Моя реалізація розумного дому

Я написав статтю про розвиток власного автобуса CLUNET для підключення пристроїв в розумному будинку. Багато людей запитують мене, щоб розповісти вам, що я зробив в кінці, що я спробую зробити зараз.

Я спробував малювати схему мого номера з усіма пристроями, які мережилися, і це натискається:

Вся ідея відпочиє на трьох стовпах:

• Децентралізація: Вся система працює без головного модуля.
  • Простота – мінімум компонентів і простоти підключення;
  • Дешево - вартість пристрою легко покласти в 100 рублів.
За допомогою цього підходу можна легко створювати та додавати пристрої до мережі CLUNET, кожен з яких відповідає за якусь просту функцію. Всі пристрої мають власну адресу, в той час як вони можуть обмінюватися пакетами безпосередньо, без участі будь-якого модуля, і це дуже активно використовується:

• Пакети від ресивера отримують вимикач і віконний шафа, що дозволяє контролювати світло і відкрити вікно з будь-якого пульта дистанційного або Nintendo Wii U;
  • Датчики руху повідомляють перемикач, що немає в кімнаті, і ви можете вимкнути вогні;
  • дисплей в коридорі відображає завжди точну температуру на вулиці, отриману від датчиків температури;
  • За допомогою панелі коду відкривається замок дверей;
  • Пристрій з витискачом робить звуки, коли він дізнається про відкриття замку, натискаючи кнопку або кільце міжком.
Цей список легко змінюється і доповнюється тим, що прошивка кожного пристрою можна оновити безпосередньо через мережу. І ні, я не маю проблеми непорозуміння мого коду джерела. Код всіх прошивок дуже простий.

Єдиний головний пристрій, можливо, можна назвати тільки електроживлення. На даний момент у мене є один практично для всіх саморобних пристроїв, і відмінно справляється з ним. Багато людей, ймовірно, скажуть, "Ви повинні мати дроти всюди," які частково правда, але я не фобія проводів. Крім того, невелика сантехніка потужністю і лінія даних практично непомітна на тлі інших кабелів.

Мій маршрутизатор, крім маршрутизації трафіку, грає іншу роль - маршрутний трафік, це "вікно" для пристроїв CLUNET в Інтернеті. Або, навпаки, це дозволяє інтернету та локальній мережі, щоб командувати всі пристрої. Для цього в порті USB входить спеціальний пристрій.

15

Я не повторю її занадто багато, як я згадав у своїй статті на протоколі CLUNET. Ідея проста – маршрутизатор Linux на основі Linux, і це працює демон, який приймає вхідні з'єднання з локальної мережі або Інтернету і надає доступ до мережі розумних побутових пристроїв.

Крім того, роутер використовується як простий веб-сервер, так що ви можете керувати пристроями через веб-інтерфейс в разі... добре, просто в разі:

Дуже зручно використовувати ікронна маршрутизаторі для різних завдань - від відкриття вікна або опалення приміщення на графіку до банального годинника. Для останнього у мене є простий веб-інтерфейс і скрипти:

р.

Від радіо, що збільшує обсяг дуже повільно протягом декількох хвилин. Головне - відключити його перед тим, як прокидати сусідам.

У відповідь на пакети, що надходять з пристроїв, також виконуються різні сценарії. Це те, як журнали знаходяться на різних заходах, таких як міжкомандні дзвінки, графіки температур (http://clusterrr.com/sensors/t/) та інші дані нараховуються, поштовхове повідомлення надсилається на телефон, якщо двері відкриті в номері і я не вдома, і так далі.

У комп'ютері є додаток, що з'єднує в демон на маршрутизаторі і дозволяє повністю керувати все і все. У головному вікні ви можете відслідковувати весь трафік між пристроями і відправити їх будь-яким командуванням:

р.

У ній можна подивитися, як розумний будинок живе повноцінним життям, але на практиці це необхідно тільки для відбілювання. Все можна зробити, натиснувши на іконку в зоні повідомлень:

р.

Крім того, багато дій мають спеціальні комбінації клавіш. Так, laziness є двигуном прогресу, і я амортний комфортний отвір вікна або повороту на вогні з гарячими ключами без виходу з мого крісла.

Але не можна зупинятися на контролінгу світла, потрібно керувати побутовою технікою! Для цього використовується передавач DU, який імітує натискання кнопок на пультах дистанційного керування. Натискаючи гарячий ключ, на екрані з'являються екранні пульти:

369510Р. 4200Р.

Від них можна керувати ресивером, телевізором, нагрівачем і лазером. Важко описати, скільки це було життя простіше. Віддалені завжди повинні виглядати, вони лежать в будь-якому місці, але не поруч. Тепер вони повністю покриті пилом.

Крім того, це програмне забезпечення виконує зворотну роль - він отримує коди кнопки від ресивера імітує сервер WinLIRC - популярна програма для роботи з пультами дистанційного керування. Робота з ним підтримує, наприклад, MPC-HC, є плагін для foobar2000. Таким чином, ви можете зробити навпаки – керувати додатками на комп’ютері за допомогою будь-якого пульта дистанційного керування.

Ну, як про те, що без управління все це з телефону з будь-якої точки світу? Додаток Android про однакову функціональність. В основному, активація може бути переключена між різними режимами по горизонталі.

р.

Спочатку я мав ідею зварювання стінової панелі управління, яка б повісити над ліжком, щоб виконати найпростіші дії з неї - ввімкнути на світильники, регулювати гучність, контролювати телевізор і т.д. Я хотів би додати екран для відображення базової інформації.

Але скоро кинувся на мене, що часи не були однаковими. Це набагато простіше купити дешевий китайський Android планшет і повісити його на стіні. Так, такі таблетки зазвичай повільні і дуже низькі якості, але для моїх цілей це досить достатньо. Покоївка, зроблено.

Я мав зашифрувати різні настільні віджети:

Але це не було зручно, особливо якщо ви хочете доторкнутися щось. Після того, як я пам'ятав, що Android має великий API розпізнавання голосу. Займав лише півгодини для планшета, щоб розпочати виконання перших голосових команд. Скоро, набір можливих команд значно зріс.

Ось моя електронна дружина:

Потрібні сказати, як комфортно це відкрити вікно вночі без відкриття очей? Це жито, що цей привід дуже гучний - коли вікно закривається на таймер, не можна прокидати.

На телефоні встановлена аналогічна послуга. Працює тільки з підключеною зарядкою. Це буде чудово використовувати Google Glass.

Нарешті, покажіть вам трохи про те, які пристрої працюють в моєму розумному будинку. УВАГА! Нижче встановлена кількість колгоспів і дротів! Я не знаю, як зробити красиво, руки не ростуть з правого місця.

Немає спеціальних, просто обертається і відключає світильники на люстрі.

Сенсорні кнопки - один додає кількість світильників, інші зменшує. Можна встановити таймер відключення, але його необхідність зникне при появі настінного планшета. Зручний з приймачем та датчиками руху DU.

Gercone контролер з squeaker

Цей дуже дивний пристрій з'явився до тих пір, перш ніж я почав робити розумний будинок, тому він зробив дуже розумний і без випадку.

Нижня лінія полягає в тому, що у мене є мишей і кішки в решті квартири. Уся точка пристрою була скрипка дико, якщо ви забули закрити двері, тому що коти ніколи не вводять приміщення до мишей. Тепер пристрій відправляє пакети в мережу, коли двері відкриті і закриті. Маршрутизатор пише журнали його відкриття і надсилає мені повідомлення, якщо він відкритий, коли я не вдома. Ми визначаємо мобільний телефон. Крім усього цього, стейкера тепер використовується для різних звукових сповіщень - домофона, відкриття замка, натискання кнопки на панелі коду.

DU приймач і DU передавач

Я думаю, що я вже згадував їх вище. Ресивер знаходиться на комп'ютері, передавач прихований в шафі.

У номері є два датчики руху.

629244

Вони допомагають відключати світильники, коли немає руху на тривалий час, а також змінити свій статус на «все» в месенджерах. Крім цих, чотири відеокамери також визначають рух.

Дверний замок і панель кодуКоли я був гордим власником принтера 3D, я дійсно хотів експериментувати з механіками. В результаті я спроектований і роздрукував механізм блокування дверей. Перший млинець кома, і виявився дикий колгосп, але він відмінно функціонує. Назовні дверей я зробив кодбар, він вже краще. Краще просто дивитися відео.

Тепер я люблю серйозну дитину!

Температурні та світлові датчики нічого не говорять. Пристрій висить під під підвіконня і допитує 1-провідні датчики температури, крім цього був виконаний експериментальний датчик освітлення. Я не знаю чому.

Відкриття вікнаВи можете побачити його в відео вище. Сам механізм купується і є ланцюгом з двигуном. Це було приємно знати, що є компанії, які роблять ці речі.

Сам привід живиться 220В. Наліво в ящику схема з двома реле, які забезпечують потужність. Я знімав одну петлю з вікна, що дозволило їй відкрити двічі як широкий, тому можна відкрити його повністю і півдорозу.

Після того, як я хотів бачити точну температуру і час зовні. Це все.

Р

І працює Pac-Man, для якого були намальовані кілька індивідуальних символів.

Про мій домофон з відповідальною машиною я написав окрему статтю: http://habr.ru/post/188906/

Перемішані клітинки, що передаються у вигляді інформації про те, скільки кожного миша вибігається в колесо. Про це теж була окрема стаття: http://habrahabr.ru/post/165269/
Алас, тепер є тільки одна миша, і він трохи працює.

Є чотири IP камери в номері з механізмами обертання.

Відправляємо коротке відео на віддалений сервер при відкриванні дверей. Якщо я не вдома. Якщо є рух, вони періодично приймають фотографії. Крім того, камери працюють як додаткові датчики руху. Якщо щось починає пересуватися, вони просять посилання на маршрутизатор, який в свою чергу надсилає в мережу мовлення.

Я сподіваюся, що стаття не занадто нудна. Я не знаю, як говорити про все, що було цікаво, є багато інформації, я намагався підбити підсумки.

«Чому потрібно стільки відеокамер?», «Чому потрібен кодбар?», «Чому потрібен датчик руху?», «Чому потрібно все це? й
На всі ці питання я буду відповісти на одну картину:

Джерело: habrahabr.ru

Джерело: habrahabr.ru/post/228151/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное