери. У той час, «спірит хіппі» зробив свою роботу, а появи основних персонажів припинили суттєві зміни. Ковальська згадує: У деяких зарубіжних журналах я побачила блондинка з зачіскою під Beatles і джинс-клеш.
І є дівчина в ультракоротке червоне плаття. Я сказав нам про нашу художницю, майже в ультиму, «Це те, що бабадур і принцеса повинні бути!» На щастя, він весело підтримав мене. Цікаво, що принцеса має дуже реальний прототип.
Помаранений дружиною Юрія Антіна. Так само червона сукня, яку ви бачите в мультфільмі, купила її за сорок рублів, в якій вона була на весілля. А Гладков та Л.В. були свідками. Анімовані художники давно загадували над зображеннями роббер. Не можна знайти будь-які гідні персонажі.

Зроби були мальовані і косикові, і лаймові, і червоні і односторонні – все неправильно. А один раз в студії отримав календар з зображенням відомого тріо фільму: Вітсін, Моргунов і Миколай. З цього моменту було прийнято долю робонів.

Чому Анофрев?
Голос Пубадура за планами творців мультфільму був Олегом Анофєєвим. Принцеса запропонувала голосу соліста популярного квартету «Акорд» в цей час – Зої Харабадзе, а також співати за Атаманьшу – Зіновія Ґердт. Але в призначеному часі тільки Олег Анофєєв з'явився в студії запису, щоб попередити операторів, які він хворий і не зможе записувати.
Зінов Гердт назвав студію і просить відкласти запис, оскільки сьогодні він не зможе працювати. І Зоя Харабадзе відмовилася брати участь у роботі на мультфільмі, незважаючи на те, що необхідно надати пояснення. Директор не міг перенести голосувальника мультфільму, терміни вже «згоряння» і Ковальської майже запрошуваної Анофриєва, щоб співати самостійно.
Вона говорить: Спочатку я протистояв, але я раптом дивився, якщо я можу голосувати всі персонажі самостійно. Ми спробували його і я отримав так на смак, який я хотів співати за принцесу! Це пити, автори не дали: вони, виходить, швидко погодилися з знайомою співачкою Ельміра Жерздева.
Працюємо цілодобово. І коли я вимірював температуру вранці, термометр показав 36.6. Тут є велика сила мистецтва!

Р

Чи є музиканти Бремена для розпаду країни?
Карикатура з вираженою «Хіпіановою» сюжетом дивно легко пройшла сувора цензура «Союзмультфільму». Але потім ускладнені речі. Як показати дитячі мультфільми, в яких вони співають: Ми роббери, хобі, хобі? Pif-puff - і ти мертвий, мертвий, мертвий! – розірвав аудиторію старшого покоління.
А деякі режисери навіть заявили, що бродменські музиканти мали детриментальну дію на радянську молодь і навіть (!) привели країну ближче до розпаду. І, як ви очікуєте, творча команда музикантів Бремена була обвинена за сприяння «коруптивний вплив Заходу» офіційно, а мультфільм, незважаючи на свою популярність, не отримала єдиного нагороди.
І директорка Inessa Kovalevskaya через «знімну відео послідовність і чітко проявляється непрофесіоналізм» навіть не прийнята в Союз кінематографістів. Юрій Ентін каже: «Стони в нашому саду кинули всіх, хто не був лаціна». Я пам'ятаю, що ми були дуже чутливими до критики. Але роки пройшли, і зараз я пам'ятаю час нашої променевої молоді і благоустрою з ніжністю.

"У нас є часові палаци."
Олег Анофєєв також постраждав від блаженного духу музикантів Бремена. Той факт, що незабаром після виходу мультфільму він був запрошений до Кремлянського палацу конгресів, щоб виступати в великому урядовому концерті. Пісні з мультфільму не включені в концертну репертуар.
Аноф'єв, вказавши свою руку на держательних трибунах, sang прямо з етапу: «Для нас палаци, що заглушуються, ніколи не замінять свободу!» Відхилено посадові особи. Як результат, за кілька років, Олег Анофєєв не записав або виконав в будь-якій точці. Небезпека тих, хто в силі була дуже сильною. Співачка була навіть призупинена від блювання продовження мультфільму «У степах музикантів Бремена». У другій частині мусульмани Магомаев голосували мусульмани.