Фотооператор Nadia Sablin отримав престижну нагороду Firecracker для фотопроекту про її російські тітки, які називають «Two Sisters». Нагорода щорічно надається жінкам фотографам, які працюють над документальними проектами. «Мої фотографії – це розвідка про прабатьків і землі як засіб виживання», – каже він.
Дві літні незрівняні знаряддя фотографа – Аліліна та Людмила – жили і працювали всі свої життя у великих містах, після того, як пенсія вирішила повернутися до традиційного способу життя, перейшовши до рідного села Алєховащини в Ленінградській області – будинок, який батько колись побудований. Незважаючи на те, що їх венозний вік, жінки вирізати самі дерева, перенести воду з колодязя і пришити одяг для себе. Вони стверджують, що це фізична праця, яка зберігає їх живим.

р.
Надія Саблін народився в Радянському Союзі, але в 90-х роках вона привітала з батьками в Америку.
Для цього фотопроекту Надія провела три літа в рядку з тітками в Алеховській області, знімаючи їх невибагливе сільське життя і світ навколо них.

р.
У них є власний сад і сад.

р.
І "на відпочинку" вони роблять рукоділля.
І вони люблять вирішувати головоломки кросвордів.
3610Р. 4200Р.
«Так і як ці два жінки підтримують один одного. й
«Сільне оточення – це характер, як і вони. й

З
Мій проект про старіння, сім'ю та належність.
Надія говорить про свою сім'ю: «У 1952 році мій дід почав втратити свою увагу в результаті ран під час Другої світової війни».
Повернувшись до місця, де він народився, він знайшов незахоплений пагорб в селі, не далеко від братів і сестри.
Він демонтував свій будинок і опустив колоди вниз р. Ойат, щоб переобирати його в новому місці.
«У цьому будинку, без нагріву або проточної води, батько, брати та сестри. Після закінчення, всі переїхали в місто. й

р.
Тепер половина століття пізніше, будинок ще стоячий, і мої дві тітки живуть в ньому.
Життя їх здавалось абсолютно неоціненним шляхом проходження часу.

р.
Джерело: alex-akishin.livejournal.com