Оксітоцин: мир і війна

«Нейропептид окситоцин відіграє важливу роль у регулюванні соціальної та сексуальної поведінки у тварин. й Для різних видів ссавців (від щурів до людини), окситоцин був показаний для стимулювання афіліативної (дружнього), сексуальної та батьківської поведінки, пригнічення страху, підвищення довіри та схильності до позитивних соціальних стимулів. Крім того, окситоцин стимулює агресію «захисту» на позачергових змаганнях.

Німецькі прапатологи вивчають дикі печериці в національному парку Тай, Кот-д'Івуар, показали, що міжгрупні конфлікти в печериці асоціюються з підвищеними рівнями окситоцину в сечі. При колективному поході дрібних мавп, окситоцин в печериці також підвищується, але не стільки. Нові докази свідчать про те, що окситоцин не є «гормоном любові і дружби» в печериці, але «гормон любові, дружби і війни. й

Я додаю маленький коментар від себе. Неформатний, ненауковий, неправильний, чистий спекуляція і сира біологія, yeah.

Це дуже важлива робота, завдяки якій утворюється ціла окситоцинова головоломка. окситоцинергічна система в ссавці довго подається для регулювання репродуктивної та батьківської поведінки. У соціальних видах і у тих, хто формує стійкий дозрівання пар, ця система кооплачена для забезпечення належних відносин і насадок, а також координувати групові дії (наприклад, в колективному мисливському поході, що практикуються хімпанзеями). У видах характеризується регулярними кривавими міжгруповими конфліктами (як в хімпанзеях, так і у людини), ця система також може використовуватися для забезпечення парохії і парохії.

«гормон любові і дружби» стає «гормоном любові, дружби, координації групових дій і війни» (до цього використання поняття «гормон», я використовую слово тут в розширеному розумінні, тому в лапках).

Розроблена окситоцинергічна система регулювання соціальної поведінки є найбільш зручним для створення системи, що регулює військову поведінку. Оксітоцин посилює афіліацію; чутливість до позитивних соціально значущих стимулів (тобто, до афіліативних дій і сигналів родичів); звідси, згуртованість, відчуття «одного для всіх і всіх для одного», бойовий братство - змішаний з гострим почуттям любові для «ур», для комрад, для тих, хто з нами.

Окситоцин тьмить страх – у випадку батьківської поведінки корисно захистити дитину. Як корисно це в разі війни не потрібно пояснити.

І окситоцин підвищує довіру (душ у людини). Зростає підвищена вразливість до пропаганди, що надходить від «сусідів», якщо присутній соціальний контекст «побитих». Тільки дуже ледачий лідер не буде використовувати цю вразливість (і втратити битву).

У статті описано поведінку химпанзеів під час ініціювання бойових дій. Луд кричить, бігти, лювотні рухи, зростаючий хвилювання, доторкнувшись один одного статевих органів. Далі починається рейда - і мавпи падають безшумні, концентрувати, мовчати і чутливо тримати лінію.

Порівняти це, наприклад, з типовими середньовічними бойовими сценами в голлівудських кінох (який, ймовірно, дає ідеалізоване, казкове, але природне уявлення про ініціювання міжгрупного скім. По-перше страх і сумніви, потім з'являються вогнепальні виступи лідерів, гучні кришки, обійми, почуття бойового братства - і страху, і з'являється спокійне визначення. Дякую Я ніколи не брав участь у бойових діях. Але пам'ятайте про почуття, які захопили протестувальників. На жаль, багато людей мали відчуття, що були так багато красивих людей. Це, я думаю, був випуск окситоцину, який стимулює соціальний контекст «ми разом проти них».

Здається, що любов і війна тісно пов'язані через окситоцинергічну систему. Це з'єднання без засобів, що не підлягають перевезенню. Погана річ в тому, що міжгрупова ентменція є найсильнішим стимулом для любові, і тому буде дуже важко для людей, щоб позбавитися від чарівності. Видання

Автор: Олександр Марков

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

English, Українська, Français...