Будівництво Москви

Більшість людей, натискаючи кнопку туалету, не думають про те, що відбувається, до чого вони смажать. Він пішов і це пішов. У такому великому місті як Москва, в день в каналізаційній системі витікає мало або чотири млн куб. м стічних вод. Про те ж, що вода, що протікає в Московській річці в день навпроти Кремля. Все це величезна кількість стічних вод необхідно очистити і це дуже складне завдання.

Є дві основні очисні станції в Москві. Це Кур'яновський каналізаційні рослини та очисні споруди Любертського каналізації, розташовані в відділі Мосвітокан (також в відділі цієї організації всі водопровідні та всі каналізаційні роботи). Найбільша в Європі і отримують близько 2 млн куб. м стічних вод на добу. Курянівська станція розташована на південно-західній половині міста, Любертська - північно-східна. Є ряд лікувальних рослин, але вони порівняно дрібні.

р.

Про Кур'янівське очищає рослини (KOS), які розташовані в Москві, а не на околиці, але між житловими районами Марино, Нагатино, Сабурово та ін.

Куряновські очисні рослини є найстарішими. Починали будувати в 1939 році, але через війну, робота була призупинена, в результаті будівництва було розпочато тільки в 1950 році. У той час будівлі були розташовані далеко за межами міста серед родовищ і промислових підприємств.

Це те, що станція для очищення води виглядала як після запуску:

Червонокутна лінія показує, куди з'явилася стічних вод. Так само легко помітити вузьку обмотку, через яку очищена вода була виділена в Москву. Окремо радий красивою архітектурою тих часів

р.

Згодом місто виріс і два речі. По-перше, KOS більше не за межами міста, але всередині нього, і оточені житловими районами. По-друге, кількість стічних вод зросла, і рослина повинна бути розширена. У 70-ті роки в безпосередній близькості від старих каналізційних споруд були побудовані Ново-Кур’янівські очисні рослини, що складаються з двох блоків (НКОС-1, НКОС-2).

Під час будівництва нових блоків також було побудовано новий дренажний канал. На супутникових знімках видно контури старого. В даний час блок NCOS-1 (східний) був припинений і проходить реконструкція, блок NCOS-2 (західний) працює, але буде відновлено після першого. Далі ми будемо говорити переважно про блок NCOS-2. Він повністю дзеркалює блок NCOS-1.

Очищення води здійснюється на декількох стадіях. Для того, щоб краще зрозуміти, як і що відбувається на землі, я змалював таку схему, умовно показує шлях води під час очищення.

Все починається з камери прийому. На станції є три прийомні камери. У них стічних вод від міських колекторів переходить на лікування рослин. Завдання камери полягає в тому, щоб виділяти надлишок швидкості потоку і розподілити потік до багатьох невеликих каналів з ламінарним струмом. Як виглядає камера прийому перших і трьох одиниць НКРЗ:

р.

Відводні витрати на лівий і правий дно, перетворюють 90 градусів і розподіляють на невеликі канали.

Давайте до землі :

На цій фото стічних вод тікає зліва, а деякі відходи протікає через гнуті труби і падає вертикально вниз (пристойно для того, щоб виділяти горизонтальний потік). Це одне з найгірших місць на КОЗ, з очевидних причин. Насправді, немає нічого страшного на мій погляд, якщо ви не навмисно хниб пара :

Потік потім ділиться на дві частини, кожен з яких потім ділиться на ще 8 частин. На фото реальна річка фекал. Це 1/6 частина того, що Москва «продукція» і 1/3 чого йде на KOS.

Другий канал був закритий з середини 2012 року, оскільки блок NCOS-1 знаходиться під реконструкцією, що я буду обговорювати докладніше нижче. У цей час на родючому грунті вирощується ціле поле. Зверніть увагу на білу будівлю на фоні - це буде обговорюватися далі.

р.

Кожен з невеликих каналів може бути покритий власним клапаном, якщо це необхідно. Всі клапани на станції (і потім буде багато з них на фото) автоматизовані і мають електричний привід.

Тексти пісень, а це означає: І це біла будівля, вона називається сітчастим корпусом. До нього, підпілля, через невеликі канали протікають фекал водою.

Всередині будівлі є так звані сітки. Це спеціальні механізми, призначені для видалення твердих забруднень, присутніх у стічних водах. Дуже цікава річ тут.

Сама решітка є своєрідним транспортером, закріпленим в потоці води. Конвеєрний ремінь, що складається з металевих пластин з отворами повільно обертається, тому що сміття не накопичується, але постійно піднімається вгору (інше гриль дуже швидко забивається). У верхній частині сміття автоматично зіштовхується і потрапляє на гумову рухому стрічку, яка проходить всі грилі. Спекакулярний

Довгий час я думав про написання про цей момент або ні, але заради об'єктивності я вирішив писати будь-який шлях. Єдине, що залишило погане враження на всю станцію. Наприкінці конвеєра – тітка, сенс роботи якого я не повністю розумію. Вона гальмує сміття з краю транспортера до середини його. Можливо, ця операція необхідна через деякий конструктивний дефект. Чому це не зрозуміло, але я думаю, що є причини. Може бути, моя робота Тітка відрізняється.

Не найуспішніші фото, але воно передає суть:

, Україна

І нижня лінія, не кидаємо неорганічні перельоти в туалет. Якщо ви думаєте, що ви покрили туалет пластикової обгортки / диск / мішок / твердий шматок їжі / ... і боротися з кінець - то ви помилилися. Все, що йде в каналізацію, не йде в будь-яку точку. Все це падає на цей конвеєр і вище, все це видно живою людиною.

Окрема точка - бавовняні тампони. Виявляється, що вони викликають величезну кількість проблем. Справа в тому, що в потоці палички стають уздовж потоку і легко долають решітку, так як їх переріз дуже маленький, і не можна робити латтики з дуже маленькими клітинами. В результаті палички проходять стадію механічного очищення і закупорюють конструкції на наступних стадіях.

Також співробітники станції скаржаться про несвідомість людей, які відмітили всі види сміття в свердловини. Особливо гострим є проблема підботників, коли в свердловинах падають велика кількість листя і гілок. Люди думають про те, що вони роблять добре знежирене, але не думають, що все це сміття, а потім прибуває на станції і потрібно буде вийняти і вийняти.

Сітчастий корпус розділений на два половинки, кожен подає свій власний блок NCOS. У центрі є спуск, очевидно, для обслуговування решіток або іншого обладнання. Фото також показує одну решітку на підлозі.

Після будівництва сіток вода надходить на піски, які, як можна здогадати, видаліть пісок з неї. До речі, «вимкнений» пісок промивається, очищається, а потім використовується для різних цілей, в тому числі будівництва та виготовлення плитки.

Після пісків вода надходить до первинних відкладень, в яких частинки підвішені в воді, осідають під дією тяжіння. В цілому на кожному блокі NCOS є вісім основних силосів.

Після того, як вода оселилася, вона протікає в аеротани. Це де починається ціла точка біологічного очищення. У аеротанках міститься спеціальний активний шлам. Жорстко кажучи, активна шлам - це суміш різних бактерій і найпростіших організмів, які обробляють біологічні відходи. По суті, ті ж процеси відбуваються в природі, в озерах, де такий муфт знаходиться внизу. Однак різниця в масштабі і швидкості. В природі процеси досить повільні, в той час як в очисному заводі їх потрібно зробити максимально швидко. Для цього процес прискорюється шляхом подачі величезної кількості повітря. Займіть назву будівлі. По суті, це великий басейн, який містить активний шлам, який отримує первинну очищену відпрацьовану воду і, через спеціальні труби, величезну кількість повітря. Крім того, вигідний вплив на процес має той факт, що вода відходи тепла протягом року.

Для забезпечення повітря був побудований машинний номер, в якому є турбокомпресори, величезна потужність, перекачування повітря в труби, що веде до аеротанок.

Турбокомпресори споживають величезну кількість електроенергії і їх безперервна робота є надзвичайно важливою. Справа в тому, що без впуску повітря, активний шлам починає вмирати протягом години. У день він повністю гине. Якщо це сталося, відновлення активного шламу займе багато місяців, під час якого всі стічних вод доведеться розряджати безпосередньо в Московську річку, яка призведе до екологічної катастрофи величезних пропорцій.

КОЗ пам'ятає ДТП у 2005 році, коли половина Москви була дегенерована. Не було електрики до станції протягом декількох годин. З тих пір, як це буде описано нижче.

5 зірок

Забір повітря для аеротанок здійснюється через чотири повітряні надходження вражаючого розміру, стоячи біля головного моторного приміщення.

Аеротанки трохи більше, зверніть увагу на товсту синю трубу праворуч - подається повітря через неї:

Я не можу прокоментувати цей процес, крім «свердління конопель» :

Тепер трохи про реконструкцію. Перший блок NCOS введено в експлуатацію на початку 1970-х рр. У ці дні вони люблять будувати з бетону. Не складно вгадати, що протягом довгих років конструкції почали згорнути і витікати, особливо в такому агресивному середовищі. Крім того, будівлі просто технологічно застарілі. Вже минулого року розпочався проект нових споруд.

Нові конструкції будуються з монолітного залізобетону і розраховані на 50 років. Крім того, технологія очищення буде трохи змінена, що дозволить очистити воду ще краще.

р.

Повернутися до процесу очищення. Після аеротанки, біологічно очищена вода з домішкою активного шламу надходить до вторинних резервуарів. Завдання цих відчуттів – відокремити активну суспензію.

р.

Окремо варто відзначити, що вся вода на станції потікає природно. Щоб зробити це можливо, кожна наступна структура будується лише нижче попереднього, так що вода протікає під власною вагою.

Щоб зрозуміти, як працює сумарна робота, подивіться на частково демонтований підсумок реконструйованого блоку. Вода надходить з отвору в центрі підведення і потрапляє в загальний обсяг. У самому осаді муфта поступово осідає на дно, уздовж якого скребок, закріплений на фермі, що обертається в колі, постійно переміщається. Скребкові гальма, що простягаються в спеціальний лоток, який добре видно на фото, і з нього, в свою чергу, надходить в круглу ями, звідки її закачують через трубу спеціальними насосами. Надмірна вода протікає в канал, укладаний в коло підводу і звідти в трубу.

Повернемося до реконструкції :
Однією з проблем станції є запах. Як я писав вище, KOS фактично оточений житловими площами, і багато житлових будинків далеко не далеко. У деяких погодних умовах запах з станції досягає цих будинків і є численні скарги мешканців. Щоб позбутися від запаху, було прийнято рішення прикрити частину конструкцій підлогами під час реконструкції. Найскладніше завдання полягали раковини. Справа в тому, що їх діаметр становить 54 метрів (!), в той час як додаткові опори можна покласти через постійно обертається ферма. В результаті придумано спеціальний дизайн плаваючого поверху, що складається з двох частин. Всередині обертається ферма, зовні все ще. Як експеримент, аналогічний перекриття був покритий одним осадом на лібертських каналах і успішно працював більше трьох місяців. Вимірювання показали, що викиди димових газів в атмосферу зменшилися на 33 рази.

, Україна

Повернемося до мулу. В процесі переробки відходів шлам активно розмножується. Частина муфти відправляється на «відкладку», а потім перезаряджається в роботу в аеротанках, надлишок направляється для бродіння в метанах – спеціальні підлогові резервуари. Там нагрівають до 53-54 градусів і починає випуск метану. Одержаний метан використовується для обігріву шламу, а також для експлуатації міні теплової електростанції, яка була побудована після вищезазначеної аварії. Міні-ТПП генерує 10 МВт електроенергії та 8 МВт тепла, забезпечуючи до 50% технологічних процесів очисних споруд.

Решта силта, яка є відходами, готується в певному вигляді на силцях:

р.

Шлам частково зневоднюється і направляється через спеціальну лінію занурення на відстань близько 60 кілометрів до Московської області до спеціальних полігонів, де додатково зневоднюється і або використовується в якості сировини. Таким чином, не потрібно видаляти відходи з станції по дорозі, які б створити багато проблем.

Після вторинних відстаней майже чистої води надходить на канал диверсії, що йде на Москву. По-перше, для додаткового знезараження води було завершено очищення.

Як починається 700-метр-довга диверсія:

доб. 584

Новий блок був побудований безпосередньо над вихідним каналом:

Вода ділиться на 17 паралельних каналів, кожен з яких можна відкрити або закрити.

Перейти до вмісту HALF-LIFE.

Додаткова дезінфекція відбувається за допомогою важкого ультрафіолетового світла.

Спеціальні блоки, що містять багато труб, випромінюючи УФ в діапазоні 200-300 нм, опускаються в воду. Це важко ультрафіолетове світло, яке найефективніше впливає на мікроорганізми (відноситься на руйнування ДНК, що не дозволяє їх розмножуватися в майбутньому).

Зал складається з двох рівнів. На верхньому рівні є обладнання для контролінгу і постачання ламп, на нижній рівень є кабелі до світильників і люків для доступу до робочих ламп.

Також на нижньому рівні не використовуються лампи. Декілька каналів не використовуються, а лампи знімаються. До речі, все виготовляється з нержавіючої сталі. Справа в тому, що хоча вода з лікарських рослин настає чистою, вона дуже насичена повітрям після аеротанки, і дуже сильно сприяє корозії.

При роботі світильників під водою з'являється зелене світло. Щодо того, як я розумію, це флуоресцентна вода в твердому ультрафіолетовому режимі.

Видовище має бути чарівним. На малюнку немає руху води, але це там. Як виглядає фентезі або гра:

На виході блоку також встановлюються шлакові замки.

Також в блокі є спеціальна кімната, де вода з дренажного каналу перекачується через трубу. Ця труба проходить через багато датчиків, які вимірюють різні параметри і відображають їх в режимі реального часу, а також передають в контрольний зал.

570143.

Нарешті очищені та дезінфіковані витрати води з УФ-дезінфекції.

І на довгому каналі йде прямо на Москву. У каналі міститься величезна кількість риб. Риболовля заборонена на вокзалі, за спеціальним знаком, але рибалки часто можна знайти за межі каналу.

Габаритний зображення

Я хотів би сказати кілька слів про те, що не можна перенести з фото - це співробітники КОЗ. Я не буду добрим для всіх, але багато робітників (від босів до звичайних робітників) Я знаходився у найкращому враженнях. Шановні друзі! Але, можливо, це не дивно, я думаю, що тільки захоплені люди можуть працювати в таких місцях.

й

Tags

See also

New and interesting