Орієнтовно взято на фотожурнальну Коржунова Данила.

Оригінал взято на фотожурналі Коржонов Данил

Великий звіт з ілюстраціями, трафіком!

Тонкі рядки Baikal або 400 км на ковзанах!
Частина 1:
Все почалося з мрії. Мрії бачити чистоту льоду озера Байкал, доторкнутися до святині Сибіру, відчути силу озера і замочити красу. Незважаючи на те, що, крім таких великогабаритних думок, не залишали ідеї просто катання на гнійному каюті і зйомки краси Байкал льоду. Довжина шляху 400 км на ковзанах була покрита нами менше 2 тижнів і вписана в ці лінії. Сьогодні Я покажу вам про велику зимову подорож: про чистоту льоду озера Байкал, про старих друзів і нових друзів, про захід сонця і похмуре небо, хороші і злих духів Ольхон.

р.

Мрії сниться, але набагато приємніше, коли вони приходять. 2 роки тому ця ідея народилася – підкорити Baikal. Перші думки були, звичайно, трохи божевільні: піти навколо озера Байкал або принаймні з Південної до півночі. Потім виявилося, що лід рідко очищається на півдні і на півночі, і там можна просто заглибити себе в снігу і зняти маршрут. А ще більш реалістичний варіант почав з'являтися: Ольхон, Бугульдейка, Списокв'янка ... Стартував пошук команди. Виявилося, що люди не розуміють мене трохи в питаннях катання. Іноді ви навіть відчуваєте трохи змінено, коли ви зірвалися з круглими очима фразами: «На ковзанах?» Так, ви будете вмирати там в першу годину - це важко ...", "Ви є вітер буде так багато, що ви будете літати в Баргузин хребта ...", "Щоб літати до Іркутськ, як до Європи варто. Моє переоцінювання фраз у відповідь на ці причини були прості: «Так, є спеціальні ковзани!» І ми знайдемо дешеві квитки, «На зимівлях землях всюди і туристичні центри - ми приховуємо як сарма ударів. Заспокійливі фрази не працювали – і хлопці пішли, куди: хто в хібіні, хто в Саяні, традиційно на лижах. Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що я просто не маю достатньо енергії, щоб інфікувати ентузіазму моїх друзів: Я пропустив ступінь фізики, який рік, було деяке занепокоєння для майбутнього і невизначеності.
Звісно, я не ходив самостійно - мрія заварила в голову ще на рік. Але вона була так втомлена там, що цього року вона вирішила я приходжу! Я почав писати друзям і незнайомцям з Іркутського, які можуть допомогти в оформленні належного маршруту і допомогу в організації перевезення. По-перше, він зламав всю голову, як оптимально зробити маршрут так, щоб не потрапити в будь-яку точку світу, і мати багато часу, щоб побачити. На думку людей були дуже різні. Хтось запропонував взяти в основу 25 км в день, хтось 50. Льодя Baikal завжди змінюється: сніг буде падати, тріщина буде формуватися або ми знайдемо його на полі гумок - і навіть 10 км в день буде відсутній. Я не знайшов повних звітів про льодосплавні експедиції, і вони безглузді в цьому сценарії. Він вибрав 25-35 км і Бугульдейка як початкова точка. Я думав: принаймні ми досягнемо Малого моря - і ви можете залишити, якщо що завгодно. Добре, термін обраний відповідним: 2 тижні, біг 12 днів. З якоїсь причини навіть фігура 120 км на ковзанах здавалася оптимістичною для мене. І побив він трохи на маршруті. Але в кінці поїздки я здивував, що мій маршрут в домашніх умовах так добре збігався з тим, що ми пізніше перебуваємо. Ось що ми підкорили:

При підготовці до експедиції форум сайту angara.net допоміг багато. Ви можете знайти мандрівників і автомобілів, щоб кинути. Великою помилкою була дзвінка на автобусний контрольний зал Іркутського. У довідковому приміщенні розповів про те, що «не виходить там, а ще не запитати». Тим не менш, виявилося, що автобуси працюють, і навіть мають вибір, де сидіти, тільки вони не друзі один з одним. Таким чином, якщо ви хочете заощадити гроші, перейдіть на автобус: взимку це всього 400 рублів до МРС, можна назвати Тетяну з Хужор (зняти готель там). Якщо хтось потребує телефону, я відправляю його поштою. Інші корисні джерела можна знайти в кінці цієї історії.
І ми замовляємо машину в Бугульдека: 5 з нас, з великими рюкзаками – що ми запобіжимо людей в мікроавтобусі для їзди. Зняти до 4 тис. з водієм, це вважається нормальною ціною - вище тільки для Мусковітів. І коли ми змогли купити квитки на літак за 11,000, не обмежувалося радості. Також було прагнути обладнання, яке називається «Весь світ»: ковзани були частково взяті з друзів, які вже пішли на Байкал. www.marshruty.ru/ Подорожі/Travel.asp ...98-fcf5ba1032f4
До речі, це їх звіт і фотографії, які колись дав мені ідею катання на Байкалі. Їх ковзани повинні бути перероблені: щоб покласти кріпильні сноуборди (повороти і пряжки). І 2 пари ковзанів ми були абсолютно незвичайними: Саша привезена з Норвегії спеціальні лижні ковзани! Світло, з комфортними ременями - дивимося! Але вони були гідні... Микита дала захист і кріплення до сноубордингу, а також багато людей, які допомогли спальним мішкам (на 2 штуки на людину або дуже тепло), застібки та інші регрес-ірон-пластики. А для катання на ковзанах зняли радянські палички, попередньо заточивши їх.
Інформація про місця краси Байкал можна знайти, наприклад, тут:
English, Українська, Français...
І ось карта для PPs: baikalnavi.org/
Ми спостерігаємо лід майже щодня:
HYIP и SSL
Тепер, наприклад, ви можете побачити, що сніг повністю відкидається. Байкал готовий до весни.
Ми провели декілька тренінгів перед поїздкою. Не сказати, що ми скейтери або деякі жорсткі скейтери. Деякі з нас були тільки на ковзанах пару разів. Тож ми провели тренінги з ентузіазму, щоб піти на Байкал. Однак ентузіазм не забезпечив нам захист від успішних осені і синців. Один з тренінгів був в Шатурі, де я наївно хотів спробувати ковзани на реальному озері, але цього року ми мали змогу бути здоровими. Я тільки зумів практикувати на катоку. Також було прийнято рішення взяти на себе шльопи для перетягування рюкзаків. Такі спеціальні походові санки, пластикові. До речі, на одному з московських полок, я був соромно викопаний з норвезькими ковзанами. Пристойно для зайвих. А можна прискорити до них до 25 км / год з парою ховається. Після того, як на Baikal були загиблими. Тим не менш, результат тренінгу не залягав нас, крім того, він додав коту до переліку нашого обладнання (який пізніше виявився, щоб бути повністю скорочений). І я йшов з гарною і дуже чуйною ідеєю, щоб взяти льодовий підбір і дрилі, щоб кріпити намет на льоді. Але не хочеться вийти з рюкзака.
Так, день вильоту. Стандартна картина того, що приховати, є те, що ядерний вибух занурить наші шляхетні рами по всій кімнаті, залишаючи пару годин, щоб зібрати все разом в рюкзаку. Запуск у найважчих формах не допоміг: рюкзак був гігантом. Вражені нашою гостинністю: 2 спальних мішки, коти, теплий одяг, фотолекція у великій кількості: Nikon d80, nikkor 50 1.8, nikkor 70-300 4.5/5.6 vr, tamron 17-50 f 2.8, штатив, gopro. Тим не менш, якось вдалося одягнути його. Лібра показала 40 кг. Дуже добре, принаймні для мене, щоб перетягнути з будинку в Корольві не далеко від поїзда (якось навіть не постаралися про Байкал). Однак наявність шламів для цих стегон не дала кислості. Гаразд, сідайте. Поїзд, метро, літак. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. На перевірці кожен знайде довгий сабер в рюкзаках і гранатах. Я не думаю, що вони використовуються для катання.
Він нарешті зламав з клаптяв Москви. Щастя, коли мрія починає вірити, коли є ціла пригода попереду, сповнена життя, світла і руху. І так ви можете вмирати в домашніх умовах: це місто виводить сили тільки в тому випадку, якщо воно живиться на великій кількості людей, що годують.
На площині: вони забули термозупи. Ну, вам доведеться чекати від 5 ранку, коли літак прибуває, поки 10 ранку чекати від магазину, щоб відкрити. Він також повинен зустрітися з Лешкою, він тільки повернувся з походу на східних Сайданах вночі. У нас зустрілися з Ліоша: такий серйозний засмаглий туризм. Його зовнішній вигляд чітко нагадував нам, що ми будемо тільки красивими. Ми перепакуємо – купуємо решту їжі – і йдемо!
Драйвер Сергія – це неталкінг Бурят. Але дуже спокійний і розумний, потопає на свій крокодил по горах і передгірях на Тангірані. Чистий блакитний небо, сонце сліпить. Дерева летять, села, будинки, степи - Я проходжу з двох неспокійних ночей - знову половина дупа я дивлюся на кольори, розсіяні сонцем. Або не використовується до такого сонця: все здається непритомним, практично чорним і білим. І тиша, тільки двигун автомобіля працює, беручи нас в повному парі до Бугульдеки.

8 березня

1,1 км Ми тут! Ось - шматочок мрії, навколо кута. Спробуйте купити воду для обіду в магазині - немає, тільки вуглецевих. Моя тітка в магазині була очевидна, що мій водний питання. Ну, ви повинні варити вечерю якось. Ми хотіли б переконатися, що лід не мий. Ми пішли на берег Байкал. Брошури! Але в той час як якось страшно виїхати, це так само, як виходите в космос вперше. Але як тільки сталося, ми трохи прогулялися на льоді. Вражаючі враження – найвизначніша, радість. На березі є великі блоки білих каменів. Мармур, я думаю.
Бугульдейка використовується для перевезення рафтів з лісу по Байкалі, а тут був мармуровий кар'єр. І аеродром використовується тут. І тепер, якось, все згинається, багато закинутих будинків. Я шукаю воду. Зберігати до дільниці, де чоловік агресивно спробував розмежувати унітаз, що прокидається з крадіжками рухів. Я просив для деяких вод. Щоб змістовна посмішка та фраза “Що не там?” Я не можу сказати нічого, але тьмяного посмішки у відповідь. Людину, однак, не протистояли - і привезена вода.

2. Обід. Життя красива. На льоду згортають кульки. Це так красиво, не ходити в будь-яку точку. Ми красимо на льоді, лапках і льоді, як дітям. Ми впали на лід і подивимося на бульбашки, тріщини, бірюзові прибережного льоду. Picture: 5 людей, які розводять на льоді, відкидаючи свої лапи, бігти тут і зіткнутися від звички до льоду, потішуючи захоплені фрази один одному. Що думають місцеві рибалки?
Ми звикли до цього. Ми отримали на ковзанах, намагалися - він прекрасно розгортається, можна хоча б педал практично не обертати - він сам несе. Відразу прийшов дизайн, як закріпити ножиці мотузкою на поясі. На ваш шлях!

3. У Перша година була надзвичайно незручною з точки зору пробігу. Я попадаю кожен крижаний ковпачок і намагаюся знайти правильний кут, зніміть фотографії льоду, гумки. І були одними з найбільших і найкрасивіших на нашому шляху: бірюзовий лід був побитий величезними фрагментами біля берега. Перші відчуття катання – найсвіжіші і найяскравіші: після чого ви все ще набридли на льоду.

4. У Як показали супутникові зображення, лід є найчистішим. Просто величезний льодовий каток. Ви можете побачити добре білі пагорби баргузинського хребта на іншому березі.

5. Умань Рюкзак якось висить тихо за льодом, не проціджує і не тягнеться назад. У день виходить коротко: потрібно встигнути до зими, і вже ввечері. Ми вже давно замовили льодові ковпачки.

6. Жнівень Увечері хмари були повільно криються, сірі хміль кладуть на сонці. Ви ніколи не побачите гарний захід сонця. Ми на пляжі шукаємо зиму. Не було тут. На карті немає зими. Ось мис Голий: ви повинні прочитати назву. Але це не згасило нас: сходження на гору, породжений на задньому сонці, налаштовують намети, зроблені вогонь - готуємо смачну їжу.

р.

7. Про нас Ніч прийшов. Цікаво, як з'явився повний місяць. Здається, що перед вами є ціле море, в якому водяні бризки, що відображаються невеликими місячними рифами.

8. У Прогулянка на нічному льоді, залишаючи своїх друзів, щоб приготувати вогонь. Бакалаврські креки, оозеси, розмови уві сні. З гострих звуків, тріщин і кролів, ви спочатку подрібнювач, а потім ви звикли до нього. Ви відчуваєте силу, силу озера. Живе життя, резистує кришки льоду. На вершині в небесній тиші - зірки, передні - місяць, під ногами - чорності прозорого льоду, вже є товщина води. Природний простір

Вибрати 42 _

9. Навігація Щоб дістатися з берега до озера ви повинні перехрестити купу гумок на березі. Невеликі кришки легко перервуться і гучно. Викопування серед гумок в ніч весело. Здавалося б, що непривітний відвідувач випадково побився на кладовище зламаних пляшок і зробив там бра. Це шампан, щоб прокидати Байкал, як це. Я гона їсть і сон.

9 березня

10. Не спекотно прокидати. Внутрішній термометр розповідає про температуру -30. Фрост падає з вершини намету хребтом, поки ви витягуєте тіло з вашого спального мішка і подрібніть його в міцне взуття. Чеський термометр, який прив'язаний до намету, не схожий на мій внутрішній термометр: в чешки є м'яч на -30 і червоний рідкий охолоджуючий клацання всередині цієї кулі, не хоче йти вгору.

11. Hmar не пішов з будь-якої ночі. Рух - життя, ми прогріваємо на ковзанах.

12. Вранці я зустрілася з цією погодою, і на обід (і ще більше) Я вже зрозумів, що хмари над Байкалом були справжнім подарунком фотографу.

Габаритний зображення

13.00 р. Сонце тихо замерзає, хмари літати на невеликій висоті, блокуючи сонце - і ми, самотні чоловіки, прокочуємо дикими місцями Baikal.

14. Не душа навколо: немає автомобілів, немає птахів, немає людей. Тільки вітер шумує, а крижані тріщини на швах.

15.00 р. Льодя ідеально підійде: гладкий, гладкий. Це задоволення, щоб ковзати це. Іноді виникають тріщини по дорозі. Я був дуже хвилював про них вдома. Я думав про те, як піти, я хотів би взяти трос на страхування. Але потім ми пощастили: тріщини все вкриті величезними гумками, і всюди ви могли піднятися на наступну чисту площу.

р.

16.00 р. Ми приїжджаємо до Мису Крестовського. На горі знаходиться хрест, а поруч з ним знаходиться село аграріїв. Погода гірше. Хмари падають, ймовірно, сніг або сильний вітер підніме найближчим часом. Відчуття тривожності.

р.

17.00 р. Груша для своєї шкіри економить думу про корову на льоді: поруч з фермою, прямо на березі на гумок затирають корови. Я не знаю, що там їсти, бідні Влади, але вони явно не думаю, що життя не малини тут. Моя мрія – побачити кору на льоді. Сліди їх турбулентного життя всюди...

68918918

18 років Ми навіть припинили чекати ковпачки, щоб вийти на лід. Але вони не хочуть дати нам балетну шоу. Але ми побачили багато гумок на березі. Мороз біля берега незвичайно красивого бірюзового відтінку. Таких грудок лягли і думають з якою силою Baikal довелося кинути такі шматки на березі!

19.00 р. Ми обідали на льоді і пішли. Підходить автомобіль. Чоловіки пропонують нам піднятися до них - і піти в лазню в декаї. Поява на 8 березня чітко вражається не найкращий спосіб: червоні набряки очі селян, харкі сонні голоси і ледачі смоли дуже наполегливо вимагали нас в своєму будинку і ванн. Харш Сибірський маркетинг ... Але ковзани – це хороша річ, вони приймали нас на тріщину, і її чоловіки не збираються рухатися. Ми пішли на нашу лазню. Там вони йдуть, до цієї лазні.

20. Торос – як крила або вітрила суден – вежа над чорницею озера та льодом. Ви подивитеся на механічну глибину води під вами - вона затягує, гіпнотизує.

21. І погода, начебто, змінює кожну секунду: хмари загустять, чаша великого озера підриває під проводом хмари, готові відірвати ще одну льоду в тріщині під шумом спеціальних ефектів льоду, що літають на шматочки.

22. Закрийте очі на відпочинок між розтяжками і побачте мережу тріщин. Вони відбиті десь в мозку і іноді спалахують яскраві лінії в голові. Я дивлюся, якщо Baikal живе в мене зараз, залишаючи свою марку на мене. Кишеня і гладка. Розбурювання тиші. Що ми можемо очікувати від цього дикої природи? Піш ближче до берега, поки він добре прокочується. Іноді повітря розбивається гострими пострілами звуку розбиття льоду.

23. Від берега Байкал, лід є абсолютно різним відтінком, ніж кілометр. Так само, як хтось побив бочки фарби: яскраві і світяться зсередини. Всередині є бульбашки заморожені тонкими нитками та іншими об'єктами, чітко відчуженого походження. Що зробив художник-натюра!

24. Ось іноді сонце почав з'являтися через хмари, висвітлюючи лід, як ніби зсередини. Всі види фізичних речей запам'ятовують для того, щоб висохнути природне страхування елементів. Наприклад, пам'яталось, що на півдні Байкала є дивовижна станція для риболовлі неутрінос. Байкал неутрино телескоп - це красива річ: вона складається з пари сотень фотобагатолітрів (ФЄУ, «Квазаров»), закріплених на декількох кабелів і знижених в Байкал на глибину більше кілометра. Зовні дизайн - це пучок кульок, нанизаних на нитки. Проходячи через воду, неутріно реагує з речовиною, утворюючи мусон. А мусон вже генерує Черкаське випромінювання. Це те, що FEU ловить. Наука є наукою, і нам потрібно йти далі.

, Україна

25. Начебто, розкочуючи весь день уздовж берега виснаження. Іноді ви хочете ближче до берега, подивіться на гумки, крижані ковпачки. Але лід тут гірше, ви повинні піти по багатьох ділянках, вміло в'язувати рюкзак на мотузці, вводячи його в міліцію перетворюється так, щоб він не запускається в крижані ковпачки і перетвориться.

Р

26. Тут знову виходить поле льоду. Вчені розраховують, що за довжиною 30 кілометрів і перепад температури 20 градусів, розширення льоду буде стільки 42 метрів. Тобто лід просто в гумках і виділяється, розсіювання таких прозорих фрагментів на поверхні. І ці фрагменти настільки прозорі, що ви можете прочитати книгу через них! Звичайно, буде цікаво побачити, як Baikal межує з льодом. Вони говорять про плаваючі льодові форми. Перевозиться на озеро річками, що утворюються з розщеплення сокуї – крижані кришки заморожені на скелях і банках. Вітер грає з величезними крижаними льодами, кидаючи їх як іграшки один одному. Тоді лід стає більшим, і вони замерзають разом. Це як Baikal зв'язки. Цей лід є найрізноманітнішим для скейтера: він непрозорий і нерівномірний через бризки хвиль. Прогулятися на ньому, як на шезлонгах на велосипеді. А ось цей лід (з назвою "сезон") вважається найбільш надійним. Є ще один непристойний лід - співабактер. На ній піти - справжній пектр: в різних напрямках зклеюються пластини льоду, бризки і нерівності.

27. Засніжений для мислення про Байкал. Хмари акуратно спускалися на лід, все навколо тихого внизу - і сніг з невеликими пластівцями почали повільно покривати всю поверхню озера. Сніжинки збираються в альтиці, танцюють в дивному танці в тихому бризі, збираються разом і відкатаються від нас ковзанів. По-перше, я очікував бачити вітер, я готую, що я хотів би від нього до берега, якщо він вибухнув з великою силою. Але ось це було просто дуже красиво: сніжинки тихо ковзати в невеликих струменях. Час гине, вмирає. Ви подивитеся на це і дивитеся, як все в природі гармонійно і музично.

28. Поверхня льоду тепер покривається снігом. До того, як ми побачили найчистіший лід, і ми раді летіти над цим простором. Але все ще красиво: хмари, шматочки сонячних бункерів на відстані, м'який свіжий сніг.

29. Поїздка стає трохи важче. Сніг уповільнює кришки з рюкзаками, але ковзани добре ковзають. Водіння гаряча, багато енергії випускають під час подібних вправ на льоду.

р.

30. Для 2-го дня я дрочить і дрочить, щоб зловити свою групу: Я хочу фотографувати і встигнути пройти план. Цей темп не впливає на здоров'я: спочатку ноги почали сильно проціджувати, практично без відпочинку, тому що весь день довго.

31. А ввечері, сухожилля або зв'язки знизилися, де п'ят, але трохи вище. Він став болючим приводом. Таким чином, будьте уважні для вашого темпу і відпочинку, якщо ви збираєтеся Байкал, подбайте про ноги. До речі, решта хлопців не боляче ніг, все було дрібно.

32. Увечері ми приїхали до бухти, де зима повинна бути. На карті маркується пілот і знаходиться на глибині бухти, в два кілометри від берега. Кожен так втомився, що вони вже хочуть залишатися прямо на березі: лазіна для перетягування рюкзаків 2 км до будинку. Приходь до хати. Вечоріться, нам потрібно швидко вирішити, куди жити. холодний вітер продувається через. До вечору дуже холодно, ви не можете стояти ще - ви відразу подрібните. Приходьте в салон. Навколо - сліди ведмедя, очевидно, він нещодавно лежав тут: доріжки свіжі, снігові і трави ще не встигли літати в доріжки. Погано, ми оповідаємо. Є бруд, грунт, підстилка. Ми їдемо в салон. Ось плита, яруси, столи. Трохи брудний - але толерантний. Головне, що плита: в такому морозі і вітрі це чудова допомога. Повернувшись до берега, хлопці вирішили грати в демократію: хтось хоче залишитися тут на березі, що загинув вітер, хтось – піднятися на пагорб поруч з ними. Приїжджайте до будинку. Це вже падає ніч. Стирання плити, є деякі дерева в салоні. Ми хочемо отримати ще одне дерево з деревини. Я виходжу з дому в ліс на горі, подивіться на сутінки: якщо є тварини навколо, місця абсолютно дикі. Як виглядає ведмедя сидить на відстані і пахне повітря. Просто зайдіть в будинок і перевірте двері. На щастя, є замок на двері. Я знову дивлюся, в темряві це не так просто: тепер він явно не далеко, просто в лісі вовк працює - ховається біля кордону лісу. Важко заплутати: він рухається активно, бігаючи. Бажання піти на дерево, якось зникла: бути пов'язаною делікаційною вечерею, що дружиться, якось не хоче, з усіх моїх симпатій для їх важкого життя. Ми готуємо вечерю, якось нудно: день важко, і навіть тістечка з присутністю. Але нічого, сьогодні це день народження Кирила: свічки в торті, привітання, смачна вечеря - розслаблена і впала дупа.

10 березня

Ранок красива. Хмара, як це сталося, і сильний вітер дає сподіватися ще раз, щоб побачити чистий лід Baikal. Виявляється, що ведмедя залишив щільний кущ замість себе в ранок, і його не лежав, щоб копати його ретельно. Але на озері тепер захоплюють коні, підняті їх обличчями, відкривали нострили – вітаються мандрівники.

Р

33. Цей день яскравий, сонячний, вітряний. Прогулянка по узбережжі, лід так поганий: з великими островами снігу, які сповільнюють нас. вітер не вдарив все. Але ті шматочки льоду, які піддаються, добре привертають увагу.

34. Про лід Байкал можна сміливо розповісти. І показати фотографії. Скрізь вона відрізняється: тріщини, несправності, повітряні бульбашки, водоростей.

35. Baikal повністю покритий льодом, крім секції 20-25 км в джерело Ангари. В середньому лід триває шість місяців на півночі і трохи менше на півдні.

36.00 Р Іноді форма льоду має регулярну структуру, як кристал, але для самої частини це хаотична сітка тріщин, пелюстки яких розходяться в усіх напрямках.

37. Вечір на Байкалі – це свято спеціальних ефектів. Хурлінг, шліфування, подряпини красиво доповнюється тріщинами, що літають під ноги. Водіння на льоді - і ви відхиляєтеся від несправностей і тріщин з характерним обхватом.

р.

38. До Ольхонних воріт є десятки кілометрів. Але ми, ймовірно, не зробимо його через сьогодні. У день було важко через острівці снігу, було 35 км.

179857

39.00 р. Сонце яскраве. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Так ви можете обпекти, сонце вже весна. Ми димаємо як двигуни.

40. Але все краще, ніж мороз вранці і ввечері: теплий і весняний радісний.

41. Сонце на горизонті, готовий до зимового сну. Ми йдемо на суші. Заморожувати його до льоду. Шанси катання на чистому льоді знижують. З одного боку, ми сподіваємось на сильний вітер, на іншому – ми хочемо, щоб він удар принаймні в спині.

р.

42. У узбережжі традиційно є багато тріщин, гумок. На мапі тут - взимку або пілота. Але карти знову не вдалося: немає взимку і не було в очах. Але затока чітко засмічена: розбите скло, запалює сміття, залишки хати на схилі. Ми встановлюємо табір прямо поруч з берегом, на землі. Це холодно.

11 березня

43. Ранок. Блискуча. Я зажадав прокидати спочатку на початку, зробити вогонь, розтопити лід. Ми не маємо обов’язків – ми хочемо і варимо. У невеликій дружній компанії, необов'язковість не потрібна. Я не шкодую, що прокинувся. Зоря красива. Прозорі міцні лінії розрізають по горизонту.

44. Вони говорять, що коли ранок світиться червоний або малиновий, і сонце показано через хмари або рвані хмари, а потім почекайте погану погоду. На узбережжі дуже красиво: диких місць!

р.

45. Давайте подивимося...

46. Трохи ближче до цього красивого дерева.

р.

47. Сонце піднімається з над горизонтом, кидаючи сонячні бункери з поля гумок. Здається, перед вами море з незвичайним кольором води.

48. Це жито, що світанку так коротко на Байкал навесні. Перед тим як встигнути захопити сонцем, і він вже протікає над горизонтом.

49.00 р. Ми знову збираємося мати великий біг. Цього разу – до найсвятіших воріт Ольхон. Ольхон був помітний довгий час, велика ковбаса острова лежить на горизонті (щодо 4 дня експедиції, а гастрономічні теми вже почали ходити до розуму).

50.00 р. Ось ми, тут ми. Величезна мокра тріщина блокує наш шлях. Не зрозуміло, як стрибати над ним, тому ми зупиняємось на обід. лофа проходить через тріщину на відстані. Ось де ми йдемо. Приходьте, немає води. Ліоша вже майже місяць походила: спочатку по Саяну, зараз з нами. Справжній полярний дослідник!

51. Olkhon Gate - це небезпечне місце. Нехай люди вирішили приїхати сюди на машині (вони, звичайно, але не так активно, як в Малому морі). І хоча вітер підніме у Великому морі, тут завжди є вітер. Це місце народження Сарми. Я любив цей шматок з красивого звіту.
«В цілому Байкал – це унікальне місце в плані вітрів. Вчені оцінять, що озеро має кілька постійних вітрів і пучок блукання. Буряц і Тунгус, які мешкали на берегах цього озера протягом століть, підрахували всі ці вітри довго перед науковцями і вже встигли дати безліч цих вітрів свої імена і захопити багато легенд, пов'язаних з ними. Я люблю всі види легенд, і я не можу чекати, щоб поділитися. Його називають стовбуром Омулус. По дорозі, перед легендою, я скажу трохи про омуль, щоб легенда була чітка. Байкал рибалки знають, що омульські прогулянки в величезних лопатках, і якщо ви натрапити на такий суглоб, то променуйте, що сітка не ламається, тому що багато риби фаршировані в нього, що це захоплююче. Навіть краю такого джемба гак мережі є великою радістю. Тільки тут візерунок в маршруті руху таких шкіл ніхто не може розрахувати, тому виходить, що сьогодні щільний, і завтра порожній. Буряти пов'язані з особливостями риболовлі з озерними вітрами, і це те, що сталося:
Прогулянка по Байкал два брати - вітер (Культук і Сарма), і приводять на озері омульба. Вони грають її, вони забігають її. І кальмари його злетять. Багато людей похилуть цю бочку. Спокій для незлічених багатих приводів їх, і вони витрачають свої гідні життя, шукаючи цю бочку. Брати - вітри сміються над ними, перетворюючи човни і відправляючи їх на дно, але кількість життєздатних людей не знижується, тому що зловживання бочки можна стати майстером озера Байкал. Одного разу брати кинули бочку дуже далеко, і бідна рибалька, яка вирушила до моря, щоб зловити деякі риби для сім'ї випадково зловила її сітку.
«Що ви хочете повернутись?» попросили вітер рибалки, «Що ми бочки і ми зробимо все можливе, щоб кожен бажаючий. й
«Я нічого не хочу», – відповідав бідний рибалок, «Ця бочка належить тобі. й
Брати були вражені при загальній поширеності рибалки і з цього дня на своїй сітці виловили тільки стільки риби, що потрібно для годування всієї родини. Зважаючи на звичайні рибалки, брати до цього дня наповнювати свої сітки з рибою, знежирюючи тільки жуді, які все ще шукають омел.
Це легенда. Красивий. ?

52. Незабаром лід повністю знищений: Сарма спробувала. І ми також будемо йти до Oltrek 15 км. Ми кладемо на лід, відпочинок. Ви не лежите багато - вона дрочить холодом, і ви можете хворіти.

р.

53. У нас є теплий будиночок, смачна вечеря. У вас є багато, щоб поспішати. Ми приїхали в основу вночі. Яра зустрілася з нами тут. Юра - дивовижна людина. З таким теплом і турботою він отримав нам, про те, що наші теплі, про те, щоб тримати нас в повній мірі. А вода принесе нам, і піч допомогла чистити, і про Байкал прийшов, він сказав.

54. Після Московської гостинності, ми просто приступили до такої доброї природи в Олтреку. Я думаю, що це завдяки таким людям, які я хочу повернутися до Baikal знову і знову.
Продовжити в наступній частині!
Так, історія поїздки до Норвегії продовжить після Байкалської історії.

Джерело: