1) В даний час є 65 різних алфавітів у використанні по всьому світу. Найбагатшими з них є Хмер, а найекономічнішим є абетка однієї з мов Папуа Нова Гвінея, яка досить для 11 літер.
Абетка винайдена феоніками, а греки винайшли бювети. Останнім великим поліпшенням абетки був розроблений римськими книжками в четвертому столітті до: вони відокремлюють столицю і нижні літери.
Хмер алфавіт. 2).
• Найдавніший лист «О.» Він був у Фонікському алфавіті близько 3,300 років тому і не змінився з.
• Найпоширеніший голос у світовій мові – «А». Немає мови без такого звуку. Є ще в Абхазі (де є тільки два голоси - "а" і "e") і в Убих, де "а" є єдиним вотелем.
• Я боїться, що ви не знайдете вірних російських слів, які закінчилися звуком "E": kashne і pencene - французьких слів.
р.
3).
• У Росії літера «Я» ніколи не варто першого слова. Турки просто люблять його. Наше слово "Кафе" в Туреччині є "дискаф". Ірак в Туреччині називається "Ірак".
• Також, не дивно, російська мова майже не переносить слів, які починаються з звуку і літери «А». Візьміть пояснювальний словник російської мови: є досить кілька слів на "а", але майже кожне слово вказує на те, що це слово прийшла до нас (за умови, що воно позначається) з іншої мови.
• Ми бачимо те ж саме на інших мовах. Наприклад, у французькому є майже не правильні слова, які почнуться з літер X, Y та Z.4.
• Підручники розкажуть Вам, що в російській мові з'явився голосний звук, щось між «E» і «Я», для позначення його на листі був лист «Я». Однак в XIX столітті не міг, з усіма прагненнями чути, помітили таку тонку різницю і заклинання перетворилися в няньку для школярів. У кінці «в'язувати» було скасовано.
5).
• Відкрийте об'єм Пушкіна: в більшості своїх віршів ви не знайдете листа «Ф». Серед 30 000 листів Полтави, є лише три ФС. Шукаєте будь-який хороший словник російської мови, ви знайдете в ньому буквально десятки або два слова з "Ф", які знайдені тільки російською мовою. Крім того, це будуть слова «шорт», «чорт», «фала», «фуфані» та «фіглі-міглі».
_ Новини
6).
Лист «розчинний знак» або як він був раніше названий «Є», тепер сміливо та спокійно. Але до недавнього часу школярі, які навчилися читати, постраждали від цього листа. До 1917 р. у фразі «Про твердий знак гніву та занурення писав...» було б поставити 4 «зірки». У 1897 році видання війни та миру на сторінці 54-55 жорстких персонажів. Це 70-plus непотрібні сторінки! Якщо ви нараховуєте всі книги, то виходить, що в царині Росії, близько восьми і півмільйона сторінок були надруковані щорічно, покривають зверху вниз тільки з твердими знаками.
р.
7).
Трохи гумору.
Я не здивився, якщо з'явився новий лист.
Джерело: