Про Божественну природу Вінні Поа (6 фото)

Логічне продовження повідомлення Викривлення просторово-часової константи, в мультфільмі Winnie the Pooh з того ж комрадського бурраруму.
Автор далі сказав:

Ви коли-небудь думали, що стіл, на якому Вінні Поох, Пішолет і Кролик діне дивний? Як виглядає вона підібралася неправильними бджілками. Здавалося б, відповідно до правил перспективи, краю поверхні столу, яка ближче до спостерігача повинна бути довше, і той, що далі від нього повинен бути коротшим. Тобто кришка повинна бути у вигляді трапеції, бази якої знаходиться внизу. У мультфільмі таблиця дійсно має форму трапеції. Прийміть його внизу. Довгий ребер у верхній частині і коротким ребром внизу. Що дивно.

Ви думаєте, що це не така крива на столі Кролик і все тут. Він, звичайно, дуже добре, не існує спору, але його ноги, здавалося, виростити з його ас. Я не можу зробити стіл, я поставив його разом, як я міг. Він не зробив.

Але не поспішайте ловити кролика в вагу! Покращуйте ближче. У квартирі кролика не тільки стіл вигнутий, але і ковролін, на якому він стоїть! І близько, з якого він вибирає горщики меду, також вид бур'янів.

Звісно, будинок кролика, як правило, характеризується такою дивною перспективою.

р.

Ця перспектива «ворога» називається зворотним. Він активно використовується в основному в іконописній традиції. Ось, наприклад, є одним вражаючим прикладом:
На цій іконі майже всі об'єкти пофарбовані в тому ж чудовому ракурсі, як і в Вінні Пох. Це особливо проявляється у прикладі «витримки» зліва від святого.

Тут, до речі, є ще одна ілюстрація, вкрадена з Вікіпедії, найбільш чітка демонстрація принципу зворотної перспективи:

У разі «прави» перспективи, лінії, що переходять до точки, що лежить в «глибині» картини. Як сприймати предмети. У разі зворотної перспективи все відбувається лише навпаки – лінії конвержуються в точці, що лежить «зовнішня» картина. Цей прийом має символічне значення. По-перше, він покликаний показати неземну сутність, в якій герої ікони існують. І по-друге, конвергенція ліній в космосі глядача, як це було, продемонструвати нам благодатність залити з світу гори в наш світ. Це його. Якщо що-небудь, давайте експертам виправити мене, якщо ви заповнили багато.

Таким чином, автори мультфільму наголошують на божественному характері Вінні Пого та його друзів. Щоб зробити ілюзію іконописної традиції ще більш очевидною, вони не соромляться майже неблагних посилань на Трійку Андрія Рубльова:
Не складно побачити поширеність цих двох картин.

До речі, при складанні образу я дозволяв деякий вид обману, щоб досягти більш схожості. Я відобразив зображення горизонтально. кролик повинен фактично сидіти на правому, не лівому. Я зустрію себе з думкою, що це таке хитрість, спеціально придумане авторами мультфільму, щоб знезаражувати погиблу радянську цензуру. Ви побачили випадок надання дітям релігійного обкурантізму під виглядом мультфільму?

До речі, зворотна перспектива характерна не тільки для будинку кролика. Як виглядає міст (і дерева на горизонті теж горять):

На додаток до зворотної перспективи і посилання на Rublev в мультфільмі, інші ноти божественної сутності Winnie the Pooh можна простежити.

Наприклад, якщо ви уважно стежили мультфільм, ви не можете допомогти, але помітите, що його персонажі відображаються в дзеркалі тільки тоді, коли їм потрібно. У всіх випадках, коли вони проходять, ми не бачимо відбиття. Хоча це має бути присутнім в свідомості. До речі, ми ніколи не бачимо Piglet у дзеркалі! Навіть вуха.

Ось приклад. Тут, Вінні Пух знаходиться в одному положенні перед дзеркалом. У першому випадку (ліво) він не видно в дзеркалі, а в другому - праворуч, він вже видно! До речі, якщо ви подивитеся на кадри анімації з дзеркалом, можна відзначити цікавий факт: відображення в дзеркалі з'являється праворуч і на правому згодом зникне, хоча Winnie Pooh проходить дзеркалом і це в теорії не може бути.

Тільки боги можуть дозволити такі хитрощі.

І ще один «в дорозі». Підлога перед умивальником не записується в зворотному напрямку, але в аксонометричній (що іноді не зовсім правильно називається аометрією, фактично відбувається діметрія). Ця традиція також характерна для іконопису. Наприклад, на тій же трійці Рубль під ногами лівого ангела має зворотну перспективу, а право – аксонометричний.

Зареєструватися

Джерело: