"Якщо ви не параноїдете, ви не знаєте": як інтернет переглядає нас

Ми чекали довго, щоб допомогти нам жити. І чекав, говорить Валтер Керн в новому випуску Атлантики.

Я знав, що ми купили волоські горіхи в магазині цього тижня і хотіли б додати їх в кашу. Я назвав дружину і попросила, де вона поставила їх. Вона була в ванній кімнаті і не чула, тому я знайшов сумку самостійно і заливала трохи в чашу. Мій телефон був на столі і зарядку. Я забрав його і відкрив додаток, який прочитає дані з мого браслета (Я зносила його на місяць, щоб контролювати мій фізичний стан). Я побачила, що я кинувся майже вісім годин минулого дня, і що я зустрілася з моєю щоденною метою 13,000 кроків до 30%. І я також помітив повідомлення в маленькому вікні, що показує різні корисні поради щодо способу життя. "Валки", - сказав він. Додаток запропонував я їсти горіхи.

Він повинен бути збігом. Я почав шукати мій браслет, а потім мій телефон. Усе це нова модель з новими можливостями. Може він визнав мої слова і відправив їх на додаток.

Наші пристрої говорять один одному за спиною. Але я думав, що вони говорять, і що? А потім що відбувається з тими розмовами?

Це була зима 2013 року і такі моменти повторилися і повторюються коли-небудь. Один вечір я зустрів другу в галереї мистецтв у Голлівуді. Наступного ранку я отримав кілька спамових листів, які пропонують інвестувати в мистецтво. Це легко: Я вказав назву галереї в Google Maps. І ще одне: затоплення запрошень від спиртних регабових центрів, які прибули, коли я дивився в онлайн календарі Анонімних зустрічей.

Повідомляємо, що інші речі були важко. Наприклад, зовнішній вигляд в розділі «Ви можете знати їх» мого Facebook сторінки музиканта з Каліфорнії, які я зіткнувся кілька разів на зустрічі AA в приватному будинку. Він не сказав мені своє ім'я або запитати про шахту. Я дізнався, що це було б тому, що він зробив номер на своєму смартфоні.

Я вирішив змінити страхування. Я дізнався, що Прогресивні знижки на драйвери, які готові поставити пристрій для відстеження Snapshot в автомобілі. Я був шокований, що люди погодилися з цим. Час в машині - це святий, коли я сам. Для того, щоб дати йому гроші, здавалося б, Я поділився, що думав друг. "Яка проблема?" запитав. Чи є у вас щось схоже на ваш автомобіль? Що звучить як параноя.

Мій друг був правий в обох відносинах. Так, я хочу, щоб в машині, і так, я отримав параноїд.

І я божевільний, якщо я не отримав параноїди. Коли я бачив чорний вертоліт.

У 1975 році на ринку запрошувалась мормон Старого чоловіка, який незабаром почне носити «чипси» або «не дозволяти на ринку. й

Один колишній солдат у 1980-х роках сказав мені, що "так в небі" може розраховувати номер автомобіля.

Подруга шахти заборонила мені орендувати відео в 1993 році, пояснивши, що «на всі записані». й

Голлівудський актор в 2011 році відмовився виїхати з мене на дах свого будинку, бо він отримав вагу, і один фахівець з безпеки попередив його, що папарцзі з використанням дронів.

Один аспірант року до списання снігу розповів мені про друг своїх, хто працює у військовій розвідки і не йде на стійких вечірок, якщо гості згодні залишити свої телефони, що зафіксовані в багажнику або в холодильнику, бажано з акумулятором.

У січні 2014 року знову не сміятися на таких людей. Я стояв колінно-глибоку в снігу біля Національної гвардійської бази в Саратозі, біля Солт-Лейк-Сіті. Я зносила чорну куртку, темною вовною шапкою і чорною нейлоновою маскою. Я роблю протичуття. Я хотів би бачити новостворений інформаційний центр Національного агентства безпеки. Я не знаю, що я шукав. Але НДА має десь зберігати записи телефонів, електронні листи та історію пошуку інтернету звичайних американців.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але хто знає, як це відеоспостереження принесе користь будь-яким майбутнім режимом? Що, здається, тривіал для мене, або мої рухи по місту, захоплені на камерах або через біометричні сканери. Хто знає, які заряди стануть більш помітними з цими даними?

Інформація про центр даних. Аерофотозйомка в інтернеті продемонструвала комплекс бетонних будівель у вигляді спуску в чистому вигляді. Вона сказала, що центр споживає стільки енергії як місто з декількома десятками тисяч мешканців. Його системи охолодження використовували мільйони літрів води в день. За словами криптолога Вільяма Біньни, такий центр може зберігати інформацію протягом десятиліть.

З мене в снігу стояв мій друг Далтон Бринк, колишній американський флот ядерний технік. Ми приїхали з Монтани і почали згадати, що найближчим часом до зустрічі ми обмінялися кількома літерами, які могли – через ключові слова – привернути увагу розвідувальних органів.

У смартфонах можна стежити за допомогою GPS чіпсів. Ми вже чули, що є пристрої, які можуть стирати інформацію з будь-якого телефону в діапазоні. І якщо ми знайшли, щоб бути особливо підозрними, наші телефони можуть бути віддалено активовані для дротяної обробки (тактична FBI, що використовується в 2006 році).

Ця спекуляція не здавалася так дикого ранку, коли виявлялася, що хтось прокоментував шину нашого автомобіля. Ми кладемо в запас і закріпимо старий на шляху. Ми доїхали до Саратоги вечори ввечері, коли він був темним, а припаркований. Поблизу був автомобіль, ліцензія якого закінчилася літерами NSA.

З автостоянку видно дорогу, що веде до центру даних. Привидна краса воріт нагадує міжзорий міст, а не військовий контроль. По периметру висвітлювалися зеленими світильниками. Ми пішли вперед. І незабаром з'явився клацання звуку. Ми перевернулися, але нічого не побачили. Авіакомпанія виглядала як деяка чорна маса, але не мала чітких контурів. Знак його підходу був тільки спалахом червоного світла.

"Я думаю, що він вивчає нас", - сказав Далтон. Я шукав і уявляв, що наші тіла виглядали на екранах пілотів -- зелений в інфрачервоному світлі. Що ще можна побачити? Чи можна вони дивитися всередині наших телефонів, дізнатися, хто ми були, і оцінити рівень загрози, яку ми надали? Здавалося б,

А потім він був над. Неформований об'єкт, що не вилетів, поки ми відчували. Ми нічого не були - два жарти на снігу.

Через сніг, ми доглянули до нас. Ми не знаємо, чи працює дата-центр. Він виглядав пустелі. Ми подивимося на паркан з п'ятдесят дворів і побачили або почули нічого, не перемішуючи, не збиваючи, немає випромінювання. Це місце шокував мене. Не за його розмірами, але за задумом, що практично будь-яка людська дія або повідомлення в нашому комплексному світі може бути переглянуто один день в цьому комплексі будівель розміром двох солод.

20 миль від Saratoga Springs, в Ута, найбільш підозрі люди в Америці регулярно збираються. Це називається Rocky Mountain Gun Show. Далтон і я пішов там наступного дня. На в'їзді до цієї виставки зброї стояли два величезні військові вантажівки з колесами, такими як дитячі надувні басейни. Як було продано Чому? Перевезення їжі для зруйнованих міст? Заблокувати аеропорти? Центри обробки даних буріння?

На виставці продавець показало нам заряди, які дозволяють проникнути тіло людини з десятками крихітних лез. На іншому стенді ми побачили прокатний дріт, який розгортається при пожежі, відрізаючи ціль на шматки. Продається також рюкзаки з пилками, паливними брикетами, аптечками та іншим обладнанням, які можуть приїхати в руки під час апкаліпса.

Головне, хлопець сказав, що вижити перші кілька днів після припинення роботи банкоматів і магазинів лоат. Коли ми знаходилися з Монтани, ми попросили, якщо ми побачили табори - де тисячі іноземних солдатів чекали воєнного стану. Продавець був застрахований, що вони б "зберігати наших жінок", і порадив слухати один подкаст - Загальний Сенс - що підготував нас на атаку. Подивився весь час, як і секретні агенти ховалися поруч. Тоді я дізнався, що уряд планував записувати номерні знаки всіх автомобілів, що стоять поруч з показами зброї. План, однак, не був переведений в реальність.

Виставка приніс мені думати не про гармати, а про автономію - право говорити проти цього жарогатного нового порядку, інструменти контролю за якими я спостерігала в останню ніч. Здавалося б, не раціональна відповідь на цей кібернетичний панопіонон - або ігнорувати його або піти з розуму, принаймні в деякій мірі. Якби центр даних зателефонував для когось, щоб запустити щось на нього, як Голят чекає на слінг.

У машині Далтон заглушився у телефоні і знайшов епізод Загальні сенси. Як він був записаний в деяких бомбах. Гість програми, певний професор Джим Гур, нібито колишній шпигун, який за останні тридцять років працював «під глибоким покривом» і дізнався про різні плани «поклоніння», наприклад, щоб перетворювати стадіони в табори, де будуть зібрані неслухняні любителі свободи, а потім поводитися за допомогою гуillotine. Чому гілотіни? Тому що вони швидко вбивають і чисто, а потім тіла прийдуть в зручний для силових елітів, що ламаються безсмертності.

Ведучий і гість обговорили все це повільно і якось повсякденно. Наш турбулентний час для них був тільки прелюдіям до подальших затримок і бджолиних покриттів; можливо, варто протистояти, але явно не існує причин пити седативний засіб.

Після досягнення Ідаго ми відвідали Лава Хот-Спрінгс, місто, відомий своїми тепловими ванними кімнатами. Я хотів відмити пам'ять чорного вертольота. Я починав розмову з хлопцем, який випав з школи і уявляв подальші гломотичні перспективи. Він сказав, що будь-яка робота, яку він міг би прийняти на роботу, і залишилося лише три роки. Я сказав йому про свою подорож до центру даних НДА, і він зважився і обстріляв голову. Сюрвейланс незрівняний, він сказав. Обов'язки повинні запрошувати людей до добровільних секретів. Він описав величезні центри, де люди можуть приїхати, підібрати мікрофон і розповісти докладно про свої враження, думки і почуття. Прослуховування дозволяє виловити тільки крихти всіх цього багатства.

До мене, що думав здавалося, як розвідка. Я думав, мабуть, це нове покоління, до якого конфіденційність здається архаїчом, готовий до участі у внутрішньому світі, оскільки його санктність не гарантується. Чому б не просто відмовитися від цієї боротьби? Система відеоспостереження припускає, що є щось всередині нас, що ми можемо отримати від таємного нагляду; але що, якщо ми відкриті, ми розповімо все про себе? Можливо, у соцмережах бум став такий захист: що ви відмовляєте безкоштовно.

Але я занадто старий для такої неприємності. Я все ще вірю в межі черепа і відчувати себе некомфортно, коли вони перехрещені. Нещодавно, коли моя дружина залишилася на діловій поїздці, я прокоментував її: «Використайте солодко і не дайте вам бліх.» На наступний ранок я отримав лист від дезінфікатора, який пропонує очистити будинок комах. Якщо хтось сказав мені кілька років тому, що це не збіглося, я б сумнівався в чоловічому санті. Сьогодні я сумніваю, що мудрість тих, хто думає інакше. Параноя здається мені не більше розладу, але досить продуктивним способом мислення. Видання

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши нашу свідомість, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: Ideanomics.ru/? р=4907