Камера Ейнштейна: як один фотограф зображений час

Adam Madyar - це комп'ютерний geek, університетський спад, самовідданий фотограф, Rube Goldberg високої технології, світового мандрівника та концептуального художника з зростаючим світовим визнанням. Але ніхто не міг здогадати, що він був терористом до ранку, коли він проходив до станції метро «Площа Союзу» в Нью-Йорку.

У той час, Мадяр був занурений у довгостроковий проект на перетині технології та мистецтва, що називається Нержавієм, створюючи зображення високої роздільної здатності від проходження поїздів та пасажирів з використанням витонченого програмного забезпечення, яке він писав та модифікована промислова камера. Методи сканування він розроблений - об'єднуючи тисячі паралельних кадрів в єдиний образ - дозволяє йому зловити пасажирів від охорону, так як вони літають з шумом і згортаючи через темні тунелі метро, зафіксувавши їх в привидних зображеннях, заповнених деталями, які не можуть захопити звичайні камери.

Мадяр встановив свій звичний набір пристроїв - камера, сканер, вольтметри, сині і чорні кабелі, акумулятор, штат штатив, ноутбук - і чекав до тих пір, поки поїзд закатався на платформу. Що він не очікував, що він не був байдужим до Нью-Йорків, які пережили 11 вересня, деякі з яких скаржались на поліцію про чоловіка з тривалим волоссям, що виглядало як змонтовано обладнання для відеоспостереження. Він не довгадав перед тим, як його підійшов до складу транспортної поліції.
до Що ви робите? він запитав.
"Я сканую поїзда", "Мадяр відповів.
поліцейський поліцейський взяв Мадяр до кімнати в оманах Квадратної станції Об'єднання, де він підвів пару рівнинних офіцерів, щоб запитати його. Розглянули своє обладнання, ретельно переглядали його цифрові файли. «Для нас, які ви працюєте?
Після того, як Magyar переконали, що він не навчався метро для незаконних цілей, щоб він був художником (допомагав його веб-сайт, який мав приклади його роботи), поліція погодилася $25 штраф за порушення правила заборони використання штатива на станції, і дав йому піти.

р.

З серії Нержавіюча, Нью-Йорк, 2010. Друковані роботи довжиною понад 2,5 метрів.
Не перший раз Адама мусить пояснити свою роботу на інтригованих спостерігачів. Народився у 1972 р. в Угорщина, м. Харків почав фотографувати, коли він був у своїх двориках, блукаючи вулиці азіатських міст і фотографуючими індійськими вуличними постачальниками, індусичними монахами і гімаланом. Його робота швидко розвивалася з звичайної документальної фотографії до сюрреалістичних, радикально експериментальних зображень, які відображають свою фосцинацію з пошуку нових і незвичайних використання для цифрової технології. Самий розробник і програміст, який побудував свій перший комп'ютер як підліток, Magyar приймає свої фотографії за допомогою найсучасніших фотоапаратів світу, модифікованих програмним забезпеченням, він пише себе. Додатковий код, також авторство, виводить практично всі спотворення, або шум, з даних камери, виготовляючи зображення неймовірної чіткості.

У вирощуванні тіла фото- та відеоарту, створеного за минулий декаді, згинаються знайомі ноти часу і відстані, розтягуючи мілісекунди в хвилини, граючи моменти в резолюції, що голе око ніколи не зможе сприймати. Його мистецтво походить від джерел, як різноманітні, як Альберт Ейнштейн, Zen Buddhism і навіть 60-х телевізійних серіалів The Twilight Zone. Самі образи - sleek silver subway автомобілів, серйозні пасажири, втрачені в власних внутрішніх світах - красиві і елегантні, але також викликають відчуття тривожності. «Мить я фільм безглуздий, вони не мають історії, і якщо ви можете захопити сутність, хінтессенція істоти, ймовірно, захоплює все», – говорить Magyar в одному з багатьох шифрових коментарів про свою роботу, що відображає як її гіпнотичні тяги, так і її елюсність. Відчувається, що якщо ви входите в інший вимір, займає місце між свербами і рухами у світі спотвореного часу, де закони фізики не працюють.

«Я навчився працювати з інструментами, отримав загальне розуміння матеріалів. І я дізнався, щоб зібрати речі разом. й
Англійська робота являє собою плідну взаємодію між технологією та мистецтвом, дві дисципліни – одна мета та математична та інші повністю суб’єктивні – які не завжди сприймаються як гармонійні або загальноприйняті. Тим не менш, вони переплітаються, і технологічні прориви часто роблять нові художні форми. П'ять тисяч років тому єгипетські майстри нагрівають пустельним піском, вапняком, каштаном і мідним карбонатом в печах, виготовляючи синтетичний пігмент, відомий як «Египтянський синій», що сприяло дуже реалістичному стилізовані портрети другої і третьої династії.

У п'ятнадцятому столітті фарба змішується з прозорими маслами, лляною і горіховою олією почала замінювати непрозору, яєчну жовтку на основі темпера, втілювати мистецтво новими яскравістю кольору і природності, які розбили шлях до таких майстрів ренесансу, як Ян ван Ейк, Тінторетто і Каравагі. Досліди Nineteenth- століття з легкими матеріалами, здатні захоплювати і стабілізуючі зображення, починаючи з срібного покриття Louis Daguerre і йодно-охолоджених мідних листів, привели до винаходу фотографії. У 1950-х рр., швидке просування в емульсіях і чутливості до фільму дозволили кіновиробникам взяти їхню ремісію поза і знімати в мінімальному світлі, тим самим виділити нову хвилю природних фільмів Жан-Люк Годард та інші інноватори.

Цифрова фотографія, перша розвивалася в 1970-х роках, дала початок двох типів пристроїв введення зображень: звичайні цифрові фотокамери та сканери. Перша плівка весь об'єкт в одному впливі. Другий, навпаки, захоплення образу послідовно. Датчик рухається по об'єкту, такі як друкований документ, і приймає фотографії його лінії по лінії, а потім збирає сукупний образ. Сканери, програми редагування зображень та відеокамери високої швидкості дозволили концептуальним художникам розірвати з традиційної фотографії та створювати все більш абстрактні та надреальні зображення.

Doris Mitch, який живе в північній Каліфорнії, сканує рослини, морська фауна та інші натуральні предмети в її старій Mac G4, потім редагує в Photoshop, створюючи приголомшливо яскраві композиції, які неможливо отримати з найлегшими камерами. Penelope Umbrico створює величезні колажі з зображень, знайдених в Інтернеті. Проект «541,795 сонце (від західних) на Flickr», створений в 2006 році, відображає її захоплення з Інтернетом і як він забрав інші реалії. Латвійський фотограф Misha Gordin створює охолоджуючі чорно-білі композитні зображення, такі як його знаменита серія Crowd, яка провокує почуття пригнічення загальної системи. Гордін колись писав: У концептуальній фотографії ... ідея або бачення трансформується камерою в образ, підключений до реальності, лише уявою. Початковий процес схожий на написання поезії. Тільки тоді вона стає більш технічною. мусульмани, а також створюють чорно-білі фотографії та відео, які нав’язуються схожим духом тягару, хоча його люди не пов’язані з політичною системою, але за кордонами власного сприйняття.

Я вперше зустрівся з харизмою в його акуратній двокімнатній квартирі в Фрідріхшаїні, аргентинська район колишнього Сходу Берліна. Він має довге, темне волосся, рідку бороду і вуса, кулонний вигляд темних очей. Як виглядає портрет слов’янського Відродження святого або витриманого рок-музика, що мешкає в одному з останніх будівель кваттера в Берліні.

р.

Мадяр був живим у Берліні з січня 2008 року, але провів лише кілька виставок, і не спілкується з місцевими художниками. "Геблі тут трохи панка і моя робота є плодами техніки", - сказав він, заваривши еспресо на кухні, в той час як його подруга Zazi Porchalmi, угорський перекладач він відомий як школа, служив різдвяні печиво в вітальні. Проживаю в Берліні протягом шести років, Magyar barely говорить німецькою мовою, яка відображає як його занурення в інших дисциплінах - "Я провів час тут вивчення двох мов програмування, я не встиг за що-небудь інше", - пояснює він - і ставлення ненавченого спостерігача, який передає свою роботу. Так само, як він захоплює моменти від життя пасажирів метро у своєму серці Нержаві, тому я змогла зловити рум’яну під час короткого паузи у своєму житті, повний рух: він завжди рухається вперед.

У угорському місті Дебрецен, обласний центр з 200 000 мешканців, просто захід румунського кордону. Свою маму був стоматолог, батько його архітектор і дизайнер інтер'єру, які розробили бари і ресторани для державної компанії під час комуністичної епохи. elder Madyar працював художником, роблячи фантастичні світильники та інші предмети побуту з міді в майстерні біля будинку. «Я виросла в майстерні батька» Мадяр. Я навчився працювати з інструментами, отримав загальне розуміння матеріалів. І я навчаюся зібрати речі разом. У Фінляндії та Греції, коли більшість подорожуючих на захід була заборонена. Займав в технологію старшої школи, але знайшов там занадто багато теорії в програмі, і відреставрував проти дисципліни. «Я був єдиний в своєму класі, який не повинен носити форму. Я ніколи не вдалося легко контролювати, він каже. Мадяр випав з університету, навчився кодувати, будувати прості комп'ютери і жили гроші, він заробив як фріланс-графічний дизайнер, так і вигравав власний бізнес протягом двох років, друк корпоративних логотипів на олівцях і запальників. Він сказав мені: "Це був страшний, але це було гроші".

За цей час у Берлінській стіні знизився східний блок, а мусульмани міг скуштувати його зростаючу спрагу для блукання. «Я завжди хотів подорожувати до тих пір, поки я можу пам'ятати. Я був близько чотирьох років, коли я мріяв про те, що я стикався з світом. Моя батько колись сказав мені, що там використовувався для людей, які професії вона була подорожувати, і я взяв його слова на віру. Я любила ідею життя одним валізом речей, що переміщаються з місця до місця. Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що вона застрягла в голову. Коли я отримав мій перший Paycheck, я просто пішов. Я думаю, що я маю власний бізнес. Після подорожі з рюкзаком в Марокко він вперше прийшов в Индию 27. "Це був найважчим місцем я коли-небудь був, - каже він. Кольори, запахи, важко перетравити. Мекка стала свого роду, і я починав туди щороку. й

Життя звичайного мандрівника захопила майстерність мусульмани і посилила почуття, що він був позашляховиком. З одного боку він був в постійному русі. З іншого боку, він міг довго залишатися безпрограшним, просто дотримуючись курсу життя. У Варанасі пройшов шість місяців з вивченням руху річки в Варанасі, давньої релігійної столиці Індії на берегах Ган. Під час цієї поїздки він попросив Зазі, щоб принести йому книгу для надихаючого фотографа, який він отримав премію в елементарній школі. "Я був майже тридцять", - сказав він. І почав вчитися сенс апертури, світла, і почав набирати в темному приміщенні. Я дуже сподобалося. Через рік він задокументував щоденне життя у приватній школі в Дар'єлінгі, гірський вокзал в Гімалаї в північно-східній Індії, а його серія чорно-білих фото вперше зарекомендувала себе у щорічному Угорському звіті. "Не роблю занадто швидко", - згадує Зазі. Якщо він думав людину або місце було цікавим, він витрачає час з ними.

Але Мадяр швидко зрозумів, що робити просте документальне фото було нудно. Він встановив камеру всередині кінотеатру в Варанасі і фотографував аудиторію практично повну темряву зі швидкістю відключення однієї хвилини. Займав під’їзд пасажирів, які сидять у зворотному напрямку таксі у Колкаті та люди, які знаходяться у дверях екстреної кімнати та ліфта в Шанхаї. Ганна Фресер, екс-голова Світлової роботи, митець-оператив, що організувала амбітну виставку творів музею Мадяр Континуму в трьох музейах США 2013 року — Світлова робота в Сиракузи, Центр фото та музей художньої фотографії в Бостоні — розповідає про «Лінійку центральне розуміння його роботи». Він відображає ідею знімання камери, що робить його ще, і знімаючи фотографії людей знову і знову. Він не дивиться на людей з приємним оком. Уникає запитань багатьох питань. замість того, як тільки досвід спостереження і присутності, а визначення життя через цей потік. Ця робота також відобразила зростання інтересу мусульмани в обмеженнях сприйняття людської сенсорності порівняно з тим, що було можливо з новими і старі технологіями, і був прототипом його зусиль, щоб підштовхувати межі того, що ми можемо бачити і випробувати. «Я хотів поставити людей в клітку, інакше. Я думав про те, як ми вибрали наш шлях, він сказав мені. Ми можемо бачити тільки з вузького кута, незалежно від того, що ми робимо. Наші знання дійсно обмежені і дуже мало. й

Високошвидкісна камера Оптроніс, обладнаний спеціальними частинами для зйомки Нержаве відео та модифікованої батареї.
Мадяр почав експериментувати з скануванням в 2003 році. "Я хотів би вийти з царства нормальної фотографії", - сказав він. - Я пам'ятаю не спати багато. Про те, як це зробити. У своєму ранньому експерименті Мадяр змонтував власний примітивний сканер із застосуванням проектора східного німецького слайда, який прокинув вузький промінь світла. Потім він побудував платформу кубів Лего, які дозволили цей промінь «сканувати» об'єкт повільно ковзаючи зверху вниз. Звичайна камера SLR зберіг всі скановані лінії одночасно, збираючи один образ з них під час впливу однієї хвилини. Таким чином, сканер зрізав хвилину часу на тонкі зрізи, а камера збирає розділи назад, створюючи одне зображення з усіх моментів. Мадяр відсканував себе експериментуючи з різними рухами, які створили спотворені фінальні зображення. "Як я повернувся, отриманий образ показав своє тіло, загорнувшись в хвостипені", - каже він. Це був цікавий технологічний експеримент, але це все. Я покинути його на кілька років. й

Тим не менш, він все ще захопився ідеєю зйомки різних частин однієї людини або декількох людей в різні часи, створюючи все ще зображення від "малих штук", як каже сам Magyar. Це збігається з зростанням інтересу до того, що він називає "вічно мінливою природою сучасності", - постійний потік життя, що відхиляється спробами простого візуального представлення.

У 2006 році, коли він провів кілька місяців у Шанхаї, він мав епіфані. «У мене було відчуття, що я б хотів би говорити, сканування потоку людей. Я почав шукати місця правого типу, де люди пройдуть на однаковій швидкості. Magyar вперше вивчали ескалатори в Шанхайських торгових центрах. На вулицях міст, особливо великих перехрестях або зупинках автобусів зі стаціонарним струмом людей. Як тільки він мав поняття, він почав розвивати технологію для його реалізації. "Це було постійне дослідження", - каже він. У мене кілька тижнів, щоб дізнатися всі деталі.

Відповідаючи, Мадяр реалізовано, укладають в модифіковану версію slit камери, яка використовується для зйомки фотокінетен на гончарних трасах і на Олімпійських заходах, записуючи послідовність часу в одному зображенні. Такі фотокамери були рідкісними і вартістю багато тисяч доларів, тому Мадяр вирішив зробити себе. Він прикріпив об'єктив з камери середнього формату до іншого датчика і написав програму для нового пристрою. Вартість: $50. Виявилося в традиційному режимі сканування, де датчик рухається по стаціонарному об'єкту. Цей час датчик буде залишатися в місці, коли скановані об'єкти переміщаються, зображуються смугою однієї піксельної ширини (це основний принцип камери для фото-фінішу). Мадяр встановив пристрій на штаті штат Шанхая і сканованих пішоходів, що проходять перед датчиком. Потім він поєднував понад 100 000 послідовних ліній у фото високої роздільної здатності.

Розширений фрагмент Urban Flow (#424), знятий в Гонконгу на самозбірній версії slit камери.
Результатом був Urban Flow, серія принтів 30 см, висока і 2,5 метрів, які захопили парад людського маршу. Ті на правій прогулянці минулого датчика про два хвилини раніше, ніж на лівій стороні. "Всім трохи фрагмента є реальним, і всі ці шматки присутні збираються разом розповісти вам історію", - пояснює Мадяр. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

Нагадуємо глядачам, які шукають графічне представлення часу, не простору. Швидкознімні автобуси стиснені в автомобілі, такі як Smart. Автобуси розтягують більш повільно, як пасажирські літаки. Повільно-рожеві люди розвивалися шроварні штани, ноги розтягувалися як лижі або стали вузькими, як композитні протези Оскара Пісторія. І через замкнену особливість технології сканування, кожен перенісся в одному напрямку. "На горизонтальній віссі не відображають простір, це не означає лівий і правий, але швидше і пізніше", - каже він. Якщо два люди перетинають піксель одночасно, він буде виглядати, як вони йдуть разом.

Урбан Флоу сприймають як комічний, так і меланхолійний, так і часовий погляд на людську долі і морталію. Вибір чорно-білого дисплея був виготовлений після значного розмежування. "Я експериментував з кольором, але люди виглядали як кольорові confetti, які не були моїми завданнями", - розповідає Мадяр. Це не карнавал, це сумно для мене. Ми рухаємось до того ж місця призначення і відчуваємо себе як смерть. й

Відео з Urban Flow (#292), 2007, знятий в Гонконзі, показує неймовірний рівень деталей при перегляді.
Ларс Торкул, інженер-проектувальник, який живе в Шанхаї, зустрівся з Мадяром в Китаї і прийшов в Шанхайську квартиру, щоб побачити процес роботи над новим проектом. "Це місце шокувало мене з його поглядом", - згадується Torkul. Ви повинні були вичавити останні пляшки води і інші речі в і всередині приміщення, щоб дістатися до столу. Після того, як торкул побачила змонтований прототип для зйомки, Мадяр продемонстрував перші кадри серії Urban Flow на екрані комп'ютера. "Я був здивований красою і чіткістю образів", - сказав він. Я сказав: "Адам, це неймовірна, ви будете показати це?" Але він не подумав про це... До того часу він не працював. Він сказав: «Це ще не завершено.» Я сказав: "Що ти думаєш?" Вони можуть бути готові дуже скоро. й

Торкул введений Мадяр до свого друга, французький художник Томас Шарверія, який просто відкрив галерею Острів6 в перетвореному складі в Шанхайському художньому кварталі. Чарівні фотографії також зачаровують Чарверію, і він запропонував організувати виставку. Продано майже всі десятки плюсів, які він друкується на виставці - за помірну ціну $700 до $1,400 - і отримали замовлення ще кілька. Мадяра захопила те, що його робота мала комерційну цінність на всіх: «Я повернувся до Угорщини, але я знав, що на основі цього потрібно зробити щось. й

У Zen Buddhism, один може навчатися протягом п'яти років до прийняття першого архівного пострілу. Це саме те, що Адам робить. Час не існує для нього. й
Його наступний великий проект був Нержавіюча, знята всередині метровокзалу в великих містах, таких як Париж, Токіо і Нью-Йорк. Це був якісний стрибок вперед. Він мав можливість придбати високоякісну промислову камеру та пристрій для сканування слотів, призначених для захоплення друкованих плат з високою роздільною здатністю, пляшок та інших швидкісних об'єктів по лініях збирання, щоб виявити мікро-краки та інші дефекти, які не можна виявити з іншими видами камер. За допомогою щілинної камери він використовує один ряд світлочутливих датчиків для постійного сканування об'єктів, що переміщаються на високій швидкості, знімаючи практично всі спотворення.

Неймовірно приносить розуміння теоретичної фізики, зокрема, відноситься до глядача до думаних експериментів Альберта Ейнштейна. Фіксована камера мами, спрямована на рухомий поїзд, гіпотеза Ейнштейна, що «відновлює симультатиненість» - ідея, що одночасно відбуваються два просторові події - не абсолютна, але залежить від координатної системи спостерігача. У знаменитому думаному експерименті Ейнштейн уявляв два спостерігачі — одна стояча всередині рухомого залізничного перевезення та друга стояча на майданчику, що проходить поїзд — який сприймається однаковим спалахом світла, оскільки їхні шляхи перетинаються. Пасажир поїзда бачить світло, що потрапив на фронт і назад поїзда одночасно, стаціонарний спостерігач бачить світло, що досягає цих точок в різні часи. У той же чином, Magyar спотворює час і показує суб’єктивність сприйняття людини: його щілинна камера трансформує рухоме місце в заморожене зображення неможливої чіткості і неможливості, реальність, яка ні пасажири, що прилітають на станцію, ні очікування поїздів на платформі сприймають. Люди на своїх поїздах, які подорожують разом, але окремо, загублених у власних думках, часто запам'ятовуються мобільними пристроями.

«Ви починаєте звертати увагу на те, як ці люди взаємодіють з їх пристроями і як мало вони взаємодіють один з одним», - розповідає Ганна Фресер, колишній керівник Light Work. Тим не менш, ці привидні образи також можна побачити як свято людського суспільства, яке Мадяр почав цінувати більше і більше, як він подорожував світом. Пасажири Seat-holding subway в Парижі, Шанхай, Гонконг, Нью-Йорк, Лондон, Токіо, Париж, Рим і Берлін все показують вражаючі схожості на зовнішній вигляд, вираз обличчя і ставлення, які транскендують культурно-географічні відмінності. У своїх нотах для виставок творів мусульмани, Friser звернув чітку лінію між вуличною фотографією встановлених майстрів, таких як Diana Arbus, Gary Winogrand і Henri Cartier-Bresson, а шлях Мадяр приймає своїх фотографій. «Святий він хронографів складається з простих людей, не найкрасивіших, ексцентричних і непривабливих, які зазвичай зловили увагу фотографів», - написав вона. Вони дивляться на відмінності, в той час як рум'яна знаходить схожість. Вони переїхали через місто, поки Мадяр не лишається безперешкодним і чекає на людей, щоб передати його клітину. Він відвідує нові міста в різних країнах і на різних континентах, до тих пір, поки риси поширені всім людства починають проявлятися. й

Фото з серії «Нержавіюча» показало найяскравіший приклад беззернового ідеаліонізму. Він відчайдушно захотівся стріляти в Токіо метро - "незрівнянна система метро, незрівнянне міське оточення" - але ледь помітний спалах освітлення призвело до перевищення і невикористаних ніг, які виглядали як вертикальні лінії у своїх образах. Розчин мусульмани: Ведуться метро з екстонометром на тиждень, вимірюючи рівень освітлення на всіх 290 станціях. "Я знайшов п'ять станцій, де світло було високочастотним, тому я можу розпочати роботу там", - згадує він. Але всередині поїзда вогні ще погані, тому я провів три місяці створення програми для позбавлення від цих ліній. Мадяр зіткнувся з іншою проблемою, коли він був заборонений від запуску штативу на території Нью-Йорка. Він повинен зняти його руки, які додатково спотворили зображення. Провести кілька тижнів, написавши код, який їх усунено. Ларс Торкул, німецький конструктор, подобає йому майстер Zen Buddhism. У Zen Buddhism ви можете тренуватися протягом п'яти років до того, як ви стріляти свою першу арку. Токул сказав мені. - Час не існує для нього. Він живе і робить свою роботу чіткою і в кожній деталях, як і в своїх образах. й

Фрагмент нержавіюча #7649
Незабаром після закінчення Нержавійки Мадяр почав замислюватися про переміщення зображень. За місяць дослідження він запровадив німецький виробник Optronis для задоволення його одного з найпродуктивніших промислових відеокамер $16,000. Такі камери використовуються для аварійних випробувань, вивчення робототехнічних маніпуляторів і навіть аналізу руху задніх ходових кінів, які беруть участь у стрибках турнірів. За допомогою високої чутливості світла і витонченого програмного забезпечення TimeBench камера Optronis захоплює зображення високої роздільної здатності на неймовірній швидкості: до 100 тис. кадрів на секунду — для порівняння, звичайні камери знімаються на 24 кадрах на секунду.

Мадяр перетворив поняття Нержавійки на своїй голові: тепер, замість стоячих на майданчику, знімаючи пасажирів, Мадяр знаходиться всередині рухомого автомобіля, запис на відео все ще люди на плафоні, а поїзд з камерою надходить на станцію. Привид Ейнштейна знову заповнює ці зображення, і він знову спотворився час: Madyar знімати відео в 56 разів на нормальну швидкість, перетворюючи 12-секундні розмиті погляди станції в 12-хвилинні фільми, що обертаються її неспроможністю. Його пасажири стоять, разом але окремо, з вишуканою, об'ємною грацією статуетки - тільки згинання губ або пальця, простягається в сторону iPhone говорить про те, що ці люди були захоплені в наднизу зйомки, застрягли в момент перетягування. Magyar витягує почуття з недбалого моменту. "Я хочу захопити те, що відбувається в мілісекундах, походження якого ви не знаєте, - сказав він. Я протягував моменти — тепер, як люди, які ми тільки живемо в минулому і майбутньому. Ми не вважаємо.

Нержавіюча чіткість серії відео з нержавіючої сталі також є результатом найскладнішого коду, який він коли-небудь письмовий. У своїх експериментах з промисловими фотоапаратами, мусульмани виявили, що якість зображення була ідеальною для вимірювання швидкості, відстані і обсягу, але не зовсім підходить для потреб художника. Він написав складні програми для поліпшення якості зображень, знятих в низькому світлі і поганому контрасті. Ще одна проблема була цифровим шумом – вертикальним, горизонтальним, лініями та іншими випадкових спотворень, типовою проблемою з високочутливими цифровими датчиками. Він провів майже два роки, що перетинають програми зменшення шуму, розв’язуючи одну задачу і негайно переходить на інший. «Амери не повинні працювати над ним, але я повинен. Не можна спати. Я працюю протягом місяця, і я не зупинився. Коли я зустрічаю нову проблему, я повинен знайти рішення. й

Я влаштовую зустрітися з харизма на Олександрплатзі, одна з найвідоміших станцій метро Берліна, щоб показати свій проект з нержавіючої сталі. Я прибув на годину кисті і чекаю на одну сторону натовпу платформи протягом десяти хвилин, поки він не показує. Його довге волосся посипається через чорний парк, доповнений чорними черевики, чорні джинси і чорний рюкзак. У рюкзаку Madyar продає свою модифіковану відеокамеру Optronis і ноутбук. Чотири кабелі, сині та чорні, випали з рюкзака. Він говорить про об'ємне обладнання, що робить його почувати себе як «великий герой мисливця». Після зіткнення з поліцією на площі Об'єднання Мадяр рафінує обладнання, тому його можна перевозити в рюкзаку, але на мій погляд, новий макет ще більш соковитий. Шість надземних ліній і трьох підземних ліній, які збираються на Олександрплатзі, створюючи постійний потік людей, що з ранку. "Я шукаю місце, де немає зазорів в натовпі і більше людей краще, - каже мені. У кожному місті є лише пара місць, де можна ловити такий натовп, і це один з них.

Разом з Magyar, ми хопимо на поїзді і приїдемо одну станцію до площі Роза Люксембурга, потім перехрестя платформи і візьміть наступний поїзд до Олександраплатца. У упакованому машині Мадяр сначе машини з рюкзака. Корпус сірого алюмінієвого фотоапарата, підключеного до зовнішнього вигляду, ручки та кабелів, які з'єднують пристрій до свого ноутбука, виглядає як прототип, скручений в гаражі. Коли він вказує лінзу на вікно, червоний і зелений ліхтарик спалаху. «Я завжди запитав, «Дів, що ви це самі?» – каже мені, як інші дивляться на себе. Через кілька хвилин, ми занурюємо в станцію і починаємо записатися Мадяр. У дванадцять секундах він готовий.

Ми стояти там і чекати чотири хвилини на вісім гігабайтах нових даних, які будуть копіюватися на його ноутбуці (це зазвичай займає дві зовнішні жорсткі диски з ним, щоб обпекти три терабайти даних). Мадяр вивчає процес красиво освітлених осіб, які він видобувається з 12-другого розмитого місця і заявляє, що він радий. Щоб отримати результати, які підходять йому, він знімає сотні годин відео. У одному з улюблених кліпів в серії, знятих в 2011 році на Олександрплатзі, на щастя, отримали два бігові стрибки на платформі на фоні маленьких дівчаток. Нагадуємо, що зображення перед глядачам не є фотографією, але момент розтягування - це "інтерв'ю". "Такі дівчата були справжнім подарунком мені, - каже він.

«Дякую за те, що ми живемо і що світ ще більше живого місця, ніж уявляємо. й

З серії Squares, Гонконг, 2007-2008. Мадяр взяв багато картин людей, потім поєднував їх у величезні штучні площі, повні з людьми.
З багатьох дисциплін, які Мадяр має справу в своїй роботі, найскладнішим був маркетинг. Він потрапив у світ мистецтва випадково, а на ранніх стадіях своєї кар’єри загадав, як працює бізнес. «Це не приємно жити з нав’язливістю 20-річного, коли ви 35,» він прийняв кілька днів, коли ми поїхали на Берлін на дощовий вечір до майстерні в розкішному районі Савинь-Платзь. Мадяр відправив кілька Urban Flow принтів в Маямі Біч арт-шоу. "Я почав робити це в найгірший час - 2008, 2009 - коли арт-ринок згорнувся, - каже він. Через п'ять років, мадяра зараз заробляється значно більше грошей за свою роботу — до $14,000 за нержавний друк — але він все ще не схожий на ділові зв'язки і самопросування, він повинен розвиватися. «Він не має комерційних інстинктів», – каже Л. Торкул.

На жаль, Мадяр навчається. Він став більш впевненим і наполегливим динаміком, органічно ткаючи разом концептуальними і технологічними аспектами його роботи. Цього року вперше він міг жити тільки на доході від мистецтва. У галереї Гарвардського університету в Будапешт. У лютому його робота буде показана в рамках виставки трьох митців міського життя на престижній галереї Julie Sol в Манхеттені. Виставка буде включати в себе відео з нержавіючої та декількох принтів серії Квадратів, створених між 2006 та 2009 роком: фотографії сотень людей, які приймають з пішохідних міст, а потім об'єднуються в Photoshop в явні міські квадрати, захоплені з видом на птах. "Я нічого не скаржаю, - каже Мадяр.

Мадяр планує майбутній інсталяція в галереї, де він проведе кілька відео на великі екрани, що оточують глядача і супроводжує відео з оминозним звуковим ефектом - уповільненим моментом гальмів, фоновим звучанням станції метро. Іноді люди говорять, що коли вони дивляться відео, вони думають про смерть. Він трохи схожий з тіла, він каже. Андрій Золлі – виконавчий директор Pop Tech, організація, яка об’єднує інноваторів у мистецтві та науці. Після суперечок роботи Мами, він запросив художника виступати на Поп Tech Conference в Камдені. Він має різний вигляд цих робіт. «Так, що ми живемо», - наполягає Золлі, «що світ ще більше живого місця, ніж уявляємо.» У будь-якому випадку, життя або смерть, мусульмани відзначає будь-яку реакцію: Що може бути краще для художника, ніж це? Це неймовірне почуття, яке може зробити інші думки. Я дуже щасливий. й

Автор: Джошуа Молоток. Редактори: Марк Хоровіц, Тим Хефернан. Fact-checking від Hilary Elkins. Фото Андрія Чудовського. Переклад Юрія Карабатова.

P.S. Більше фотографій камер та роботи Адама Мадяра у статті «Закінчення часу».

Джерело: habrahabr.ru/post/208820/