Зареєструватися

Якщо ви попросите мені те, що гірський Кавказька в декількох словах, я розповім, що він схожий на молоду ґрунтовну коню. Дикий і вільний. Безкоштовно. Неброкен. Граючи м'язи, вибираючи простір і обман тільки елементи природи.
Ви можете порівняти його з гірськими Швейцарія, Альпи – просто видаліть звідти будинок, ідеальне шосе і все, що прикріпили до руки нудного європейського. Тоді ви отримаєте картину, що віддалено нагадує гірський Кавказ. Але, ви згодні, немає сенсу в таких труднощіх, коли ви можете отримати в машині і трохи менше, ніж день з Москви, щоб познайомитися з ним – натхненник Пушкіна, Лермонтова, Толстого.

У старі дні! й
У ці дні ви знали мене, Кавказ,
На мій санцтуарний глухий
Ви згадували мене більше, ніж раз.
Я був божевільний в любові з вами.
Ти вітав мене ніісно.
З могутнім голосом ваших бур’янів.
Я почула груші,
І снігопад рмелі.
І клікка орел і пень з незайманих,
І Терека рояла фіцелі,
А ехо далекого сміху,
І я зрілий, ваш слабкий співак,
Казбек – королівська коронка.
(А. С. Пушкін)

1,1 км Хайлендер

Ви не знайдете тут. Для цього перейдіть до Туреччини. Але серед цих місць, лише один раз, дивлячись на стрімке зростання зубного гірського діапазону, ви обов'язково отримаєте відповіді на багато «тертинових» питань, які вам довели. Коли на двох-трьох тис. висотах ви навряд чи можете відрізняти мініатюрні кошери і худоби, які захоплюють між нескінченними зеленими килимами, і все це переважають білосніжними вершинами п'яти тисяч людей, що купаються на сонці, тоді ви розумієте, наскільки великий світ навколо і що в ньому ви є. А потім ви можете тільки, з головою вгору, зачепити його і сказати stupidly: "Я... Ой, yeah. . ?

Я мав можливість відвідати Кавказ цього року разом з командою мотузкових стрибків з Москви «Let’s Fly» – хлопці стрибали сюди з мотузкою на декількох природних майданчиках. Я не маю багато шукати, тому я спробував взяти участь в узгодженому процесі підготовки висихання, і навіть брати участь в «стрибках». Про що вийшов з неї – потім.

Кель-Кечен

Головний об'єкт для стрибків цього часу був Кель-Кечен - один з п'яти карстових озер, розташованих в Херсонському районі Кабардино-Білкарії і об'єднаний загальною назвою «Блакитні озера».
Kel-Kechhen не просто. До початку минулого століття було глибоке карстове озеро з чистою холодною водою, втрачене в букові ліси. Але в 1923 році в результаті землетрусу вода раптом залишилася, розширюючи гігантську карстову свердловину 170 м глибоко. Translated from Balkar "Kel-Kechchen" буквально означає "знімок протікає". На дно колодязя був тільки невеликий ставок близько 30 м по всьому. Не було багато людей тут в останні сто років.
Щоб знайти цей карстовий хасм в середині щільного лісу можливо тільки, знаючи маршрут. На схід від озера Черек-Кель, з шосе, круто вгору гірська гравійна дорога - шлях до Верхнього озера. Сходження його, не потрібно пропустити вузький шлях в ліс – це лісовий маршрут до Кель-Чехена.

Габаритний зображення

Рапо стрибки з Let's Fly відоме це місце з 2008 року. Рапо стрибки - це мотузковий стрибок з ручкою і вільним падінням, в кінці якого мотузка система проводить м'яке безпечне пікап.
Kel-Kechhen - це гарне місце для такого підходу. Покинувся від пішохідних стежок, шестерні стіни провалу переходять по вертикалі, даючи піднятися на захоплюючий і відокремлений вид. У вас є необхідні точки з негативним нахилом, і вузьким діаметром озера (близько 200 м) дозволяє повісити необхідне обладнання на добу.
Що таке, як стрибати в абіс з висоти 135 м, щоб подолати більше 80 м вільного падіння, щоб на самому дні ви зупинилися мотузкою? Дивовижна ідея! Тим не менш, хлопці від Let's Fly не за перший раз – робота знеболюється. Тим не менш, не забувайте, що мотузка стрибків є спортом безпосередньо пов'язаний з ризиком. Ми перейдемо до сухого озера, якщо ми впевнені в безпеці стрибка!

Одяг

При заїзді з Москви нам довелося провести кілька днів в готелі – це було дощ. На третій день погода приймала нас, а рано вранці наша команда 13 осіб перейшла на місце. В автомобілях ми закриваємо як гірська дорога дозволяє, а потім йдемо уздовж шляху до букового лісу, розподіляючи 300 кг техніки і речей всім учасникам.
Ліс вологий після дощів, свіжого, але якось незвично тихого. Ні пташиного співу, не продувається вітер. Букові дерева, серед яких є справжні гіганти, які висотають. Ми ретельно перемішуємо бруду в низинках і струмках, робимо наш шлях повільно, потім і припинимо на солоді.

І нарешті, тут це, довгоочікуваний Кель-Кечен! Сверед і включений, і в похмуру погоду - похмурий, неприпустимо. А які силові мастила в її масивних скелястих склепах, сміливо різьблені водою!

Прибуття на сайті, ми ділимося на дві групи і перевіряємо майбутні місця кріплення базових мотузок. З останнього часу команда була тут (два роки тому), базова точка кріплення 2 впала в абіс, а нове місце має бути обране. З підставою 1 все дрібно, вам просто потрібно переконатися, що краю скелі досить міцні.

до 1 2 3 4 5+

Слабкий скрізь, м'який, пофарбований найменшим дотиком. Карстові процеси йдуть на безперервно і контури провалу постійно змінюються, знищуються внутрішніми водами і корінням дерева. З'являються нові тріщини, порожнини, ягоди. При роботі на натуральних об'єктах необхідно бути особливо гострими для таких речей і навіть на звичних, багаторазових прогулянок маршрутами, ретельно помітивши зміни.

р.

Коли місця кріплення базових мотузок перевіряються і очищаються від падіних гілок, рейлінгів безпеки вішуються, це час для найбільш трудомістких і відповідальних завдань - підвісити основи. Так звані два мотузки, які перехрещують карстову копку поперек і будуть закріплені на декількох міцних букових дерев на кожному боці. Це ці троси, які будуть приймати основне навантаження при стрибках.
З одного боку, кінці основних мотузок спускаються до дна провалу, а з іншого боку, камінь кидається до них з кінцям легкого транспортного рапсового шнура, прив'язаного до нього. Можна спостерігати, як протягом декількох секунд рапсовий шнур з шортом знімається з tarpaulin субстрату, зникаючи в нижню абіс.

Україна

Потім два хлопці вирушають мотузки до дна провалу. Ліпка рухається паралельно до маршруту майбутнього стрибка. Його завдання полягає в тому, що порода не має небезпечних виступів. Знаходження шалі «полки», він згортає їх, якщо це можливо. При досягненні каменів внизу, нав'язаний звук, як ніби від вибуху, багаторазово летить навколо навколишнього ділянки.
Денис знаходиться в північній частині озера, де найнижча висота стіни. Тут він висить мотузки, на які учасники стрибків знайдуться вгору.
Коли хлопці знаходяться внизу, вони знаходять кінці бази і рапсовий шнур і обв'язують їх разом. Далі учасники, які залишилися вгорі, починають піднімати базові троси, витягуючи їх з рапсовим шнуром. Усі ігри координуються радіо.

р.

І ось основні троси вішають і розтягують. Це укладає перший день роботи. Він отримує темряву, ніч швидко приходить, і з ним приходить жорстокий апетит.

На наступний день команда повертається на об'єкт. Після того, як підстави вішуються і розтягуються, валики прикріплюються до них, на які стрибки перейдуть під час польоту. Їхнє завдання полягає в тому, щоб перемістити точку пікапки далеко від стін неспроможності. Але не далі, ніж позиція, що регулюється ще двома, зупиняючи мотузки.
Коли система встановлена і випробувана, це дядько Вані. Він стрибає першим! Дядько Ванья (або «Буратіно» – це також його назва) – тестовий вантаж, який є транспортним мішком з вагою. Після того, як buratino, долаючи 4 секунди вільного падіння, акуратно підбираються системою, команда переконає, що все працює, як це повинно. Нам приємно здивувати себе!
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Головне, однак, є командним духом, координованої роботи всіх учасників та позитиву, життєрадісне ставлення. Звичайно, важливим аспектом безпеки в стрибках мотузки є своєчасна заміна обладнання, незважаючи на те, що абсолютно всі елементи системи обов'язково дублюються.

540834

6837840

Перемикач

Хлопці називають мотузковий стрибок так сукцинтно – «стрибок». Перемикач, стрибок. "Я любив стрибок!" або "Не найщасливший стрибок я коли-небудь був!" За дужками є страх, адреналін, ясен - це ціле захоплення відчуттів про які він не особливо налаштований для чату і який, крім дружних зв'язків з закритою командою, тримати всі вони, різного віку, в цьому екстремальному спорті.
«Це важко для мене описати, перш за все, тому що у мене є загальний близько двох сотень стрибків», – каже Віталійк. І що я був кричущим, як психо був, тому що я підкорив новий об'єкт. Для мене зараз стрибки щоденно. Підготувати все, повісити його, працювати з командою і в кінцевому підсумку зробити стрибок в новому місці для мене. Це мій високий. І звичайно ж є дуже потужна хвилювання на дуже стрибках ... – так відверта.
Триває до вечору, близько 20-30 хвилин на учасника. Виготовляється пов'язком, шоломом, рукавичками, кладуть на камеру, знімають пусковий трос в рюкзаку, чіплялися джемперами і страхуванням - кламо всі карбіни! Хлопці перевірили, перевірили знову, і пішли на вихід.
Вихід є положення, з якої відбувається стрибок. Звідси на Кель Кеччен є трав'яною подушкою на краю копа, під якою скеля має негативний схил. Так сталося, що саме під цим місцем на дні є невелике озеро і стрибати, якщо в воду цього озера. Трохи спокійний на фоні, що глибина вільного падіння (до старту канатного пікапу) становить близько 80 м!

І хлопчики і дівчата стрибають. Губка стрибала, я зняв дерево на краю. Я можу побачити, як далеко він був, висить з боку до бока, ледь помітний до очей, припинив, знизився донизу, на радіо додається до вершини, що система може бути піднята. Далі йде Віталійк, я збираю його в саморобному штаті. Далі Антон - Я збираю його з виходу-а, з виворітною рукою. Потім віра виходить з дерева зліва.

Р

р.

р.

Всім, але кожен з них змінюється. отримує зібрані, отримує серйозний. А потім стрибати.
Для того, як я дивився на місці, висить, робота команди. Я слухав свої внутрішні почуття. Поки я вирішив собі, що я б стрибнув. У той же час Денис запропонував, що я стрибнув? Я вгадаю, що він теж виглядав.
Коли ви йдете з страхуванням, візьміть фотографії, допоможи хлопцям, ви відчуваєте спокійно. Ви звикли до висоти. Ви завжди рахуєте на себе, звичайно, але десь на фоні, мозок чіпає до реалізації, що ви є безпечними – і це спокійно.
Покрокова на виході, ненавидане страхування - надходять жарти. Ви тільки з страхами і сумнівами. Увага до деталей. Усього зайве. Всі слова навколо вас мають жирне значення. І хоча ви приводите сумніви, зробіть себе з тим, що все обладнання є надійним і дублікованим, примітним, тваринним страхом тримає вас щільно. Ви можете бути логічно, ви можете спробувати прийти до умов вашого страху або пригнічувати його, всі без успіху. Груша буде стояти між вами і стрибком до останнього. Але коли ви нарешті змусите рухатися, це означає одне з двох речей. Якщо ви не зникнете, поріг страху та відповідальності, то ви точно знаєте, де кожен з власних інстинктів. І ви можете відмітити їх в місцях, щоб зосередитися і обхопити нові. І якщо страх, інстинкт є проявом принципу тварини, то здатність приймати рішення і діяти проти інстинктів - прояв волі (інтелекту). Я вірю, що багато тварин і, звичайно, люди в процесі еволюції, здатні думати про це замовлення, значно підвищують свої шанси на виживання. Це важливий аспект будь-якого ризику.

Але назад до стрибка. Коли я кажу крок, я дійсно маю на увазі стрибок. Маленький тизер! Як відштовхувати вихід-а, дивлячись безпосередньо в абіс, для новачка практично неможливо. Ваш мозок не знає, що потрібно робити. Перемичка над пудою - будь ласка, це простий і зрозумілий. Він має сенс. Але кинути з висоти 135-метра на скелях або в воді – ні, вогонь.
В результаті ноги стають бавовняними і стрибки не працюють – ви просто падають, як шерсть і це все. У разі стрибки з мосту це не проблема. Але на природних ділянках, таких як Кель-Кечен, це важлива точка, оскільки скеля нижче зазнає очевидну небезпеку.
Тому рекомендується стрибати «на барі», шукати і подрібнювати під 45 ° до горизонту.

Весь час я кладаю на пов'язку, запакуйте свою камеру і відкладаю її з шматком тригерної мотузки в моєму рюкзаку, прикріпіть страховку і відправляю на напрямок виходу, ці думки переплетені в голову. Коли я знаходжу себе на трав'янистому патчі на бринкі провалу, настає момент, щоб перевірити філософію. Коли я стояти на краю, я стояти стійким. Я відчуваю, як страхування, витягаючи мене назад, і я відкидав її. Коли я кидаю карбину і вона пряжа в траву за мною - wow! Відчувається, як день до бою, він зняв броню! Тим не менш, з кожним етапом стрибків правила, впевненість зростає сильніше. Я побачила озеро Лекед Кель-Кечен. Що стосується периферійного бачення, всюди є сверблячки стін гігантської недостатності. І далекий, віддалений дно з іграшками дерев на березі патчі води.
Початок відліку: Привіт! Встановити! Про нас Я стрибую на барі, але мій пальці тільки ловити повітря.

Як тільки я розумію, що я стрибнув нормально, я нижчу голову і подивився. Швидко зростаюча швидкість, rushing as a cannonball. Я заважаю, що я втратив, оскільки я був молодий дитина. Швидкість і збивання в вухах подихає. Дно виходить прямо на мене і все я можу побачити, що дерева ростуть перед очима і швидко збільшуючи розмір поверхні озера нижче.
Тіло знає, що робити. Руки і ніжки, здавалося б, стеруть у польоті, це відбувається на рівні рефлексів і, ймовірно, деякі древні пам'ять тварин. Коли ми були птахи... Після того, як ще два довгих секунд я раптом відчуваю, що щось починається, щоб піти неправильно - Я падає на ліву сторону і не може протистояти їй. Потім я розумію, що трос почав підбирати, що веде мене до правого, обертає спину і щітки до центру на величезній подушці. Потім гострий струмінь вгору (компенсація для розтягування підстав) момент безваги і знову восени. Вгору і вниз: Якщо ви ще не маєте думок у вашій голові, це час, щоб вийти.

- Всі права, хороша робота! - Радіо в рюкзаку є обов'язковою.
Після вуса в вухах розгортається незвичайна тиша. Тільки бандажні креки трохи. Я не хочу робити все більше, я висить протягом години.

, Україна

До хмари мотузка виходить, і ви можете ледь побачити, як синій прапор команд переміщається на виході. Відчувається, як я в середині величезного вигнутого дзеркала, краї якого переросли з лісом над там, належить до абсолютно різних розмірів. Я збираю свою камеру і зробіть деякі фотографії.

950 р.

Тим не менш, час для початку спуску – багаторазово витягти тригерну мотузку з рюкзака, викинути її вниз. Я натягую на джумару і зніме стрибки. Потім я обережно зіткнувся на гілці і зупиняюся на самому краю води. Я покажу вам на радіо, що я закінчив спуск і систему можна підняти. Я шукаю комфортне розташування каменів і опинився там на спині.
Неприємний блаженний валик в цей момент! Мир, мир, грація! Як пухнастий ковдр покритий ...
Стебло травних гойдалок, джмелі, птахи співають десь в коронках не далеко. Я не хочу, щоб побачити голову - ви вже знаєте ці чудові, знайомі з серцем! гострий. Все, що випромінює світ навколо вас, тепер сприймається дивно гостро. Або ж, можливо, замкнений простір біля древнього озера так потужний? Чи не так багато людей опинилися тут, і ось чому ефір так чистий? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу Нехай люди, кілька людей, в моїй голові. Чому тут мало людей? Тому що вони не дають хати? Я вгадаю - так що це буде. Як багато речей, які ми часто не потрібні лише тому, що вони не вписуються в нашу звичну картину світу.

Я лежав і дивлюся в дзеркало небо – це як вікно в інший світ. Хмари літати швидко, промені сонця грають через них, і я соромлюся до розміру антени, оточеного гігантськими скелястими склепами. Храм природи, де людина є невід'ємним гостем.
Половина години проходить як секунди. Віталій стрибає далі. Я отримую п'яти хвилин. Я обирає кут для зйомки, і хлопці віщали остаточний відлік на радіо: готовий, встановити, піти! У перегляді камери намагатися побачити початок безглуздим – просто дрібати спуск, орієнтуючись на «інфінільність». Я можу побачити, як Віталійк пішов: ледь помітний, як москіт проти вікна.

Потім він загубився серед листя і я бачу його знову тільки через кілька секунд, після того, як забереться, в центрі дзеркала неба. Я віддаю йому, щоб зробити зірку:

Після того, як мотузки заспокоїлися, Віталій починає спускатися. За кілька хвилин на воді знаходиться кілька метрів:

р.

Тільки зараз я звертаю увагу на болгарки внизу озера: багато висотних як людина. З вершини вони виглядають як шматочок торта. А дерева виглядають як кущі.
Після того, як Вітальська непара і передає на радіо для підйому системи, ми йдемо з ним на протилежну стіну провалу, де мотузки закріплені для сходження.

Плеймейт

Головний наслідок стрибка полягає в тому, що ви починаєте лікувати висоту, швидкість, небезпека по-різному. Це повинно бути зрозуміло. Можливо, якщо ви живете в стані екстремального постійного, може виникнути певна «професійна деформація». Ви повинні розуміти, що ви були збережені мотузковою системою, не деякими ресурсоздатними або фізичними даними. Використовуючи пристрої, ви дивитесь за межі, «розширена свідомість», але втрата страху є побічним ефектом, який жирний для недооцінки. Однак, поступово, через кілька днів, все повертається до нормального через гнучкість нашої психіки.
З великим інтересом до такого досвіду є діалог з страхом. Відчуття твердого горизонту, стелі, яка була формована роками і десятиліттями життя. Все, що ви думаєте, що ви не можете. Груша - це захисний механізм. І в той же момент ви усвідомлюєте межі приміщення, або навіть клітку, в якому ви зафіксовані. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Один момент, один крок відокремлює вас від держави, де можна шукати за межі горизонту, за звичайною координацією системи.
Іноді людина потребує шейк-ап, друзі див. його і дати парашутний стрибок. І так він йде в поле так, що квиток не зникне, в півфінансуванні і страху стрибає вниз і за кілька секунд польоту горизонт розширюється, даючи шейк, який не був роками. І це добре.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Що сказати, наша "експедиція" до Кавказу виявилася добре! Звісно, крім «стрибків», також були пошуки нових місць, зустрічі дач і дротів захід сонця, знайомство з красивими – простими і мудрими людьми, які живуть в цих частинах. Кожен візит до Кавказу відкриває нові сторони. ложка екстремально збільшує почуття пригоди, і ви пам'ятаєте їх пізніше з великим теплом. Після повернення в місто ще не можна налаштовувати в робочий режим. Для того, щоб переконатися, що ви повернетеся до цього місця. Побачити вас, Кавказ!

й