Міф технологічного прогресу є непорозумінням.

«Що поганий фермер купує їжу, що він може зробити себе» – старий римський доведений у фінську сільськогосподарську підручник з 50-х років.

В кінці вісімдесятих я зацікавився самодостатністю як формою життя. Це сталося тому, що після школи я не знайшов місця в домінантному суспільстві. Моє бажання брати участь у розвитку мого соціального середовища приймала до питання про совісті: Чи можна Я взяв участь в процесі, що я відчуваю, що відбувається в неправильному напрямку? Це був в Німеччині, де моя сім'я переїхала з братом в 1972 році.

Самодостатність стала синонімом безкоштовної совісті. Зробляючи і вирощуючи все, що потрібно жити дозволили мені зробити саме те, що я думав, правильно і необхідно. У 1990 році перейшов на Фінляндію. Після перших років практики я став ще більш впевненим, що міф про переваги нашого технологічного прогресу значно спотворює реальність. Ферма без трактора, вилучення дрова з лісу без машини, і робота з примітивними інструментами показали, що мені реальні зв'язки між вартістю роботи і результатом. Використання ресурсів значно змінюється, коли ви повинні виробляти або виробляти все самостійно.

Я почав аналізувати свої спостереження теоретично, що призвело до низки звітів 1991 р., що я провів над кількома зимами у Фінляндії. Ця стаття є збірником цих звітів.

Пізніше я хотів повністю зосередитися на самовіддачі і перевірити свої теоретичні висновки. Я був вражений, як далеко позаду я можу залишити свою залежність на гроші. За 13 років свого щорічного бюджету від 30 до 50 євро. Моя твердження про різницю в ефективності промислового виробництва та ручної праці потрібна лише незначна корекція. Незважаючи на те, що з року до року я виготовляю їжу для себе, подрібнити дерево, пасма вовни і плетіння, я все одно маю достатній час для захоплення і життя з людьми. У першу чергу, мій шлях був майже некомпромісний лонер, і тепер ми живемо, що життя в сім'ї.

У сьомої статті я обговорю основи того, як наше суспільство організовано і як прийнятно для нашого середовища. Я починаю порівнювати енергетичні витрати механізованої виробничої та ручної праці. Це основа наступної глави на смертельні зв'язки між енергією та грошовими потоками. Тоді приходить питання про те, які відносини існують між організацією суспільства та енергією. Я приходжу до висновків, які повинні зробити нас дивно, чи ми занадто закріплені на організації державно-орієнтованого суспільства. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Тоді я можу змінити світові події. У зв'язку з цим я повинен визнати, що я звертаю більше уваги до того, що запобігає виникненню необхідних змін, ніж для перспективних проектів, що працюють, щоб зробити світ більш стійким. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу, якщо ви не погоджуєтесь на це питання.

Ми лікуємо приклад того, що людина може зробити роботу від того, що вона була відведена.

Ларс-Джурген Nordlund 20.12.2008

Ланс-Журген Нордлунд, Земельний стенд, складається з дев'яти частин.

I) Робота людини, технології та енергія
II) Зв’язок між енергією та грошима
III) Соціальні форми та їх енергетичний баланс
ІV) Культурні цінності також є спадковими товарами.
V) Паралізована демократія на шляху до диктатора
VI) Соціальний договір
VII) Неконтрольоване суспільство
VIII) Децентралізація або залучення до співпраці
IX) Досвід самодостатності

Публікуємо лише розділ про свій особистий досвід Ви знайдете всю книгу в прикріпленому документі.

ЕКСПЕРТИВНІСТЬ У СФЕРІ

Коли я думаю, що глобальна ситуація над людськими можливостями, я отримав враження, що найефективніший спосіб змінити світ лежить в руках самих людей, а не в коридорах установ. Цей шлях не omnipotent, але в даний момент немає кращого рецепта в пам'яті.

З 1992 по 2004 роки я практикував найбільш екстремальну форму самодостатності на півночі Карелії, Фінляндії. Таким чином, люди самодостатні, зокрема, чи живуть вони у Фінляндії або на Amazon jungle.

Одна людина потребує значної кількості вирощуваних земель для збереження себе протягом усього року. Приблизно 5 ар (500 кв.м) достатньо, якщо вона також збирає гриби і ягоди. Рік я їсть близько 200 кг грибів, які я переважно сухий. Я збираю про ту ж кількість ягод, яку я консервую в банках за допомогою спеціальної техніки, яка не вимагає стерилізації або додавання цукру або інших речовин. Регулярно змащуючи банки досить зберігати ягоди протягом декількох років і бути свіжими і солодкими.

У своїй роботі, де я не використовую будь-які машини, я намагаюся заповнити весь виробничий ланцюг. Щоб зробити одяг, я зроблю шпинінгове колесо і спробувати, якщо це можливо, щоб зробити інструменти для його будівництва самостійно.

Все садівництво починається з зовнішнього унітазу, де я ретельно композию всі побутові відходи. Я повертаю землю з копією. Я збираю деревину в лісі на візці, пити і заварити їх за допомогою axe. Я починаю робити одяг овець або вирощування білизни. Я зроблю нитку своїми руками і сплести тканину з неї. В основному використовується лляна нитка для виробництва сіток і верхівок (печей для риб). Кошики верби.

Раутин самодостатність на цьому рівні займає половину дня в середньому, якщо я поширив час роботи рівномірно протягом року. М'ясо не потрібно. За цей час я знову стала вегетаріанською. Якщо є озеро, то рибальство для енергії більш вигідно, ніж утримання домашніх тварин. Мисливець візьме енергетичний баланс між риболовлею та утриманням тварин. Якщо ми зберігаємо тварин, ми використовуємо їх як засіб збору енергії з природи, який ми використовуємо як м’ясо (див. розділ). Зберігаючи тварин, крім традиційного вмісту рейндера в грудях, тут на півночі часто не має сенсу, тому що для довгої зими нам доведеться запастися на великій кількості їжі, вилучення якого в коротке літо буде потрібно багато роботи. З рівною працею, в саду я зможу виробляти більше енергії з овочів, ніж з м'яса. З іншого боку, шерсть і шкіра є відмінними матеріалами для виготовлення одягу, заміна якого з іншими матеріалами означатиме багато додаткових робіт. Що погіршує баланс тваринного добробуту порівняно з субсистенцією землеробства є те, що тварини змусять ритм роботи регулярно. Це може викликати проблему, де результати сильно впливають на погоду. Успіх в субсистенції фермерства обов'язково залежить від того, наскільки ретельно ми керуємо нашими робочими годинами.

У цьому есе я не згадував про використання коня в основному виробництві. Коней, як правило, приймається на надання в традиційному малогабаритному сільському господарстві, що значно нагадує самодостатність. Тим не менш, догляд за кінь не тріфле, догляд легко переплітає переваги, які можна отримати з коня. В житті з природою важливо мінімізувати ризик. Тварини завжди доводять сюрпризи для приготування. Для роботи з конем необхідно звільнити землю від каменів і коренів. Коні потребують джгутів і приладів, які не потрібні в саду і виготовленні яких зазвичай неможливе в домашніх умовах. Я не знайшов причину, чому мені потрібна коня, але є багато причин, чому я не повинен.

Я вірю, що коня була інтегрована в сільське господарство Фінляндії, оскільки селянство не було безкоштовним. Особливо через податки, він змушений віддавати непереборну продукцію - дьогню і зерно. Для важкої роботи варіння смоли взимку використовувалася потужність коня, і колись набута її - воно має сенс використовувати його в господарстві влітку. Життя селянина складна, бо не вдалося зробити оптимальне використання умов його локалізації в його житті. Він, як правило, мав слідувати іншим умовам, ніж природа і його ритм і працездатність його тіла. Людинське товариство подається своїми працями, а тому селянство завжди було цілеспрямовано тримати залежну.

І нарешті...

Відомі шляхи старої аграрної, збірної та мисливської культури очевидні. Коли буде час визнати, що ми знаємо про природну економіку, практикуючись тисяч років, що це гармонія з природою і не принципово знищує основи нашого існування?

Все, що ми намагаємось зберегти наші технології, це ще один експеримент з невідомим результатом. Ми не повинні більше досліджень, тому що ми вже знаємо, який спосіб життя наша планета може бути стійким.

Духовна млявість і наша здатність переконувати себе, незалежно від того, що ми віримо, відокремлюємо нас від розуміння ситуації. Незрівнянний спраг для експерименту людини створює дивні ідеї, як ми можемо вирішити глобальну проблему глобального енергопостачання. Деякі вчені працюють на промислово відокремлюють вуглекислий газ від атмосфери, щоб перекачувати його підземелля. Це з’явиться з енергією та ресурсами. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Попри те, що люди жили без моторів і незважаючи на це створили високорозвинуті культури, вони не піклуються.