Білорусь. Мінськ.
Я сподіваюся, що для кого-небудь мій досвід може бути цікавим, для кого-небудь – інструктаж, хтось попередить про помилки. Моя назва М. У 2001 році, коли я прибув у столиці з-за кордону, вступив до провідного університету в Білорусі. Студент. За п'ять років проживала в Мінську, в оренду приміщення.
Так це 2006. За два тижні було прийнято рішення про перебування в Мінську і купити квартиру. Моя сім'я не багата, давайте це середній клас. Оприлюднено квартиру батьків в іншому місті на меншу площу і здійснюючи значний кредит, збираються необхідні суми в США. Наприкінці 2006 року ситуація на ринку нерухомості була повним хаосом: ціни на 1-кімнатні квартири вирощуються щодня по 500-700 доларів США. Не вдалося дочекатися, бо зібрані суми не змогли збільшити. Не найгірший варіант: «душка» в панелях в районі Партизанського проспекту в жахливому стані. Згідно з агенцією, власник квартири переїжджає в інше місто, вже «провадив приміщення» і хоче продати житло. Я теж розповів, що документи на продаж були зібрані і ретельно перевірили. В кінці було зроблено угоду. Щастя молодого і надійного 21-річному власнику столичної квартири не обмежувалася!
Розпочато ремонт. Голі стіни, підлоги, побілені стелі, зміна вікон і дверей... Я тримав життя в орендованому номері (ціна все ще "довго" за 50 місяців) і не чекав руху.
Одного разу, коли я був в квартирі, панс. І з цього дня, протягом більш ніж трьох років, мій життя почав нагадувати тривалий детектив. На дверцятому стояв сестра колишнього власника квартири. Жінки заявили, що її брат зникнув кілька місяців тому, тепер він хотів, він не міг і не мав наміру продати квартиру, він не міг нічого підписати. Здавалося б, що все не сталося мені, що це була помилка, страшна мрія.
Починали візити районного офіцера, рецензування, допити в поліції, роз’яснення обставин угоди. Весь цей час співробітники агентства, які займалися реєстрацією угоди, намагалися заспокоїти мене (Я повинен сказати не дуже переконливо), сказали, що все чесне і офіційне, що немає проблем.
Але сам власник не встигнути чекати. 3 місяці після угоди він показав і подав заяву до міліції, що він був розпущений.
Суди продовжували кілька років. Про півроку після покупки квартири я зробив деякі оновлення, які дозволили мені переїхати. Гроші на оренду житла, враховуючи витрати юристів, були катастрофічно скорочені.
Я спробую підбити суть шахрайства, в якому я був залучений до одного з агентств нерухомості в Мінськ. Співробітник агентства з молодим чоловіком познайомився з особами, які ведуть антисоціальний спосіб життя, втирають в свою довіру, купили алкоголь і дізналися, чи є весіль серед них. Знайдено власник квартири «ми». За деякий час, маючи «зв’язувати» таким чином, молода людина працівника агентства закріпила паспорт від власника, подав фотографію певної «третьої особи» в неї, і ця людина «нехай» власник квартири. Сам власник відправив «відвідвідувати друзів за межами міста». Продається квартира через агентство нерухомості, яке нібито перевірило чистоту угоди і т.д. Усі переговори були проведені через співробітників агентства. Особисто я не зустрів власника квартири. Я повинен бачити його на нотаріуса. У нотаріуса я був представлений особою (другою / родичом власника, який не міг з'явитися особисто) з офіційною довіреністю від власника за право продати квартиру і отримати гроші.
Покажіть, як це все закінчилося:
- за рішенням суду, операція була визнана недійсною, я була видана з квартири;
- молода людина працівника агентства була засуджена за шахрайство на особливо великому масштабі;
Співробітник агентства втекло і приховує в Росії.
- агенція закрита;
Власник повернувся безпечно до напівремонтної квартири.
Після оплати багато грошей на квартиру переїхали в оренду приміщення.
Він може закінчитися таким сумним способом... Але! Я щасливий, щоб сказати нічого.
Після виселення я вирішив зберегти боротьбу. Так сталося, що мій випадок був одним з перших після введення обов'язкового страхування агентств нерухомості в Білорусь при недійсненні угод. У той час не було страхових платежів! Страхова компанія, звичайно, спробувала довести до останнього, що агентство виконала свої зобов'язання, і тому не варто повертати гроші на мене (питання, чому таке страхування, якщо не для таких випадків?). Однак під час провадження стало зрозуміло, що жоден з працівників агентства зобов’язаний зробити це глушеним в обставини операції, не збирав і перевірив документи, не зустрічався з власником квартири і т.д.
У результаті після численних зустрічей суд заснував відмову в організації, що операція була недійсною. Страхова компанія зобов’язана сплатити мені суму, що витрачається на купівлю квартири. Звісно, з урахуванням того, що через кілька років, ця сума склала близько 7 тис. дол. США менше, ніж фактично витрачається.
Звісно, ніхто не сплачує гроші, які витратили на ремонт (і багато було зроблено), ніхто не компенсує те, що потрібно було пройти через кілька років. Але це найкращий результат, який може закінчити свою історію!
В банку за деякий час з'явився новий кредит, і... так, багато часу пропущено, але я все ще купив мій довгоочікуваний квартиру в Мінську!
Головна
Джерело: