Життя в Російській натурниці

Фотооператор Nadia Sablin отримав престижну нагороду Firecracker для фотопроекту про її російські тітки, які називають «Two Sisters». Нагорода щорічно надається жінкам фотографам, які працюють над документальними проектами. «Мої фотографії – це розвідка про прабатьків і землі як засіб виживання», – каже він.

Дві літні незрівняні знаряддя фотографа – Аліліна та Людмила – жили і працювали всі свої життя у великих містах, після того, як пенсія вирішила повернутися до традиційного способу життя, перейшовши до рідного села Алєховащини в Ленінградській області – будинок, який батько колись побудований. Незважаючи на те, що їх венозний вік, жінки вирізати самі дерева, перенести воду з колодязя і пришити одяг для себе. Вони стверджують, що це фізична праця, яка зберігає їх живим.

р.

Надія Саблін народився в Радянському Союзі, але в 90-х роках вона привітала з батьками в Америку.
Для цього фотопроекту Надія провела три літа в рядку з тітками в Алеховській області, знімаючи їх невибагливе сільське життя і світ навколо них.

р.

У них є власний сад і сад.

р.

І "на відпочинку" вони роблять рукоділля.

І вони люблять вирішувати головоломки кросвордів.

3610Р. 4200Р.

«Так і як ці два жінки підтримують один одного. й

«Сільне оточення – це характер, як і вони. й

З

Мій проект про старіння, сім'ю та належність.

Надія говорить про свою сім'ю: «У 1952 році мій дід почав втратити свою увагу в результаті ран під час Другої світової війни».

Повернувшись до місця, де він народився, він знайшов незахоплений пагорб в селі, не далеко від братів і сестри.
Він демонтував свій будинок і опустив колоди вниз р. Ойат, щоб переобирати його в новому місці.

«У цьому будинку, без нагріву або проточної води, батько, брати та сестри. Після закінчення, всі переїхали в місто. й

р.

Тепер половина століття пізніше, будинок ще стоячий, і мої дві тітки живуть в ньому.

Життя їх здавалось абсолютно неоціненним шляхом проходження часу.

р.

Джерело: alex-akishin.livejournal.com