В якості точної науки: колишня агента FBI пояснює, як будь ласка, інші

Нерідко здається, що вміння залучати симпатію і зробити друзів – це непристойний талант або деякі інтуїтивно зрозумілі знання, які не можуть бути проаналізовані, значно менш прикладні свідомо. Але досвід людей, для яких шарм стає професійною необхідністю - зокрема, розвідники - показує, що чарівність і харизма може бути «пампованими» з використанням певних методів. У останню книгу «Включаючи Charm», опубліковану Манн, Іванов та Фербер, FBI поведінковий аналітик Джек Шафер пояснює, що «френдова формула» виконана з.

р.

Список друзів

Джек Шафер, "Свічка на Charm"

Формула дружби складається з чотирьох основних компонентів: відстань, частота, тривалість і інтенсивність. Інтимність – це відстань між вами та іншою особою, а також Ваш постійний вигляд у своїй галузі бачення. Мета роботи полягає в тому, щоб створити особисті відносини. Проксимість пробуджується в симпатії об'єкта і викликає взаємне залучення. В результаті люди починають тягнути один до одного, навіть якщо вони не обмінюються словами. Головний стан створення інтимації полягає в тому, щоб бути в безпечному середовищі. Якщо людина відчуває загрозу надмірно ненажерливим і занадто близькою присутністю іншої людини, то він тривожний і намагається втекти, уникаючи подальшого рапсументу. Частота - кількість контактів, які ви робите з іншої особи за одиницю часу, і тривалість - тривалість кожного контакту. Інтенсивність – це можливість максимізувати психологічні та/або фізичні потреби іншої людини через словесну або невербальну поведінку. Наприклад, коли в звичному середовищі з'являється новий стимул, мозок визначає, чи є стимулом реальної загрози або явний. Якщо новий стимул не сприймався як загроза, то він стає об'єктом куріозності і людина хоче дізнатися, хто це таке. Чому він тут? Чи можу я використовувати його для власної вигоди?

Хороші вирази обличчя.

У нас є багато сигналів, але для наших цілей ми обираємо три найважливіші. Не обов'язково слід використовувати, якщо ви хочете, щоб люди дізналися про вас, перш за все, доброзичлива людина гідна дружби. До них відносяться: граючи з бровами, нахиливши голову, а не підроблені посмішки (так, мозок людини відразу виявляє підробку!)

Граючи з бровами означає їх швидке (інстанційне) дозування, що триває приблизно один-сікс другого, є першим, основним і безпечним сигналом. Коли люди підіймуть і піднімуть брови, вони показують, що вони не є загрозою один одному. Наш мозок визнає цей сигнал від відстані близько півтора метрів. Отримавши його, ми надішлемо невербалий сигнал партнерам, який ми не можемо боятися або уникнути, бо у нас немає ворожих намірів. Більшість людей не знають про цей жест, оскільки він практично завжди проводиться автоматично і несвідомо. Намагайтеся спостерігати за зустрічами людей вперше у житті та, якщо це можливо, розвиток їх комунікації. Якщо люди вітають один одному на роботі або соціальному заході, то разом з грою з бровами вони використовують дієві привітання, наприклад: «Привіт!», «Добрий день!» «Як ти?». На другому зборі вітання з словом може бути бездіяльним, але люди все ще продовжують грати з бровами або, якщо вони чоловіки, з їх підборіддям. Підборіддя в цьому виді привітання рухається вперед і злегка вгору.

Доброта голови вправо або ліворуч розглядається як жест, який не несе загрози. Такий схил висуває одну з сонних артерій, розташованих на бічних поверхнях шиї з обох сторін. Каротидні артерії постачають киснем до мозку. Розтирання навіть одного з них протягом декількох хвилин призводить до смерті. Люди, які відчувають погрожені, інстинктивно приховують сонних артерій, витягаючи голову в плечі, і відкривають шию при зустрічі людини, від якої нічого страшного очікується.

Посмішка є потужним сигналом дружби. Смішуючи обличчя здається більш привабливим, лікуються, менше жарознижуються. Посмішка має впевненість, зміст і ентузіазм, головне, вказує на визнання рівності з співрозмовником. Він говорить про дружні почуття, підвищує привабливість людини і, крім того, веде співрозмовник до гарного настрою і гарного настрою. Для більшості людей, які посміхаються у людей, які люблять і не посміхаються у людей, які не люблять.

Якщо ви хочете, щоб вам сподобалося, ваша посмішка повинна бути справжньою. Характеристика такої посмішки підняті кути рота, рух чекбонів вгору і поява зморшок навколо очей. На відміну від реальної посмішки, посмішка часто крива. У правих людей підробкова посмішка найбільш помітна на правій стороні рота, і в лівих людей, відповідно, зліва. Підробна посмішка також не синхронізована. Починається пізніше, ніж задуха і закінчується неприродно. З щирою посмішкою, щоки піднімаються, шкірні складки утворюють під очима, зморшки з'являються на зовнішніх кутах очей; в деяких людей кінчик носа падає вниз. З підробкою посмішки кути рота не піднімаються, так як роблять щіки, через це немає складок і зморшок навколо очей - чіткі ознаки реальної посмішки.

Сигнали сигналізації та ненадійності

Чудовий спосіб перевірити, чи досягається взаємна довіра і розуміння, щоб спостерігати, чи людина видаляє або виявляє перешкоди між собою і співрозмовником. Люди, які відчувають дискомфорт у зв'язку або ерекція таких бар'єрів або залишають існуючі бар'єри на місці. На відміну від тих, хто відчуває себе комфортно, при спілкуванні буде підтримувати відкритий простір між собою і міжряддям або знімати перешкоди вже зведений. Спроби закрити тулуба або груди вказують на ворожість. На обід можна спостерігати такий невербальний сигнал, якщо ви бачите перед співрозмовником на столі будь-які предмети (які не знімаються, але залишені на місці).

Люди, які відчувають занепокоєння, часто схильні до того, що вони охоплюють очі протягом тривалого часу під час розмови. Тут повіки служать бар'єром, що дозволяє не бачити джерело тривожності або дискомфорту - людина або об'єкт. Я помітив, що він закрив очі на одну або дві секунди. Я не хочу говорити мені прямо зараз. Моя бос і я зазвичай маю, як психіатрісти кажуть, хороший рапорт, але на ці дні я відразу апологізувати і зникнути. У ці моменти мій бос, ймовірно, буде дуже негативно про мої запити, пропозиції або повідомлення, оскільки його невербальна поведінка робить зрозуміло, що він повинен бути лівим.

Ще одне важливе спостереження: переживає занепокоєння, людина починає блимати частіше. Ми зазвичай зв'яжемо близько п'ятнадцять разів на хвилину. Але в захоплюючих моментах буває набагато частіше. Звісно, в іншому випадку, ми всі зв'язуємо різні кількості разів. Таким чином, зміна частоти рухів очей, пов'язаних з вашим інтенсивним спілкуванням, повинна бути в порівнянні з тим, як часто він зв'язався, як тільки ви з'явились у своїй галузі зору.

Джерело: теоріяandpractice.ru/posts/10850-charming