Розумний будинок: мікрокліматна операція або спосіб комфорту крок за кроком

Розумний будинок перестає бути анотаціями, коли ви прогуляєтеся в магазин, викласти ваші бажання, і вони дають вам великий пакет з пучком коробок. Складання будинку і отримання десятків пристроїв на першому місці. Але після того, як витрачати один або два вечірки, ви починаєте розуміти, що розумний будинок не так складно, і багато завдань легко вирішуються в кілька кліків за допомогою миші.
У мене вже написано про те, як смарт-хаус зберіг коту від заморожування і як розумний будинок збільшує комфорт перебування в номері. У цей час я розповім, як розумний будинок врятував мене 30% на витрати на опалення, заповнивши мій будинок свіжим повітрям, і зберіг сливу від заморожування цієї зими. Так давайте отримувати коробку з мішка і давайте навчимо будинок розумом!

Але перед тим як почати установку приймально-активних одиниць розумного дому, я проведе невелику екскурсію в функціонування інженерних систем, щоб зрозуміти, чому, що і де монтується. Якщо ви хочете розпочати відразу установку смарт-блоків, то просто прокрутіть до кінця кожного блоку, де я покажу, як монтується ця смарт-домашня система і функції.
Я зламав його в блоки, щоб полегшити читання. Перший і найбільший блок буде прогрів, другий, менший, про вентиляцію і третій – про збереження працездатності водопостачання. Це три найважливіші чинники, які дозволяють жити у вашому домі взимку. Без тепла або води в будинку просто не вийде, але без нормальної вентиляції навесні на стінах і стелі можна легко знайти грибок.

Опалення
Є багато опалювальних систем і їх часто вибирають на основі доступних можливостей. Я почався з того, що мій будинок виготовлений з панелей SIP, що означає, що втрата тепла не буде настільки великим, як кажуть, цегляний будинок. Сама панель SIP в розділі виглядає так: вона піна, задана пластинами OSB з обох сторін (або OSP - Орієнтовна дошка частинок).

На заводі панно виготовляються згідно з попередньо затвердженим планом, підписаним, а монтажники даються документацією, що свідчить про порядок докінгу панелей. Двоповерховий будинок площею до 200 кв.м будується на 2-3 тижні. Краще зібрати такий будинок взимку або сухим літом. Взимку, оскільки сніг легко проковтнути за допомогою вініра, а влітку - щоб не замочити монтажну піну в шви між панелями. Піна гігроскопічна і дуже довго поглинає вологу.
Після складання будинку і монтажу дверних вікон виходить термоскладання. Будинок практично не «дихає», на відміну від зрубу або каркасного будинку, так що вам потрібно буде монтувати вимушений приплив і вихлопну вентиляцію. Я знаходжу до цього.
Для вибору системи опалення необхідно визначити джерело тепла і охолоджувач.

газ: Так як в селі немає головного газу, я виключив газовий котел практично відразу. Чому майже? Оскільки я також вважаю можливість встановлення газового тримера та опалення з пропан-бутаном. Місцеві компанії поставили мені мінімальний рахунок для бочка-газу з установкою від 300 тис. рублів. У той же час, газ, головний до будинку монтується на окремі гроші. А сама кімната з газовим котлом повинна бути спеціально підготовлена. Полегшені з турболотами, але газ також є пожежною небезпекою. І пішов до другого типу палива.

Дизель або використовується маслоПідйомники працюють стабільно, регулювання і регулювання є таким, що можна грати в межах різних температур. Дизель не вибухає, так як це робить з бензиновими парами. Але досвід наших друзів з дизельними котелами дає змогу знайти паливо нормальної якості. Також може бути специфічний запах. Я відхиляв цей варіант.

гранули: Багато хто бачив котячий наповнювач від пресованих дерев'яних голів - це гранули. Вони добре горять, мають хорошу ефективність. Багато котлів з пелетами легко перетворюються на спалювання твердого палива – дрова або вугілля. Але навіть кращий котел з бункером вимагає поповнення цього бункера з гранулами кожні 2-3 дні. Крім того, вам потрібна котельня і труба. Пелетні котли летючі. Ну, не мій варіант.

Електричний котел: Є багато переваг: електрика є однією з найбільш вигідних енергоносіїв, якщо немає основного газу. Електричний котел не потрібно робити трубу, паливо для нього не буде пролити і не запалювати, не потрібно кинути дерево кожні N годин. Все технічне обслуговування зводиться до своєчасної перевірки вузлів і вузлів. Найголовніше, при правильній роботі, не потрібно уваги взагалі. Потрібні стабільні джерела живлення та трифазні (дуже бажано) підключення до електромережі.
Так я вибрав електричний котел.

Для себе я вибрав найпростіший спосіб передачі тепла - рідина. Що таке, що котел нагріває рідину, рідина передає тепло нагрівачі. Питання: батареї або тепла підлога.
Акумулятори: дешевше і простіше встановити. Легко замінити. Вони дають вам сухі речі на них :. Складається також: необхідна температура охолоджуючого засобу починається від 40 і закінчується майже 80 градусів. У той же час, відповідно до фізичного закону про конвекцію, тепле повітря дрочить вгору, залишаючи підлоги холодним, тому я вибрав ...
Теплий поверх: Вода тепла підлога коштує дорожче. Набагато дорожче. Дуже дорогі! Але змонтувавши такий підлогу по всій території будинку і залийте його за допомогою стяжки, я отримав величезну батарею 200 квадратних метрів, які, хоча нагрівають повільно, накопичується тепло і віддає її довгий час. І ходьба гомілки приємно в теплі.

Чому не опалювальний кабель? Так, тому що замінити вигорнути кабель (можна це правило) вимагає відкриття підлогового покриття, що викликає багато проблем. Крім того, вода тепла підлога не наносить ніяких обмежень на джерело тепла. Сьогодні Нагріваю будинок електричним котлом, і завтра я покладаю деревну плиту, підключаю її до водяного контуру і починати нагрів з деревою, тобто завжди є запас.

р.

Труби кладуть з «заликом», плечем кожного автомагістралі спробували зробити якомога ближче до відпочинку. До речі, кішка також ходила як равлик і не ходила через труби.

Далі все заповнюється стяжками, мінімальна товщина якої становить 5 см. І вже зверху можна застосувати будь-яке покриття підлоги, чи це паркет, ламінат, плитка або лінолеум. Я вибрав плитку і ламінат. Хочу сказати, що плитка віддає тепла набагато більше похилого віку, але приємно ходити на ламінат.

Процес заповнення стяжки дуже трудомісткий і відверто брудний. Пил на всіх поверхнях. Висушені стяжки близько двох тижнів в гарячій погоді і відкритих вікнах.
Для того щоб не затримувати, я відразу покажу, як було підключено котел до теплої підлоги і що сталося.

Електричний трифазний котел Vaillant eloBlock VE12 використовується для опалення. Назва має на увазі, що його потужність становить 12 кВт, незважаючи на те, що будинок виділяється трьома фазами і потужністю 15 кВт. Що таке резерв для інших споживачів. І враховуючи, що вся система була призначена для роботи тільки вночі, не було проблем з перевантаженням.
Питання: як керувати котлом?

Котел має тільки силові та температурні параметри теплоносія, він не налаштовується таймером. Але сам котел підтримує підключення зовнішнього термореле, який закривається або відкриває ланцюг при досягненні певної температури. Є контакти на взутті для нього. Вони позначені червоними.

Бінго! Не потрібно для контакторів і роботи з високою напругою. Підключіть дошку з парою проводів і прикладіть їх до подвійного реле Fibaro Double Switch 2x1.5kW.

р

Тут великий плюс був те, що сам реле також працює від 220V, тому друга пара проводів з'єднуються до мережі 220V (право в котлі на вимикачі прокладки зовнішніх дротів) і одержують.

Зауважте, що реле підписано, де підключено нульовий, і де фаза. Закрийте кришку, залишивши поніжну антену реле зовні, так як металева обсадка котла повністю заморожує сигнал. Знаходження крихітного отвору в котлі не проблема, тому потрібно було налаштувати режим перемикання.

Як ви економите гроші? Електричність при нічному курсі - 30% дешевше, ніж протягом дня. Тому вигідніше погріти будинок вночі. Я вже говорив, як зберегти і зберігати тепло. Взимку при температурі близько -10 градусів котел піддав охолоджуючу температуру 23-25 градусів і прогрівав будинок через день. У цей час оздоблювальні роботи передали, тому немає необхідності зробити температуру вище, але вентиляція була потрібна відмінною, так як вологість в приміщенні дуже висока.

Тепер перейдіть в меню контролера MI CASA VERDE VERA 3, з'єднайте реле і створюйте два графіки для нього: один, щоб включити реле, а другий, щоб вимкнути.

459269

Результати роботи дуже цікаві, щоб побачити з інфрачервоним оком.

3610Р. 4200Р.

Ми відібрали опалення, ми переїжджаємо до вентиляції.

Вентиляція

Він сказав вище, що відповідно до обраної технології будівництва я отримав термосім будинку. Має величезну перевагу з точки зору затримки тепла, але знизу є необхідність примусової вентиляції. Я вибрав вентиляційну вентиляцію шляхом установки вентилятора в мансарді. Стандарт 120 мм каналізаційної труби йде на підйомник, а потім розбавляється гнучкими рукавами.

Забір повітря здійснюється з туалету, ванної та кухонної витяжки. Тобто всі запахи і волога викидаються з будинку. Звичайно, де він пішов, він повинен прийти. Подача повітря забезпечується клапанами на вікнах. Якщо ви взяли вікна без клапанів, то їх можна просто придбати і встановити. Візуально існує лише додаткова накладка.

Вони працюють за принципом.

Включення вентиляційного капюшона здійснюється за сценарієм і за розкладом. Для мого будинку (близько 600 м3) я обрала наступний сценарій:

• Вихлопний вентилятор перетворюється на кожну годину на 10 хвилин від 9 до 22 (так що він не робить шум вночі).

• Витяжний вентилятор перетворюється на кожен раз вогні в ванній або туалеті.

Включає в себе вентилятор вбудованої реле Fibaro Single Switch 2.5kW. Я спеціально вибрав більш потужну реле, так як початкові струми двигунів можуть перевищити номінальну потужність в 10 разів або більше. Вимочні реле можуть мати контакти.
Освітлення організовано безпечною напругою 12В та відповідними світлодіодними стрічками. Для визначення світильників у ванній кімнаті або туалеті я прокладав 3 × 1,5 мм кабель заздалегідь. Два вени подаються, а третій +12V повертається до щита. Так він виготовлений з усіх вентильованих номерів і до точки контакту, які з'єднуються через діод, щоб коли світло переходить в одну кімнату, світло не запалюється. Ми також використовуємо універсальний датчик Fibaro.

За цією схемою вентиляція працює на рік і навпіл і не було проблем.
Що ми робимо по-різному? Додайте гроші і поставте рекуператор, встановивши вентиляцію з опаленням. На жаль, я не знаю про такі речі на етапі проектування будинку, тому я не поставив можливості встановлення цього пристрою.

Водопостачання
Без опалення і води, що мешкає в будинку практично неможливо. Тепер ми говоримо про комфортне життя, коли вам не потрібно витрачати час на доставку води з загального колодязя або звичайної печі і очищення її від золи. Якщо ви не маєте центрального водопостачання, вам потрібно зробити це самостійно. У той же час два варіанти найбільш поширені: добре і добре. Спочатку я зійшов збитий шлях і викопав добре. Мої аргументи були простими: простий у обслуговуванні, власної накопичувальної ємності з відомим обсягом, висока доступність робітників.

У сухому літо 2014 року добре висушують і довелося поглибити 2 кільця. Ситуація була посилена тим, що через 2 тижні вода пішла навіть нижче і тільки дно колодязя залишалася вологою. Було прийнято рішення про буріння свердловини.
Тут було виявлено, що існують три види свердловин:
- голка добре;
- піщана свердловина;
- вапняк добре.

Останні два відрізнялися великою глибиною буріння (дрилі часто роблять свердловину на основі необхідної глибини, але на бюджеті замовника, адже кожен метр занурення оплачується) і необхідність додаткового очищення води. Такі витрати на інсталяцію суттєві гроші, і не існує додаткових грошей в будівництві, тому я вирішив бурити «Абіссінське колодязь» або «недле». Його особливість полягає в тому, що вона пробурюється дрібно, труба діаметром 32 мм занурюється в ній, а насос розташований на поверхні.

Свердління здійснюється в один день двома людьми.

Підпишіться на наш канал YouTube, який дозволяє дивитися онлайн, завантажити з YouTube безкоштовні відео про відновлення, омолодження особи. Любов для інших і для себе, як відчуття високих коливань, є важливим чинником в загоєнні.

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8

Як це, поділитися своїми друзями!

www.youtube.com/канал/UCXd71u0w04qcwk32c8kY2BA/відео

Веб-сайт: www.facebook.com/

Для того щоб уникнути заморожування взимку труба з колодязя до входу в будинок була ізольована в два шари з пінованим поліетиленом.

Розрахунок було просто: вода з свердловини подається з температурою близько +4 градусів і протікає через трубу, вона буде «мерзнути» що замерзла там. З тих пір не використовуються пристрої зберігання, насосна станція перемикається на кожен раз, коли відкривається кран. Так що немає питань про гідравлічні удари, я кажу, що сама насосна станція оснащена невеликим резервуаром 0,5 л. Вже понад 1,5 років, тому я можу рекомендувати Grundfos mq 3-45. Опалення труби з проточною водою працює точно до температури -28 градусів по вулиці і з вечору до ранку ніхто не відкрив кран. Не було води вранці...

Нагрівальний саморегулюючий кабель був терміново придбаний, а утеплювач знімається з труб. Кабель продається на квадратній нозі, але можна придбати готові блоки навіть з виделкою або з дротовими терміналами.

Є два види кабелів: для укладання всередині труби або зовні. Так як діаметр труби є тільки 32 мм, кабель з зовнішнім прокладкою був обраний. Більшість схем в інтернеті рекомендують укладання кабельних боків або черепахи, але я думаю, що цей метод є сумнівним.

- відео

З води і льоду, відповідно до закону про тяжіння, завжди буде знизу (у правильному водопроводі з зворотними клапанами, не повинно бути повітря в трубі), я заклав кабель вниз труби і щільно занурю його звичайною паперовою стрічкою, і зафіксував два шари ізоляції зверху. Не до фото, як вулиця нижче -20 заморозків, а будинок без води. Варто враховувати, що кабель не схожий на сильні складки і має вимоги до радіусу округлення - це зазначено в інструкції. Також кабель варіюється в потужності на лінійний метр: Я вибрав 15 Вт на метр і не розчарував. Труба прогрівається на півгодини і вода потрапила в будинок.

Висновок
Історія виявилася не так багато про технологію, але про те, як можна без глибоких знань технології налаштовувати плавну роботу інженерних систем. Я не мав нічого програмувати: контролер дозволяє створювати досить гнучкі сценарії, хоча, якщо ви хочете, ви можете написати набагато більше умов для роботи конкретного правила, використовуючи вбудовану мову програмування. Після підключених датчиків і виконавчих реле не потрібно додаткового втручання, а також безкоштовного додатку, офіційно дозволяє контролювати стан всіх систем безпосередньо від вашого смартфона. І найголовніше, я врятував на опалення щомісяця близько 2-3 тис. рублів, які можна інвестувати в розвиток розумного дому. Дуже важливо, щоб розумний будинок може бути створений без прокладки додаткових кабелів – з-хвильовий радіоканал не завантажується, а протокол забезпечує моніторинг виконання відправленого команд. Це не остання в серії Smart Home, тому я готовий відповісти на питання або запустити тести на дому, як тестувальний майданчик для цієї технології. опублікований

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: geektimes.ru/post/276204/