Улюблена артистка дитинства

Віктор Чижиков: «Це завжди приємно малювати дитячу книгу. й
Він розробив книги Маршака та Барто, Чуковського та Волковського, Михалкова та Носова. Тисячі креслень, знайомі тим, хто з дитинства впав на труси - і тих, хто читає свої перші книги в два тисячі.
У журналах «Меррі Фотографії», «Мурцилка», «Крокодайл». Він створив всесвітньо відомий характер - Олімпійський ведмед Misha.
Не один викладав Віктор Чижиков, щоб бути дитячим художником: він просто пам'ятав, що він зацікавив час, коли дерева ще висохли.

Ось 14 фото.

Навіть в школі, Чижикоф, як ілюстрації для казок, тільки для себе. Фарби і олівці підписалися на нього, тому що Віктор є вродженим кольоромсліпих: він не відрізняє від відтінків червоного, коричневого, зеленого і рожевого. Але це ніколи не завадило йому створення креслень, наповнених гарним гумором і теплом серця, визнання мільйонами читачів.
26 вересня на честь дня народження Віктора Чижикова, AdMe.ru зібрані ілюстрації та чохли найвідоміших книг, які він розписав. І як бонус – кілька коротких котирування і оповідання від життя художника.
Г'яні Родарі. Пригоди Cipollino.
«Я любила живопис з інтригою і хротом. Чим цікавіше я.

Коріння Чуковського. Д-р Айболіт.

«Чи є книги, які не мають гумору. Такі книги теж.
Я мав ілюструвати. Видавці, як кажуть, «Чому занадто багато». й
сумний? Дайте Чижиков, він сміється.

Ганс Крістіан Андерсен. Вогонь.
«Діти, які повинні бути виосвіченими і уникати помилок». Одного разу я побачила картину до ключа з розколами. Некрасова можна побачити ілюстрацію: кінний фургон, що ховається в шльопах, в найщирішому вигляді. Є дуга, але не затискаючи. Як дуга тримається на лобах незрозуміло. Замість сідла і джгутів, деякі вузли. Це не малюнок для дітей, тому що дитина повинна негайно зрозуміти дизайн об'єкта, зрозуміти, як кін загартований. « » » » » » » » » » » » » » »

Віктор Чижиков. Petya і Потап
- Ти фольга.
- Ти фольга.
Це була моя перша тема в журналі Crocodile.

Віктор Чижиков. Наша з щіткою.

Тексти пісень, а це означає: Я не дуже лірик, я більше жартів. Але це не означає, що я не відчуваю слова в житті.

Вітя Малєєва в школі та вдома
Перша книга Ілюстрована Віті Драгунський Таємниця дитячого коляска. Одного разу я пішов на видавничий будинок «Кід» і почув дику сміху від кімнати головного редактора. Я запитую, хто це? Вони говорять про це Драгунський. Тож я зустрілася з найбільш гумористичною людиною. й

Віктор Драгунський. Загадка дитячого перевезення
Я працював в Crocodile, дорослий гумор журнал з крокодилом на кришку, паління труби. Потім крокодил кинути курити. На замовлення партії. й

Агнес Барто. Бабця мала сорока бабуся.

Зя Александрова. Мій Ведмідь.

Олександр Волков. Майстер міста Емеральд

Натюрморт

Джерело: