Випадковий, активний, але не надто продуманий («на голові моєї тирси – так, так!») ведмедя Winnie the Pooh.

По-перше, я повинен сказати, що один, хто читає це, повинен подумати про казку А. Мільне. У крайньому випадку радянського мультфільму. Улій Аллан Мілне, рідний з західних околиць Кельтичного світу, вклавши в своєму романі глибоке ініційне повідомлення, вкорінене в традиції Дрейд, і рідний з східних околиць того ж Кельтицького, Галицького Хітрука, не менш блискучо спіймане це повідомлення, що відображає одну з ключових моментів роману в його мультфільмі - або, швидше, три мультфільми - пам'ятають відомі Кельтичні тріски ...
Дісней профане поп - забути як страшний сон! принаймні до кінця читання.
Тож побачимо героїв. Хто це?
Випадковий, активний, але не надто продуманий («на голові моєї тирси – так, так!») ведмедя Winnie the Pooh.

Він робить шуми, дрочить в битву, він співає пишні вірші власної композиції і споживає мед в величезній кількості.
У кельтській традиції ведмедя є символом воїнського литого. Келтичні воїни роблять шум, шип, латунь, поспішають в битву, співають поеми власної композиції, як правило, присвячені собі коханню, споживати мед в величезних кількостях.

Є непристойний Piglet. Але не лякайтесь! Насправді, він керівництво і десь наставник Winnie Pooh.

р.

Боар, боар - в кельтській міфології символ друди, священика.

Воїн і поет Вінні Пох хоче меду. Для цього він повинен завершити сходження дерева. Я думаю, читачі, які досвідчені в міфології вже здогадували, що дерево є Світовим Деревом, і мед є сутністю медового поетри, тому бажаний поетом. Природно, спроба досягти меду самостійно закінчується в повному обвалі, а потім Вінні поспішає до такого здавалося б слабкого і непристойного Piglet - без нього наш воїн не здатний піднятися на Дерево. Порося, що володіє засобами підйому до верхнього світу, закодовано в зображенні повітряних кульок.

Це один з найглибших моментів цього фільму.
Кольори «ячих» - це кольори двох юніорів Друдних замовлень - сині, колір бардів або поетів, до яких, обманюють кольором клан-кажених штанів, сам поросят належить (пое, як часто кельтські воїни, прогулянки без одягу), а зелений, колір луків-Оватів.
Наказом Оватів є нижче бардів, а також прослуховування поезії. Вінні повинні забрати його. Але як і кожен культовий герой, ведмедя обробляється гордістю. Він засвоюється на більш престижному блакитному м'ячі, вражаючи себе, якщо не Бард, то готовий прийняти цю назву і бажає бути пов'язаним не з листям дерева, розташованим посередині між небом і землею, але з небом.
Перед експедицією вінні покриває себе ритуальним розмальовуванням, як і будь-який кельтський воїн, що йде на поході. Він звертається до покрову солдатів - Thunderer Taranis.

Але летальна помилка вже була зроблена - і гордий герой розгромився в зіткненні з суворими тримачами меду. Повернувшись назад він допомагає той же пороги, як ми бачимо, до закінчення виконання його ролі як керівництво.
Простий урок цієї оповідання полягає в тому, що воїн не повинен завагітніти справ, де всі його непристойні життєві сили не компенсують тиху і непристойну мудрість непристойного русла.
Кролик в другому мультфільмі - Бо Айр, третій маєток, зобов'язаний годувати не тільки скромні пороги, але і вихрові воїни.

Однак, якщо воїн зловживає право на годівлі, він може потрапити в «попередню ситуацію».
І тепер третій, він останній мультфільм.
Історія сумної доньки Еа, яка втратила хвостик в гілці і витрачає дні, що приурочили імперфікацію світу, до якого ніхто не заходить на день народження і приносить подарунки.

Для символіки якого є зображення чорнилом і донечкою - Я думаю, що не потрібно нагадати. У середньовічній Ірландії перед його остаточним перетворенням зв’язки між християнськими та язичними громадами були зменшені до мінімуму. Зокрема, без дарів були обмінні з християнами.
І так військовий клас (Вінні) «персуади» другі друзі, щоб приїхати на бенкет до Іа. хоча в кельтських землях і не було «баптизм з вогнем і мечем» в об'ємі, до якого сталося Росія та інші європейські країни, але військовий клас ще ухвалив християнство серед перших і сприяло її поширенню.
Він приносить сам горщик. Каштан, який грає таку велику роль у світі Вінні, безумовно, чарівний кельтський каульдрон великої кількості, переповнений в середні віки в Грай. Він символізує багатство, як духовний, так і земляний, матеріал. Однак Вінні сам з'їжджує мед з горщика - хряща підказка, що царі і воїни хрещених кельтів не надто поспішають поділитися матеріальними товарами з їх храмом. Бард Пілет несе зелену кульку Овата, але м'яч лопається, і більше не підходить для підвіски до верхнього світу. Дух Дрюдикових обрядів і текстів, які подаються до християнства, залишилися тільки форми - але Еа радий цим.
У кролика заспокійливе свято - як в іншому місці селянство приєднується до нової віри.
Ось тільки Сова, таємничий ... або досить таємничий Сова ... Хто? Суддя Бреггон? Хай Дрейд? Або Верховний Король? Що таке символізм хвоста, що втратив Еа в глотку, прикріплюється до дзвінка Сова і повернулася до нього?