Реальні ризики та недоліки будівництва солом'яного будинку

Будівля будинку з використанням солом'яних паличок може здаватися як божевільна ідея на перший погляд. І, до речі, для кого, це серйозне обмеження - ризик того, що називається «білим глодом» в зубах небагато. Але все ж це не єдиний і не головний недолік і ризик в будівництві соломи.

Порошкові і напресовані солом'яні блоки мають три реальні "знімки" - це висока волога, вогонь і гризуни. Зателефонуйте їм «здиві» недоліки.

Короткі недоліки очевидні1,1 км Ризик розпаду в підвищеній вологостіСтрава з вологістю понад 20% починає цвіль, стебла гниться і обвалюється, тому важливо зберегти солом'яні блоки висихають перед будівництвом, висихати їх і швидко засипати штукатуркою.

Під час будівництва. Стіни солом'яні тільки частково готові, тому вони покриті целофановою плівкою з дощу. При цьому вибір покриттів також обмежений: цементно-піщана штукатурка глино-піщана штукатурка штукатурка штукатурка листів штукатурки з гіпсокартону

Небезпека цвілі існує як для непластованих, так і для слабо виготовлених стін.

У приміщеннях з постійним вологим кліматом буде потрібна високоякісна пароізоляція на внутрішніх поверхнях зовнішніх стін. Від важкого дощу будинок захистить широкі завіси даху.

2. Вогонь.Стовбурені пресовані солом'яні блоки мають високу вогнестійкість, вони офіційно призначають дуже високий ступінь вогнестійкості. Правильно захищена торшерна безпека стін підвищена до деревини. Але на будівельному майданчику можна легко викликати вогонь. Ви повинні бути особливо обережні з соломкою на аттику, аттики, біля камінів.

Підтримуючи історію жінки, будинок якого спалюється під час будівельної фази.

Будинок був побудований для постійного проживання (осінь 2005). Я купив його готовим підвалом. Каркас кріпиться до фундаменту анкерами 14х220. Блоки витягуються двома простими рядками, стисненими не були на совісті, бо під час укладання розщеплювали багато ... Зовнішня стіна була закрита ДСП, а внутрішні зшивалися дошкою з інтервалом. Вогне в будинку з соломи під час будівельної фази Вогонь в солом'яному будинку під час будівельної фази.

На фото ви можете подивитися на який етап будинку був побудований до того, як він загорнув (на другому поверсі вдалося зробити грубу підлогу і міжкімнатні перегородки). На цьому етапі будівельники почали викласти склоізоляцію на фундаменті на 1-му поверсі, розігріваючи з дуторчем (квітень 2006). З них відкрився вікна на другому поверсі. Після того, як почалося копчення під шкірою і підлогою. Поганий вибухнути, затопити, але не можна, вогонь поширюється дуже швидко і спалюється весь будинок. Є багато версій, але я думаю, що був тягарним повітрям і, головне, порушення пожежної безпеки.

Профілактика:

• від
  • чистити
  • Завжди мати вогнегасник на руці
  • Не використовуйте відкриті джерела вогнетривки до штукатурки стін.
  • використовувати щільно стискані солом'яні блоки
  • Після укладання блоків штукатуріть їх зовні і потім всередину будинку перед приходом до оформлення інтер'єру.
3. У Штани«Так мишей з'їсти його» є дуже поширеною заявою про солом'яні будинки. Чому це так часто? Так як мишей може фактично поселитися в соломі в пошуках їжі і тепла. Не в будь-якій соломці, а не зовсім в соломці. Безпосередньо в заселених блоках, мишей некомфортний в облаштуванні - вони це колючі, але в порожнечі між блоком і, наприклад, гіпсокартонна пластина, вони можуть добре.

До речі, грижі не тільки дрібні шкідники, які допоможуть вам витягнути будинок через соломи: Також є птахи і комахи, які можуть вибрати солому як їх звичаї.

Профілактичні заходи: використовувати жито або рисову солому для ізоляції (його мишей не їсти і не сидіти в ній), золювати всі можливі способи доступу соломкою.

Недоліки мало згадані, але насправді існуючі4. У Обмеження в дизайніПри використанні несучої рами, обмеження дизайну невеликі, але є, і вони концентрують в першу чергу кількість, розташування, ширина і висота прорізів.

5. Умань Товсті стіниШирина солом'яного блоку робить стіни досить товстими. Одним з труднощів з стінами цієї товщини є необхідність розширення фундаменту і збільшення площі даху. У будинках з тоншею стін, створюючи саме той самий корисний простір інтер'єру вимагає менше ресурсів.

Стіни соломи. Товсті стінки добре захистять від морозів, але підвищують фундамент і дах. . й

6. Жнівень Проекти моделі FewНа відміну від будинків, побудованих за допомогою інших технологій, є чіткий недолік типових схем будівництва з блоків соломи. Це означає, що розробка проекту будівництва солом'яного будинку, швидше за все, доведеться замовити індивідуально, і розуміння архітекторів-будівельників доведеться шукати.

У деяких країнах немає будівельних кодів (у Білорусі він регулюється СНіП, в Росії та Україні).

7. Про нас Час і грошіПотрібно відразу ж мати певну суму, щоб оперативно розв’язати «проблемні завдання». Давайте мені дати вам обговорення з форуму, який добре ілюструє цю точку.

Одне з них є BUT: якщо я кладаю каюта і я виходжу з грошей, я можу жити в ньому незакінчена, але той будинок вимагає як зовнішнього, так і внутрішнього оздоблення, і відразу.
Вартість мінімальної фінішної обробки для проживання в будинку полягає в тому, що не заслуговує окремої дискусії. Якщо є гроші на каркас, дах і вікна, то є крихти для штукатурки.
Хтось каже мені, що це буде принаймні $5 за квадрат, і є багато квадратів в будинку!
- Абсолютно! Не менше 5! Якщо ви не застосуєте ручки самостійно, але прогуляйтеся і випікайте пальцем - це нерівномірно тут, додайте трохи масла.

8. У час і гроші - 2Підходить соломка ми з'являються ближче до серпня, і якщо не вистачає грошей, то ви не можете встигнути зробити все до зими. На зиму зовнішні стіни не можна штукатурити. Тому існує перспектива зимівлі соломи під дахом незакінченого будинку або фермерського будинку на ділянці, а потім ризик No 1.

9. Навігація "Попередня точка"У зв'язку з тим, що технологія побудови з солом'яних блоків ще не дуже поширена, вам доведеться набагато більше і ретельно стежити за прогресом роботи у порівнянні з будівництвом «традиційних» матеріалів: так що будівельники не курять, не працюють з пальником, і так, щоб добрива поруч з соломкою не з'являються (наприклад, нітрат амонію - при контакті з тирси або соломкою, можливе спонтанне згоряння), і так, щоб діти з матчами не з'являються поруч з ними.

P.S. Можливо, ви вже чули, що солом'яний будинок може бути побудований безкаркасним і безкаркасним. По-перше, в той час як у мене є маленька ідея процесу з таким безкаркасним будиночком, але люди називають недоліки солом'яної конструкції з несучою рамою, тому ми відзначимо, що їх просто «за ударом». Таким чином, це додаткові витрати часу, грошей, праці, матеріалів для створення системи навантажувача, коли самі блоки могли утримувати вагу даху, а також необхідність створення фундаменту несучої маси блоків і концентрованих навантажень з вертикальних стовпів.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8